:

Hvad koster en cocktail i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad koster en cocktail i København?
  2. Hvad kan man spise i Kødbyen?
  3. Hvor skal man drikke drinks i København?
  4. Hvad er Kødbyen i København?
  5. Hvornår stoppede Kødbyen?
  6. Hvem ejer Kødbyen?
  7. Hvor mange genstande i en drink?
  8. Hvor meget is til drinks?
  9. Hvad koster en bartender i timen?
  10. Hvad koster en drink i Sunny Beach?
  11. Hvilken station er tættest på Kødbyen?
  12. Er det gratis at holde i Kødbyen?
  13. Hvad var Kødbyen før?
  14. Hvorfor hedder det Den Brune Kødby?
  15. Hvad svarer 4 cl alkohol til?

Hvad koster en cocktail i København?

Det frie liv uden corona-restriktioner er tilbage, og det giver for alvor anledning til at besøge byens barer. Vi har samlet 11 cocktailbarer, som er værd at besøge.

Der er et hav af muligheder, når du leder efter en drink, en øl eller et godt glas vin i hovedstaden. Derfor har Byens Bedste LIV været rundt omkring i byen for at samle et udpluk af cocktailsteder og vinbarer, som inspiration til hvor du skal fejre genåbningen af nattelivet.

I en kælder på Vesterbro ligger Duck and Cover bar. Baren er indrettet med reference til 1950'erne og bygger på idéen om en gammel bunker med inspiration fra den amerikanske infomercial "Duck and Cover". Se videoen på YouTube her.

Baren er altså et oplagt sted at søge ly fra den travle by, for at indfinde sig i danske designklassikere med en skarp cocktail i hånden.

Hvis du er draget af god storytelling og oplevelsesdesign skal du søge mod Curfew på Vesterbro. Her finder du stor bogreol fyldt med gamle bruner bøger, som du i bedste Narnia-stil skal skubbe til side, for at åbne ind til en tidslomme fra 1920'erne.

⁠Curfew er nemlig inspireret af de mange skjulte barer, der opstod under forbudstiden i USA, hvor alkohol var forbudt. Barerne blev kaldt for "speak easy barer", da du både skulle kende gemmestedet og bruge kodeord for i alt hemmelighed at drikke øl og cocktails.

Hvad kan man spise i Kødbyen?

Kødbyens Fiskebar var blandt de første restauranter, der slog igennem i området, og den hjalp dermed med at omdanne Kødbyen til et sandt madmekka. I dag ledsages fiskebaren af en lang række forskellige spisesteder, og Kødbyen er blevet et af de områder i København med den højeste koncentration af spisesteder. Vi har oplistet nogle af vores favoritter her.

Fleisch er Kødbyens slagter og spisehusFleisch er det tyske ord for kød, og der er ingen tvivl om, at kød er hovedingrediensen hos den kombinerede restaurant, bar og slagter i Kødbyen, et af Vesterbro...

I store lokaler i Kødbyen ligger WarPigs - en såkaldt ”brewpub” - som tilbyder gæster øloplevelser ud over det sædvanlige. En brewpub er kort og godt en restau...

Københavns eneste gorilla er et bæst af en restaurant som holder til i store, feststemte lokaler i Kødbyen på Vesterbro.

Restaurant Gorilla er en uprætentiøs restaurant delt ind i to områder med et b...

Hvor skal man drikke drinks i København?

Der er ikke noget skilt ved indgangen, og der er ikke brugt en krone på markedsføring. Alligevel har rygtet om Ruby spredt sig fra mund til mun...

Brønnum er alt, hvad du kan ønske dig fra en cocktailbar – oldschool, men fashionabel, afslappet, men elegant.

Når du træder ind i den historiske bygning fra Kongens Nytorvs travle gader, føles det s...

Folkene bag cocktail hotspottet Ruby på Gammel Strand står også bag Lidkoeb, som strækker sig over tre etager og en hyggelig gårdhave.

Lidkoeb er indrettet i en fredet og flot istandsat bygning, der li...

Hvad er Kødbyen i København?

Kødbyen er et stort anlagt område fra dengang der kom skik på København. Det er bygget med stolthed og i tidens stil i etaper mellem 1870’erne og 1930’erne: Den brune Kødby med den imponerende Øksnehal i midten af et symmetrisk anlæg, den Hvide Kødby i flot funkis og den ret ukendte Grå Kødby ind imellem.

Hvornår stoppede Kødbyen?

Gennem et par tågede plastikruder har slagtermester Erik Christensen udsigt over en flisebelagt hal, hvor døde lam og grise bliver skåret op og vakuumpakket. På kontoret hænger en lap papir, hvor der står: »Selv i ordbogen kommer arbejde før succes«.

Slagtermesteren har arbejdet i Kødbyen i 20 år, siden 1989, men nu gider han ikke mere: »Jeg har altid været fast besluttet på at trække mig ubesejret tilbage, og det er det, jeg gør nu. Siden jul har jeg kunne se, hvor udviklingen bar hen af, og da jeg fik et tilbud fra en køber, sagde jeg ja,« fortæller han.

Hvem ejer Kødbyen?

