:

Hvor kan man se Disney juleshow?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor kan man se Disney juleshow?
  2. Hvorfor kan man ikke se Disneys Juleshow?
  3. Hvornår er sidste Disney Sjov?
  4. Hvornår slutter Disneys Juleshow?
  5. Hvor mange danskere ser Disney Juleshow?
  6. Hvor gammel blev Disney?
  7. Hvad tid er der juleshow?
  8. Hvorfor er Disney show stoppet?
  9. Hvilken Disney film er ældst?
  10. Hvorfor fjernede man Disney Sjov?
  11. Hvad er den ældste Disney figur?
  12. Hvornår er alletiders juleshow optaget?
  13. Hvad kommer i stedet for Disney Show?
  14. Hvad hed Disney XD før?
  15. Hvad er den mest solgte Disney film?

Hvor kan man se Disney juleshow?

Danskerne kan åbenbart ikke få nok af Disney. Selv om 2020 var året, hvor Disney åbnede deres egen streamingtjeneste, så blev 2020 alligevel året hvor Disney’s Juleshow satte seerrekord på DR1.

Hvorfor kan man ikke se Disneys Juleshow?

Aurora Stark forklarer, at skiltet er tilføjet til juleshowet grundet en karakter, der optræder i klippet fra 'Aristocats'.

Det drejer sig konkret om katten, der er karikeret som en stereotyp på en østasiatisk person.

- Dette sker helt på vores eget initiativ, skriver Aurora Stark i et skriftligt svar til TV 2 og oplyser, at skiltet også følger, hvis man ser filmen på streamingtjenesten Disney+.

Hvornår er sidste Disney Sjov?

Disney Sjov var et ugentligt tv program for børn, der sendes fredag aften pÃ¥ DR1. Programmet er den danske udgave af det amerikanske TV-show The Disney Afternoon. Programmet er en sammensætning af forskellige tegnefilm med mange af de kendte Disney-figurer, uden afbrydelser. I hvert program vises der i reglen to nytegnede tegnefilm, som er specielt tegnet til TV, og disse suppleres med to klassiske kortfilm fra 1930'erne eller 1940'erne. Tegnefilmene bliver udvalgt af redaktionschefen Jakob Stegelmann.

Programmet startede i Danmark i 1992 med at blive vist tirsdag eftermiddag kl. 17:00, men skifteded i 1994 sendetidspunkt til fredag aften kl. 19:00 med genudsendelse lørdag morgen kl. 09:00, og samtidig fik programmet en ny grafisk opsætning. Programmet holdt en pause i 1999, da DR1 ikke syntes at pris og kvalitet pÃ¥ tegnefilmene hang sammen, men efter en massiv seerstorm, vendte programmet tilbage pÃ¥ skærmen fredag aften, med genudsendelse lørdag morgen kl. 08:00.

Hvornår slutter Disneys Juleshow?

Over en million danskere sidder hvert år klar foran fjernsynet juleaftensdag klokken 16, når der er ’Disneys Juleshow’ på DR 1.

Programmet hed oprindeligt ‘From All Of Us To All Of You’ og blev lavet i 1958 som en juleudgave af et populært ugentligt tv-program, som Walt Disney lavede til den amerikanske tv-kanal ABC.

Hvor mange danskere ser Disney Juleshow?

Disneys Juleshow blev sendt for allerførste gang på amerikansk TV d. 19. december 1958. Hensigten med Juleshowet var, at Disney ville sende en julehilsen ud til alle amerikanerne.

I de efterfølgende år spredte Juleshowet sig ud over kloden, og d. 23. december 1967 rullede ”Disneys Juleshow: Fra alle os til alle jer” for første gang over danskernes tv-skærme. Det var dog først i 1979, at Juleshowet endeligt fik tildelt danske stemmer.

Man kan fristes til at tro, at Disneys Juleshow ikke kan blive bedre, end det allerede er, og hvis man lytter til DR’s redaktion, så er dette da også næsten korrekt. Det amerikanske hovedkontor for Disney har nemlig skabt flere forskellige nye udgaver af Juleshowet, men DR nægter at sende dem.

