:

Hvor er det bedste sted at bo i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor er det bedste sted at bo i Danmark?
 2. Hvilken kommune er den bedste i Danmark?
 3. Hvor er det sikrest at bo i Danmark?
 4. Hvor kan man bo billigt i Danmark?
 5. Hvilke kommuner er dårligst?
 6. Hvilken kommune er bedst at bo i?
 7. Hvilken by i Danmark har mindst kriminalitet?
 8. Hvad er Danmarks mest kriminelle by?
 9. Hvor er det billigst at leve i Danmark?
 10. Hvad er den dyreste by i Danmark?
 11. Hvad er den rigeste kommune i Danmark?
 12. Hvilken kommune er Danmarks fattigste?
 13. Hvilken kommune er billigst at bo i?
 14. Hvad er det dyreste sted at bo i Danmark?
 15. Hvor er det billigste sted at bo i Danmark?

Hvor er det bedste sted at bo i Danmark?

Skagen - turistbyen over dem alle i mere end en forstand. Byen, der ligger på toppen af Jylland, er kendt for sit specielle lys, der har tiltrukket malere, livsnydere og andet godtfolk i generationer.

Den tidligere fiskerby Blokhus er i dag et charmerende ferieparadis med en af Nordeuropas bedste strande med fint, hvidt sand, flotte klitter og et brusende blåt hav. Byen er dog et besøg værd hele året rundt, både på grund af spændende begivenheder og gode spisesteder såvel som indkøbsmuligheder. 

Løkken er kendt og elsket for sin fine badestrand samt de karakteristiske hvide badehuse og fiskerbåde på stranden ved molen. Her kan du opleve havet, klitterne og en hyggelig by med sandstrand i gaderne. Denne lille by ved Vesterhavet byder desuden på sjove aktiviteter for hele familien samt caféliv og en hyggelig atmosfære.

Hvilken kommune er den bedste i Danmark?

Egedal lægger sig især i spidsen af undersøgelsen, fordi der er meget få trafikuheld, lav kriminalitet, høj beskæftigelse, og at borgerne i kommunen i høj grad er både sunde og veluddannede.

Men da TV 2 Lorry var på gaden i kommunen, kom oplysningen om udnævnelsen af Egedal som Danmarks bedste kommune bag på enkelte af dem, vi talte med. 

Det er ikke noget, jeg har lagt mærke til, hvis jeg skal være helt ærlig. Der mangler helt klart noget for unge mennesker. Vi skal jo ind mod Købehavn før der sker noget, efter man er fyldt 18, siger Anders Fox Høybye.

Hvor er det sikrest at bo i Danmark?

I 2012 anmeldte danskerne i gennemsnit 96 straffelovsovertrædelser pr. 1000 indbyggere over 14 år. Det viser den nye publikation Danmark i Tal fra Danmarks Statistik.

Der, hvor der bliver anmeldt flest lovovertrædelser, er i de største danske byer i Danmark

Hvor kan man bo billigt i Danmark?

Hvis du er til natur og nætter under åben himmel, byder Danmark på næsten 1000 primitive teltpladser, der ligger på gårde, i skove, på højskoler og andre specielle steder. På en stor del af dem er der mulighed for at overnatte i shelters, så her behøver du ikke have telt med. De fleste steder har bålplads og adgang til toilet og vand i nærheden. En overnatning koster omkring 30 kr. pr. person, og nogle steder er det gratis. Pladserne er udelukkende et tilbud til folk til fods, på cykel, til hest eller til vands. Du kan læse mere om overnatning i det fri her.

Hvilke kommuner er dårligst?

Det er tre små kommuner som topper resultatlista. Helt på topp i testen havner Fedje kommune i Hordaland, som får 83,3 poeng på en skala der 100 er beste resultat.

Fedje har 576 innbyggere, og er den minste kommunen som noen gang har vunnet kommunetesten.

Hvilken kommune er bedst at bo i?

Egedal lægger sig især i spidsen af undersøgelsen, fordi der er meget få trafikuheld, lav kriminalitet, høj beskæftigelse, og at borgerne i kommunen i høj grad er både sunde og veluddannede.

Men da TV 2 Lorry var på gaden i kommunen, kom oplysningen om udnævnelsen af Egedal som Danmarks bedste kommune bag på enkelte af dem, vi talte med. 

