:

Hvornår er Vingegaard i Tivoli?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår er Vingegaard i Tivoli?
 2. Hvor meget får Jonas Vingegaard i løn?
 3. Hvilken rute kører Vingegaard?
 4. Hvad har Vingegaard vundet i 2023?
 5. Hvad tid kommer Vingegaard til Kbh?
 6. Hvornår kommer Vingegaard til Kbh?
 7. Hvad får Vingegaard for at vinde Tour de France?
 8. Hvad tjener Vingegaard hos Jumbo-Visma?
 9. Hvornår kører Vingegaard gennem København?
 10. Hvor kører Vingegaard i dag?
 11. Hvor mange etaper vandt Vingegaard 2023?
 12. Hvor mange etaper vandt Jonas Vingegaard i Tour de France 2023?
 13. Hvor er vingegaard i dag?
 14. Hvor ligger vingegaard i dag?
 15. Hvad tjener Jonas Vingegaard 2023?
 16. Who is Jonas vingegaard?
 17. Who escorted vingegaard?
 18. How did vingegaard win the Tour de France?
 19. Did vingegaard taint Tadej Pogacar?

Hvornår er Vingegaard i Tivoli?

Jonas Vingegaard ser ud til at gøre det igen! Han har ret så eftertrykkeligt bragt sig i position til at vinde Tour de France - for anden gang i træk. Det vil vi i Danmarks Cykle Union fejre, og derfor har vi i samarbejde med Københavns Kommune og Tivoli forberedt en storslået fejring af Jonas Vingegaard, når han vender hjem til Danmark på onsdag.

Jonas Vingegaard vil blive kørt i kortege fra Københavns Lufthavn til Rådhuspladsen, hvor den officielle hyldest på Københavns Rådhus venter. Her vil der langs ruten blive masser af mulighed for at hylde den danske tour vinder. Selve ruten og tidsplanen vil blive udmeldt søndag aften, når tour sejren er definitiv.

Hvor meget får Jonas Vingegaard i løn?

Vi må derfor erkende at Jonas Vingegaards løn er vanvittig Han kommer aldrig til at mangle noget, og skal ikke tænke over prisen på en kop kaffe på verdens dyreste steder. Med den løn Jonas Vingegaard modtager.

Vi må forvente at Jonas Vingegaard må få en betydelig lønforhøjelse i 2023, efter den sensation han leverede i 2022. Hans agent må være overlykkelig efter han sikkert score kassen i salær eller provision. Jonas Vingegaards løn er helt sikkert blandt de højeste i cykelsporten lige nu og de næste mange år fremover.

Hvilken rute kører Vingegaard?

Det bliver ikke muligt at modtage Jonas Vingegaard i ankomsthallen i lufthavnen i Kastrup onsdag.

Dem, der havde tænkt sig at stå klar til at modtage Jonas Vingegaard i Kastrup lufthavn onsdag, kommer til at gå forgæves. Det skyldes, at Tour de France-vinderen ikke kommer ind gennem ankomsthallen. Det meddeler Danmarks Cykle Union.

Hvad har Vingegaard vundet i 2023?

Den unge mand, der kastede op af nerver inden sit første løb med Jumbo-Visma, er nu blevet til den nye konge af Tour de France.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Jonas Vingegaard stod for det store pres ved at være forsvarende Tour de France-vinder og viste sig stærkere end nogensinde før.

Hvad tid kommer Vingegaard til Kbh?

For andet år i træk stod Jonas Vingegaard øverst på podiet og rækte pokalen i vejret, da årets Tour de France nåede sin ende søndag aften.

Det er ikke blot en imponerende præstation, men også et stykke dansk sportshistorie, som fortjener en stor hyldest.

Hvornår kommer Vingegaard til Kbh?

De danske cykelhelte og især Jonas Vingegaard skal hyldes for præstationen, spændingen, sammenholdet og for at gøre Danmark til en vaskeægte cykelnation i løbet af de sidste par uger. Det gør vi onsdag d. 27. juli i Tivoli, og vi håber, at du vil være med.

Jonas Vingegaard ankommer onsdag med privatfly til Danmark, hvor han først skal hyldes på Københavns Rådhus, inden turen går videre til Tivoli. Onsdag bliver det endelig danskernes tur til at hylde Jonas Vingegaard, når Tour de France-vinderen vender hjem.

Tårnet fra 1928 ★★★★☆ På Borgen sidder Tårnet som er det eneste tårn i København du kan komme op i med kørestol. Udsigten læner sig mod Børsen med dets dragespir, Vor Frelser Kirke, Nationalbanken og Holmens Kirke.

