:

Hvad koster det at komme i Wallmans?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad koster det at komme i Wallmans?
 2. Hvornår skifter Wallmans show?
 3. Hvor ofte skifter Wallmans show?
 4. Hvor mange mennesker kan der være i Wallmans?
 5. Hvor kommer Wallmans fra?
 6. Hvornår starter julen i Cirkusbygningen?
 7. Hvornår stoppede cirkus i Cirkusbygningen?
 8. Hvor gammel er Cirkusbygningen?
 9. Hvor meget koster julen?
 10. Hvad hed julen før?
 11. Hvad hedder det mindste cirkus i Danmark?
 12. Hvorfor lukkede Cirkus Benneweis?
 13. Hvor mange kilo tager man på i julen?
 14. I hvilke lande fejrer man ikke jul?
 15. Hvad spiser man den 23 december?
 16. How do you host a dinner party?
 17. What are some good dinner party recipes?
 18. How do you throw a successful dinner party?
 19. What is the purpose of the Dinner Party?

Hvad koster det at komme i Wallmans?

Gør dig klar til et brag af en aften! Wallmans nye Dinnerparty hedder CAKE, for der altid er noget at fejre. Så tag venner, familie og kollegaer med til en forrygende fest – lige i hjertet af København. Du kan glæde dig til et overdådigt show med musik af navne som George Michael og Michael Jackson, et heftigt live-band, forførende dans og nervepirrende akrobatik. Sving hofterne til latinrytmer under Miamis solnedgang, kom med på en rocket skovtur og nyd en farverig og humoristisk undervandsrejse gennem Aquas største hits. Det hele kulminerer i en guldglitrende finale, der samtidig sparker gang dansegulvet i Cirkusbygningens natklub. I løbet af aftenen får du og dit selskab serveret en lækker 4-retters middag, mens I samtidig nyder aftenens mange shownumre. Der udspiller sig et sandt festfyrværkeri i den store Cirkussal! Skal du fejre fødselsdag, bryllupsdag eller noget helt tredje? I vores festlige fejrings-nummer overdynger vores skønne værtinde Megan Moore aftenens æresgæster med charme, humor og KAGE. Velkommen til Københavns største Dinnerparty!

Hvornår skifter Wallmans show?

Get ready! We have just opened the doors to our brand new Dinnerparty CAKE, filled with lots of surprises.

With CAKE, we focus on the fact that there is always something to celebrate, so bring friends, family and colleagues to a fantastic evening – and party – in the Circus Building.

Hvor ofte skifter Wallmans show?

I Cirkusbygningen har vi 4, 6, 8, 10 og 12 personers borde, men ikke alle typer borde findes i alle kategorier.

Størstedelen af bordene er 6- eller 8-mandsborde. Er I færre end 6 personer, må I forvente at skulle dele bordet med et andet selskab, men det kan jo kun blive ekstra festligt (dette gælder oftest, hvis man er 2 personer).

Hvor mange mennesker kan der være i Wallmans?

Det danske forår kan og har været en anelse trist - så kom til konfettiregn i stedet for forårsregn! Med Wallmans Dinnerparty er du sikret en fest fra start til slut. Der er skruet HELT op for stemningen, og I vil med garanti feste langt ud på natten badet i konfetti fra aftenens strabadser.

(Udover at køre til arbejde uden kø på motorvejen og når der er tarteletter i kantinen).

Hvor kommer Wallmans fra?

Dine billetter hos oss kan ikke avbestilles eller refunderes etter endt kjøp. I tilfeller der billettene ikke kan benyttes på valgt dato får du tilbud om enten å flytte dem frem i tid, eller motta et elektronisk gavekort. Dette er med forbehold om at vi får beskjed senest 2 uker før ankomst.Les mer om våre avbestillingsbetingelser for større grupper

Hvornår starter julen i Cirkusbygningen?

Vil du prøve noget nyt til årets julefrokost? Så invitér dine venner, familie og kollegaer til Wallmans Dinnerparty.

Den perfekte måde at afslutte året på er med en aften til Wallmans Dinnerparty. Med en af de mest centrale beliggenheder i København åbner vi dørene til årets mest festlige julefrokost. Du kan se frem til lækker mad og god stemning samt underholdning i verdensklasse, der vil gøre det til en uforglemmelig aften for dig og dine gæster. 

På denne side kan du læse mere om at holde din julefrokost i København hos os.

Det er ikke nødvendigvis let at finde det perfekte sted at afholde et arrangement. Der er mange ting, der skal overvejes, og det er nemt at føle sig overvældet af de mange beslutninger. 

