:

Hvad er forskellen på Cocio One og Cocio light?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er forskellen på Cocio One og Cocio light?
  2. Hvad er Cocio lavet af?
  3. Hvorfor er Cocio uden pant?
  4. Er Cocio kun i Danmark?
  5. Hvorfor smager Cocio så godt?
  6. Hvad er Cocio One?
  7. Er Cocio en del af Arla?
  8. Hvem ejer Cocio?
  9. Hvor bliver Cocio solgt?
  10. Hvilken kakaomælk er sundest?
  11. Hvor meget tjener Cocio om året?
  12. Hvad hed Arla før i tiden?
  13. Hvad hed mælk før Arla?
  14. Er Cocio One sundt?
  15. Er Cocio ejet af Arla?
  16. What is Cocio indeholder?
  17. When did Cocio become popular in Denmark?
  18. What happened to Cocio?

Hvad er forskellen på Cocio One og Cocio light?

For et par mÃ¥neder siden – nærmere en gang i starten af maj mÃ¥ned, sad jeg med en dÃ¥se Cocio i hÃ¥nden og undrede mig over laktoseindholdet i den. Det skal siges, at jeg har en mild grad af laktoseintolerance, og kan derfor godt tÃ¥le visse produkter,  heriblandt nogle af Cocio’s produkter, men ikke dem alle. Jeg kan dog slet ikke tÃ¥le nogen former for mælk (selvfølgelig udover den laktosefrie) og heller ikke diverse kakao drikke. Jeg lever mit liv uden nogen former for produkter med laktose, dog synder en sjælden gang, for at afprøve hvad jeg mÃ¥ske kan tÃ¥le. Jeg har efterhÃ¥nden fundet frem til, hvad min krop kan og ikke kan tÃ¥le, og lever udfra det. Jeg ved godt, at jeg sagtens kan indtage noget med laktose og derefter tage en pille mod det, men den metode afholder jeg mig fra. Hvis jeg husker korrekt, sÃ¥ har jeg kun prøvet det ÉN gang i forbindelse med et mÃ¥ltid. Ellers holder jeg mig til mælkefrie eller laktosefrie produkter. De ting jeg ved jeg kan tÃ¥le er: almindelig Cocio kakao drik (Cocio One), flødehavarti og mozzarella ost (pizza topping). Det bliver dog ikke indtaget sÃ¥ tit.

Men for at vende tilbage til det jeg egentlig ville sige… SÃ¥ sad jeg der med min cocio drik og undrede mig. Jeg kiggede ivrigt pÃ¥ dÃ¥sen uden at bliver klogere. Jeg besluttede sÃ¥ at klikke ind pÃ¥ Cocio Danmark’s officielle side, efter mere information. Jeg fandt dog intet og fik den idé at skrive til dem via Facebook. Jeg spurgte om nogen af deres produkter var laktosefrie, idet jeg kunne tÃ¥le nogen af dem, men jeg kunne f.eks. ikke tÃ¥le deres Cocio Ice Coffee og Cocio Ice Latte, samt at jeg desværre ikke finde nogen informationer pÃ¥ deres hjemmeside. Jeg spurgte yderligere ind til om de havde planer om, at lancere laktosefrie produkter.

Hvad er Cocio lavet af?

Cocio was founded by Anker Pallesen in 1951. He and his wife began researching recipes in their own kitchen. In the beginning, the new factory produced 1,000 bottles a day.

In 1976, he sold the company to The Borden Food Corporation in United States, but production continued in Esbjerg. In the mid-1980s, Cocio released a new 1 litre bottle, and the drink gained popularity in Denmark. In 1988, Cocio had the first commercial in Danish television.

In 1989, the Cocio company bought its rival company, Congo, which had a 25 percent market share at the time. Following the take-over, Cocio was alone in the Danish chocolate milk market.

Hvorfor er Cocio uden pant?

Oprindelig var det planen, at udvidelsen af pant- og retursystemet også skulle omfatte mælkeprodukter som kakaomælk, mælkekaffe og muligvis også drikkeyoghurt. Mælkeprodukterne endte dog med ikke at være omfattet af udvidelsen.

