:

Hvor mange regnvejrsdage er der i København?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor mange regnvejrsdage er der i København?
 2. Hvor kan man se hvor meget det har regnet?
 3. Hvor er der mest nedbør i Danmark?
 4. Hvor meget regn er meget?
 5. Er 1 mm nedbør meget?
 6. Hvor regner det mest i hele verden?
 7. Hvad er 1 mm regn?
 8. Hvor meget er 1 mm regn i timen?
 9. I hvilken dansk by regner det mest?
 10. Hvilke byer regner det mest i?
 11. Hvor mange liter er 1 mm regn?
 12. Hvilken måned regner det mest i Danmark?
 13. Hvor mange liter er 10 mm regn?
 14. Hvilket land har det bedste vejr?
 15. Hvilket land regner det mindst i?

Hvor mange regnvejrsdage er der i København?

Det bedste tidspunkt at rejse til København i Danmark er i Juli og August. I denne periode vil du have en behagelig temperatur og næsten ingen nedbør. Den højeste gennemsnitlige temperatur i København er 20°C i Juli og den laveste er 2°C i Februar. Vandtemperaturen er på 21°C når den er højest, og i andre måneder kan den være på 5°C.

Hvor kan man se hvor meget det har regnet?

Danmarks Meteorologiske Instituts (DMI) radar viser, hvordan nedbøren højst sandsynligt kommer til at bevæge sig, og hvor meget nedbør der forventes at falde over Danmark de kommende 48 timer. Gå på DMI.dk, eller hent DMI-appen på din telefon, og vælg »lufttryk og nedbør« for at få et bud på, om det bliver regnvejr, der hvor du befinder dig eller har planer om tage hen.  Radaren gælder hele Danmark og kan også vise vind-, vand- og temperaturforhold 48 timer frem. 

Hvor er der mest nedbør i Danmark?

Den gennemsnitlige Ã¥rlige nedbør i Danmark har i perioden 1981-2010 været pÃ¥ 746 mm (759 mm; 1991-2020 og 782 mm (2011-2020).  Gennemsnitlig regner det mest i Midtjylland og mindst i Kattegat regionen.

Den mindste årsnedbør for landet som helhed var 466 mm i 1947, og den højeste var 905 mm i 1999 og i 2019.

Hvor meget regn er meget?

Mest regn er der kommet helt ude ved den jyske vestkyst i Hvide Sande. Her er der indtil klokken 6.30 fredag morgen faldet 38,3 millimeter regn - eller det, der næsten svarer til fire gulvspande vand per kvadratmeter.

Desuden faldt der omkring klokken fire hele 15,6 millimeter på blot 30 minutter, hvilket er nok til at kategorisere intensiteten som værende skybrud.

Er 1 mm nedbør meget?

Normalt forbinder vi mm med måling af længde, så når nogen siger, at der er faldet 0,5 mm regn lyder det ikke af så meget.

Kraftigt og langvarigt regnvejr Kraftig regn er mere end 24 millimeter på seks timer. 26 Sept 2020

Hvert år falder der gennemsnitlig 765 mm regn i Danmark, og specielt i midtjylland får haveejerne ekstra meget vand, op mod 900 mm. På solskinsøen Bornholm får de gennemsnitlig 500 mm om året. Når mængden af nedbør overstiger 15 mm på 30 minutter kaldes det et skybrud.

Ændringen i app’en betyder også, at symbolet undertiden kan vise tørvejr selvom sandsynligheden for nedbør er angivet til eksempelvis 60%. Det vil være tilfældet hvis computermodellen ikke beregner nedbør lige netop over dén by, som man har valgt, men i stedet forudser nedbør flere steder i det omkringliggende område.

Én millimeter nedbør svarer omtrent til én centimeter sne Med andre ord vil 10 mm nedbør svare til omtrent 10 cm sne – eller én millimeter nedbør svare til én centimeter sne. Når temperaturen når ned omkring –5 grader er sneen ‘tørrere’ hvorfor 10 mm nedbør svarer til omtrent 15 cm sne.

Hvor regner det mest i hele verden?

Beliggende i den nordvestlige del af Colombia registrerer dette jungleområde med et tropisk klima på nogle punkter den ekstraordinære mængde 13.000 milimeter regn hvert år. Det er næsten efter al sandsynlighed den region på hele planeten, hvor det regner mest.

Dette hjørne af verden er en fiskerby beliggende i Colombia. Ifølge den colombianske nationale meteorologiske tjeneste er et gennemsnit på 12.892 milimeter årligt. Og ikke kun det, men mellem 1984 og 1985 regnede det hver dag. Det vil sige, de var alle "våde" i løbet af den tid.

I Indiens Meghalaya-stat er de ikke langt bagefter. Dette sted er kendt for sine utrolige vandfald og for sin sprudlende vegetation. Byen Mawsynram, som har et gennemsnit på 11.871mm, tæt fulgt af Cherrapunji, hvis befolkning er omkring 10 tusind indbyggere, og som registrerer et gennemsnit på 11.777 mm.

Hvad er 1 mm regn?

Nedbøren angives i millimeter (mm), som svarer til liter pr. m².

Hvis der falder 4 mm regn hvad svarer det så til i liter, hvis jeg vander med min vandkande? Hvor mange liter vand kan jeg fylde i vandkanden så det svarer til 4 mm regn?

Hvor meget er 1 mm regn i timen?

