:

Hvor bor Anja loven?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor bor Anja loven?
  2. Hvad er Land of Hope?
  3. Hvor ligger Land of Hope?
  4. Hvor er Hope i dag?
  5. Hvordan går det med Hope i dag?

Hvor bor Anja loven?

Når hun flader ud i sofaen i lejligheden på Vintervej i Aarhus V med Netflix flimrende foran sig, med rugbrødsmadder og kolde glas mælk til frokost, ligner hendes hverdag de fleste andres.

Det helvede, der også er hendes hverdag, fordamper for en stund.

Hvad er Land of Hope?

We save innocent children, accused of witchcraft, from exclusion, torture and death. With care, protection and education for the children and by educating their surrounding communities, we lay the foundation for a future, where children grow up to be independent, active and social individuals who contribute to the development of their community.  

Hvor ligger Land of Hope?

I løbet af det sidste årti er hekseanklager mod børn i Nigeria steget dramatisk, især i delstaten Akwa Ibom, hvor Land of Hope´s børnecenter ligger. Det er en kompleks blanding af sociale, økonomiske og religiøse årsager, der ligger bag væksten i troen på heksekraft og sort magi. Hvis man skal bekæmpe overtroen, skal man derfor have fat i selve kernen af problemet, og den ligger ude i de fattige landsbyer, hvor Land of Hope laver oplysningsarbejde.  

Land of Hope arbejder ud fra den overbevisning, at uddannelse har afgørende betydning for kommende generationers evne til at opbygge et samfund. Vi tror på, at uddannelse er det mest effektive våben i kampen mod overtroen.  

I Nigeria bruger vi derfor meget tid på Advocacy Work, som kort fortalt betyder oplysningsarbejde. Advocacy handler generelt om at tale andres sag overfor lokale og nationale myndigheder, så de bliver stillet til regnskab og lever op til deres ansvar over for de fattigste grupper i et samfund. Det handler også om at hjælpe de berørte befolkningsgrupper, så de kender til og forstår deres rettigheder og kræver dem opfyldt. Vi arbejder for, at vores oplysningskampagner fremmer de udviklingsprocesser i Nigeria, som er nødvendige for at bekæmpe overtroen.  

Hvor er Hope i dag?

Selvom Anja Lovén efterhånden har reddet mange heksebørn, satte skelet-tynde Hope et særligt aftryk.

- Jeg har været på redningsmissioner, hvor jeg har fået at vide, at jeg skulle vende mig om, fordi de havde halshugget barnet, og jeg har været ude, hvor vi nærmest har måtte pille børn ned af træer, siger Anja Lovén.

- Men på det tidspunkt, vi redder Hope, ligger min egen dreng på halvandet år i bilen. Der sker noget med en, når man selv bliver mor, så det var virkelig noget, der rørte mig dybt.

Hvordan går det med Hope i dag?

Anja Ringgren Lovén er nu tilbage i Danmark, og hun har uploadet nye billeder af Hope, som næsten ikke er til at kende. Der er kommet sul på kroppen og smil på læberne.

- Hope har fået den bedste behandling, han kan få i området. Jeg har ansat en sygeplejerske, der har været hos ham hele tiden, og hun har haft en morrolle for ham. Han har fået medicin og mad, og han har det godt, siger Anja Ringgren Lovén til TV 2.

Indsamlingen til Hopes behandling indbragte på få dage en million kroner, men det er få af de indsamlede midler, der er brugt.