:

Hvor kan jeg sælge min vin?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor kan jeg sælge min vin?
  2. Hvor meget er min vin værd?
  3. Hvordan vælger man vin?
  4. Hvor kan man få vurderet vin?
  5. Hvad er bøden for at sælge alkohol?
  6. Hvad kræver det at sælge vin?
  7. Hvor mange år kan vin ligge?
  8. Hvor mange genstande er 1 liter vin?
  9. Kan man tjene penge på vin?
  10. Hvad er den dyreste vin?
  11. Hvem må sælge alkohol?
  12. Kan man drikke 20 år gammel rødvin?
  13. Hvordan ved man om en vin er for gammel?
  14. Er det sundere at drikke vin end øl?
  15. Kan man køre bil på en halv flaske vin?

Hvor kan jeg sælge min vin?

BEMÆRK: Denne annonce er inaktiv. Grunden kan være, at sælger er i gang med et salg af varen.

500 kr.

Hvor meget er min vin værd?

I efterÃ¥ret 2018 blev der pÃ¥ Sotheby's auktion i New York solgt to vine til hhv. svimlende 3,2 mil. kr. og 3,5 mil. kr. - pr. flaske! - de dyreste vine nogensinde! 

Hvordan vælger man vin?

Det er ikke en fordel at gå med en spinkel vin hvis maden er fuld af varme krydderier og mørkt kød. Jo mere smæk der er på smagen i maden - jo mere skal der også være det i vinen. 

Rødvine med kraftige tanniner passer godt til de proteiner som dominerer i mørkt kød. Vælg derfor en Cabernet Sauvignon eller andet kraftfuld vin til din bøf. 

Hvor kan man få vurderet vin?

Den første ting, du skal evaluere i din vin, bør ikke være nogen overraskelse: dens detaljer. Året, producenten, typen eller sorten , størrelsen på flasken, hvor den blev lavet osv. Du skal kunne finde disse oplysninger på etiket .

Hvad er bøden for at sælge alkohol?

At drive en forretning, der serverer alkohol, kræver en alkoholbevilling. En alkoholbevilling er din forretnings bevis på at du er godkendt til at sælge alkohol. Hos Carlsberg guider vi dig til, hvordan du hurtigst muligt kan få en alkoholbevilling. Restaurationsloven kræver, at du har en alkoholbevilling, hvis du serverer stærke drikkevarer. Stærke drikkevarer klassificeres som drikkevarer med 2,8% alkohol eller derover.*

Hvad kræver det at sælge vin?

Hvis man ikke har en alkoholbevilling, har man som producent af alkohol lov til at udlevere smagsprøver af alkoholiske drikke til kunder i egne forretningslokaler eller på udstillinger. Men kun i det omfang, at man ikke tjener penge på det. Det vil sige, at man kun må tage imod et beskedent vederlag for smagsprøver. Se restaurationslovens §24.

Det er muligt at ansøge om dispensation, og den skal man have hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Når man har fået sin dispensation, skal man efterfølgende søge om en alkoholbevilling.

Når man har fået sin alkoholbevilling, er det lovligt at tjene penge på salg og udskænkning i tilknytning til sin produktion i egne lokaler.

Alkoholbevillingen er personlig. Det betyder, at når der er tale om virksomheder i selskabsform vil der være krav om, at direktion og hele eller dele af bestyrelsen skal have en personlig alkoholbevilling. En alkoholbevilling gives typisk for en periode på 8 år.

Hvor mange år kan vin ligge?

Hvor længe kan en vin lagre og bliver den bedre af det? De spørgsmål stilles igen og igen af vinentusiaster. Det er svært at svare entydigt på de spørgsmål, men der kan sagtens opstilles nogle tommelfingerregler, som er afgørende for en vins levetid.

Faktisk er det ganske enestående, at vin bliver bedre med alderen. Tænk på stort set alle andre forbrugsgoder og det er svært at drage paralleller. Vin er en kompleks kemisk blanding, bestående af sukker, syre og fenoler. Disse elementer kan over tid, dvs. ved lagring, ændre en vins aroma, smag og farven – både til det bedre og til det dårligere. Det der afgør udfaldet, er en kompliceret ligning, hvor mindst druesort, jordbund, klima, håndværk og opbevaringsforhold, indgår.

Hvor mange genstande er 1 liter vin?

Som forælder har du ansvaret for at lære dit barn at færdes sikkert i trafikken. Men måske er du usikker på, hvad dit barn er klar til?

Vi sender alderssvarende nyhedsbreve 3-4 gange om Ã¥ret, du skal derfor vælge den alder dit barn er tættest pÃ¥, sÃ¥ vi kan sende dig gode rÃ¥d der passer til dit barns alder. Helt fra valg af autostol, de første cykelture og til den dag, hvor dit barn vil tage kørekort.