Det er ikke noget, jeg har lagt mærke til, hvis jeg skal være helt ærlig. Der mangler helt klart noget for unge mennesker. Vi skal jo ind mod Købehavn før der sker noget, efter man er fyldt 18, siger Anders Fox Høybye.

Hvilken by i Danmark har mindst kriminalitet?

Nyborg topperEn 76-årig kvinde sidder den 24. april i sin stuelejlighed og ser tv, da en mand åbner hendes terrassedør og pludselig står midt i stuen. Manden truer kvinden til at udlevere penge, men hun har kun en pung med mønter, som hun taber på gulvet. Røveren kvitterer med et knytnæveslag i ansigtet på den 76-årige, der ender på hospitalet og direkte ind i en sørgelig statistik.

Det brutale hjemmerøveri er et af flere, der fandt sted i Nyborg i første halvår af 2009, hvor der i alt blev anmeldt 108 tilfælde af såkaldt personfarlig kriminalitet. Det har placeret byen øverst på listen over landets farligste kommuner.

Hvad er Danmarks mest kriminelle by?

Har du tit undret dig over, hvilken dansk kommune der er henholdsvis den sikreste og farligste kommune at bo i? Hvor sker der flest indbrud? Hvor er sker det oftest et færdselsuheld? Disse er blot et lille udsnit af de spørgsmål, der kan dukke op, når det skal undersøges, hvor sikker en kommune er. Hvis du eksempelvis står og skal til at købe et nyt hus, lejlighed eller lignende i en ny kommune, er ovenstående spekulationer muligvis en realitet for dig, der ønsker at vælge et sikkert sted at bo.

Prisen på en bilforsikring vil ligeså oftest være dyrere i områder, hvor risikoen for uheld og lignende er størst, f.eks. i indre København. Ligeså vil en husforsikring typisk også være dyrere i de områder, hvor der hyppigere sker ting som eksempelvis indbrud eller hærværk. Derfor kan det være en god ide at danne sig et overblik over, hvor sikker den pågældende kommune er, inden du vælger at flytte til denne. Der kan muligvis være penge at spare, både i forhold til forsikringer, men ligeså på eventuelle reperationer f.eks. efter et indbrud - og ikke mindst en mere sikker hverdag.

På baggrund af ovenstående har vi på Mikonomi.dk sat os for at undersøge, hvor sikker Danmarks 98 kommuner er. I nedenstående interaktive kort kan du se, hvor mange point hver kommune har fået, og dermed hvor sikker den er, ifølge vores undersøgelse.

I følgende tabel kan du se, hvor mange point og hvor sikker din kommune er i forhold til 97 resterende kommuner i Danmark. De illustrerede tal viser, hvor mange point hver enkelt kommune har fået under hvert kriterium. Yderligere kan du se, hvor mange point din kommune har fået i alt, samt hvilken placering din kommune endte på i undersøgelsen.

Ønsker du at se den data, der begrunder de givne point i tabellen, kan du her se en fuld oversigt over dette.

Hvor er det billigst at leve i Danmark?

Danmark er det dyreste land at være i inden for EU.

Det viser en rapport fra statistikbureauet Eurostat, der har fremlagt en oversigt over priser på forbrugsvarer og ydelser i alle 27 EU-lande for 2019.

Hvad er den dyreste by i Danmark?

Hvor er det dyrest at bo i, når man vælger at bo i Danmark? Vi har lavet en liste over de ti dyreste danske byer at bo i en uvilkårlig rækkefølge.

København er, ikke overraskende, en af de dyreste byer i Danmark. Faktisk er København en af de dyreste byer i hele verden, og der er mange, der føler at de skal ramme den helt store jackpot med Casumo bonus for at kunne bo i den danske hovedstad. 

Hvad er den rigeste kommune i Danmark?

Likviditet dækker lidt forsimplet over, hvor mange penge den enkelte kommune har stående på sin bankbog og omtales nogle gange også som kassebeholdning.

Beløbet dækker ikke over kommunens samlede udgifter, men skal snarere ses som de frie midler, kommunen kan rykke rundt med og bruge til at lappe huller eller betale regninger.

Hvilken kommune er Danmarks fattigste?

