:

Hvor skal musicalen Matador spilles?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor skal musicalen Matador spilles?
 2. Hvem spiller med i musicalen Matador?
 3. Hvem spiller Misse Møhge i Matador Musical?
 4. Hvor er Matador optaget?
 5. Hvor man man se Matador?
 6. Hvem spiller Agnes mor i Matador?
 7. I hvilken by blev Matador optaget?
 8. Er Matador optaget på Bakken?
 9. Hvor ligger Skovpavillonen i Matador?
 10. Hvor Matador optaget?
 11. Hvornår tager Matador sted?
 12. Hvad fejler Maude i Matador?
 13. Hvor er Matadorerne optaget?
 14. Hvilken station er Matador optaget på?
 15. Hvem ejer Matador på Bakken?

Hvor skal musicalen Matador spilles?

I årene op til sin død i januar har Lise Nørgaard arbejdet på en hemmelig musical, som får premiere næste år.

Onsdag kunne en veloplagt Adrian Hughes så fra scenen på Bakken til et pressemøde bekendtgøre, hvilke skuespillere, der skal sparke liv i karakterne fra den elskede serie.

Hvem spiller med i musicalen Matador?

I februar 2023 – en måneds tid efter at hun sov ind i en alder af 105 – kom det nemlig frem, at der er en helt ny musical om ”Matador” på vej. Den er skabt af filminstruktørerne Susanne Bier og Anders Thomas Jensen i tæt samarbejde med Lise Nørgaard, der har været med til at udvikle manuskriptet.

Den helt nye musical får premiere til næste år, og onsdag blev det på et pressemøde afsløret, hvem der skal spille de elskede karakterer, som så mange kender fra tv.

Hvem spiller Misse Møhge i Matador Musical?

Denne gang er det i skikkelse af Daimi, som næste år fylder 80.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun har været skuespiller i en menneskealder, og hun kendte også flere af de medvirkende i serien, men faktisk har hun aldrig set ”Matador” fra ende til anden.

Hvor er Matador optaget?

Bogen "Matador – Mennesker, myter & minder" fra 2011 er den mest gennemgribende bog om "Matador". Avisen.dk bringer her 10 kuriositeter om Lise Nørgaard og Erik Ballings gyldne serie fra bogen.

Kirsten Olesen spiller mesterligt som stuepigen Agnes, der bryder den sociale arv og kommer ud af Lauras køkken og senere bliver byens nye forretningskvinde. Det var slet ikke meningen, at hun skulle have så fremtrædende en rolle, men hendes mesterlige spil, fik Balling og Nørgaard til at udvikle hendes rolle og tilføje nye ting til manuskriptet.

Hvor man man se Matador?

(The English episode titles are taken from the English subtitle track on the 2006 Region 0 DVD collection. Many of the original episode titles are based on Danish puns and expressions.)

Hvem spiller Agnes mor i Matador?

Hun er datter af direktør Jens Oscar Olesen (1912-87) og Sigrid Marie Lange (1912-99). Da Kirsten Olesen havde taget studentereksamen fra Horsens Statsskole i 1968 søgte hun i første omgang ind på et lærerseminarium. Det lykkedes hende ikke at blive optaget pga. sin unge alder, så i stedet gik hun til optagelsesprøve på elevskolen ved Odense Teater, hvor hun bestod og blev optaget ved første forsøg. Efter afsluttet uddannelse som skuespillerinde i 1971 var hun med i den opsøgende teatergruppe Banden i en sæson. Hun flyttede derefter til København, hvor hun havde engagementer ved en række forskellige teatre med en række gode præstationer. Sit egentlige gennembrud fik hun i 1977 på Strøghus Teatret i den klassiske tragedie Elektra af Euripides, hvor hun spillede titelrollen. Siden 1979 har hun været fastansat på Det kongelige Teater, hvor hun har optrådt i en lang række forestillinger.[1]

Hun er meget alsidig i sit repertoire. Hun fik et stort filmgennembrud i sin debut, hverdagsdramaet Honning måne, som indbragte hende en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle. Mest kendt er hun nok for sin rolle i tv-serien Matador som tjenestepigen Agnes. På teater har hun spillet både klassiske partier som titelfigurerne i Schillers Maria Stuart og Euripides' Medea samt nyere stykker som Noréns Natten ler, Barkers Scener fra en henrettelse og Stephen Kings Misery.[1]

Kirsten Olesen blev den 21. juli 1997 gift med musikeren Ole Ousen (født 28. august 1942, død 4. april 2013).[2]

I hvilken by blev Matador optaget?