I de nye udgaver af Juleshowet er flere af de oprindelige julekort blevet skiftet ud med nye historier. Dette gælder bl.a. klippet med Bambi, som glider rundt på isen sammen med sin ven Stampe. Dette klip har det amerikanske hovedkontor skiftet ud med et klip, hvor Bambi forelsker sig. DR valgte dog at sige nej tak til denne og mange andre ændringer, fordi det ganske enkelt føltes forkert at bryde traditionen.

Det er kun meget få lande, heriblandt Danmark, Norge og Sverige, som er stædige og bliver ved med at sende den oprindelige udgave af Disneys Juleshow hvert år.  

Hvor gammel blev Disney?

Disney blev født den 5. december 1901 i Chicagos Hermosa-nabolag.[a] Han var den fjerde søn af canadisk-irske Elias Disney, og amerikansk-tysk-engelske Flora (pigenavn Call).[2][3][b] Udover Walt, havde forældrene sønnerne Herbert, Raymond og Roy, og datteren Ruth.[6] I 1906, da Disney var fire år gammel, flyttede familien til en gård i Marceline, Missouri, hvor hans onkel havde købt land. I Marceline, opdagede Disney sin interesse for tegning, da han blev betalt for at tegne nabolagets læges hest.[7] Faren havde abonnement på avisen Appeal to Reason, og Disney øvede sine tegneevner ved at kopiere tegneserierne af Ryan Walker, som fandtes i avisen. Han udvidede sit repertoire ved at øve vandfarve og kridt.[3] Han boede i nærheden af Atchison, Topeka og Santa Fe Railway-toglinjen og udviklede en stor interesse for tog.[8] Han og hans yngre søster, Ruth, begyndte begge i skole i 1909 på Park School i Marceline.[9] Disney-familien var aktive medlemmer af den kongregationalistiske kirke.[10]

I 1911 flyttede familien til Kansas City, Missouri.[11] Her gik Disney på Benton Grammar School, hvor han mødte klassekammeraten Walter Pfeiffer, som kom fra en familie med stor teaterinteresse og han introducerede Disney til vaudeville og spillefilm. Disney brugte snart mere tid hos Pfeiffer-familiens hjem end sit eget.[12] Disneys far havde købt uddelingsretten af aviserne The Kansas City Star og Kansas City Times, og Disney og hans bror Roy stod op kl. 4:30 hver morgen for at uddele Times-avisen før skole og gentog samme uddelingsrute efter skole med Star-avisen. Uddelingsarbejdet var udmattende og Disney modtog ofte dårlige karakterer i skole grundet træthed, men han fortsatte med ruten i mere end seks år.[13] Han havde tegneundervisning om lørdagen på Kansas City Art Institute og tog et kursus i tegneserier via brevkorrespondance.[3][14]

I begyndelsen af 1925 ansatte Disney optegneren Lillian Bounds i animationsstudiet. De blev gift i juli samme år i hendes brors hus i hendes hjemby, Lewiston, Idaho.[40] Ægteskabet var hovedsagligt lykkeligt, ifølge Lillian, selvom hun, ifølge Disneys biografiforfatter, Neal Gabler, "ikke godtog Disneys beslutninger uden protester, og at hun senere indrømmede at han altid fortalte folk hvor meget hun hakkede på ham'.[41][u] Lillian havde selv ingen interesse i film eller i den sociale omgangskreds i Hollywood, og hun blev beskrevet af historiker Steven Watts, som "tilfreds med at skulle holde hus og agere støtte for hendes ægtemand."[42] Under deres ægteskab fik parret to døtre, Diane (født i december 1933) og Sharon (adopteret i december 1936 efter at være blevet født seks uger tidligere).[43][v] Disney-familien forsøgte mest muligt at holde deres døtre ude af offentlighedens søgelys, og især efter en kidnapning af en dreng med kendte forældre skete; og Disney forbød pressen at fotografere sine døtre.[44][45]

I 1949 flyttede Disney og hans familie til et nyt hjem i Holmby Hills-distriktet i Los Angeles. Med hjælp fra sine venner Ward og Betty Kimball, som allerede havde deres egen private jernbane i deres baghave, tegnede Disney planer og begyndte straks at få opført en miniature jernbanestrækning med damplokomotiv i sin baghave. Jernbanens navn, Carolwood Pacific Railroad, stammede fra hans hjems placering på Carolwood Drive. Miniature-damplokomotivet blev bygget af Disney Studios-ingeniøren Roger E. Broggie, og Disney døbte lokomotivet Lilly Belle efter Broggies kone.[136] Efter tre år måtte Disney dog lukke af for lokomotivet og jernbanen grundet en række ulykker, som nogle af gæsterne oplevede.[137]