De danske cykelhelte og især Jonas Vingegaard skal hyldes for præstationen, spændingen, sammenholdet og for at gøre Danmark til en vaskeægte cykelnation i løbet af de sidste par uger. Det gør vi onsdag d. 27. juli i Tivoli, og vi håber, at du vil være med.

Hvad får Vingegaard for at vinde Tour de France?

Her venter der en kæmpe hyldest af danskeren, som kan se frem mod at vinde verdens største cykelløb for andet år i træk og for anden gang i karrieren. Med sejren følger der naturligvis en flot pengepræmie, og ifølge Feltet.dk er beløbet det samme, som det han vandt sidste år: Nemlig 500.000 euro.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er tradition for, at vinderen deler pengene med både de øvrige ryttere på holdet og staben bag, som alle har været med til at hjælpe ham frem mod sejren.

Hvad tjener Vingegaard hos Jumbo-Visma?

Her venter der en kæmpe hyldest af danskeren, som kan se frem mod at vinde verdens største cykelløb for andet år i træk og for anden gang i karrieren. Med sejren følger der naturligvis en flot pengepræmie, og ifølge Feltet.dk er beløbet det samme, som det han vandt sidste år: Nemlig 500.000 euro.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er tradition for, at vinderen deler pengene med både de øvrige ryttere på holdet og staben bag, som alle har været med til at hjælpe ham frem mod sejren.

Hvornår kører Vingegaard gennem København?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Følg med live, når Vingegaard hyldes i København onsdag her.

Hvor kører Vingegaard i dag?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Følg med live, når Vingegaard hyldes i København onsdag her.

Hvor mange etaper vandt Vingegaard 2023?

Følg Tour de France fra første til sidste etape direkte i tekst lige her, og stil dine spørgsmål til DR Sportens cykelekspert Brian Nygaard nedenfor.

For andet Ã¥r i træk har Jonas Vingegaard vundet Tour de France. (Foto: Â© ETIENNE GARNIER, Associated Press)

Hvor mange etaper vandt Jonas Vingegaard i Tour de France 2023?

Når Tour de France starter d. 1. juli 2023 kan det franske cykelløb fejre 120-års jubilæum. Det første Tour de France løb nemlig af stablen d. 1. juli 1903, og forløb over seks maratonetaper. Cykelløbet har dog været aflyst pga. Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig, og derfor er årets Tour de France den 110. udgave. 

De klart største favoritter er danske Jonas Vingegaard, som vandt Tour de France 2022, og sloveneren Tadej Pogacar, som vandt i 2020 og 2021.

Sammen med De Olympiske Lege og VM i fodbold hører Tour de France til blandt de største idrætsbegivenheder i verden, og efter Jonas Vingegaards samlede sejr i 2022 er cykelløbet ikke blevet mindre populært på dansk grund. Over tre uger i juli hvert år danner de franske landeveje ramme om store sejre, drømme og nederlag i det, der af mange bliver kaldt verdens hårdeste cykelløb. Løbet tryllebinder cykelfans over hele kloden – mellem 12 og 15 millioner tilskuere fra mere end 60 nationaliteter følger hvert år Tour de France ude på etaperne. Men der er også en bagside af medaljen, nemlig doping. I de senere år har der været massivt fokus på at bekæmpe dopingmisbrug inden for cykelsporten efter en årrække med den ene dopingskandale efter den anden. I 1990’erne kulminerede dopingafsløringerne under Tour de France i 1998. Et årti senere var der stadig problemer, da bl.a. den danske cykelrytter Michael Rasmussen blev hevet ud af løbet af sit hold, fordi holdet mente, at han for at undgå dopingtest havde skabt usikkerhed om, hvor han opholdt sig før løbet. I 2012 kom det frem, at den syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong havde dopet sig under alle sine sejre, og han blev frataget titlerne.

I Tour de France er der tradition for, at de første par etaper køres uden for Frankrig, og i 2022 kom Touren til Danmark for første gang. Løbet begyndte i København, hvorefter rytterne kørte over Sjælland og Fyn til Jylland på de følgende to etaper, inden Touren fortsatte på de franske landeveje. I forbindelse med præsentationen af de tre Tour-etaper på dansk grund kom også en anden stor nyhed: et helt nyt Tour de France for kvinder, hvor rytterne i 2022 skal ud på otte etaper over godt 1.000 kilometer med start i Paris og afslutning på bjergstigningen La Super Planche des Belles Filles i bjergkæden Vogeserne i det nordøstlige Frankrig.

Den danske cykelrytter Bjarne Riis hyldes for at have vundet Tour de France i 1996. Klip fra DR den 22. juli 1996.

