:

Hvilke film kommer i biografen 2022?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke film kommer i biografen 2022?
  2. Hvad er verdens uhyggeligste film?
  3. Hvad hedder den nye danske gyser?
  4. Hvilken film skal jeg se 2022?
  5. Hvad for nogle film kommer der i biografen?
  6. Hvilken film skal jeg se i biografen?
  7. Hvilke gyserfilm skal man se?
  8. Hvad er den bedste film i hele verden?
  9. Hvad er den mest populære gyserfilm?
  10. Hvad er den mest uhyggelige film på Netflix?
  11. Hvilke film kommer i biografen?
  12. Hvilke danske film kommer i 2023?
  13. Hvilke nye film kommer der?
  14. Hvilken dansk film har solgt flest billetter i biografen?
  15. Hvor meget koster en billet til Nordisk Film biografer?

Hvilke film kommer i biografen 2022?

Elskere af gode film kan glæde sig: der vil ikke mangle på blockbusters i biograferne i de næste to måneder. Du vil være i stand til at se længe ventede efterfølgere til filmklassikere såvel som thrillere, der uden tvivl vil sende frygt ind i dine knogler. Vi har udarbejdet en liste over film, der kommer til slovenske biografer i maj og juni.

Drama Et sekund, som er tilgængelig i biograferne fra 5. maj, følger en usædvanlig historie straffefange. På en afsidesliggende gård i det nordvestlige Kina slår hun sig sammen med en hjemløs kvinde, som kun har ét mål: at stjæle det mystiske film rulle. Det er denne filmrulle, der i første omgang adskiller deres planer, men derefter bliver grundlaget for deres et uventet venskab. Han instruerede filmen Zhang Yimou, og de optræder i hovedrollerne Zhang Yi, Fan Wei og Liu Haocun.

Hvad er verdens uhyggeligste film?

06/05/2022 | Flixfilm

Selvom at dagene er blevet lysere så betyder det ikke, at man nødvendigvis behøver at skrue ned for uhyggen.

Hvad hedder den nye danske gyser?

Den danske gyser Gæsterne er blevet udtaget til den præstigefyldte Sundance Film Festival, der afholdes i januar i Utah. Filmen er valgt til programmet "Midnight", hvor gysersucesser som Hereditary, It Follows og The Blair Witch Project tidligere har fÃ¥et premiere.

Bag den psykologiske gyser stÃ¥r Christian Tafdrup, som senest stod bag den omdiskuterede og populære En frygtelig kvinde. Den 43-Ã¥rige instruktør er selvsagt stolt over udtagelsen og siger bl.a. i en pressemeddelelse:

Hvilken film skal jeg se 2022?

Kun én gang har en ikke-engelsksproget produktion vundet en Oscar for bedste animerede spillefilm. Det skete i 2003, og vinderen var Hayao Miyazakis ’Spirited Away’, eller ’Chihiro og heksene’, som den kom til at hedde på dansk. Filmen red til prisuddelingen på en bølge af succes: Den havde allerede overhalet ’Titanic’ som den mest indtjenende biograffilm i Japan nogensinde – i alt 200 millioner dollars havde den indkasseret, før den landede i USA.

Efter ’Spirited Away’ var Miyazaki ikke længere forbeholdt anime-nørder med regionsfri dvd-afspillere her i vesten. Nu var han mainstream, i hvert fald blandt filminteresserede.

Hele balladen drejer sig om 10-årige Chihiro, som mod sin vilje slæbes med ind i en nedlagt forlystelsespark af sine forældre, da de pludselig forvandler sig til grise. Chihiro flygter længere ind i parken, og herfra tager filmen form af en rejse gennem i en surrealistisk verden, der stiller hende over for en række allegoriske og nogle gange bare bizarre udfordringer.

Luca Guadagnino skabte en af nyere tids mest sensuelle filmforelsker med ’Call Me By Your Name’, der katapulterede Timothée Chalamet mod toppen af Hollywood og langsomt knuste vores hjerter.

