:

Hvad er billigst at spise?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er billigst at spise?
 2. Hvor spiser man billigt i København?
 3. Hvor spiser man sent i København?
 4. Hvor skal man spise frokost i Nordsjælland?
 5. Hvor skal vi spise på Frederiksberg?
 6. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
 7. Hvor ofte spiser danskere ude?
 8. Hvilket land spiser mest junkfood?
 9. Hvornår er det bedst at spise frokost?
 10. Hvad tid skal man spise frokost?
 11. Hvor skal man spise på Christianshavn?
 12. Hvad skal man opleve på Frederiksberg?
 13. Hvad er Danmarks bedste restaurant?
 14. Hvad koster en middag på en Michelin restaurant?
 15. Kan man leve for 2000 kr om måneden?

Hvad er billigst at spise?

 • Lav et budget for dig selv og sæt en grænse for dit madbudget. Saml dine boner i løbet af måneden, når du handler og regn så sammen til sidst, hvor meget du har brugt.
 • Øv dig i at blive god til stop spild af mad og brug af rester. Det kan være slatne grøntsager i køleskabet, et par skiver bacon, lidt ost og lignende – i alt fra pasta til nudler, karryretter og salater. Man kan virkelig lave nogle sjove, tilfældige og gode ting med rester. Og man får sat kreativiteten på prøve.
 • Et af mine bedste tip, der hjalp mig meget i starten, var at lave madplaner. På denne måde kan du have overblik over ugens måltider, planlægge så du ikke spilder mad og undgå at købe unødvendige ting. Kig fx på denne budgetvenlige madplan.
 • Prioriter – hvad vil du gerne bruge penge på? Kød af god kvalitet? Frisk fisk? Økologi? Og så sænk standarden for nogle af dine andre madindkøb. Eller måske fornøjelser/tøj eller lignende.
 • Kig i tilbudsaviser for at se, hvad der er på tilbud i ugen. Jeg bruger appen eTilbudsavis og kigger Nettos og Menys igennem hver uge – det er de to, der ligger tættest på mig. Herudfra planlægger jeg, hvad jeg skal have at spise.
 • Spis efter sæson. Er det vinter, kan du spise en masse rodfrugter, græskar, svampe, kål mm. Om sommeren kan det være bær, nye kartofler, gulerødder, spidskål og så videre. På denne måde får du altid de mest friske og billigste råvarer.
 • Du kan nå langt med bare en smule kød eller fisk. Fx i en one pot pasta eller en mexicansk lasagne kan bare 50-100 g chorizo/bacon give god smag. Eller bare 200-250 g (varmrøget) laks – det kan peppe både lasagne, tærter og bygotto op.
 • Skru op for grøntsagerne. Stadig kød men ekstra grønt. Fx i kødsauce, tærter, lasagne, frikadeller og meget mere. Grøntsager fylder en del, og de er billige. Og hvis du fx river eller snitter dem fint som i fx kyllingefrikadeller eller i lasagne, så opdager du dem (nærmest) ikke.
 • Kødfrie dage. Det er og bliver bare billigere ift. mad på SU. Især hvis du ikke vil gå på kompromis med kødets kvalitet. Find nogle gode erstatninger som bønner, kikærter, bagte rodfrugter, ost og lignende til at erstatte kødet i retter, der ellers traditionelt ville være kød i. Det kunne fx være en vegetarisk curry med halloumi eller en vegetar bolognese med linser.
 • Nogle gange er større portioner, som fx pakker af kød, billigere end de små. Lav derfor større portioner og frys det ned. Det er også godt til at redde travle dage. Du kan også købe store pakker kød på tilbud og fryse ned i mindre portioner. På den måde kan du tage 200-400 g kød op af fryseren, når du har brug for det. Det kan nemlig holde sig på frys i 3 måneders tid.
 • Frosne grøntsager – bevarer stadig vitaminerne, de er forholdsvis billige og du kan få mange forskellige på en gang.

Hvor spiser man billigt i København?

Kan du ikke få nok af velsmagende fisk og skalddyr? Så skal du lægge vejen forbi Københavns hippeste fiskejoint, Hooked. Fiskeeventyret for Hooked startede i en lille blå foodtruck i 2017, og i dag er de indehaverne af to restauranter; en på Nørrebro og en i Kødbyen. Konceptet er simpelt; fisk og skalddyr street food style. Menukortet spænder vidt fra den klassiske fish and chips og fyldige fiskeburgere til hawaiianske poke bowls og sprøde tempura. Fiskerestauranterne på Nørrebro og i Kødbyen er begge råt indrettet med hvide fliser og beton og store langborde, hvor du og hele slænget kan samles og smovse i street food fra havet.

