:

Hvilken lakrids er bedst?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken lakrids er bedst?
  2. Er der stadig hesteblod i lakrids?
  3. Hvad er finsk lakrids?
  4. Er lakrids godt for kroppen?
  5. Er lakrids sundere end vingummi?
  6. Hvad er verdens stærkeste lakrids?
  7. Hvem spiser mest lakrids i verden?
  8. Hvilket land i verden spiser mest lakrids?
  9. Er lakrids godt for tarmen?
  10. Hvem spiser mest lakrids?
  11. Hvorfor må man ikke spise for meget lakrids?
  12. Er salmiak og lakrids det samme?
  13. Hvor meget lakrids må man spise om dagen?
  14. Er Lakrids by Bulow dansk?
  15. Hvilke lande spiser ikke lakrids?
  16. Hvad laver kun det bedste lakrids?
  17. Hvad er Bagsværd lakrids?
  18. Hvordan laver man en lakridskaramel?
  19. Hvad er økologiske lakridser?
  20. Hvad laver kun det bedste lakrids?
  21. Hvad er en sort lakrids?
  22. Kan mere end 50 gram lakrids give symptomer?
  23. Hvad er økologiske lakridser?

Hvilken lakrids er bedst?

Når det kommer til den bedste lakrids julekalender, er der ikke nogen tvivl om, at Bülow lakrids kalenderen er manges favorit. Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis er den bedste for dig. Den er ganske nok helt fantastisk, men der findes også mange andre gode. Tag f.eks. Skippers lakridspibe julekalender, Sv. Michelsen eller Haupt lakrids julekalender. Der er stor forskel på alle disse 4 kalendere, og den ene er som sådan ikke bedre end den anden. Det hele kommer an på, hvilken type lakrids du er til.

I julekalenderen fra Haupt Lakrits, finder ud f.eks. lakridser med smag af jordbær, chili og citron. I Sv. Michelsen lakrids julekalender, får du lakridser med mælkechokolade og lakridspulver, samt hvid chokolade og passion. Er du en som godt kan lide at prøve nye smagsvarianter, kan det meget vel være, at en af de to er den bedste for dig. Er du mere til de gode gamle lakridspiber, så er Skippers lakridspibe kalender at foretrække.

Er der stadig hesteblod i lakrids?

FIRST MOVER Aktion: Bestelle jetzt und erhalte eine Dose CLASSIC als Geschenk und kostenlosen Versand!

FIRST MOVER Aktion: Bestelle jetzt und erhalte eine Dose CLASSIC als Geschenk und kostenlosen Versand!

Hvad er finsk lakrids?

Original sød finsk lakrids  Finsk luksus lakrids produceres i Finland efter originale opskrifter. Allerede i 1980 udviklede lakrids-eksperten H. Knoch opskriften til den klassiske bløde finske søde lakrids, som er kendt og elsket af mange.  Disse finske lakridser blev i 1995 udnævnt til "Best in Finland" - og med god grund! Da finsk lakrids fremstilles efter gamle hÃ¥ndværkstraditioner, kan der forekomme variation i udseende og smag. 140 gram.

Ingredienser: Hvedemel, vand, sukker, sirup, melasse, salt, naturlige aromer (lakridsekstrakt, anisolie), farve (E153), emuglator (E471), surhedsregulerende middel (E500), konserveringsmidler (E211, E202). 

Er lakrids godt for kroppen?

For meget lakrids kan medføre for højt blodtryk, vand i kroppen (ødemer), tab af kalium og natriumsalt samt uregelmæssig hjerterytme. Man bør ikke bruge lakrids ved for højt blodtryk eller blodmangel, og heller ikke hvis man bruger vanddrivende medicin, der også medfører tab af både kalium og natrium. Man bør ikke bruge lakrids i mere end seks uger uden at holde en pause på to uger.

Men ellers har lakrids mange gode virkninger, når man ikke overdriver. Det er godt mod hoste, bronkitis og astma, for maven, leveren, dårlig hals, inflammation og infektioner samt nedsat funktion af binyrebarken. I kinesisk medicin bruger man lakrids mod mangel på qi – livsenergien.

Er lakrids sundere end vingummi?

Svaret var et klart nej - dadelkugler er ikke sundere. I hvert fald ikke på kaloriekontoen.

“Dadelkugler indeholder flere kalorier pr. 100 g end lakrids og vingummier og lidt færre kalorier end mælkechokolade”, lyder konklusionen, som du kan finde på bloggen.

Klinisk diætist i Diætisthuset Aalborg Marie Louise Olsen bakker op om udregningen:

Hvad er verdens stærkeste lakrids?

Allemandsretten, ABBA og saltlakrids. Det bliver ikke meget mere svensk end det. Haupt Lakrids Svenskjävlar! tager saltlakrids til nye højder og tilbyder en ekstremt salt delikatesse. Salt, salt, saltest!