Men selvom filmens slutning får tårerne til at trille ned ad kinderne, står filmen som en hjertevarm hyldest til kærligheden og et smukt øjebliksbillede på en snotforvirret teenagers overgang til voksen.

Guadagninos sansemættede billeder og det fantastiske score fra Sufjan Stevens formidler et italiensk paradis af ferskner og korte shorts, der sætter sig i kroppen som en indre varme. Man kan måske anfægte, om filmen er lidt berøringsangst, når det gælder de omdiskuterede sexscener, men det tager ikke noget fra det stærke helhedsbillede af en af 10’ernes mest ikoniske kærlighedshistorier (om end Armie Hammers stjerne er gået ned i flammer sidenhen).

»Er sådan en gang køkkenknivs-slasher sovset ind i meta-nostalgi for millennials med akut 90’er-hjemve ikke pænt passé i prestigegysets æra?«.

Bestemt ikke hvis du spørger Soundvenues anmelder, der sendte sine bange fan-anelser til tælling og fem lykkelige stjerner efter det moderne reboot af 90’ernes store slasher-hit.

25 år efter den oprindelige Ghostface-morder var ude på rov, vender vi tilbage til den californiske by Woodsboro, hvor en gruppe teenagere påny begynder at blive hjemsøgt af den legesyge maskerede psykopat på blodigt underholdende vis.

Der var mange, der havde travlt med at sammenligne satirikerne og serieskaberne bag ’29’, Julie & Jespers spillefilmsdebut med ‘Den eneste ene’.

Men selvom inspirationen fra Susanne Biers komplette klassiker ikke er til at tage fejl af, er ‘Elsker dig for tiden’ helt sin egen. En romantisk komedie anno 2020’erne, hvor der er mindre travlt med at pakke livets hårde sandheder ind i candyfloss og ‘de levede lykkeligt til deres dages ende’.

Anna er langt mere interesseret i at blive taget alvorligt som menneske end at finde en kæreste. Hvilket bliver sat på prøve, da hun støder ind i ultraromantikeren Thomas. Et par lige dele nuttede og fejslagne dates senere finder skeptikeren og optimisten sammen mod alle skilsmissestatiske odds. Men det er først her filmens egentlige mission begynder – nemlig at udforske, hvad der sker, når forelskelse bliver til forhold og hverdagen banker på.

Emerald Fennells dristige debut deler vandene, særligt med det kontroversielle sidste akt. Men det er egentlig lidt urimeligt, for filmen lykkes med en utroligt svær mission: At gøre noget, der på papiret kan lyde som en lidt forudsigelig og belærende MeToo-eksponering, til en djævelsk, kulørt, charmerende og intens thriller, der lystigt pendulerer mellem glimt i øjet og dyb oprigtighed.

Carey Mulligan spiller 29-årige Cassie, der har gjort det til sin mission i livet at give klamme mænd en eftertrykkelig lærestreg som hævn over sin overgrebsramte veninde.

»Hvert et grin eller forarget fnis, filmen foranlediger, sætter samtidig tankerne til at rumle uroligt i baghovedet efter rulleteksterne«, skrev vores anmelder Jannie Dahl Astrup og konkluderede med rette, at filmen både er voldsomt mørk og voldsomt sjov.

Forventningerne til Will Ferrells melodigrandprix-komedie var til at tage og føle på forud for Netflix-premieren, men at filmen simpelthen skulle gå hen og blive en af de sjoveste i nyere tid, var alligevel en velkommen overraskelse (måske især for de seere, som ellers ikke vanligt favner amerikanernes absurd-komik!).

Ferrell – som er svensk gift og derfor har et nært forhold til melodigrandprix-hypen – har både skrevet, produceret og spiller hovedrollen som den islandske sanger Lars Ericssong, der spiller i bandet Fire Saga sammen med barndomsveninden og crushet Sigrit (evigt seværdige Rachel McAdams). Duoen er rent ud sagt ringe – selv efter melodigrandprix-standarder, sorry – men drømmer alligevel om at kvalificere sig til Eurovision. Og efter en række groteske hændelser er de pludselig Islands eneste bud.