Matador – et ikonisk stykke DanmarkshistorieMatadors strukturRolleliste i MatadorKvinden bag Matador – Baggrund og inspirationMatador som produktionMatador som DanmarkshistorieMatador som en del af prinsessernes danskundervisningMatador på Bakken

Serien er instrueret af Erik Balling efter en idé af Lise Nørgaard, der sammen med Paul Hammerich, Karen Smith og Jens Louis Petersen skrev manuskriptet, mens tegneren Arne Ungermann stod for de lette vignetter, der indleder og afslutter hvert af de 24 afsnit.

Seriens velkendte musikalske tema er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre og er i dag et musikstykke, som står de fleste danskeres hjerter meget nært, i kraft af at serien i alt dens tid har samlet nationen og betydet minder, latter, smil og tårer for hele familien Danmark.

Matador følger livet i den fiktive danske provinsby, Korsbæk, i den spændende periode 1929-1947. Navnet Korsbæk blev opfundet af manuskriptforfatteren Paul Hammerich, og er en blanding af de to danske bynavne Korsør og Holbæk.

Hovedpersonen Mads Andersen-Skjern kommer i 1929 som handelsrejsende til den søvnige stationsby Korsbæk. Han opfatter hurtigt, at byens næringsliv er stagnerende og starter en tøjforretning, der udkonkurrerer byens hidtil eneste butik af sin slags, Damernes Magasin. Matador tegner et fint portræt af tiden under 1930’ernes depression samt Danmark under besættelsen.

Seeren følger i Matador familiernes liv og giver samtidig en ganske præcis beskrivelse af perioden. Inspirationen fra for eksempel den engelske tv-serie Herskab og tjenestefolk fra 1971, er tydelig, men Matador er alligevel meget dansk i sit udtryk og blev navnlig en succes på grund af fine præstationer fra en række af landets bedste skuespillere.

Er Matador optaget på Bakken?

Det kræver sin arkitekt at bygge en tro kopi af en by, der aldrig har eksisteret. Ikke desto mindre lød opgavebeskrivelsen således til Martin Trier og hans medarbejdere fra Trier Arkitekter, da man skulle påbegynde arbejdet med at opføre Korsbæk på Bakken.

Korsbæk som ny, gammel byDa Matador blev produceret i Nordisk Films studier i Valby i årene 1978-1981, valgte instruktør Erik Balling at bygge Korsbæk op som en kulisseby, hvor alle scener blev skudt, foruden enkelte udvalgte locations i Dragør, Bagsværd, Ringsted og andre steder i landet. Da det sidste Matador-afsnit var færdigt, blev kulisserne genbrugt eller brændt. Det var så at sige at starte på en frisk for arkitekterne, der ikke nok med at skulle danne sig et overblik over bybilledet ud fra en tv-serie, men derudover skulle opfinde de dele af byen, som man aldrig ser i Matador.

Hvor ligger Skovpavillonen i Matador?

Vi starter rundturen i Køge, hvor flere lokaliteter blev fundet. Bedst kendt er nok Sankt Nikolaj Kirken, som i Korsbæk fik navnet Vor Frue Kirke. Den smukke 1200-tals kirke fra Køge er faktisk det første man overhoved ser i Matador. Kirken spiller serien igennem en vigtig rolle og danner flere gang baggrund for byens kirkelige begivenheder. Blandt de væsentligste bør nævnes Erik Skjerns dåd (6. episode), hr. Schwanns begravelse (14. episode) og Ellen Skjerns bryllup (18. episode).

Efter sigende skulle Kathrine Larsens hus ved Branddammen, hvor Lauritz og Agnes lejer sig ind i en af lejlighederne (9. episode) også befinde sig i Kirkestræde lige bag ved Vor Frue Kirke, alias Sct. Nicolai Kirken.