Derfor tager vi styringen, og sørger for alt er planlagt og tilrettelagt fra start til slut. Vores julefrokost byder på god mad, forfriskende drikkelse og underholdning i verdensklasse.

Når du skal holde julefrokost hos os, kan du forvente mad på et højt kvalitetsniveau. 

Vi har flere forskellige menuer at vælge mellem. Prøv for eksempel vores velkendte Wallmans julemenu bestående af fire lækre retter, som inkluderer suppe, tapas, en hovedret og dessert. Derudover har vi en vegansk menu, vegetar menu, oksemørbrad menu, torskeryg menu og skaldyrsfad menu. Se menuen her.

Hvornår stoppede cirkus i Cirkusbygningen?

Københavns Cirkusbygning blev bygget 1885-86 efter tegning af arkitekt Henrik Vilhelm Brinkopff. Den blev indviet 8. maj 1886 af den tyske cirkuskonge Ernst Renz (1814 -1892) fra Berlin. Den gang var teltcirkus ikke så almindelige. I stedet rejste cirkus rundt i Europa og gæstespillede i simple bygninger opført af træ. Men Renz havde tjent mange penge på cirkus, og i byer som Berlin, Wien, Hamburg og Breslau byggede han smukke og dyre cirkusbygninger af tegl og andre former for bygningssten.

Bygningens historie er beskrevet i bogen ”Københavns Cirkusbygning og andre artikler om cirkus og artister, som udkom på forlaget Wisby & Wilkens i december 2017.

Hvor gammel er Cirkusbygningen?

At that time, circus tents were relatively uncommon. Instead, touring circus companies performed in permanent venues. They were generally simple wooden structures but in major cities elaborate circus buildings in brick and stone became increasingly common. Ernst Renz, director of Circus Renz and artist who had made a fortune on his trade, had built extravagant circus buildings in cities such as Berlin, Hamburg, Vienna and Breslau. In Copenhagen he leased the new building on a three-year contract.[citation needed]

The first plans envisioned an extravagant building with an elaborate facade with statues and Greek columns but in the end a much simpler design was chosen. The Circus building was designed by the architect Henrik Vilhelm Brinkopff and built from 1885 to 1886 in the area outside the former Western City Gate which was Copenhagen's premier entertainment district with nearby venues such as Tivoli Gardens and National Scala. It was inaugurated by Cirkus Benneweis in 1882.[citation needed]

The building is circular and topped by a shallow dome. The most distinctive feature of the facade is a frieze located just below the roof on the periphery of the outer wall. It was created by the sculptor Frederik Hammeleff and survived the fire in 1906. It depicts motifs from ancient Rome and Greece.[2]

Hvor meget koster julen?

Hvad er du villig til at betale? Det er det centrale spørgsmål, du skal stille dig selv, når du laver dit julebudget.

Overordnet bør dit julebudget indeholde alle ekstraudgifter, julen bærer med sig, og de kan som udgangspunkt inddeles i disse punkter:

Hvad hed julen før?

Vikingerne fejrede ikke jul. Vikingerne drak jul. Øllet flød i store mængder, mens vikingerne festede og holdt juleblót.

Vikingerne ofrede desuden køer og kalve til de nordiske guder.

Efter ofringerne drak de en masse for at ære guderne. Blót og druk skulle sikre frugtbarhed og en god høst eller 'plyndringer' i det kommende år.

Hvad hedder det mindste cirkus i Danmark?

Danmark har en række mindre cirkus, som optræder mere eller mindre regelmæssigt - en del optræder kun i butikscentre, til byfester m.v.

Blandt de mindre cirkus er:

Hvorfor lukkede Cirkus Benneweis?

I næsten 130 år har Cirkus Benneweis turneret Danmark rundt med akrobater og dyr. Det sker ikke i 2017.

Cirkus Benneweis kommer lige som i 2016 ikke til at holde forestillinger i år. Ifølge en rådgiver til cirkusledelsen håber man på, at cirkusset en gang i fremtiden kan slå teltpælene op.

Hvor mange kilo tager man på i julen?

Før jul bombarderes vi med artikler om, hvordan man tager på i julen og hvad man skal gøre for at holde vægten i julesæsonen. Også i Jyllands-Posten skrev de netop om jul og julemad: Spis løs – med måde.

Den gode nyhed er, at ifølge flere kilder er den gennemsnitlige vægtøgning i julen på bare et halvt kilo – dog op til to kilo.

Den dårlige nyhed er, at mange ofte ikke taber det halve kilo igen, så år for år akkummullerer overvægten sig.

I hvilke lande fejrer man ikke jul?