Filmen tager tykt pis på Eurovision-klicheerne, men den er ikke det ondskabsfulde take-down, som melodigrandprix-fans måske havde frygtet. Tværtimod er komedien gennemsyret af oprigtig kærlighed til »genren« og konkurrencens formål: At hylde tolerance og samle nationer i fællessang.

Hvad for nogle film kommer der i biografen?

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær først i køen til de nyeste trailers, premierefilm og sjove konkurrencer

Hvilken film skal jeg se i biografen?

John Krasinskis efterfølger til hans roste monstergyser, ’A Quiet Place’, er klar til de danske biografer, efter den oprindeligt skulle have haft premiere sidste år.

Evelyn (Emily Blunt) er denne gang i centrum, da manden Lee (John Krasinski) ofrede sig selv for at redde sine børn i den første film. Sammen med sine børn rejser Evelyn fra deres trygge hjem og ud i verden. John Krasinski er nok engang instruktør, men medvirker kun i flashbacks.

Den Oscar-belønnede skuespiller Joaquin Phoenix er erklæret veganer, og derfor er det også passende, at han er executive producer på den sort-hvide dokumentar ’Gunda’, der nøjes med at observere grisene i stedet for at slagte dem.

På samme respektfulde måde som instruktør Viktor Kossakovsky observerede naturens reaktioner på klimakrisen i den delvist danskproducerede ’Aquarela’, følger han her soen Gunda samt et par køer og en etbenet kylling – alt sammen kærligt indfanget med sit dvælende kamera.

Hvilke gyserfilm skal man se?

Selvom den promoveres som en thriller, er der også garanti for et godt gys, når skurken i "Split", Kevin, skifter mellem sine 23 personligheder — fra Hedwig til Patricia og tilbage igen. "Split" handler om tre teenagepiger, der bliver kidnappet af Kevin og holdes indespærret i hans kælder. Efterhånden går det op for dem, at han har en ny personlighed, hver gang de ser ham. Hver af hans 23 identiteter har sit eget tøj, sin egen mimik, stemme og kropsholdning. Uden brug af groteske virkemidler er "Split" faktisk ekstremt uhyggelig, fordi den er så psykologisk og svær at regne ud. Undervejs i filmen forsøger pigerne at slippe ud af kælderen ved at udnytte de forskellige svagheder ved de forskellige identiteter. Men det er svært, for de ved aldrig, hvem af personlighederne, der dukker op inden i Kevin — og den sidste, som de endnu ikke har mødt — skulle være den absolut værste...

Selvom den promoveres som en thriller, er der også garanti for et godt gys, når skurken i "Split", Kevin, skifter mellem sine 23 personligheder — fra Hedwig til Patricia og tilbage igen. "Split" handler om tre teenagepiger, der bliver kidnappet af Kevin og holdes indespærret i hans kælder. Efterhånden går det op for dem, at han har en ny personlighed, hver gang de ser ham. Hver af hans 23 identiteter har sit eget tøj, sin egen mimik, stemme og kropsholdning. Uden brug af groteske virkemidler er "Split" faktisk ekstremt uhyggelig, fordi den er så psykologisk og svær at regne ud. Undervejs i filmen forsøger pigerne at slippe ud af kælderen ved at udnytte de forskellige svagheder ved de forskellige identiteter. Men det er svært, for de ved aldrig, hvem af personlighederne, der dukker op inden i Kevin — og den sidste, som de endnu ikke har mødt — skulle være den absolut værste...