Landbrug & Fødevarer har fra starten været kritiske over for planerne om at inkludere mælkeprodukter, eftersom mælkeprodukter vil indebære nogle særlige hygiejnemæssige og praktiske udfordringer i pant- og retursystemet. Disse forhold var ikke i tilstrækkelig grad belyst i Miljø- og Fødevareministeriets analyse.

Er Cocio kun i Danmark?

Arla Foods køber 50 pct. af aktierne i Cocio Chokolademælk A/S i Esbjerg med virkning fra 1. marts.

Cocio er i dag ejet af Erik Bank Lauridsen og Steen R. Christensen, der vil fortsætte i deres nuværende roller som henholdsvis direktør og formand for bestyrelsen. Erik Bank Lauridsen og Steen R. Christensen overtog Cocio i 1999 fra det amerikanske selskab Borden.

Hvorfor smager Cocio så godt?

Vi bruger cookies fra andre virksomheder til at vise dig annoncer uden for vores produkter og tilbyde funktioner som f.eks. kort, betalingstjenester og videoer.

Hvad er Cocio One?

Anker Pallesen fra Esbjerg opfandt sammen med hustruen, Ella, drikken, ved at blande mælk, kakao og sukker. I 1951 blev Cocio sat i produktion, og året efter blev Hr. Nørbygaard ansat som driftsleder for produktionen. Driftslederen var far til komiker og skuespiller Finn Nørbygaard, der blev født samme år.[1]

I 1964 var de oprindelige produktionsfaciliteter blevet for små, og Cocio flytter ind på Bavnehøj I nærheden af Esbjerg havn. En bygning som blev opført I 1894 som Epidemisygehus. Ti år efter, I 1974, blev den første Cocio på dåse lanceret.

Siden 1953 er der blevet solgt Cocio fra danske pølsevogne. I starten af 2010'erne købte otte ud af ti kunder en chokolademælk, når de købte mad i en pølsevogn. I 2011 kom Danmarks Pølsehandlerforening og Cocio på kant med hinanden, da pølsemændene følte sig overset af Cocio.[6] Pølsemændene lancerede derefter deres eget mærke, der i 2013 var til salg i omkring 130 pølsevogne.[7]

Er Cocio en del af Arla?

Steriliseringen af Cocio betyder, at vi varmebehandler vores produkter, efter de er blevet hældt i emballagen – enten i dåser eller glasflasker. Når vi gør det, opnår vi den berømte lækre Cocio-smag, og samtidigt sikrer vi, at der ikke kan opstå bakterievækst i vores produkter. Varmebehandlingen er en kogeproces, hvor produkterne koges i ca. 20 minutter. Efter denne proces har en Cocio Classic en holdbarhed på to år, og det er altså uden at bruge tilsætningsstoffer. 

Hvem ejer Cocio?

Anker Pallesen fra Esbjerg opfandt sammen med hustruen, Ella, drikken, ved at blande mælk, kakao og sukker. I 1951 blev Cocio sat i produktion, og året efter blev Hr. Nørbygaard ansat som driftsleder for produktionen. Driftslederen var far til komiker og skuespiller Finn Nørbygaard, der blev født samme år.[1]

I 1964 var de oprindelige produktionsfaciliteter blevet for små, og Cocio flytter ind på Bavnehøj I nærheden af Esbjerg havn. En bygning som blev opført I 1894 som Epidemisygehus. Ti år efter, I 1974, blev den første Cocio på dåse lanceret.

Siden 1953 er der blevet solgt Cocio fra danske pølsevogne. I starten af 2010'erne købte otte ud af ti kunder en chokolademælk, når de købte mad i en pølsevogn. I 2011 kom Danmarks Pølsehandlerforening og Cocio på kant med hinanden, da pølsemændene følte sig overset af Cocio.[6] Pølsemændene lancerede derefter deres eget mærke, der i 2013 var til salg i omkring 130 pølsevogne.[7]

Hvor bliver Cocio solgt?