Næste stop er Gedser, hvor den lokale stationsbygning fik rollen som Korsbæk Station. Bygningen danner rammen om alle udendørsoptagelser på Korsbæk Station. Omkring valgte af bygning skrev Erik Balling således i bogen ‘Historien om Matador’:

Gedser Station blev valgt i samråd med DSB og veteranbanen, som kom med toget. Stationen var ikke særlig trafikeret, og vi kunne arbejde ret uforstyrret. Et minus var, at der ikke var noget Jernbanehotel ved stationen. For at holde fast i illusionen tog vi et par gange restaurantens vindue med til Gedser og stillede det op, så vi kunne optage nogle passagebilleder, som om de var set inde fra Jernbanehotellets restaurant.

Hvor Matador optaget?

Matador er en dansk tv-føljeton i 24 afsnit om livet i den fiktive danske provinsby Korsbæk gennem 1930'erne og 1940'erne. Serien blev sendt første gang 1978-82 og er genudsendt flere gange. Matador er den hidtil mest populære danske tv-serie og er vist i mange europæiske lande. Den står som et kunstnerisk højdepunkt i dansk tv-dramatik, produceret for DR af Nordisk Film efter idé og manuskriptredaktion af Lise Nørgaard og med Erik Balling som instruktør af et stort hold folkekære skuespillere. Episodeforfattere var foruden Lise Nørgaard Paul Hammerich, Karen Smith (1921-1987) og Jens Louis Petersen, mens Bent Fabricius-Bjerre havde skrevet musikken.

Serien giver et vellykket både socialt og mentalt Danmarksbillede gennem en fintvævet udviklingsberetning om konflikter og relationer i et tværsnit af byens befolkning med samlingspunkt i to konkurrerende familier. Matador var inspireret af den engelske slægtssaga Upstairs, Downstairs (1970-75, vist på DR 1976-78 som Herskab og tjenestefolk), men fandt sin egen stil med baggrund i det bedste fra det folkelige danske filmdrama. Matador er optaget i Kulturkanon.

Hvornår tager Matador sted?

Persongalleriet i Matador er fantastisk, og skal jeg fremhæve et par stykker som har gjort stort indtryk, så er det tysklærer Andersen og grisehandleren. Tysklærer Andersen, spillet af Helge Kjærulff Schmidt, er en undervurderet karakter i Matador, hvis man spørger mig. Det er de små ting i hans spil der gør udslaget, og jeg kan simpelthen ikke undgå at få sympati for hans figur. ja, det er jo ikke fordi han er specielt elskværdig, men der er alligevel noget ved ham som gør at jeg godt kan lide ham.

Hvad fejler Maude i Matador?

I afsnittet ’Fødselsdagen’ er der et portræt af fru Fernando Møhge i Korsbæk Tidende. Selvom billedet og overskrifterne handler om fødselaren, så handler selve teksten om noget helt andet. Blandt andet om Johannes V. Jensens roman ’Dr. Renaults Fristelser’, som først udkom i 1935.

Og som om det ikke var nok, så foregår afsnittet to år før, bogen udkom.

- Korsbæk Tidende er jo oprindelig venstreavisen Østsjællands Folkeblad, som blev forsynet med et nyt hoved og lokale artikler og annoncer fra Korsbæk og omegn, inden den blev brugt i optagelserne.

Hvor er Matadorerne optaget?

Her er en oversigt over locations og spændende steder fra Matador, du kan se i virkeligheden.

Blå markering relaterer til filmlokationer i Matador-serien, hvor forskellige scener er optager. Rød markering relaterer steder af relevans for Lise Nørgaards liv. Grøn markering er andre interessante steder i forhold til Matador-serien.

Hvilken station er Matador optaget på?

Allow the use of cookies from Facebook on this browser?

We use cookies and similar technologies to help provide and improve content on Meta Products. We also use them to provide a safer experience by using information we receive from cookies on and off Facebook, and to provide and improve Meta Products for people who have an account.

Hvem ejer Matador på Bakken?

Den folkekære TV-serie Matador har fået et nyt univers. Byen Korsbæk er blevet genskabt på Dyrehavsbakken

Tænk at kunne slubre kaffe i Lauras køkken i kælderen hos familien Varnæs og få en snak om livet, og om fruen i huset, der nu igen har lagt sig med hovedpine? Det kan man næsten. I hvert fald er det muligt at lade sig henføre til den folkekære Tv-serie Matador og byen Korsbæk, der er blevet opført som temaby på Dyrehavsbakken I Klampenborg. Ingen tvivl om, at det bliver et tilløbsstykke.