:

Hvem ejer Frisko Is?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem ejer Frisko Is?
  2. Er Magnum fra Danmark?
  3. Hvor gammel er Frisko?
  4. Er der fløde i Magnum is?
  5. Er Magnum is blevet mindre?
  6. Hvad hedder Frisko i udlandet?
  7. Hvem ejer Magnum is?
  8. Hvad er den sundeste is?
  9. Hvilken is er der færrest kalorier i?
  10. Er Magnum dansk ejet?
  11. Hvem ejer Magnum-is?
  12. Hvad hed Unilever før?
  13. Er Magnum-is blevet mindre?
  14. Hvad er det sundeste at spise i verden?
  15. Hvad er det sundeste man kan spise til morgenmad?

Hvem ejer Frisko Is?

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Er Magnum fra Danmark?

En ispind fra Aarhus ændrede markedet globalt. Se maskinen i aktion, som gik sin sejrsgang.

Banebrydende stor Successen blev overvældende, selv om udsalgsprisen på den enkelte is var høj. Man gik ikke efter den billigste løsning.

Hvor gammel er Frisko?

Velkommen til Friskos produktside, hvor du kan se vores udvalg af velsmagende is nedenfor.

Stimulér dine smagsløg og klik på linkene for at få flere oplysninger.

Er der fløde i Magnum is?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Er Magnum is blevet mindre?

Vi danskere får for mange kalorier, og ca. 20 % af alt det, vi spiser og drikker, kommer ovenikøbet fra såkaldt tomme kalorier, dvs. slik, sodavand, chips, kager o.lign., som ikke bidrager med næringsstoffer, kun med kalorier. Anbefalingen er 5 %. Så en lidt mindre pakke kan faktisk hjælpe med at forebygge overvægt, som flere end halvdelen efterhånden lever med.

Ja tak, lidt mindre opfordrer fødevareproducenter og detailhandel til at gøre pakker og portioner lidt mindre og på den måde være med til at forebygge overvægt og de sygdomme, som er forbundet med overvægt.

“At ændre på fødevareudbuddet, herunder størrelserne, er et vigtigt skridt for at forebygge den stigende overvægt. Flere virksomheder gør det, og det er meget positivt, at Unilever har et klart kaloriemål og fx har justeret størrelsen på deres Magnum Classic is, så de indeholder færre kalorier”, siger Susanne Tøttenborg, projektleder i Ja tak, lidt mindre og seniorkonsulent i Kræftens Bekæmpelse.

Hvad hedder Frisko i udlandet?

8 broer, du kan gå på i Danmark

En bro kan have mange betydninger. En bro kan være noget, der skaber kontakt mellem parter. Noget, der lader dig passere forhindringer, som vandløb og fjorde. Hos Samvirke guider vi dig til 8 forskellige broer i Danmark. Både en rød genfunden bro ved Horsens og en blå bro i Randers. Broer, der fører dig tørskoet gennem rørskov og åløb. Og broer, der lader dig udforske middelalderlige borgruiner

Hvem ejer Magnum is?

Mogens Vigh-Larsen voksede op i Thy i en duft af mælk, smør og ost.

Faren var mejeribestyrer, og det var naturligt, at sønnen fulgte i hans fodspor. Dog ikke af kærlighed til det mejerigtige.

»Nej, men det passede mig vældig godt, at man fik tidligt fri, så jeg kunne komme på jagt,« smiler Mogens Vigh-Larsen, der tager imod med kaffe på kanden, bjørneskind på væggen og en formidabel udsigt over Brabrand-søen.

Hvad er den sundeste is?

Bearbejdet af Jo Brand

1. Artiskok afgifterEn artiskok er egentlig en tidsel, hvor du spiser bunden af blomsten og "kødet" på bladene. Artiskokken indeholder bitterstoffet cynarin, der er styrkende for lever og galde, og derfor afgiftende, ligesom den er vanddrivende, kolesterolregulerende og god for hjertet. Desuden er artiskokker fiberrige og indeholder betacaroten, B- (især folinsyre), C- og K-vitaminer og mineraler som magnesium, jern, kalium, mangan og fosfor.

Hvilken is er der færrest kalorier i?

Der er 198 kcal i 100 gram flødeisDer er 50 kcal i 1 lille rundDer er 99 kcal i 1 kugleDer er 129 kcal i 1 alm flødeisDer er 168 kcal i 1 store flødeis (fx Magnum)Der er 990 kcal i 1 liter

Vil du vide mere om mængder og gram? Gå til afsnittet hvad vejer flødeis.

1 lille rund vejer 25 gram1 kugle vejer 50 gram1 alm flødeis vejer 65 gram1 store flødeis (fx Magnum) vejer 85 gram1 liter vejer 500 gram

Se også hvor mange kalorier, der er i disse mængder.

Er Magnum dansk ejet?

Du kender den med garanti. Den sprøde, chokoladeovertrukne ispind, som gemmer på flødeis med ægte vaniljekorn indeni. Magnum-isen. Men vidste du også, at den klassiske is stammer fra Aarhus? Her blev den udviklet og lanceret i 1989.

Af Alexandra Bendixen

Hvem ejer Magnum-is?

En ispind fra Aarhus ændrede markedet globalt. Se maskinen i aktion, som gik sin sejrsgang.

Banebrydende stor Successen blev overvældende, selv om udsalgsprisen på den enkelte is var høj. Man gik ikke efter den billigste løsning.

Hvad hed Unilever før?

Unilever har ca. 400 varemærker. Nogle mærker benyttes globalt eller regionalt og en række mærker benyttes lokalt.

Er Magnum-is blevet mindre?

Isfabrikken Frisko, der lå ved Vestre Ringgade i Aarhus, lavede i 1987 en ny luksus-is. Den bestod af en deciliter iscreme med høj fedtprocent og ægte vaniljekorn, dækket af 35 gram ren belgisk chokolade, hvilket var markant mere end andre is på dette tidspunkt. Grundet den store mængde chokolade fik isen navnet Magnum.[2]

De første Magnum-is producerede Frisko i 1988 på et simpelt anlæg, der kunne lave 8000 ispinde i timen, men til trods for, at der var produceret nok til at fylde lagrene op, så blev de udsolgt på 6 uger.[3] 1990 blev fabrikken moderniseret, og kunne fremstille over 40000 is i timen. I 1992 blev der produceret 224 mio. Magnum-is, hvoraf de 209 mio. blev eksporteret.[3] I 1997 kunne den ikke længere følge med efterspørgslen og produktionen flyttede til udlandet. Isen produceres i dag i Tyskland, England, Italien, Holland, Ungarn og Frankrig.[2]

I dag sælges der på verdensplan cirka 2,2 milliarder Magnum-is om året,[2] og den er blevet nævnt som Unilevers største markedssucces nogensinde.[1]

Hvad er det sundeste at spise i verden?

Gulerødder, kartofler og sild er bare 3 af de bedste ting, du kan spise. Læs om dem og 6 andre af verdens sundeste råvarer her

1/10

Hvad er det sundeste man kan spise til morgenmad?

Du ved, at morgenmad er sundt og giver dig en god start pÃ¥ dagen. Ikke desto mindre kan det være udfordrende at finde frem til det gode morgenmÃ¥ltid, som bÃ¥de er sundt, smager godt og ikke tager alt for lang tid at fremtrylle. 

Men her er din redning! Vi giver dig nemlig fem forslag til sund morgenmad, som giver dig masser af energi til dagen. Udskift eventuelt råvarer og sammensæt lige præcis den ret, der tiltaler dig mest. Så er du (næsten) garanteret en god start på dagen!