Noget af det, der gør "The Conjuring" gruopvækkende, er, at den er baseret på virkelige hændelser — som dog udspillede sig noget anderledes i virkeligheden, end de gør i filmen. Ikke desto mindre er den skræmmende, især hvis man er en lille smule overtroisk. Filmen foregår i 1970’ernes USA og handler om en familie, der køber en forfalden gård, men oplever en række mærkelige, overnaturlige (og ret så uhyggelige) hændelser, da de flytter ind. Derfor kontakter de et amerikansk efterforsker-par, Ed og Lorraine Warren, som i virkelighedens verden såvel som i filmen var eksperter i det paranormale. Mens Warren-parret efterforsker husets historie, bliver de mærkelige begivenheder — der tæller alt fra ånder og mystiske klappelyde til en virkelig creepy dukke i et glasskab — værre og værre …

Se "The Conjuring" på Netflix, YouTube eller Blockbuster, hvor den også har den danske titel "Nattens Dæmoner".

Hvad er den bedste film i hele verden?

Instruktøren Francis Ford Coppola samlede et stjernehold af skuespillere - Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton og Talia Shire - som medvirker til at fortælle historien om den berømte og berygtede Corleone-familie. Filmen har 48 Ã¥r pÃ¥ bagen, men den har stadig sÃ¥ meget power og store skuespiller-præstationer, at den holder den dag i dag.

Quentin Tarantinos Pulp Fiction er selve definitionen på en kultfilm, og den blev en massiv publikumssucces. Filmen, som foregår i Los Angeles, er et mix af sex, drugs, vold og masser af mord krydret med ironiske dialoger og bizar humor. I Pulp Fiction medvirker Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis og Ving Rhames, og filmen blev John Travoltas comeback til det store lærred.

Hvad er den mest populære gyserfilm?

Anthony Hopkins og Jodie Foster er legendariske i Jonathan Demmes intelligente gyserfilm fra 1991, hvor en ung, kvindelig agent knytter bånd med seriemorderen Hannibal Lecter, hvis sult som bekendt er svær at stille. Dialogen er også tilsvarende skarp. “Clarice, er lammene holdt op med at skrige?” Svaret må vist være: Ikke helt.

Der er god grund til, at brødrene Matt og Ross Duffers sci-fi-gyser-serie har været et hit for Netflix siden første afsnit i 2016. Og ser man bort fra den åbenlyse; at historien om børn, der forsvinder, overnaturlige eksperimenter og en anden dimension er skræmmende god, er det især den geniale iscenesættelse af 1980’erne, der lokker os til.

Danske Christian Tafdrups gyserfilm fra 2022 er blevet beskyldt for at være for splattet, grim og uhyggelig i sit indhold, men vi klapper stadig af en dansk horror – og det tilmed i et genkendeligt setup. Filmen spidder den typisk danske og lidt for høflige omgang med ordet 'nej' og viser, hvordan overdreven overbærenhed giver plads til ondskab. Det mærker familien, som vi følger i filmen, og som tager en tur til Holland for at møde deres nye ferievennepar. Og det mærker du i allerhøjeste grad også, når du ser med i denne uhyggelige gyserfilm.

Hvad er den mest uhyggelige film på Netflix?

Vi starter med nogle af de uhyggeligste film som du vil kunne se på disse platforme. Forbered en god skål popcorn for at se dem, men vær forsigtig, så de ikke ender spredt ud over hele rummet, hvis du får en god forskrækkelse.

Hvilke film kommer i biografen?

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vær først i køen til de nyeste trailers, premierefilm og sjove konkurrencer

Hvilke danske film kommer i 2023?

Er du vild med dansk film? Så er der masser af glæde sig til i 2023, hvor hele 27 film er planlagt til at få premiere - med et bredt udvalg af genrer og historier.

Fra komedier til actionbrag og gys. Populære bestseller-filmatiseringer, ny Bille August-film, Trine Dyrholm, Mads Mikkelsen, Pilou Asbæk, 2. verdenskrig, ventede fortsættelser, seriemordere og meget, meget mere.

Hvilke nye film kommer der?