Tour de France omtales ofte som 'verdens hårdeste etapeløb'. For en professionel cykelrytter er ’Touren’ det mest prestigefyldte løb, man kan vinde gennem hele året. Med en længde på mellem 3.000 og 4.000 kilometer – den præcise længde varierer fra år til år – er det verdens længste etapeløb.

I Tour de France konkurrerer rytterne dels om at vinde løbet sammenlagt, dels om at vinde én eller flere af løbets etaper. Løbet afvikles over ca. tre uger i juni og juli måned, hvor der køres omkring 20 etaper. Det mest prestigefyldte er at vinde løbet sammenlagt og dermed den gule trøje. Den gule trøje skifter ofte ejermand i løbet af Touren, da det altid er den rytter med den hurtigste samlede tid, der bærer trøjen. Løbet er en stor kulturbegivenhed, ikke mindst i Frankrig. Det har en helt særlig betydning, hvis en fransk cykelrytter kan vinde på den franske nationaldag, Bastille-dagen, den 14. juli.

Tour de France er også det cykelløb i verden, der har det største præmiebeløb. Ifølge TV 2-artiklen ”Så meget har Tour-holdene tjent” (se kilder) var den samlede præmiesum i 2021 på 2.228.450 euro, hvilket svarer til ca. 16,5 millioner danske kroner. Heraf gik ca. 3,7 millioner kroner til sloveneren Tadej Pogacar, som vandt løbet for anden gang i træk. Præmiesummens størrelse har dog mistet en del af dens værdi for rytterne, idet de største penge er at tjene ved de aktiviteter, der følger i kølvandet på en sejr, eksempelvis sponsoraftaler. Samtidig har løbet en mediedækning, der overgår næsten alle andre sportsbegivenheder i verden. I dag står den franske organisation A.S.O (Amaury Sport Organisation), som bl.a. ejer den verdensberømte, franske sportsavis L'Équipe, som arrangør af Tour de France. De mange praktiske forhold omkring løbets afvikling ligger imidlertid også i hænderne på selskabet Société du Tour de France.

Tour de France tilhører gruppen af løb, der er delt op i flere etaper. Der køres én etape per dag i løbsperioden – undtaget de enkelte hviledage, der er indlagt for at give rytterne mulighed for at restituere en smule. Hver etape er i sig selv et cykelløb, hvor der findes en vinder. Rytterne kører alle med et bestemt nummer på cyklen. Løbsledelsen holder øje med dette nummer, når rytterne passerer målstregen. Efter hver etape regner løbsledelsen sig vha. den nyeste tidsteknologi frem til, hvilken rytter der fører i den samlede stilling – også kaldet løbets 'klassement'. Den rytter, der ved løbets slutning har haft den hurtigste køretid på alle etaper tilsammen, vinder Tour de France.

Der køres efter det generelle reglement for etapeløb, der er fastsat af den internationale cykelunion, UCI. Reglerne handler bl.a. om rytternes opførsel på ruten; det er f.eks. forbudt at skubbe til hinanden. Regelsættet suppleres af en samling særligt udformede regler, der er tilpasset Touren. Det er f.eks. forbudt for rytterne at tale i mobiltelefon under etapen. Hvis en rytter gribes i mindre forseelser, idømmes han typisk en bøde på 50-200 schweizerfranc – ca. 350 til 1.400 kroner. Sportsdirektøren for det hold, som rytteren kører for, idømmes også en bøde, da det i sidste ende er sportsdirektøren, der er ansvarlig for, at holdets ryttere følger reglerne. En hyppig forseelse, som ifølge artiklen ”Tour-stjerner straffes hårdt for disse regnbuestriber” (se kilder), udløser en bøde på 200 schweizerfranc, er de såkaldte ”sticky bottles”, hvor rytterne holder lidt for længe fast i vanddunken, når de får den fra servicebilen og dermed bliver trukket af bilen i et par sekunder. Er forseelsen mere alvorlig, kan den straffes med eksempelvis en større bøde, en tids- eller pointstraf eller i sidste ende diskvalifikation. I 2021 fik belgieren Wout van Aert en bøde på 200 schweizerfranc for at have holdt tissepause i vejkanten i løbet af en Tour-etape.