Kortet viser i hvilke kommuner, der er de største og mindste forskelle mellem det rigeste og det fattigste sogn. De mørkeblå kommuner er dem, hvor forskellen mellem rig og fattig er størst, mens de lyseblå kommuner er dem med de mindste forskelle mellem sognene.

Helt i top med den største forskel mellem det rigeste og fattigste sogn ligger Aarhus Kommune, hvor beboerne i Risskov har 3,6 gange så høj en disponibel indkomst som i Gellerup. Københavns Kommune har den næststørste forskel mellem toppen i Garnisons Sogn, hvis indbyggere har 2,9 gange så høj indkomst som bunden i Tingbjerg Sogn. På tredjepladsen ligger Odense Kommune, hvor indbyggerne i Thomas Kingos Sogns indkomst er 2,6 gange så stor som i Vollsmose.

Kommunerne med de mindste indkomstforskelle mellem sognene er Dragør og Ærø Kommune, hvor der næsten ingen forskel er på indkomsterne i det rigeste og det fattigste sogn.

Kortet nedenfor viser, at forskellen mellem de rige og fattige områder i hver kommune er vokset over det seneste årti. I 77 kommuner ud af de 94 kommuner med mindst to sogne er forskellen vokset. Det svarer til 4 ud af 5.

Forskellen mellem det fattigste og det rigeste sogn er vokset relativt mest i Rudersdal, Lyngby-Taarbæk og Vordingborg Kommune. Her er forskellene øget med over 40 pct. fra 2010 til 2019. Det er en voldsom stigning over så kort en tidsperiode.

I Gentofte, Hillerød, København, Rebild og Vejen Kommune er der også blevet markant større afstand mellem de rige og fattige områder i kommunerne. I disse fem kommuner er forskellene øget med over 25 pct.

Hvilken kommune er billigst at bo i?

I tabellen nedenfor har vi gjengitt boligkostnadene i din kommune. Det er enorme forskjeller fra den billigste til den dyreste kommunen, der den billigste er Lavangen i Troms (og Finnmark) med 82.000 kroner. Oslo er ikke overraskende den klart dyreste kommunen å bo i.

I Oslo er en typisk boligkostnad i året beregnet til hele 165.000 kroner for en enebolig på 120 kvadratmeter, altså dobbelt så høyt som Lavangen. Her slår rentekostnadene tungt med hele 96.000 kroner etter skatt.

- Det skyldes de høye boligprisene, slik at rentekostnadene i gjennomsnitt blitt høyere. Men i tillegg ser vi en kraftig økning i vann og avløpsgebyrene som følge av generelle oppgraderinger og kravet om reservevannkilde i Holsfjorden (Tyrifjorden, red.anm.), kommenterer Meyer.

Huseierne utarbeider også en tilsvarende oversikt for en 3-romsleilighet på 70 kvadratmeter for å få med seg den typiske boligen i storbyene. Også her er det stor variasjon i bokostnadene mellom byene, men der Oslo topper med 103.712 kroner i 2019.

Lavest var bokostnadene i Stavanger og Kristiansand med drøyt 72.000 kroner, mens . Imellom finner vi Bergen, Tromsø og Trondheim.

- Forskjellen i bokostnadene er i stor grad knyttet til forskjeller i boligpriser og dermed husholdningenes rentekostnader. Kostnadsutviklingen for leiligheter er den samme som for eneboliger. De myndighetsbestemte bokostnadene skyter i været og gjør det stadig dyrere å bo, sier Meyer. Dette poenget skal vi komme tilbake til.

Hvad er det dyreste sted at bo i Danmark?

Voldsom forskel på, hvor meget det koster at købe sin egen bolig i Danmark.

Der er ca. 160 kilometer mellem Frederiksberg og Lolland. Men afstanden er faktisk større, når man taler boligøkonomi. For man sparer 16.313 kr. hver måned, hvis man vælger 140 kvadratmeter på Lolland frem for på Frederiksberg.

Hvor er det billigste sted at bo i Danmark?

Voldsom forskel på, hvor meget det koster at købe sin egen bolig i Danmark.

Der er ca. 160 kilometer mellem Frederiksberg og Lolland. Men afstanden er faktisk større, når man taler boligøkonomi. For man sparer 16.313 kr. hver måned, hvis man vælger 140 kvadratmeter på Lolland frem for på Frederiksberg.