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app

Hvilken kakaomælk er sundest?

Chokolademælk fremstilles generelt ved at blande komælk med kakao og sødestoffer som sukker eller majssirup med højt indhold af fructose.

Den er rigere på kulhydrater og kalorier end usødet mælk, men ellers indeholder den tilsvarende niveauer af næringsstoffer. Afhængigt af typen giver 1 kop (240 ml) chokolademælk:

  • Kalorier: 180-211
  • Protein: 8 gram
  • Kulhydrater: 26-32 gram
  • Sukker: 11-17 gram
  • Fed: 2,5-9 gram
  • Kalk: 28 % af det anbefalede daglige indtag
  • D-vitamin: 25 % af det anbefalede daglige indtag
  • Riboflavin: 24% af det anbefalede daglige indtag
  • Kalium: 12% af det anbefalede daglige indtag
  • Fosfor: 25% af det anbefalede daglige indtag

Chokolademælk er rig på calcium - det vigtigste mineral, der findes i dine knogler.

Mejeri er den største kilde til diætcalcium i USA og Canada - og giver omkring 72% af den gennemsnitlige persons daglige calciumindtag. Resten kommer fra grøntsager, korn, bælgfrugter, frugt, kød, fjerkræ, fisk og æg.

Calcium i mejeriprodukter er let optageligt. Forskere mener, at dette kan være hovedårsagen til, at mælkeprodukter konsekvent er forbundet med udviklingen af stærke knogler hos børn og unge.

Hvor meget tjener Cocio om året?

Kakao: Ikke før om to år er Cocio i stand til at rense deres chokolademælk for mistanken om, at den bliver produceret ved brug af børneslaver i Elfenbenskysten.

Det erkender Cocio-direktør Peter Giørtz-Carlsen ovenpå dokumentaren »Chokoladens mørke side«, som blev vist på DR2 tirsdag aften.

Hvad hed Arla før i tiden?

Selskabet var tidligere ejet af ca. 7.200 danske og svenske landmænd[9]. Udover de danske og svenske andelshavere havde Arla Foods amba én tysk andelshaver, Hansa Milch eG [10], der blev optaget som andelshaver i 2011 i forbindelse med en overtagelse af det tyske mejeri Hansa Milch. I 2010 beskæftigede Arla Foods ca. 16.215 fuldtidsmedarbejdere og omsatte for 49,03 mia. kr. [11]

I 1999, året før Arla-fusionen, blev MD Foods valgt som firmanavn efter en fusion mellem Danmarks dengang to største mejeriselskaber, Kløver Mælk og MD Foods. MD stod for Mejeriselskabet Danmark. Selskabet fusionerede i 2011 med det tyske andelsselskab Hansa Milch eG, der i 2009 omsatte for 2,05 mia. kr. [12]

Koncernens 12.629 andelshavere var i 2013 fordelt på syv lande. Landene var Danmark, Sverige, Storbritannien, Holland, Belgien, Tyskland og Luxembourg. I Sverige var der 3.865 (2011) andelshavere, i Danmark 3.838 (2011) og i Storbritannien 2.800 (2013).[13]

Hvad hed mælk før Arla?

Det første andelsmejeri blev indviet i 1882 i den lille vestjyske by Hjedding. Dermed begyndte et andelseventyr uden lige. Danske landmænd gik sammen om at etablere deres egen industrielle forarbejdning af mælken. I sogn efter sogn skød mejerierne op som paddehatte. Allerede i 1890 nåede man 700 mejerier og rundede de 1000 andelsmejerier i 1900. Det var omlægningen fra korn til animalske industriprodukter, der slog igennem.

Det samlede antal danske mejerier kulminerede i 1930’erne med knap 1800, heraf godt 80 % andelsmejerier, dvs. mere end et mejeri i hvert sogn. Antallet faldt i 1940’erne til ca. 1600 og i 1950’erne til ca. 1400 mejerier. Langt de fleste lå på landet og producerede primært smør til eksport, mens private bymejerier og et større arbejderkooperativt mejeri Enigheden afsatte mælkeprodukter til hjemmemarkedet. Enkelte privatmejerier specialiserede sig i ostefremstilling, såsom Høng og Tholstrup. Dermed var grundtrækkene i den danske mejerisektor skabt.