Umiddelbart forud for, under og efter et regnvejr er der en række lugte, som er fremtrædende ved jordoverfladen, hvilket især gælder, hvis vejret har været varmt og fugtigt. Et typisk duftstof er ozon (O3), der findes i de højere luftlag, men bliver skubbet ned af regnskyen. Dertil kommer en række duftstoffer kaldet petrichor, som er forrådnet dyre- og plantevævs luftbårne molekyler, der hvirvles op, som regnen falder. Udover at molekylerne er forskellige, er der gerne en vis afsmitning fra dér, hvor molekylerne har ligget, og petrichorlugten varierer derfor fra sted til sted. Når regnvejret er slut, er det fremstrædende duftstof geosin, der lugter som fugtig jord. Dette stof dannes ved metabolisme hos bakterier som cyanobakterier.[1]

Skybrud er en betegnelse for et kortvarigt kraftigt regnvejr. DMI's definition lyder "nedbør-intensitet på 15 millimeter eller derover på 30 minutter eller derunder".

I hvilken dansk by regner det mest?

Den mest solrige kommune i Danmark er Læsø Kommune, hvor man har 1.951 solskinstimer. 

Læsø ligger i den nordlige del af Kattegat, hvor man både nyder godt af den såkaldte øeffekt, hvor man undgår fastlandets skyer, man ligger tæt på det mere kontinetale Sverige - og så ligger man på Læsø ikke mindst ofte i læ bag De Norske Fjelde.

Til sammen gør det Læsø til den mest solrige kommune i Danmark efterfulgt af endnu en ø, Samsø - som årligt har 1.917 solksinstimer. Den tredje mest solrige kommune er på 'solskinsøen' Bornholm, der har 1.909 solskinstimer om året. 

Den mindst solrige kommune i landet er Ikast-Brande kommune, der årligt blot har 1.581 solskinstimer.

Især i sommerhalvåret dannes der hyppigt skyer over land - og det sker hyppigst tværs ned gennem Jylland.

Det er således en kommune længere mod syd, der har det næstmindste antal solskinstimer om året.

Hvilke byer regner det mest i?

Hjem > H > Hvilken By Regner Det Mest I?

Bergen har flest regnværsdager i forhold til andre store byer i Norge. Det skyldes at de fleste lavtrykk som treffer Norge kommer fra vest. I tillegg så ligger det fjell nær byen. Fjellene presser lufta opp i høyden og da kommer regnet.

Hvor mange liter er 1 mm regn?

Hva regnes som ekstraordinær nedbør på en kveld? Jørpeland/Forsand hadde mye nedbør den 04.02.00. Det er oppgitt at det kom 15,2 mm nedbør denne kvelden. Hva regnes som ekstraordinær nedbør på en time?

Spørsmålet ditt er ikke så enkelt å svare på, ettersom svaret avhenger av hvilket sted på jordkloden man tenker på og hva som menes med "ekstraordinært". En "verdensrekord" i nedbørintensitet kan imidlertid nevnes som en referanse: - 1350 mm på 12 timer i Belouve, La Reunion Island, 28. Februar 1964 (C. Donald Ahrens: Meteorology Today). For Forsand vil jeg ikke kalle 15.2 mm nedbør på en kveld for "ekstraordinært". Hvis det derimot falt på få minutter, stilller saken seg annerledes. Arvid Skartveit

Hvilken måned regner det mest i Danmark?

Det har regnet så meget i år, at der allerede er faldet lige så meget regn som på et år. Se hvilke steder, der har fået mest regn.

De seneste uger har der været en del regn. (Foto: Â© Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

Hvor mange liter er 10 mm regn?

10 millimeter nedbør vil seie eit lag med 10 mm (1 cm) vatn på ei horisontal flate. Viss vi tenkjer oss ei horisontal flate som ikkje trekkjer til seg vatn og er utan avløp og fordamping, vil det då bli liggande 1 cm vatn på heile flata.

Omrekna til liter gir 10 mm nedbør 10 liter vatn pr. kvadratmeter.

Hvilket land har det bedste vejr?

Sommeren er aldrig slut, den flytter bare sydpå. Tricket er at vide, hvor man skal rejse hen for at finde den temperatur, der passer en bedst. Læs mere eom Klima og sæson her >>

Vi har derfor lavet en guide, hvor du måned for måned kan se, hvilke rejsemål, der vejrmæssigt passer til dig.

Hvilket land regner det mindst i?

Beliggende i den nordvestlige del af Colombia registrerer dette jungleområde med et tropisk klima på nogle punkter den ekstraordinære mængde 13.000 milimeter regn hvert år. Det er næsten efter al sandsynlighed den region på hele planeten, hvor det regner mest.

Dette hjørne af verden er en fiskerby beliggende i Colombia. Ifølge den colombianske nationale meteorologiske tjeneste er et gennemsnit på 12.892 milimeter årligt. Og ikke kun det, men mellem 1984 og 1985 regnede det hver dag. Det vil sige, de var alle "våde" i løbet af den tid.

I Indiens Meghalaya-stat er de ikke langt bagefter. Dette sted er kendt for sine utrolige vandfald og for sin sprudlende vegetation. Byen Mawsynram, som har et gennemsnit på 11.871mm, tæt fulgt af Cherrapunji, hvis befolkning er omkring 10 tusind indbyggere, og som registrerer et gennemsnit på 11.777 mm.