Ligesom i Danmark falder julen den 24. december i Tyskland, og man kan næsten sige, at tyskerne har opfundet meget af det, vi forbinder med jul herhjemme. Både juletræet, adventskransen og julekalenderen stammer fra Tyskland, og traditionen med det pyntede træ kom til Danmark i starten af 1800-tallet. Oprindeligt fandt gaveregnen sted d. 6. december og foregik ved, at familiens børn satte en sko frem ved døren. De søde børn får slik, frugt eller gaver, mens de uartige vågner op til et stykke kul.

En af de traditioner, som danskerne næppe ønsker at arve fra tyskerne, er deres julemiddag. Middagen er den dag i dag typisk enkel og hurtigere overstået, mens det er den 25. december, de for alvor giver den gas ved middagsbordet.

Også i Polen er julemiddagen noget forskellig fra den danske. Traditionen siger, at der skal serveres 12 retter som symbol på de 12 apostle – og retterne er kødfrie! Sådan er det i hvert fald stadig i mange familier, fordi den 24. december oprindeligt var en fastedag. Mange familier lægger stadig hø under dugen for at mindes Jesusbarnet, og du kan være sikker på, at der altid er dækket op til en ekstra – hvis nu en uventet gæst dukker op.

Julemiddagen går først i gang, når familiens børn eller barnlige sjæle har spottet den første stjerne på himlen. Men inden man kaster sig over maden, deles en oblat mellem aftenens gæster, og man ønsker hinanden held og lykke i det kommende år.

Selvom islam er den mest udbredte religion i Pakistan, bor der omkring fem millioner kristne. Faktisk er den 25. december en national helligdag, men det er nu fordi, man fejrer grundlæggeren af Pakistan. Op til selve juleaften, der kaldes Bara Din, afholder kristne fællesskaber en slags julefestivaler i områder, hvor der bor mange kristne. De pynter op, danser, tænder lys og fester. Nogle pynter deres hus med en stor stjerne på taget, og mange familier har også et juletræ pyntet med lyskæder. Julemiddagen er derimod langt fra noget, vi kender. Den står på typiske pakistanske retter, der fx kan være krydret med karry. Juledagene går især med at gå dør til dør og synge salmer eller at gå i kirke i sit fineste tøj.

Hvad spiser man den 23 december?

God mad og rigeligt af den har altid hørt julen til, og 2023 er ingen undtagelse. På alt.dk kan du finde de klassiske opskrifter på den gode danske julemad og de mere alternative opskrifter. Du kan både finde julemad til vegetarer og ovenikøbet sund julemad.

Hvis du vil prøve noget nyt og anderledes, kan du finde opskrifter på fx sukkerfri pebernødder med spelt, julebiscotti med cocktailbær og cognac, flæskesteg med glaserede jordskokker eller risengrød lavet på mandelmælk og brune ris.

Julemaden danner ofte ramme om faste traditioner i familierne, men man kan diskutere, hvad der er den ”rigtige” julemenu. For er det gåsesteg, andesteg, flæskesteg eller måske kalkun, der er det helt rigtige? Her er forskellige holdninger både rundt i landet og i forskellige familier.

And er den mest udbredte julespise i Danmark - ofte serveret sammen med flæskesteg. Gås er også populær – oftest i større familier, hvor én and ikke kan mætte hele familien. Flæskesteg alene og skinke er mindre udbredt, og kalkun er den mindst almindelige, men dog ikke helt ukendt på julebordet.

Tilbehør som brunede kartofler, rødkål og brun sovs hører julemaden til, ligesom nogen serverer en waldorfsalat til. Kold risalamande med varm kirsebærsauce er ofte på menuen som den klassiske juledessert.

How do you host a dinner party?

 • Sit at a circular table, limit to 6 guests, choose a theme: The traditional rules of dinner parties have set up an overwhelming standard of domestic excellence (catered, usually, toward white women). Alicia Kennedy argues that it’s time to let go of it all.

What are some good dinner party recipes?

 • Nothing fits a party better than cupcakes, anytime, anywhere. These jelly bean balloons are little bundles of party fun. This bright and easy pasta primavera will go around the table at your next dinner party. Nothing fits a party better than cupcakes, anytime, anywhere. These jelly bean balloons are little bundles of party fun.

How do you throw a successful dinner party?

 • My favorite part of a good dinner party is the brief moment near the end, when everyone’s still sitting down but stomachs are full, plates are empty, and drinks are dwindling. A rosy glow falls over the table and the mood eases from conviviality to the gauzy atmosphere of sentiment.

What is the purpose of the Dinner Party?

 • A dinner party is a great way to acquaint new people, but trusty friends (and conversationalists) are indispensable. Their ease will invite others to take the same attitude. Among guests, shared interests, professional fields or a sense of humor will also help.