Disney blev mere politisk konservativ med alderen. Han støttede det demokratiske parti frem til præsidentvalget i USA i 1940, hvorefter han skiftede til det republikanske parti,[138] og han var en generøs økonomisk støtte til Thomas E. Deweys præsidentkampagne i 1944.[139] I 1946 grundlagde han Motion Picture Alliance for the Preservation of American Ideals, en organisation som udtalte at de "troede på og efterlevede den amerikanske levevis... vi finder os selv i et stort oprør mod den voksende bølge af kommunisne, facisme og lignende retninger, som med undergravende metoder forsøger at ændre denne måde at leve på".[140] I 1947 under Mccarthyismen, var han indkaldt som vidne ved House Un-American Activities Committee (HUAC), hvor han vidnede imod Herbert Sorrell, David Hilberman og William Pomerance, tidligere animatorer og fagforeningsgrundlæggere, da de var anklaget som kommunistiske oprørere; Disney udtalte at strejken i 1941, som blev ledt af de tre mænd, var en del af en større kommunistisk plan for at få indflydelse og magt i Hollywood.[141][142] The New York Times påstod i 1993 at Disney fra 1940 og frem til hans død i 1966 havde videregivet hemmelige informationer til FBI - en tjeneste som blev gengældt af J. Edgar Hoover som tillod Disney at filme inde i FBIs hovedkvarter i Washington. Disney blev udnævnt "full Special Agent in Charge Contact" i 1954.[143]

Hvad tid er der juleshow?

1. søndag i advent, 27. november: 'Danmark synger julen ind' og 'Meget Mere Matador'

  • Katrine Muff og Mathias Hammer synger julen ind sammen med DR Pigekor og Oh Land søndag den 27. november. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • 'Meget Mere Matador' vender tilbage i fire adventsafsnit i DR Lyd.
  • Årets julekalender 'Julehjertets Hemmelighed' sendes alle dage frem til den 24. december klokken 19.30 på DR1. (© Mastiff/Grafik Kim Bredahl)
  • Der sker julemirakler på Kastaniegaarden i denne juleudgave af 'Frank og Kastaniegaarden'. (Foto: © Peter Wath, Jesper Langballe)
  • Jan og Morten kaster igen rygsækken over skulderen. Denne gang for at se nærmere på de mange juletraditioner, der gemmer sig rundt om i Europa. I første afsnit går turen til Estland.

Hvorfor er Disney show stoppet?

Onsdag stod det klart, at DR fra det nye år ikke længere vil sende 'Disney Sjov'.

Det mere end 30 år gamle program bliver erstattet af det nye format 'FredagsTamTam', som vil fokusere mere på dansk animation.

Hvilken Disney film er ældst?

En sort-hvid tegnefilm fra 1928 er pludselig dukket op i arkiverne hos det britiske filminstitut. Der er tale om et af Walt Disneys tidligste værker og i den seks minutter lange film optræder den figur, som senere udviklede sig til at blive Disneys mest berømte varemærke.

Det skriver engelske The Guardian.

Hvorfor fjernede man Disney Sjov?

I stedet skal der nu sendes 'FredagsTamTam', der bliver en blanding af dansk, nordisk og udenlandsk produceret animation.

- DR ønsker at bygge videre på en værdifuld tradition om at samle børnefamilierne omkring dansk produceret animationsserier. En tradition, der med vores nye animationstilbud vil indeholde historier og tematikker, som afspejler børns hverdag og virkelighed i Danmark, siger Morten Skov, der er chef for Børn og Unge i DR.

'FredagsTamTam' sendes første gang fredag den 6. januar og ambitionen er, at 'Disney Sjov'-erstatningen stadig skal kunne udfylde rollen som samlingspunkt for familien en gang om ugen.

Hvad er den ældste Disney figur?

En sort-hvid tegnefilm fra 1928 er pludselig dukket op i arkiverne hos det britiske filminstitut. Der er tale om et af Walt Disneys tidligste værker og i den seks minutter lange film optræder den figur, som senere udviklede sig til at blive Disneys mest berømte varemærke.

Det skriver engelske The Guardian.

Hvornår er alletiders juleshow optaget?