Mens vores ikke-nordiske naboer uforståeligt rynker på næsen bare ved tanken, gnasker danskerne næsten to kilo lakrids i sig om året. Ideelt set skal den være sort som natten og så salt, at det trækker bag ørerne. Haupt Lakrids Svenskjävlar! er saltlakrids fyldt med salmiakcreme og marineret i salmiaksalt i to hele dage for at nå et helt nyt niveau af saltlakrids.

Når ikke engang Tyrkisk Peber og Heksehyl er tilstrækkelig salt, ved vi godt, at vi har en tilsaltet slikspiser på krogen. Denne supersalte delikatesse vil være en perfekt værtsgave til lakridselskeren eller til at forkæle dig selv med midt på ugen!

Haupt Lakrids blev grundlagt i 2013 af Christian Haupt med ambitionen om at lave verdens bedste lakrids. Den lille fabrik uden for Stockholm producerer svensk håndværkslakrids, og ud over, at Haupt bruger råvarer af højeste kvalitet, bruges der meget tid på at udvikle lakridsopskrifter, der flytter grænserne for, hvordan lakrids kan smage.

Hvem spiser mest lakrids i verden?

14. december 2019

Det kan godt være, at danskerne er det folkefærd i verden, der køber og spiser mest slik på denne jord. Det meldte i hvert fald mange aviser og tv om for et par uger siden.

Hvilket land i verden spiser mest lakrids?

Lakrids er en af den slags slik, som vi sagtens kan have for os selv, hvis vi deler slikskål med en amerikaner, en inder eller en italiener.

Det sorte slik er ikke så populært, når vi bevæger os væk fra Nordeuropa. For mange er smagen decideret ulækker.

Men i Danmark er vi store lakridselskere. Her ligger lakrids på andenpladsen over det mest populære slik, kun overgået af chokolade.

I Middelhavslande, Rusland, Iran og Kina vokser en staude ved navn Glyccyrhiza glabra. Denne plante har dybe, søde rødder, som vi kender som lakridsrødder.

Det er herfra, vi får al lakrids. Rødderne koges ind med vand, hvorefter man har en ekstrakt.

Denne ekstrakt inddampes så man står med med en tjærelignende masse - rålakrids.

Er lakrids godt for tarmen?

Lakrids er udvundet fra en plante kaldet Glycyrrhiza og værdsættes for sin rige smag. Navnet er græsk og refererer til lakridsrod. En sød smag kan udtrækkes fra Glycyrrhiza kaldet glycyrrhizin, og denne søde smag bruges som basis af det sorte lakrids slik, vi kender i dag. Denne hovedkomponent er omkring 30-50 procent sødere end sukker.

Lakridssmagsstoffer anvendes som slik eller sødemidler, især i de Nordiske lande i Europa samt Mellemøsten. Glycyrrhiza indeholder glycyrrhizinsyre, som er immunforstærkende for menneskekroppen.

Lakrids indeholder en bred vifte af ernæringsmæssige fordele, der kommer i mange forskellige former. Nogle af fordelene ved at spise lakrids eller tage lakrids kosttilskud kan være følgende:

Hvem spiser mest lakrids?

For 20 år siden, efter mange aftener på sprogskolen, gik jeg en morgen til bageren. Forsigtigt spurgte jeg bagerjomfruen: »Må jeg be´ om en krødder?« »Hvabehar?« »Øhh, jeg vil gerne be´ om en krødder,« prøvede jeg én gang til, mens sveden piblede frem. »En hvaffornoget?« sagde kvinden, totalt mystificeret. Nu blev det svært, jeg havde prøvet det bedste, jeg kunne, og det ristede stykke tørbrød lå ikke fremme, så jeg kunne pege. Et sidste forsøg altså: »En krødder, en krødder!« nærmest råbte jeg nu. »Nåh, du mener en krydder!« sagde ekspedienten, som om det for et bageri var et totalt ejendommeligt produkt. Det var nok min hollandske accent, der gjorde, at det var en komplet uforståelig henvendelse.

Hvorfor må man ikke spise for meget lakrids?

Glycyrrhizin-syre er det naturlige sødestof, som findes i lakridsroden, og som er harmløst i små mængder. Men et overforbrug af produkter, som indeholder lakrids, kan være alvorligt for vores sundhed, påpeger professor og overlæge Gunnar Gislason.

»Det er især patienter med forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme, som skal være påpasselige med at spise lakrids. Det kan få blodtrykket til at stige og have andre uhensigtsmæssige effekter. Hvis man spiser lakrids i meget store mængder, kan det være direkte livsfarligt,« siger Gunnar Gislason, som er forskningsleder ved Center for hjerte- og kredsløbssygdomme på Herlev og Gentofte Hospital.