Ruten i Tour de France, der fører rytterne igennem store dele af det franske landskab, er opdelt i etaper. Der er tre hovedtyper af etaper:

 • De flade etaper: Her er ruten – eller det meste af ruten – på flad vej. I den samlede stilling har disse etaper sjældent afgørende betydning, idet der ikke sker store tidsforskydninger i løbets 'klassement'. Det skyldes, at feltet ofte kommer 'samlet ind', og at alle rytterne får noteret samme tid. Som regel bliver de flade etaper vundet af en sprinter, der vinder i en massespurt.
 • Bjergetaperne: Bjergetaperne er de vanskeligste og de mest dramatiske. Her skal rytterne kæmpe sig over flere vanskelige bjergpas. I hver etape inddeles bjergene i fem kategorier efter sværhedsgrad, fra 1, 2, 3 og 4 til 'HC' – 'hors catégorie'. Det er fransk og betyder, at denne stigning er så skrap, at den betegnes som værende uden for kategori. Etaperne er ofte meget afgørende for udfaldet af hele Tour de France. Det er nemlig her, at de væsentligste forskydninger i den samlede stilling finder sted. De er ofte her, at nogle ryttere går ”sukkerkolde”, mens dem, der har ”gode ben” på dagen, kan stikke af og vinde værdifuld tid.

Hvor er vingegaard i dag?

Jonas Vingegaard Rasmussen blev født den 10. december 1996 i Hillerslev og er opvokset i Thy.[4] Her spillede han både fodbold og håndbold.[5] Da 1. etape af Post Danmark Rundt 2007 begyndte den 1. august i Thisted, var Jonas Vingegaard med sin far for at se løbet. Her havde Thy Cykle Ring opsat en hometrainer, som publikum kunne prøve for at se, hvordan det var at køre op ad et bjerg. Derefter blev han meldt ind i klubben og begyndte at cykle. Således fik han sin cykelopdragelse hos Thy Cykle Ring.[4][6] Han cyklede hos Thy-klubben i fem sæsoner, indtil han i 2013 skiftede til Aalborg Cykle-Ring.[7] Som 16-årig formåede Vingegaard at bestige Alpe d'Huez på 42 minutter.[8] Da Vingegaard skulle køre det sidste år som juniorrytter, skiftede han i 2014 til Odder Cykel Klub. Her fik han i 2015 Christian Moberg som træner. Da han blev seniorrytter, måtte kan kæmpe meget for at rykke fra den danske C-klasse til A-klassen, da han ikke fik de store resultater i løbene.[9] Da Odder-klubben fra starten af 2016 etablerede et U23-hold, kom resultaterne for Jonas Vingegaard. Han kom i foråret på podiet ved et A-løb i Aalborg, og i maj vandt han en afdeling af Pinse Cuppen i Hammel, hvor rytterne flere gange skulle op ad stigningen ved Pøt Mølle.[10]

Hvor ligger vingegaard i dag?

DR indsamler oplysninger om dine besøg ved hjælp af cookies for at måle, hvordan dr.dk bliver brugt, så vi kan udvikle indhold og funktioner. DR indsamler også oplysninger om dine præferencer for at give dig en bedre brugeroplevelse og vise indhold, der er relevant for dig.

DR bruger egne cookies og cookies fra tredjepart. Tredjepart kan anvende cookiedata til målrettet markedsføring på egne og andres platforme. Du kan til- og fravælge cookies herunder og altid se og ændre dine indstillinger i cookiepolitikken. Se hvordan DR behandler personoplysninger i privatlivspolitikken

Hvad tjener Jonas Vingegaard 2023?

Jonas Vingegaard ligger stadig lunt i svinget til at vinde årets Tour de France - og indkasserer en mindre millionpræmie.

Snart er rytterne halvvejs i Tour de France, og den gule trøje sidder stadig godt plantet pÃ¥ Jonas Vingegaard. 

Who is Jonas vingegaard?

 • Ritzau Scanpix/via REUTERS Acquire Licensing Rights COPENHAGEN, July 27 (Reuters) - Tour de France winner Jonas Vingegaard was clearly moved as he was celebrated by thousands of jubilant Danes on Wednesday in Copenhagen where the world's biggest cycling race kicked off nearly a month ago. "It's fantastic.

Who escorted vingegaard?

 • When the plane entered Danish air space, it was escorted by two F-16 fighter jets from the Danish Defence, a tradition held to honour gold-winning Danish athletes upon their return. "We both took the day off just to come here and celebrate Vingegaard," said Rene Max Hansen, 29, waiting with his brother near the Copenhagen city hall square.

How did vingegaard win the Tour de France?

 • Vingegaard laid the foundations of his victory in the 10th stage of the Tour, when he and his team mate Primoz Roglic attacked rival and two-time winner of the race, Tadej Pogacar, relentlessly and made him crack in the climb up to the Col du Granon.

Did vingegaard taint Tadej Pogacar?

 • The way in which Vingegaard impressively saw off two-time reigning champion Tadej Pogacar raised some questions in a sport long plagued by doping. Riis' Tour title 26 years ago was tainted by his doping admission, while another Dane, Michael Rasmussen, was kicked off the 2007 Tour by his team when he appeared set to win.