Allow the use of cookies from Facebook on this browser?

We use cookies and similar technologies to help provide and improve content on Meta Products. We also use them to provide a safer experience by using information that we receive from cookies on and off Facebook, and to provide and improve Meta Products for people who have an account.

Hvad kommer i stedet for Disney Show?

  • Nye eventyr med Peter Plys (1992-1993, 2022)
  • Rip, Rap og Rup på eventyr (1992-1993, 2016 og 2018-2019)
  • Bubbi Bjørnene (1993, 2009, 2011, 2014, 2019 og 2020)
  • Chip & Chap: Nøddepatruljen (1993-1994, 2020)
  • Luftens Helte (1993-1994 og 2016, 2021)
  • Darkwing Duck (1994-1995, 2013, 2016 og 2021)
  • Max & Mule (1994-1995)
  • Den lille Havfrue (1995-1996 og 2017)
  • Rå Streger (1996)
  • Bonkers (1997)
  • Aladdin (1997 og 2011, 2017)
  • Rap Sjak (1998)
  • Timon & Pumba (1998, 2000 og 2009, 2012)
  • 101 Dalmatinere (tv-serie) (2000 og 2008, 2015)
  • Herkules (2001)
  • Buzz Lightyear fra Star Command (2002)
  • Legenden om Tarzan (2002-2014)
  • Kim Possible (2003)
  • Lilo og Stitch: Serien (2004)
  • Hos Mickey (2005)
  • Brandy og Hr. Vimse (2006)
  • Kejserens nye skole (2006-2008 og 2016)
  • Junglebogens Junglebørn (2007, 2015)
  • Phineas og Ferb (2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018-2019)
  • Lloyd i rummet (2009) (Kun i en kort periode)
  • Pepper Ann (2009) (Kun i en kort periode)
  • Substitutterne (2009) (Kun i en kort periode)
  • Milo Murphys' lov (2018) (kun i en kort periode)
  • 7D (tv-serie) (- 2016)
  • To på flugt serien (- 2018-2019, 2021)
  • Løvernes Garde (- 2017-2018, 2020, 2021)
  • Vampyrina (- 2018) (kun i en kort periode)
  • Dalmatinervej 101 (- 2020) (kun i en kort periode)
  • Elena fra avalor (2022)
  • Amphibia (2022)

Hvad hed Disney XD før?

Disney XD Lanceret 12. september 2009Lukket 31. december 2020Eksterne henvisninger TV-kanalens hjemmesideTV-kanalens hjemmeside

Disney XD var en reklamefinansieret tv-kanal som blev etableret i Skandinavien 12. september 2009, både hos Canal Digital, Viasat og Yousee. Kanalen erstattede to andre Disneykanaler; Jetix og Toon Disney i Danmark og Skandinavien. Den nye kanals hovedmålgruppe er drenge i alderen 6-16 år.

Hvad er den mest solgte Disney film?

Den 9. November 2022 fik Black Panther: Wakanda Forever biografpremiere. Du kan se den første Black Panther-film på Disney Plus, hvis du lige skal have den med inden turen går til biografen.

Black Panther er en af de bedste enkeltstående film i MCU. Selv publikum, der ikke betragtede sig selv som Marvel-fans, strømmede til biograferne for at tage turen til det fiktive afrikanske land Wakanda. Et god historie, masser af skuespiltalent og et hold, der ikke bestod af overvejende hvide skuespillere.

I begyndelsen af juli tilføjede Disney Plus en masse Spider-Man-film til sit bibliotek. Nu kan du streame Spider-Man 1, 2 og 3 The Amazing Spiderman 1 og 2, Spider-Man: Homecoming og Spider-Man: Into the Spider-Verse. Så hvis du er fan af Marvel-helten, er det det perfekte tidspunkt for et Spider-Man-maraton.

Ikke alene er dette den mest succesrige film (målt i dollars og cent) i historien, det er også kulminationen på alt, hvad Marvel Studios startede med "Iron Man" i 2008. Der har aldrig været et lignende fænomen, og indtil Avatar: The Way of Water dukkede for nyligt, har ingen andre film være i nærheden af den popularitet. Endgame tager cirka tre timer at komme igennem, så sørg for at du har afsat godt med tid.