En familie holder ferie ved en afsidesliggende strand og rystes over at opdage, at stedet besidder kræfter, som fremskynder aldringen og forkorter deres liv til én dag.

Hvilken dansk film har solgt flest billetter i biografen?

Dansk titel Original titel Land Premiere år Solgte billetter Titanic Titanic USA 1998 1.363.767 Ringenes herre: Eventyret om ringen The lord of the rings: The fellowship of the ring USA 2001 1.330.304 Olsen banden ser rødt (nr.8) Olsen banden ser rødt (nr.8) DAN 1976 1.201.293 Ringenes herre – Kongen vender tilbage The lord of the rings: The return of the king USA 2003 1.166.326 Avatar Avatar USA 2009 1.157.912 Ringenes herre – De to tårne Lord of the rings: The two towers USA 2002 1.122.062 Gøgereden One flew over the cuckoo’s nest USA 1976 1.119.769 Olsen banden deruda’ (nr.9) Olsen banden deruda’ (nr.9) DAN 1977 1.044.801 E.T. E.T. – the extra terrestrial USA 1982 1.018.715 Grease Grease USA 1978 1.006.102 Olsen banden går i krig (nr.10) Olsen banden går i krig (nr.10) DAN 1978 1.005.759 Mit Afrika Out of africa USA 1986 998.953 Mænd der hader kvinder Män som hatar kvinnor SVE 2009 959.369 Op på fars hat Op på fars hat DAN 1985 953.743 Løvernes konge The lion king USA 1994 945.326 Åndernes hus Das geisterhaus DAN 1993 940.700 Olsen banden overgiver sig aldrig (nr.11) Olsen banden overgiver sig aldrig (nr.11) DAN 1979 934.878 Midt om natten Midt om natten DAN 1984 922.923 Familien Gyldenkål sprænger banken Familien Gyldenkål sprænger banken DAN 1976 905.332 Convoy Convoy USA 1979 890.459 Danser med ulve Dances with wolves USA 1991 884.100 Casino royale Casino royale STO 2006 879.561 Far til fire i byen (Julebal i nisseland) Far til fire i byen (Julebal i nisseland) DAN 1956 877.690 Pretty woman Pretty woman USA 1990 874.223 Krummerne Krummerne DAN 1991 859.383 Harry Potter og de vises sten Harry Potter and the sorcerer’s stone USA 2001 858.234 Den eneste ene Den eneste ene DAN 1999 843.472 Agent 007 – Spionen der elskede mig The spy who loved me STO 1977 832.314 Italiensk for begyndere Italiensk for begyndere DAN 2000 828.730 Olsen bandens flugt over plankeværket (nr.12) Olsen bandens flugt over plankeværket (nr.12) DAN 1981 810.956 Vinterbørn Vinterbørn DAN 1978 809.544 Crocodile dundee Crocodile dundee AUS 1987 802.146 Jurassic park Jurassic park USA 1993 796.161 Pigen der legede med ilden Flickan som lekte med elden SVE 2009 786.683 Agent 007 – For your eyes only For your eyes only STO 1981 785.558 Dødens gab Jaws USA 1975 772.286 Harry Potter og hemmelighedernes kammer Harry Potter and the chamber of secrets USA 2002 765.329 Rain man Rain man USA 1989 764.166 Agent 007 – Octopussy Octopussy STO 1983 727.393 Julefrokosten Julefrokosten DAN 1976 727.334 Crocodile dundee II Crocodile dundee II AUS 1988 712.461 Agent 007 – Moonraker Moonraker STO 1979 700.002

Hvor meget koster en billet til Nordisk Film biografer?

Vi refunderer din billet (ordinær filmforestilling), hvis du tilmelder dig BIOPLUS Unlimited senest 24 timer efter endt forestilling. 

Efter du har tilmeldt dig BIOPLUS UNLIMITED, skal du bare skrive til [email protected] og oplyse telefonnummeret du har købt din billet med, så refunderer vi billetten!