Kan man tjene penge på vin?

Hvordan er utviklingen i vinmarkedet, og hva er gevinsten ved å investere i dyrebare dråper? E24 har kontaktet en av verdens største vininvesteringsselskaper for å gi deg svarene.

Publisert: Publisert:

Hvad er den dyreste vin?

Det her er ikke ligefrem en vinliste til tirsdag aftens pizza vin. Nej, det her er mega sjældne flasker som har en masse tilfælles med fin kunst, og giver en klar besked om at vinsamlinger kan være seriøs business.

2009 Chateau Margaux Balthazar - 1.305.355 DKK (Ja, over en million!)

Hvem må sælge alkohol?

En alkoholbevilling er en bevilling, som kan udstedes til en restauration eller privatperson, der ønsker at servere alkohol. Hvis du ønsker at servere drikkevarer med en alkoholprocent på 2,8 pct. eller derover, vil det som følge af restaurationsloven være nødvendigt at få bevilling først. Bevillingen udstedes af politiet og vil oftest blive ansøgt om af restaurationer.

Der stilles forskellige lovmæssige krav til ansøgeren og til ansøgningsblanketten, afhængig af om det er en person eller et selskab/forening, der søger om alkoholbevilling. Hovedreglen er, at ansøgeren skal være fyldt 21 år. Dette krav kan dog fraviges, hvis ansøgeren har en uddannelse inden for hotel- og restaurationsfaget, hvorefter alderskravet nedsættes til 18 år.

Kan man drikke 20 år gammel rødvin?

De fleste vine bør drikkes inden for få år, efter de er blevet tappet på flaske hos producenten. Når de lander hos forbrugerne, er de drikkeklare og vinder ikke ved yderligere lagring på flaske. Der er dog nogle vine, der sagtens kan ligge flere år og endda udvikle stort potentiale. For at vurdere om en gammel vin kan drikkes, kan du se på følgende ting:

Hvordan ved man om en vin er for gammel?

Det er noget helt specielt at drikke en gammel vin, og det er altid en helt anden smagsoplevelse end yngre vine. Der er et par forhold man med fordel bør være opmærksom på, når man skal åbne og servere ældre vine.

Jeg har derfor prøvet at sammenfatte noget af det, man efter min opfattelse bør være særligt opmærksom på. Og dertil et par tips om, hvordan du optimerer smagsoplevelsen.

Alt bygger på egne gode erfaringer, samt input fra erfarne nationale og internationale nydere af ældre vine.

Næsten uden undtagelse vil ældre vine have bundfald. Det kan optræde i flere former, men ofte vil du opleve, at det er nærmest mikroskopisk i flasken, og kan gøre en vin helt tåget, når man gennemlyser flasken.

Det kan tage helt op til 3 uger inden det fine bundfald har lagt sig. Naturligvis påvirker bundfald ikke smagen direkte. Men det kan påvirke synsoplevelsen, hvis man kigger på en grumset vin i glasset. Det kan indirekte forplante sig negativt i den samlede oplevelse af vinen.

Det er derfor en god ide at rejse vinen, der skal drikkes, op minimum 2 uger før den skal serveres. Så det kræver lidt planlægning, når man skal nyde ældre vine. Og har du lige modtaget vinen efter en forsendelse, så er det en ekstra god ide at lade vinen hvile 2-4 uger inden den åbnes.

Er det sundere at drikke vin end øl?

»Øl har flere kalorier pr. genstand, men der er flere ting, som spiller ind,« forklarer Arne Astrup, professor og institutleder ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

»Der er foretaget studier, der viser, at hvis folk drikker vin til maden, har de en tendens til at spise mere, end hvis de drikker øl. Der sker et eller andet, som påvirker mæthedsoplevelsen. Vi ved ikke helt hvad,« siger Arne Astrup.

Han argumenterer for, at der kan være flere forklaringer. En af dem er, at når du drikker noget med en højere promille, bliver du hurtigere påvirket. Det påvirker din dømmekraft.

Kan man køre bil på en halv flaske vin?

Hvis man ikke vælger helt at afstå fra at indtage alkohol, før man skal køre bil, mener vi, at man som et minimum bør have en viden om:

1) hvor mange genstande man drikker. Det afhænger af antal centiliter og alkoholprocent (se evt. vores artikel om dette), 2) hvor mange genstande man kan drikke uden at komme over promillegrænsen. Det skulle afhænge af ens køn og vægt, 3) hvor hurtigt ens krop forbrænder alkohol. Det skulle især afhænge af ens vægt.