Nu kan du komme i julestemning med den nye Guardians of the Galaxy-film. For at give Quill en uforglemmelig jul tager Guardians til Jorden for at finde den perfekte gave. Den er naturligvis proppet med Marvel-action og garanti for også at få rørt lattermusklerne. Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper, Sean Gunn og Michael Rooker er tilbage i deres roller som Guardians fra tidligere MCU-film. Derudover får du også fornøjelsen af Kevin Bacon som spiller en fiktionaliseret version af sig selv.

Werewolf by Night er noget helt andet end de klassiske MCU-film, du kender.Efter Ulysses Bloodstones død bliver fem erfarne monsterjægere, inklusive Jack Russell, samlet af Ulysses' enke, Verussa. De mødes en mørk og dyster nat ved Bloodstone Manor, hvor de bliver instrueret i at deltage i en konkurrencejagt for at finde ud af, hvem der skal være deres nye leder. 

Filmen er Inspireret af gyserfilm fra 1930'erne og 1940'erne og byder på masser af gys og spænding, samtidig med at den præsenterer dig for en ny side af Marvel Cinematic Universe.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Her må Doctor Strange slå sig sammen med en mystisk teenage-pige, som han genkender fra sine drømme... eller er det drømme? De to må sammen prøve at bekæmpe en ny trussel, der truer ikke bare et univers, men hele multiverset. Og som sædvanligt går det jo ikke stille for sig.

Se Doctor Strange in the Multiverse of Madness på Disney Plus her.

Thor: Love and Thunder er efterfølgeren til Thor: Ragnarok (2017) og er den 29. film i Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmen er instrueret af Taika Waititi og byder endnu en gang på Chris Hemsworth i hovedrollen som Thor. 

Thor forsøger at finde indre ro, men det går ikke helt som planlagt. Han rekrutterer Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (Waititi) og ekskæresten Jane Foster (Natalie Portman) for at stoppe Gorr the God Butcher (Christian Bale), som forsøger at eliminere alle guder.

Iron Man, Thor, Hulk og resten af Avengers forenes for at bekæmpe mod deres hidtil største fjende: den onde Thanos. Skurken er på en mission for at samle alle seks Infinity Stones og planlægger at bruge dem til at skabe død og ødelæggelse i hele universet. Jordens eksistens er i fare, og det er tid for Avengers at vise, hvad de virkelig dur til.

Eternals er den 26. film i Marvel cinematic Universe (MCU). Filmen handler om Eternals, som er en race af udødelige væsener, der levede på Jorden og skabte dens historie og civilisationer. Efter tusinder af år dukker Eternals op fra deres skjul for at beskytte jorden mod de fjendtlige Deviants. Rollebesætningen består af Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Don Lee, Harish Patel, Kit Harington, Salma Hayek og Angelina Jolie. Du kan godt se den, hvis du vil, men i vores øjne er Eternals noget af det værste hø, MCU har produceret i sin levetid.

Den tredje Captain America-film er lige så meget en Avengers-film, da den handler om Steve Rogers og de fleste af karaktererne fra Age of Ultron – og Black Panther og Spider-Man. Dette føles mere som Captain America og Iron Man end måske nogen anden Marvel-film til dato.

Denne film ender nederst på listen, fordi den ganske enkelt rammer helt ved siden af skiven. Det er en skam, for jeg er stor Ant-Man fan, og derfor er det ekstra skuffende at se, hvor ringe den er blevet. Hele præmissen om, at der findes en kvanteverden, som Hopes mor, Janet Van Dyne, har boet i i flere år, uden at nævne det for sin familie er totalt tåbelig. At denne verden samtidig minder mest om noget, der er hygget fra Star Wars universet, gør det ikke bedre. M.O.D.O.K. er Ant-Man seriens svar på Jarjar Binks. Filmen består af en stor bunke klichéer, forudsigeligheder og et hullet plot. Bør undgås.

Se (eller lad være) Ant-Man and the Wasp: Quantumania her

Hvilken Star Wars-film, der anses for at være "bedst", kan diskuteres, men som et komplet eventyr er det svært bare at se en og så være færdig med den.

Heldigvis er alle Star Wars-film allerede tilgængelige på Disney Plus, inklusive den animerede Clone Wars-film, som de fleste ser ud til at glemme. Den originale trilogi præsenteres i 4K for første gang med Dolby Vision. Det eneste spørgsmål, du virkelig skal stille dig selv, er, hvilken rækkefølge du vil se dem i...