:

Hvem står bag pomlenakke?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem står bag pomlenakke?
 2. Hvorfor hedder det pomle nakke?
 3. Hvor skal man spise på Falster?
 4. Hvem ejer Hesnæs Havn?
 5. Hvem ejer Falsters kyst?
 6. Hvad betyder pomlenakke?
 7. Hvad betyder et traktørsted?
 8. Hvad snakker man på Falster?
 9. Hvad skal jeg se på Falster?
 10. Hvorfor er der strå på husene i Hesnæs?
 11. Hvem ejer Corselitze Gods?
 12. Hvad koster en kartoffelmad?
 13. Hvad er den største by på Falster?
 14. Hvad betyder navnet Lolland?
 15. Kan man se dodekalitten fra bil?

Hvem står bag pomlenakke?

Derfor var det en stor glæde forleden at høre (man er vel født på Lolland), at langt de fleste gæster denne søndag aften var lokale. Og priserne er faktisk, i hvert fald set med københavnerøjne, rimelige. Frokostens smørrebrød fås fra 75 kr. (kartoffelmad), mens silden og rødspættefileten koster 85 kr. På aftenkortet koster fem af otte hovedretter 150 kr., og så fås fire af dem samlet i en fireretters menu til 475 kr. Det tilbud var svært at sige nej til for en sulten familie, så selvom nogle af snacksene fristede, bl.a. Brinks gamle klassiker fra Frankdagene: taramasalata (græsk torskerognsdip), så gik vi straks om bord i menuens første omgang, oksetatar.

Tataren var rørt med så lidt æggeblomme, at man kunne komme i tvivl om den overhovedet var rørt, kødet skrabet af inderlåret og det hele krydret med sennep, hjemmelavet tomatpuré og frisk bredbladet persille. Kødsmagen var helt i front, godt hjulpet af en grøn estragonmayo, ristede rugbrødskrummer gav crunch og tomat og sennep gav syre og kant. En aldeles glimrende tatar.

Kødsmagen var helt i front i tataren – godt hjulpet af en grøn estragonmayo. Ristede rugbrødskrummer gav crunch og tomat og sennep gav syre og kant. En aldeles glimrende ret. Fold sammen

Hvorfor hedder det pomle nakke?

Vi har valgt blandt kokkens foretrukne og tilføjet et stykke kage som afrunding. Vælg boks 1 eller 2. Smørrebrødet følger sæsonen – kan afvige fra billeder.Bestil på mail eller telefon. Vi bekræfter altid din bestilling, og maden afhentes nemt på Pomle Nakke.

Hvor skal man spise på Falster?

When on Lolland-Falster, do not forget to pamper yourself with extraordinary gastronomic experiences. You may pay a visit to Restaurant Ö in the beautiful harbour of Nysted, or you may visit famous Danish cook Claus Meyer’s Hotel Saxkjøbing with its special focus on local produce, making it a gastronomic window for the area. Also at Oreby Inn the food is made from locally grown ingredients.

Hvem ejer Hesnæs Havn?

Dine konkurrenter har brugt denne plads til at beskrive deres virksomhed. Vidste du, at du som virksomhedsejer let kan opdatere dine virksomhedsoplysninger her på Krak?

Hvem ejer Falsters kyst?

Mette Dahlgaard stammer fra Nykøbing Mors, og i familien er der en del kokke.

Derfor fik hun efter en endt bachelor i sundhed og ernæring et job som produktudvikler hos firmaet Aarstiderne.

I 2007 kom hun i kokkelære hos Bo Bech på restaurant Paustian i København, og efter et ophold i New York blev hun udlært kok på Søllerød Kro i 2010.

Hvad betyder pomlenakke?

Hvis du har mærket et jordskælv i særligt Danmark eller Grønland, kan du indberette det til GEUS. 

Det har stor betydning for jordskælvsforskningen både at få kortlagt det område, hvor jordskælvet er følt, og få oplysninger om, hvor kraftige rystelserne har været de enkelte steder. Lokale forhold, som virker forstærkende eller dæmpende på rystelserne, kan ikke umiddelbart opfanges af vores instrumenter.

Hvad betyder et traktørsted?

Pomle Nakke er et traditionsrigt traktørsted ved Falsters østkyst og nabo til den lille havn Hesnæs. Stedet ligger oppe på en klint og har havets brusen og bøgetræernes hvislen som eneste ”støj”. Her kan havbades og skovbades på én gang.

Hvad snakker man på Falster?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ømål er en familie af danske dialekter, som tales på Sjælland, Fyn, Lolland, Falster og de øvrige danske øer øst for Lillebælt med undtagelse af Bornholm. Ømål kan inddeles i tre hovedgrupper: sjællandsk, fynsk og sydømål (på Lolland, Falster og Møn).

Hvad skal jeg se på Falster?

Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster har meget at byde på. Her er nogle af de mest populære oplevelser, men vi har også tilføjet nogle ekstraordinære og skæve oplevelser, som de færreste kender til.

Her er blot et lille udvalg af de mange slotte, herregård og godser, som du kan besøge på Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster. Hvis du vil se dem alle sammen, kan du få en oversigt over dem her.

Hvorfor er der strå på husene i Hesnæs?

I Hesnæs på Falster i Guldborgsund Kommune ligger de fineste stråtækte huse. Den lodrette stråbeklædning på murene er ikke, som mange tror, en særlig lokal byggeskik. Det er en nyskabelse, som husene fik tilføjet omkring 1919 af arkitekten Gotfred Tvede.

All reactions:

Hvem ejer Corselitze Gods?

Fideicommisets årlige overskud benyttes til velgørenhed og andre almennyttige formål. Protektor for fonden er Hendes Majestæt Dronningen. Den overordnede ledelse varetages af en bestyrelse med titel af direktion. Det Classenske Fideicommis ejer godserne Corselitze herunder Næsgaard på Falster samt Fuglsang og Priorskov på Lolland.

Vi har i øjeblikket ingen ledige arealer.

Hvad koster en kartoffelmad?

Forsalgsbillet inkl. stort tag-selv-bord. Med forsalgsbillet er du garanteret siddeplads, såfremt du kommer mellem 11.30 og 12.00. Der er en særlig kø til dig, der har købt denne type billet.

​

Hvad er den største by på Falster?

Falsters største by, Nykøbing Falster, er en stemningsfuld by med en smuk beliggenhed ned til Guldborgsund. Byen har et tæt net af gågader med mange butikker og cafeer. Her finder du også Middelaldercentret, Guldborgsund Zoo og flere museer. Der er et bredt udvalg af overnatningssteder og restauranter i byen, så det er en god base for at udforske området.

Domkirkebyen Maribo har sin helt egen atmosfære, hvor livlig handel og fredelig købstadsidyl går op i en højere enhed. Byen ligger midt i Naturpark Maribosøerne, hvor du fx kan hoppe på turbåden Anemonen. Her er flere spise- og overnatningssteder, og lidt nord for byen ligger Knuthenborg Safaripark.

Hvad betyder navnet Lolland?

Oprindelsen til navnet Lolland er det olddanske lā, der i dag findes som lå i flere stednavne og også kendes i den jyske form lo fra den sønderjyske marsk, sammensat med ordet land. Ordet lå betegner en rende eller smal vig i kysten,[3] hvor tidevandet strømmer frem og tilbage. Lollands kyst var tidligere meget indskåret og rig på disse låer, men de fleste er nu inddæmmede og tørlagte. Den tidligere stavemåde Laaland, Låland, (udtalt med samme vokalforkortelse som "stråmand", "påstand" osv.) var således tættere på etymologien.

Lolland er en af Danmarks laveste øer, idet terrænet næsten overalt er fladt og af ringe højde. Som højeste punkt regnes sædvanligvis den vestlollandske Birket Bavnehøj på 30 meter over havet i Ravnsby Bakker, hvilket dog inkluderer en gravhøj på cirka 7 meter.[4] Det næsthøjeste punkt ligger 27 meter over havet ved Bregninge Kirke på Østlolland - også dette punkt befinder sig oven på en gravhøj.[5]

Lolland afgrænses i vest af Langelandsbælt, der kan krydses med færgen fra Tårs til Spodsbjerg på Langeland, i nord af Smålandsfarvandet, i øst af Guldborg Sund, der krydses af to broer og en tunnel til Falster, mens en tunnel er under anlæg under Femern Bælt mod syd til erstatning for færgen fra Rødbyhavn til Puttgarden på Femern (Fugleflugtslinjen).

Lolland-Falster hører til den del af landet, hvor den nordiske landhævning efter sidste istid er negativ, således at området gennem årtusinderne er sunket svagt og undertiden geologisk beskrives som en delvis oversvømmet slette. Af isskabte terrænformationer findes en tunneldal fra Sakskøbing Fjord i nord til Bredningen i Guldborg Sund, som afgrænser Guldborgland i nordøst, en anden fra Nakskov til Ravnsby Bakker samt en mindre i forlængelse af Nysted Nor. Maribosøerne er opstået i dødishuller ligesom landskabet ved Ravnsby Bakker, der på grund af den usædvanlige kuperingsgrad undertiden omtales som "De Lollandske Alper".

Kan man se dodekalitten fra bil?

Dodekalitten på LollandPå en mark ved Kragenæs på Lolland - med udsigt ned til Smålandshavet - finder du lidt af en anderledes oplevelse.

Et monument, som skal give alle, lokale som tilrejsende, en oplevelse af storhed, nærhed og skønhed, folkevandring og bofasthed, stolthed og ydmyghed, fortid, nutid - og ikke mindst fremtid - nemlig Dodekalitten.