:

Hvor opholder Dronningen sig idag?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor opholder Dronningen sig idag?
 2. Hvornår er der vagtskifte på Marselisborg?
 3. Hvor er kongeskibet i dag 2023?
 4. Hvornår er kongefamilien på Graasten Slot 2023?
 5. Hvornår er Dronningen på Marselisborg 2023?
 6. Hvilken dag har Dronningen?
 7. Hvad tid er der vagtskifte på Amalienborg?
 8. Hvornår er Dronningen på Kongeskibet?
 9. Hvem betaler for Kongeskibet?
 10. Hvilket slot ejer Dronning Margrethe selv?
 11. Hvor er dronningen om sommeren?
 12. Hvornår er Dronningen i Aarhus 2023?
 13. Hvornår bor Dronningen på Amalienborg?
 14. Hvornår er dronningen på Marselisborg 2023?
 15. Kan dronningen køre bil?

Hvor opholder Dronningen sig idag?

Hvis du kommer forbi slottet, er det et must at gå en tur i den stemningsfulde Fredensborg Slotshave, som er en af Danmarks største historiske haver. Den blev anlagt samtidig med slottet, men omdannet i fransk barokstil i 1759-69, hvor billedhuggeren Johannes Wiedewelt blandt andet skabte en række skulpturer til den pragtfulde dobbelt - allé Brede Allé .

I anledning af dronningens jubilæum har Fredensborg i 2022 fået en milliondonation af A.P. Møller Fonden til at istandsætte haven – det gælder blandt andet de såkaldte Eremitagepavilloner, som oprindeligt blev opført af Frederiks IV, og Kongebroen, der var en fødselsdagsgave til den nu afdøde prins Henrik, da han blev 60 år. Broen blev indviet i 1996.

En helt særlig attraktion er også Nordmandsdalen med sine 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. En vovet bestilling af Frederik V, for det var som regel ikke jævne folk, men antikkens guder og gudinder, som blev udstillet i de kongelige slotshaver.

Hvornår er der vagtskifte på Marselisborg?

Andreas Lyngholm Bjerregaard kan alle livgardens kommandoer og har gået foran garderne, når der er vagtskifte første juledag, siden han var helt lille

Mens dronningen luner sig i stuerne på Marselisborg Slot, møder aarhusianerne op første juledag hvert år, når der er vagtskifte foran slottet.

Hvor er kongeskibet i dag 2023?

Årets sensommertogt med Kongeskibet Dannebrog går til Vordingborg Kommune den 29. august, Randers Kommune den 31. august og Fredericia Kommune den 1. september. Hendes Majestæt aflægger desuden et bybesøg i Allerød Kommune den 12. september.

De årlige sommertogter med Kongeskibet Dannebrog er en tradition, som går tilbage til Christian 10., der som den første regent gjorde årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program. Traditionen er videreført af Frederik 9. og siden Dronningen, som begge har lagt vægt på at bruge Dannebrog til at skabe kontakt med alle dele af riget.

Hvornår er kongefamilien på Graasten Slot 2023?

Den 18. juli modtages dronning Margrethe på Torvet i Gråsten i forbindelse med hendes tilbagevendende sommerophold på Graasten Slot.

Gråsten: Sønderborg Kommune modtager mandag den 18. juli dronningen på Torvet i Gråsten i forbindelse med hendes sommerophold på Graasten Slot. Det sker cirka kl. 10.45, hvor borgmester Erik Lauritzen på vegne af byrådet er vært for modtagelsen.

Hvornår er Dronningen på Marselisborg 2023?

Tirsdag den 27. juni, 2023, indledte H. M. Dronning Margrethe sin 3-uger lange sommerferie pÃ¥ Marselisborg Slot, der ellers er under en større renovering. Opholdet startede, da Kongeskibet Dannebrog anløb Havnepladsen, hvor en officiel modtagelinje samt mange Ã¥rhusianere var klar til at hilse Dronningen velkommen. De fremmødte fik i øvrigt et glimt af den kongelige gravhund, Tilia, som tidligere har tilhørt Prins Henrik. Den fik som den færste æren af at komme fra borde.

Hvilken dag har Dronningen?

Dronning Ingrid står med den dengang to-årige Prinsesse Margrethe i sine arme, 1942<br /> Foto: Atelier Kehlet Korporation

Foto: Atelier Kehlet Korporation

Hvad tid er der vagtskifte på Amalienborg?