Glycyrrhizin-syre er det naturlige sødestof, som findes i lakridsroden, og som er harmløst i små mængder. Men et overforbrug af produkter, som indeholder lakrids, kan være alvorligt for vores sundhed, påpeger professor og overlæge Gunnar Gislason.

»Det er især patienter med forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme, som skal være påpasselige med at spise lakrids. Det kan få blodtrykket til at stige og have andre uhensigtsmæssige effekter. Hvis man spiser lakrids i meget store mængder, kan det være direkte livsfarligt,« siger Gunnar Gislason, som er forskningsleder ved Center for hjerte- og kredsløbssygdomme på Herlev og Gentofte Hospital.

Han er overrasket over, at det nye studie finder så højt et indhold af glycyrrhizin-syre i helt almindelige lakridsprodukter fra danske butikker.

Studiet anbefaler, at der bliver oprettet kampagner, som gør den brede befolkning opmærksom på faren ved et overforbrug af produkter med lakrids.

Forskerne understreger dog, at et sundt og raskt menneske ikke skal være bange for at putte lidt lakrids i fredagsslikposen eller drikke lakridste i ny og næ.

»Hvis du en enkelt dag spiser for meget lakrids, gør det heller ikke noget. Men hvis du kontinuerligt får for meget glycyrrhizin-syre, kan det være alvorligt, også for unge, raske mennesker,« siger Gunnar Gislason, som også er forskningschef hos Hjerteforeningen.

Er salmiak og lakrids det samme?

DK/UK: SALMIAK LAKRIDS / SALMIAK LIQUORICE:

INGREDIENSER/INGREDIENTS: RISMEL/RICE FLOUR, INVERTSUKKERSIRUP/ INVERT SUGAR SYRUP, GLUKOSESIRUP/ GLUCOSE SYRUP, SUKKER/SUGAR, MOLASSES, STABILISATORER/STABILIZERS: SORBITOL, 4% LAKRIDSROD EKSTRAKT (IKKE-EU)/ 4%LIQOURICE ROOT EXTRACT (NON-EU), 3% SALMIAK, RAPSOLIE/ RAPESEED OIL, STABILISATORER/STABILIZERS: GUARGUMMI/GUAR GUM, JOHANNESBRØDKERNEMEL/ CAROB SEED FLOUR, ANISOLIE/ ANISE OIL, FARVE/COLOR: E153, GLYCEROL, E500, HUMLEEKSTRAKT/HOPS EXTRACT, PROPYLEN GLYCOL, KONSERVERINGSMIDDEL/ PRESERVATIVE: E414, VEGETABILSK OLIE/VEGETABLE OIL, E200, E330, SVOVLDIOXID/ SULFUR DIOXIDE

Hvor meget lakrids må man spise om dagen?

Et nyt dansk studie afslører højt indhold af sundhedsskadelig syre i produkter, der indeholder lakrids. Særligt mennesker med forhøjet blodtryk og hjertesygdom bør være påpasselige med at få for meget af den søde rod.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her. (Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Er Lakrids by Bulow dansk?

Johan Bülow er stifteren af det kendte mærke ’Lakrids By Bülow’. Johan kommer fra en iværksætterfamilie, og han har længe vidst at han ville skabe noget helt specielt.

Johan Bülow havde et brændende ønske om at brede den danske kærlighed for lakrids til andre lande i Europa. 

D. 07.07.07 åbnede Johan Bülow sin første lakridsbutik i Svaneke og allerede efter to timer havde Bornholmerne tømt hans butik. For at imødekomme efterspørgslen øgede han produktionen, og deraf udvikledes de kendte No.1 (Sweet Liquorice) & No.2 (Salty Liquorice) varianter. 

Vi danskere er nogen store slikmunde, og køber i gennemsnit 6,6 kg slik i løbet af et år. Vi er altså et af de lande, der køber og spiser mest slik i løbet af et år. Søde sager, og heriblandt også lakrids, er noget vi dansker kan lide. Lakrids er blevet mere og mere populært med årene, og flere og flere eksperimentere med lakridsen. Lakridserne og de dragerede lakridskugler fra Bülow er svære at hamle op med, og bliver derfor ofte en sikker vinder hos mange. Lakridserne er ikke blot lækre, deres emballage og udseende gør produktet eksklusivt, og er derfor også en exceptionelt lækker gaveidé du kan give andre. Lakrids er ikke længere blot lakrids. I dag er der både den velkendte saltlakrids, og almindelig sød lakrids. Der videreudvikles hele tiden nye former for lakrids med nye smagskombinationer, der gør hele lakridsoplevelsen lidt mere spændende. Det er især her Bülow kommer på banen. De har i deres tal-serie, deres lækre lakrids, men de har også tilføjet andre smagsgivere til 2 af varianterne. Er man mere til helt klassisk lakrids, er en del af tal-serien også almindelig sød- og salt lakrids. Derudover har Bülow også deres bogstav-serie. Serien hvor lakridserne er overtrukket med chokolade. En utrolig lækker kombination, som mange dansker er vilde med.  I denne serie bliver der også eksperimenteret med smage. De smage du blandet andet finder i  denne serie er karamel, kaffe, passionsfrugt og mange andre spændende smage. Vi er vilde med lakrids, hvilket flere undersøgelser viser. Chokolade er den form for søde sager der indtager første pladsen, men stærkt efterfulgt kommer lakridsen. En kombination af disse to ting, er derfor også en genial opfindelse af Johan Bülow, der netop laver lakridskugler overtrukket med chokolade.