Hvor: Nørrebrogade 59, Halmtorvet 34Tlf.: 30 70 59 22 (Nørrebrogade), 30 70 89 23 (Halmtorvet)Nærmeste station: Nørrebro Runddel, Gasværksvej

Mæxico ligger inde med alle de rigtige ingredienser til en god fiesta: Hurtige tacos med et dansk twist, masser af smil og ikke mindst lækre margaritas. Og så må vi ej forglemme, at Mæxico, der tidligere gik under navnet Barburrito, naturligvis også serverer Københavns måske bedste burritos. Hos Mæxico er størstedelen af retterne lavet til at kunne blive delt mellem venner, så der er rig med mulighed for at komme hele vejen omkring menukortet. Prikken over I’et er, at Mæxico opfordrer til at bruge klør 5, når der skal tacos indenbords – fingermad når det er bedst!

Hvor: Skindergade 36, Guldbergsgade 3Tlf.: 35 86 16 16Nærmeste station: Strøget, Skt. Hans Torv

Poke bowls har for alvor indtaget Københavns madscene, og en af frontløberne for den hawaiianske madtrend er OLIOLI. OLIOLI slog i 2017 dørene op til Danmarks første poke bar på Frederiksberg, og siden da er der kommet intet mindre end 5 andre OLIOLI-butikker til på Østerbro, Amager, København K, Lyngby og Københavns Lufthavn.

Poke bowls er en lækker forening mellem sushi og salat, og hos OLIOLI kan du vælge en bowl fra den spændende menu af allerede sammensatte bowls. Hvis du selv vil bestemme smagen og ingredienserne i din bowl, kan du slå dig løs med en Build Your Own. Skyld din poke bowl ned med en af OLIOLIs friske smoothies – var det noget med en bromance eller en enerjoy?

Souls er til dig, der har lyst til at sætte tænderne i smagfuld cafémad uden dårlig samvittighed. Denne veganske café, der blev startet af to australiere, serverer veganske, økologiske, bæredygtige og så vidt muligt glutenfrie retter – på den lækre måde. Hos Souls finder du veganske retter til alle dagens måltider; quinoapandekager til brunch, salat og avocado smash til frokost, raw kager til kaffe og burger og pizza af boghvede til aften. Souls’ australske baggrund er lig med en hyggelig ‘straight forward yet laid back-vibe’, som Souls selv beskriver det, med grønne planter og glødepærer, der hænger fra loftet. Bonusinfo: Souls blev i 2018 kåret som Københavns bedste veganske og mest bæredygtige restaurant.

Hvor: Melchiors Plads 3, Nørre Farimagsgade 63Tlf.: 34 10 01 01 (Melchiors Plads), 33 30 01 50 (Nørre Farimagsgade)Nærmeste station: Nordre Frihavnsgade, Nørre Farimagsgade

Du kender sikkert problematikken. Skal man bestille en pepperonipizza, en hawaii eller en margherita? Eller skulle man måske være modig og prøve en pizza med rødbede og gedeost? Men hvorfor skal man nøjes med én pizza, når man kan få tre? Pico Pizza har nemlig løst det evige problem ved at servere tre mini-pizzaer i stedet for én stor. Udover de klassiske toppings byder menukortet også på nogle mere eksperimenterende varianter som en Sloppy Joe med mozzarella og bolognese, en krydret lammepølse med radicchiosalat samt en vegansk pizza med butternutsquash og frisk salvie.

Hvor spiser man sent i København?

Er du vegetar, skal du måske bare gå forbi Rio Bravo. Er du midnight-cowboy, er du kommet hjem. Rio Bravo er det perfekte sted, hvis du har lyst til en pilsner eller en sjus i baren, som du kan drikke, mens du sidder i en autentisk cowboysadel. Men kødretter er det, der lokker gæsterne til. Rio Bravo-gryden, der er stedets specialitet, dækker repertoiret ret godt, da den består af både kalvekød, svinekød, cocktailpølser og oksekød i flødesauce.

Rio Bravo er indrettet i bedste western-stil og serverer mad til den lyse morgen. Stedet blev landskendt tilbage i starten af 80'erne, da det var med et telefonopkald hertil at Poul Schlüter, for (endnu engang) at redde sin regering, indgik det historiske forlig med Fremskridtspartiet. Og så var det i øvrigt også her, at danske D.A.D. underskrev deres første pladeselskabsaftale. Hvad de spiste, melder historien intet om.

Hvad: Rio BravoHvor: Vester Voldgade 86Hvornår: Køkkenet lukker kl. 04

Hvor skal man spise frokost i Nordsjælland?