Omdrejningspunktet var andelsmejerierne, dels fordi de drev den vigtige smøreksport til England – hele 2/3 af produktionen gik til eksport og kun 1/3 til hjemmemarkedet – dels på grund af andels- og landbrugssektorens enorme økonomiske og organisatoriske styrke. De private mejerier sluttede derfor i stigende omfang op om andelsbevægelsen. I mindre målestok foregik der i Sverige en tilsvarende udvikling. Den kooperative tanke slog i det hele taget an inden for Vesteuropas mejerisektor, såsom i Storbritannien, Tyskland, Holland, Frankrig og Italien. Selv USA blev domineret af kooperative mejerier. Endnu i det 21. århundrede præges den internationale mejerisektor af andelstanken.

Selv om mejeriproduktionen var fordelt på hundredvis af små virksomheder rundt om i landet – hvilket var nødvendigt af hensyn til datidens distributionssystemer med hestevogn fra landmænd til mejeri og tog til byerne og til afskibningen til eksport – så fungerede de allerede før første verdenskrig nærmest som ét stort selskab. Det understregedes af, at andelsmejerierne i 1912 dannede De samvirkende danske Mejeriforeningers Fællesorganisation – i 1972 ændret til Danske Mejeriers Fællesorganisation og i 1997 til Mejeriforeningen. Allerede i løbet af første halvdel af det 20. århundrede begyndte foreningen også at varetage de private mejeriers interesser. Mejeriforeningen fungerede primært som virksomhedernes talerør over for staten, mens andelsbevægelsens Smøreksportudvalg stod for salget til England.

Er Cocio One sundt?

Kig på dåsen/flasken, der står kalorieindhold så vidt jeg ved.

Ang lightsodavand, så indeholder de fleste 0-1kcal pr 100ml, så i praksis ingenting. Faxe kondi light er en mellemting, der både er sødet med sukker og kunstige sødemidler.

Er Cocio ejet af Arla?

Arla Foods har købt den resterende del af aktierne i Cocio Chokolademælk A/S. Arla har hidtil ejet 50 procent af aktierne. De øvrige 50 procent har hidtil været ejet af E. Bank Lauridsen Holding A/S og IAT Holding A/S.

Cocio Chokolademælk A/S producerer chokolademælk til især det danske marked og har i alt 50 medarbejdere, som alle arbejder ved anlægget i Esbjerg. Virksomheden eksporterer desuden til resten af Norden samt til Tyskland, England, en række øvrige europæiske markeder samt USA og har en årlig omsætning på ca. 200 mio. kr. En stor del af eksporten kommer fra iskaffe-produkter til kontrakt- og private label kunder. Virksomheden producerer allerede en række produkter for Arla Foods - heriblandt bl.a. Matilde Café, Pucko og Café Met.

What is Cocio indeholder?

  • Classic indeholder mælk med 2% mælkefedt, sukker og UTZ Certified kakao med 1,5% fedt. Drikken er homogeniseret og steriliseret, hvilket gør at Cocio kan holde sig ved stuetemperatur. Cocio Sport (????)

When did Cocio become popular in Denmark?

  • Den amerikanske virksomhed The Borden Food Corporation købte i 1976 samtlige aktier i Cocio Chokolademælk A/S, men produktionen forblev uændret i Esbjerg. I 1985 kommer Cocio på det svenske marked, som det første udenfor Danmark. Norge blev tilføjet to år efter. Op igennem 1980'erne blev Cocio mere populær i Danmark.

What happened to Cocio?

  • De danske selskaber E. Bank Lauridsen Holding A/S og IAT-koncernen købte i 1999 Cocio, og mærket var igen på danske hænder. To år efter, I 2001 opførte man en ny fabrik I Kjersing nord for Esbjerg, der havde en kapacitet på 800.000 flasker og dåser i døgnet.