På et møde i Københavns Kommunes økonomiudvalg den 25. august besluttede politikkerne, at økonomiforvaltningen skal udarbejde et budgetnotat til Budget 2022 om, at man påbegynder genopretningen for de mange penge. 

- Jeg tror alle, som kommer i Kødbyen, kan se, at der virkelig er nedslidt. Og det er jo sådan med nedslidte bygninger, at hvis man ikke gør noget, bliver det værre, og til sidst falder det fra hinanden, siger Jonas Bjørn Jensen (S), der er medlem af økonomiudvalget, til TV 2 Lorry.

Han fortæller, at det, som politikerne nu skal kigger på, er, hvordan man kan renovere Kødbyen, uden at man ødelægger den ånd, som der er.

Hvor mange genstande i en drink?

Udregning af antal genstande i en flaske vin er faktisk mere kompliceret, end man skulle tro. Antal genstande afhænger nemlig i høj grad af vinens alkoholprocent. Det kan dog være nyttig viden, hvis du selv skal beregne det.

Er du i tvivl om, hvor mange genstande der egentlig er i en flaske vin? Måske er diskussionen opstået under en middag, eller måske vil du gerne vide, om du kan drikke et enkelt glas til maden og stadig være i stand til at køre hjem.

Hvor meget is til drinks?

Det her er den eneste drikkevare, du kan være sikker på, for det er dig, der skænker op i glassene, og gæsterne kan ikke forvente at få to gange. Der vil altid være gæster, der foretrækker en kold øl, sodavand eller cider i stedet, men som udgangspunkt kan du regne med at servere 1 glas velkomstdrink pr. gæst. Er det mousserende vin som champagne eller cava, er der 7 glas i 1 flaske.

Se her, hvordan du åbner champagne på en anderledes måde.

Allerede ved hvidvinen er der flere variable end ved velkomstdrinken. Eksempelvis er der gæster, som foretrækker hvidvin gennem hele måltidet og altså drikker hvidvin til oksestegen og igen til chokoladekagen. Men hovedreglen er, at dine gæster drikker 1½ glas hvidvin til forretten. Der beregnes 8 glas hvidvin pr. flaske.

Hvad koster en bartender i timen?

Når man skal holde fest, så er der rigtig mange ting at man skal sørge for og holde styr på.

Drikkevarerne er helt sikkert en stor del af festen, også økonomisk.

Hvad koster en drink i Sunny Beach?

HotelPriserne varierer mellem 1500-4000 kroner i henhold til høj- og lavsæson, og om du bor i storbyen eller ej. Prisintervallet er for to personer i en uge.

TaxaFor bare ti leva (ca. 38 kroner) kan du blive fragtet omkring ti kilometer rundt i storbyen i taxa. Det er en god idé at aftale pris med chaufføren, inden du sætter dig ind, for at undgå en dyr turistfælde.

RestaurantEn treretters menu for to personer på god restaurant kan fås for 115-210 kroner.

Hvilken station er tættest på Kødbyen?

Vi bor på Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup.

Find vej til Den Blå Planet i bil, med offentlige transportmidler som bus eller tog, til fods eller på cykel:

Er det gratis at holde i Kødbyen?

De indsamlede data bruges kun internt i Københavns Kommune til at kunne vise fx videoer og kort på hjemmesiden og forbedre den generelle brugeroplevelse. Læs hele vores cookiepolitik her

Du kan ændre dine valg senere ved at klikke pÃ¥ 'Cookieindstillinger', som du finder som link nederst pÃ¥ siden.

Hvad var Kødbyen før?

Den Brune KødbyDen Brune Kødby fremstår som et aksefast og til dels symmetrisk anlæg domineret af den store Øksnehal. Alle bygninger er opført i gule sten, og generelt er hele bygningskomplekset holdt i samme stil. Den mest markante bygning er Øksnehallen, en stor fladebygning med småsprossede jernvinduer og parallelstillede skiferbeklædte heltage, der bæres af piller. Den forhøjede tværgående midterbygning giver lys og ventilation til bygningens indre.

Hovedindgangen ved Halmtorvet er flankeret af to pavillon-lignende bygninger med skifertag. På hver side af indgangen ligger der desuden en enetages længe, ligeledes med skifertag. Arealet indenfor er belagt med brosten.

Ud mod Kvægtorvsgade ligger flere enetages længer med højtsiddende dannebrogsvinduer, og på den vestlige del af grunden ligger seks gavlstillede halbygninger.

Hvorfor hedder det Den Brune Kødby?

Slagtning og handel med kreaturer fandt oprindeligt sted ved Trommesalen, men i 1879 bøjede byens styre sig for protester over bl.a. lugtgener, og man flyttede aktiviteterne til et nyt kvægtorv pÃ¥ Halmtorvet ved siden af Vestre Gasværk.

Arealet havde tilhørt ejendommen “Enighedsværn” (se nærmere under Tietgensgade) og man skaffede mere plads ved at inddæmme et stykke af Kalveboderne.

Hvad svarer 4 cl alkohol til?

En almindelig 33 cl pilsner øl på 4,6% alkohol indeholder således ca. 1 genstand. Ligeledes svarer 1 genstand til 4 cl stærk spiritus (37,5% alkohol), 7,5 cl mild spiritus (20%) eller ca. 12 cl rødvin.