Hvilke lande spiser ikke lakrids?

For 20 år siden, efter mange aftener på sprogskolen, gik jeg en morgen til bageren. Forsigtigt spurgte jeg bagerjomfruen: »Må jeg be´ om en krødder?« »Hvabehar?« »Øhh, jeg vil gerne be´ om en krødder,« prøvede jeg én gang til, mens sveden piblede frem. »En hvaffornoget?« sagde kvinden, totalt mystificeret. Nu blev det svært, jeg havde prøvet det bedste, jeg kunne, og det ristede stykke tørbrød lå ikke fremme, så jeg kunne pege. Et sidste forsøg altså: »En krødder, en krødder!« nærmest råbte jeg nu. »Nåh, du mener en krydder!« sagde ekspedienten, som om det for et bageri var et totalt ejendommeligt produkt. Det var nok min hollandske accent, der gjorde, at det var en komplet uforståelig henvendelse.

Hvad laver kun det bedste lakrids?

Kvalitets lakrids - lavet på gode råvarer! Hos Kun Det Bedste har vi valgt at forhandle det bedste i lakrids, lækker gourmet lakrids - derfor er vi stolte over at, sende masse af lakrids af sted til vores kunder, fra Lakrids by Johan Bülow og Lakrids fra Amarelli, da vi kan stå ved deres kvalitetsprodukter!

Hvad er Bagsværd lakrids?

En civilingenør tog kampen op, og besluttede at lave den perfekte lakrids. Efter flere års forsøg er her resultatet: Bagsværd Lakrids. En fast lakridskaramel med intens velsmag. Karamellen er baseret på sukker, kondenseret mælk og rålakrids og findes i 5 forskellige smagsvarianter: Så uanset hvordan du kan lide din lakrids, er der en for dig.

Hvordan laver man en lakridskaramel?

Håndlavet dansk lakridskaramel. En civilingenør tog kampen op, og besluttede at lave den perfekte lakrids. Efter flere års forsøg er her resultatet: Bagsværd Lakrids. En fast lakridskaramel med intens velsmag.

Hvad er økologiske lakridser?

Lakrids fra Johan Bülow - Håndlavet kvalitetslakrids af Bornholmsk oprindelse. Alle produkterne er glutenfri og kun med naturlige ingredienser, helt klart vanedannende. Johan Bülow har også nu en serie økologiske lakridser også kaldet Organic, som leveres i flotte og praktiske metaldåser, virkelig en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Hvad laver kun det bedste lakrids?

  • Kvalitets lakrids - lavet på gode råvarer! Hos Kun Det Bedste har vi valgt at forhandle det bedste i lakrids, lækker gourmet lakrids - derfor er vi stolte over at, sende masse af lakrids af sted til vores kunder, fra Lakrids by Johan Bülow og Lakrids fra Amarelli, da vi kan stå ved deres kvalitetsprodukter!

Hvad er en sort lakrids?

  • Sort lakrids findes i både en sød og en salt udgave. Nogle mennesker sværger til den lækre søde lakrids, mens andre klart foretrækker den intense, stærke og salte udgave, der kradser lidt i ganen og på tungen. Og så er der den store gruppe danskere, der bare elsker alt, som indeholder lakrids af den ene eller anden slags!

Kan mere end 50 gram lakrids give symptomer?

  • Ifølge Fødevarestyrelsen kan et dagligt indtag af mere end 50 gram lakrids give symptomer i form af hjerterytmeforstyrrelser, svimmelhed, hovedpine etc. hos især særligt fysisk sensitive personer, der døjer med dårligt kredsløb, forhøjet blodtryk eller migræne.

Hvad er økologiske lakridser?

  • Lakrids fra Johan Bülow - Håndlavet kvalitetslakrids af Bornholmsk oprindelse. Alle produkterne er glutenfri og kun med naturlige ingredienser, helt klart vanedannende. Johan Bülow har også nu en serie økologiske lakridser også kaldet Organic, som leveres i flotte og praktiske metaldåser, virkelig en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.