Du er velkommen til at bestille bord på +45 49 22 50 60, ellers kig endelig forbi – vi venter på at betjene dig og dit selskab i vores hyggelige frokostrestaurant i Nordsjælland. Restauranten ligger på Strandvejen 232, 3070 Snekkersten.

Hvor skal vi spise på Frederiksberg?

© @piola_pastificio

Frederiksberg er fyldt med hyggelige spisesteder, hvor du kan få en gastronomisk oplevelse, der byder på alt fra det lækreste smørrebrød til de bedste morgenmadsrestauranter. Hvor mange af stederne kender du?

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Danmark dyreste restaurant hedder WH, og er at finde i den lille by Trige, der ligger en smule nord for Århus. En menu koster 2000 kroner, og skal du have afstemt vin til, så må du lægge det samme oveni.

Toer med stjernePudsigt nok, er det ikke glimmeret fra de nys uddelte Michelin-stjerner, der trækker prisen mest op. Era Ora, der ligger på andenpladsen, fik nemlig, modsat WH, en stjerne da Michelin- komiteen for nylig var på gastronomisk turné. På Era Ora kan du slippe 200 kroner billigere for en menu med vin end hos WH.

Hvor ofte spiser danskere ude?

På en gennemsnitlig fredag spiser knap én ud af fem danskere (19,2%) mad udefra, dvs. de går på restaurant, café, får take away eller henter en færdig ret i supermarkedet. Lørdag kommer ind på en andenplads. I gennemsnit spiser 14,5% mad udefra på en almindelig. Resultaterne stammer fra Coops Mad-O-meter, hvor 500 personer hver uge fortæller, hvad de har fået at spise de seneste 24 timer. I forbindelse med aftensmåltidet svarer de på, hvem der tilberedte maden/hvor maden kom fra.

Hvilket land spiser mest junkfood?

Danskerne fylder sig med mere fastfood end tidligere, men nogle falder oftere i den fedtede fælde end andre.

Mange har et hemmeligt slikskab og en bunke af brochurer til det lokale pizzasted liggende derhjemme. Nogle behøver måske slet ikke en menu, men har sine faste favoritter. Den søde tand og den nemme løsning til pizzeriaer eller shawarmabarer fanger nemlig mange danskere i en travl uge.

Hvornår er det bedst at spise frokost?

Har du og dine kollegaer også forskellige opfattelser af, hvornår det er bedst at spise frokost? Noget tyder på, I bør blive enige om et tidspunkt – og helst i en fart.

Vi ved allerede, at det er ikke helt ligegyldigt hvor mange gange på dagen, vi spiser. Men tidspunktet vi spiser på er også rigtig vigtig for vores sundhed. Især tidspunktet for din frokost betyder meget mere, end du måske lige er klar over.

Hvad tid skal man spise frokost?

Særligt folk der gennem deres arbejde har meget rejseaktivitet, hvor de er ude af de faste rutiner og kun lige når at snuppe en kop kaffe og en Mars-bar inden det næste møde.

Hvor skal man spise på Christianshavn?

Særligt folk der gennem deres arbejde har meget rejseaktivitet, hvor de er ude af de faste rutiner og kun lige når at snuppe en kop kaffe og en Mars-bar inden det næste møde.

Hvad skal man opleve på Frederiksberg?

Ved hovedindgangen til Frederiksberg Have byder den folkekære konge, Frederik VI, velkommen, så man ikke er i tvivl om, at man er på besøg i hans have.

Cisternerne, det tidligere vandreservoir under Søndermarken over for Frederiksberg Slot, er i dag et enestående udstillingssted i København.

Dybt under Søndermarkens grønne græs på Frederiksberg gemm...

Hvad er Danmarks bedste restaurant?

tirsdag 20. jun. 2023 kl. 07:05

Verdens bedste restauranter kåres tirsdag. Danske Geranium fik førstepladsen sidste år, men er ikke kandidat

Hvad koster en middag på en Michelin restaurant?

Prisen for at spise på en af landets michelinrestauranter svinger fra alt mellem 1500 kroner til 4000 kroner. Få overblikket her.

Der er stor forskel pÃ¥, hvor hÃ¥rdt du skal svinge dankortet, hvis du planlægger at aflægge en af landets i alt 25 michelinrestauranter et visit. 

Kan man leve for 2000 kr om måneden?

 • Husholdning (for eksempel mad, sko og tøj)
 • Fritidsinteresser
 • Fornøjelser og gaver
 • Ferier
 • Øvrige personlige udgifter som frisør og medicin
 • Opretholdelse af varige forbrugsgoder (for eksempel når du udskifter din telefon, computer eller cykel)
 • Uforudsete udgifter