:

Er Dyrehøj Vingård solgt?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er Dyrehøj Vingård solgt?
 2. Hvem ejer Dyrehøj vingård?
 3. Hvor meget koster en vingård?
 4. Hvem er verdens største vinproducent?
 5. Hvor mange vingårde er der i Danmark?
 6. Hvor mange vingårde er der i Frankrig?
 7. Er det billigere at købe vin i Tyskland?
 8. Hvor meget vin pr hektar?
 9. Hvem drikker mest vin i Danmark?
 10. Hvad er den dyreste vin i verden?
 11. Hvilket land laver den bedste vin?
 12. Hvor meget vin må jeg tage med hjem fra Tyskland?
 13. Hvor mange vinstokke til en flaske vin?
 14. Hvad koster en vinplante?
 15. Hvilken by i Danmark drikker mest alkohol?

Er Dyrehøj Vingård solgt?

Se hvilke partnere vi samarbejder med nedenfor. Fold hver enkelt ud for at se hvordan de behandler dine data. Du kan gøre indsigelse imod legitim interesse-databehandling per udsteder.

TredjepartsleverandørerTilvælg alle | Fravælg alle

Hvem ejer Dyrehøj vingård?

Dyrehøj Vingaard ejes af Tom Christensen. Tom har altid været landmand og har været vant til årets gang i marken, mange ansatte og mange bolde i luften. Derfor var der heller ikke langt fra tanke til handling, da en af naboerne nævnte, at "du har Danmarks bedste placering til vindyrkning".

Beslutningen blev taget, Danmarks største vingård skal ligge på Røsnæs.

Hvor meget koster en vingård?

De første tre år tjener man slet ingenting. Først i det tredje år begynder man at høste lidt, typisk en fjerdedel af fuldt udbytte. I det femte år kan man høste fuldt udbytte, hvilket i gennemsnit ligger på et kg druer pr. vinstok. Og det bliver typisk til en flaske færdig vin.

»Men vinstokke yder jo først optimalt, når de er 50-75 år gamle. Ældre stokke giver en bedre og mere karakterfyldt vin. Så vi har meget at lære i Danmark, hvor vi jo kun har produceret vin til salg i ti år,« siger Jean Becker. Han tilføjer, at der er en tendens til, at man avler mere på Øerne end i Jylland - op til 20 pct. mere.

Man kan få almindelig EU-arealstøtte til sine vinmarker, men intet derudover. Alle øvrige vindyrkende EU-lande undtagen Storbritannien og Danmark får væsentlig direkte støtte.

Hvem er verdens største vinproducent?

Rapporten er udfærdiget af den italienske landbrugsorganisation ISMEA (Italian Agriculture and Food Market Services Agency)

ISMEA lister de 8 største vinproducenter. Tal i parentes er 2011 produktionen i millioner hektoliter , efterfulgt at ændringen i.f.t 2010:

Hvor mange vingårde er der i Danmark?

Ca. 115 danskere er registreret som erhvervsavlere, og flere får medaljer for deres vin i udlandet. Foreningen Dansk Vin organiserer i dag fremstillere af vin, frugtvin, cider, mjød og andre destillater deraf

For 60-70 år siden toppede to værker salgslisterne for danske bøger: ’Hjemmefremstilling af øl’ samt ’Hjemmefremstilling af vin’. Store balloner stod og gærede i danske kældre og eksploderede ind imellem med triste følger. Havde man dengang fortalt de håbefulde danske vinentusiaster, at Danmark ikke blot ville få hobby-, men også erhvervsavlere, var man formentlig blevet stemplet som vanvittig.

Hvor mange vingårde er der i Frankrig?

Har du altid drømt om at lære at dyrke vinstokke? Så kan du komme med om bag kulisserne hos en vinbonde i Occitanien! "Domaine d’Anglas" ligger 30 minutter fra Montpellier, og her kan du fra maj til september køre med Roger ud i vinmarkerne, som strækker sig over et område på 12 hektar. Roger er vinbonde i fjerde generation, og hans vinmarker er certificeret af Ecocert. Besøger du hans vingård om efteråret, kan du endda selv gribe grensaksen og være med!

Château de Chamberd i departementet Lot er et af de få biodynamiske domæner med appellationen Cahors, og her kan du, med vejledning af en ekspert, lære at blande vinen.

Der er ikke noget som en langsom tur gennem vinmarkerne, hvor du kan lade batterierne op med den friske luft! I Loiredalen, mellem Tours og Chinon, kan du på segway eller el-løbehjul opleve de 17 hektarer vinmarker, der tilhører domænet Nicolas Paget og Chinon-skoven. Smag herefter husets økologiske vine; AOC Touraine, AOC Chinon og AOC Touraine Azay Le Rideau, og fortsæt så turen ned i de traditionelle kalkstenskældre, hvor der venter et overdådigt festmåltid af små "fouaces"-brød, gedeoste fra Touraine, bagte porer fra Rivarennes samt mange andre lokale specialiteter… En god kombination af "slow food" og "slow wine".

Er det billigere at købe vin i Tyskland?

Hvis man ved præcis, hvilken vin man er ude efter, har Wein-Plus (en hjemmeside for vininteresserede på både tysk og engelsk) en effektiv søgemaskine, som kan finde den vin, man leder efter, hos alle de vinhandlere, der sælger den i Tyskland, Østrig og Schweiz.