Oplev royale traditioner helt tæt på med Den Kongelige Livgardes vagtskifte hver dag kl. 12:00.

Amalienborg er bl.a. kendt for Den Kongelige Livgarde. Hver dag kan du opleve gardernes vagtskifte. Livgarden marcherer fra Livgardens Kasserne i Gothersgade 100 ved Rosenborg Slot gennem Københavns gader for at ende ved Amalienborg, hvor vagtskiftet finder sted kl. 12:00.

Hvornår er Dronningen på Kongeskibet?

Når H.M. Dronningen ankommer med Kongeskibet Dannebrog til Randers Havn venter der Majestæten et afvekslende og tætpakket program i forbindelse med besøget i Randers Kommune.

Kongeskibet som det så ud under indsejlingen i Randers Fjord ved regentbesøget i 2010. (Foto: Niels Henrik Dam)

Hvem betaler for Kongeskibet?

Kongeskibet Dannebrog blev bygget i 1931-1932 og tjener som officiel og privat residens for den kongelige familie på sommertogt i Danmark, eller når de er på oversøiske officielle besøg.

Kongeskibet Dannebrog er navngivet af Dronning Alexandrine i København i 1931 og hejste kommando første gang den 26. maj 1932. Dannebrog tjener som officiel og privat residens for H.M. Dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg. Skibet tager under sine togter også del i opgaver som for eksempel farvandsovervågning, søredning og uddannelse af kommende officerer.

Hvilket slot ejer Dronning Margrethe selv?

Fredensborg, København, Aarhus og Gråsten.

I disse fire byer har dronningen til huse på forskellige tidspunkter af året.

Hvor er dronningen om sommeren?

Tirsdag 27. juni kl. 10.00 er der officiel modtagelse af Hendes Majestæt Dronning Margrethe, når hun ankommer til Honnørkajen med Kongeskibet Dannebrog i forbindelse med residensforlæggelse og sommerophold på Marselisborg Slot.

Hjemmeværnets Musikkorps vil spille, blomsterpigen står på spring, en større faneborg er linet op – og en lang modtagelinje står klar til at modtage Dronningen.

Hvornår er Dronningen i Aarhus 2023?

H.M. Dronningen indleder sommeren med et ophold på Marselisborg Slot fra den 27. juni. Dronningen ankommer til Aarhus med Kongeskibet Dannebrog, og Majestæten modtages på havnen af borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard og repræsentanter fra kirken, politiet, forsvaret, domstolene samt regionens kultur- og uddannelsesinstitutioner. Efter den ceremonielle modtagelse på Aarhus Havn fortsætter Dronningen til Marselisborg Slot.

Hvornår bor Dronningen på Amalienborg?

Det er en fast tradition, at Dronning Margrethe holder påske på Marselisborg Slot, hvor hun blandt andet dekorerer påskeæg med sin nærmeste familie.

Men i år bliver en undtagelse, bekræfter kongehuset overfor Billed-Bladet.

Hvornår er dronningen på Marselisborg 2023?

Marselisborg Slot har en udsøgt placering med frit udsyn over hav og skov, samtidig med at slottet ligger tilbagetrukket fra omgivelserne. Slottet er omgivet af en skøn slotspark i engelsk stil, med små søer, en rosenhave, en urtehave og en lang række kunstværker bla. skulpturer af Hans kongelige Højhed Prins Henrik. Slotsparken ved Marselisborg Slot, er åben for offentligheden året rundt, pånær når den kongelige familie har residens på slottet. 

Marselisborg Slot er bygget efter tegninger af den kongelige bygningsinspektør, Hack Kampman. Slottet åbner sig med indgangsparti mod vest og to miniaturetårne, som også er et motiv på Toldkammerbygningen i Aarhus centrum, som er inspireret af byvåbnet for Aarhus. Bygningen er udsmykket med motiver fra havet hele vejen rundt og i  vinduesudskæringerne finder I motiver af måger, og i hoveddøren af træ er smukt udskårne muslingeskaller akkompagneret af en fisk over døren.

Kan dronningen køre bil?

Kongehuset har en vognpark, der består af syv el- og hybridbiler, et mindre antal limousiner, personbiler, minibusser, varevogne samt en hestetransporter og en mindre lastvogn.

Nummerpladerne på Kongehusets biler er alle forsynet med en kongekrone, efterfulgt af et kort nummer, deraf navnet ”Kronebiler”.