En anden mulighed er selvfølgelig at lave en grov Google-søgning med vinens navn, eller blot et eller flere af ordene Wein, Rotwein, Weisswein, Champagne og Preis, og vælge tysk som søgesprog.

Men når man så har fundet de vine, man kunne tænke sig, er der nogle vigtige detaljer at være opmærksom på. For vin er som bekendt en afgiftsbelagt vare, og selv om man uden videre kan købe vin til eget forbrug uden at skulle tænke på dansk vinafgift, emballageafgift og 25 procent moms, når man står i en butik i Tyskland, er reglerne anderledes, hvis man bestiller vinen hjemme fra computeren.

Hvor meget vin pr hektar?

Under DOC(G) stilles der ofte krav om et lavere udbytte pr. hektar under devisen, at et lavt udbytte pr. vinstok giver en højere kvalitet. I teorien kan planten kun kan opsamle en given mængde stoffer fra jorden, som dermed fordeles på færre druer, der igen får højere indhold af smagsnuancer. Eksperterne strides stadig, om denne teori holder i praksis.

Vidste du?

Hvem drikker mest vin i Danmark?

Posted af John Yde, 26/03/2012

Grafikken herover fra The Economist viser, hvem der har det største vin forbrug per person i hhv. 2007 og 2011. Danmark har i 2011 overhalet Tyskland med et årligt forbrug på over 38 liter. Selv om både det franske og italienske forbrug er dalet, så har begge disse lande dog fortsat et betydeligt større årligt forbrug.

Hvad er den dyreste vin i verden?

Inden vi begynder vores diskussion om de dyreste vin samlinger og flasker i verden, der nogensinde er blevet solgt i 2022-2023, skal du vide, at efterspørgslen efter vinsamlinger af exceptionel kvalitet er på et historisk højt niveau. Der er mange vinsamlere verden over, der konkurrerer om at erhverve de mest sjældne fine vine og de mest værdifulde flasker, som ofte er knapt tilgængelige på grund af de forskellige udfordringer, der er forbundet med at dyrke kvalitetshøsten.

Selvom vinauktioner oprindeligt var et fokus for auktionshuse med base i London, har verden gennem de sidste 30 år oplevet et globalt skift i salget af vin på auktion. Tendensen spredte sig oprindeligt til New York, hvor vinauktioner i Hong Kong hurtigt tog fart efter recessionen i 2008. I dag er det muligt at deltage personligt eller byde over telefon og internet på vinauktioner i London, Paris, Chicago, Californien, Beverly Hills, Hong King og New York, for blot at nævne nogle få.

Med afbrydelser i forsyningskæden og inflation fortsætter priserne på fine vin- og champagneflasker og kollektioner med at stige eksponentielt. Vinindustrien har angiveligt oplevet en 30 procent stigning i omkostningerne i år. Disse stigninger fortsætter med at drive prisen på fine vin- og champagneflasker op hvert år.

Verdens økonomiske situation styrer vinindustrien og skaber en prisstigning, der bidrog til at sælge den dyreste flaske vin i 2022: en 2019-flaske Glass Slipper Vineyard Cabernet, der blev solgt for 1 million dollars i 2021. Dette var den dyreste flaske vin, der nogensinde er blevet solgt i verden på en velgørenhedsauktion til dato (i skrivende stund i 2022).

Det samme gælder sandsynligvis for den dyreste champagne i verden i 2022: en flaske Champagne Avenue Foch, der blev solgt for 2,5 millioner dollars i et privat salg i 2022. Et par italienske kryptovalutabrødre købte denne champagneflaske gennem dette private salg, hvilket gør den til den dyreste champagne i verden. Og selv om det er en magnum champagne, er der meget mere end bare et glas bobler i den.

Hvilket land laver den bedste vin?

Nord, syd, vest, øst - der er masser af vinproducerende lande, og der er gode vine tilmed. 

Lær mere om Vinavlende lande

Hvor meget vin må jeg tage med hjem fra Tyskland?

Toldregler: Til Sverige från Tyskland – klik her.

Grænsehandel i EU til eget forbrug er fuldstændig lovligt, dette gælder alle varer fra toiletpapir til spiritus, cigaretter og årgangs vine. Helt konkret betyder det, at man frit kan indføre varer købt i Europa til Danmark uden at skulle betale dansk told eller afgifter, såfremt disse produkter altså er til eget forbrug. Eget forbrug forstås som at varerne kun forbruges af en selv, medlemmer af husstanden eller private gæster.

Hvor mange vinstokke til en flaske vin?

Når man har store udbytter på een vinstok, vil man også skulle have en større løvvæg, for at sikre fotosyntesen til at producere sukker i druerne.

Hvad koster en vinplante?

En vinplante eller vinstok kan placeres mange steder som fx på mure i udestuder, i drivhuse eller på en lun og solrig placering i haven. Som du kan se er det næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvor du kan placere en vinplante. Det er dog vigtigt at vinplanten har noget at støtte sig til som fx et espalier, trælameller, ståltråd, en pergola eller en mur.

Du kan se hele vores udvalg af espalier og hegn lige her  // Espalier og hegn

Hvilken by i Danmark drikker mest alkohol?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, sÃ¥ den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne pÃ¥ [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Danske 15-årige er dem i Europa, der både drikker alkohol hyppigst, og som oftest har prøvet at være fuld.