:

Hvad skal man se i Jylland med børn?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skal man se i Jylland med børn?
 2. Hvad skal man opleve med sine børn?
 3. Hvad kan man lave med hele familien?
 4. Hvad kan man lave med børn i Herning?
 5. Hvor skal vi tage hen med børn?
 6. Hvad kan man lave i Midtjylland med børn?
 7. Hvad kan man lave med børn der ikke koster penge?
 8. Hvad kan man lave med børn gratis?
 9. Hvad kan man lave med små børn i Århus?
 10. Hvad kan man lave gratis med børn?
 11. Hvad skal man se i Danmark med børn?
 12. Hvad kan man lave af aktiviteter med børn?
 13. Hvor kan man tage hen med børn?
 14. Hvad kan man lave når man ingen penge har?
 15. Hvad kan man lave i Østjylland med børn?

Hvad skal man se i Jylland med børn?

Lige meget om du leder efter udendørs aktiviteter, interaktive udstillinger eller ren sjov og ballade, sÃ¥ vil du finde en attraktion, der passer. Denne guide til Danmarks mest besøgte børneattraktioner inkluderer alt fra forlystelsesparker til lærerige og fordybende oplevelser. 

Hvad skal man opleve med sine børn?

Har du større børn, skal du lægge vejen forbi Paintball Arena på Amager. Her er mange fede aktiviteter og mange forskellige spil – også meget andet end paintball.

I kan f.eks. også dyste i klatrestafet, sumobrydning, høvdingebold eller sumostafet. Saml gerne hele familien eller dyst mod naboerne eller jeres gode venner.

Hvad kan man lave med hele familien?

 • Bage muffins, boller med glasur eller vafler med frugtfarve
 • Så karse
 • Lave en hjemme-biograf med hjemmelavede biograf- og popcornbilletter
 • Klippe gækkebreve
 • Lave et hjemmespa
 • Dryppe stearinlys
 • Lave perler 
 • Sy noget af stofrester
 • Male
 • Spille brætspil
 • Lege med modellervoks
 • Samle puslespil 

Hvad kan man lave med børn i Herning?

Skal du tilbringe efterårsferien med dine børn eller børnebørn?Vi har samlet en guide med inspiration til 4 aktiviteter, der kan underholde børn i forskellige aldre. Når I bliver trætte af at være hjemme, så er I velkomne i herningCentret til masser af sjove events.

Hvor skal vi tage hen med børn?

Skal I prøve kræfter med naturen? Der findes masser af vidunderligt smukke vandreruter i Sverige, som fører jer gennem den Skånske natur. Med klippekanter, trækroner og brusende hav. Og med masser af fugle og krible krable i skovbunden, som ungerne kan udforske. Indlogér jer på vandrehjem i Sydsverige, hvor I kan lave bål om aftenen og grille pølser over ild under åben himmel, eller slå teltet op ved en flodbred og kig på solnedgangen. For eksempel ved Söderåsen National Park, hvor der er fantastisk flot natur og mulighed for at vandre i det kupperede terræn – også på korte, flade ruter, som passer godt til børn. 

På den anden side af Øresund ligger byen med de mange legepladser. Malmø har omtrent 200 styk – deriblandt 20 unikke temalegepladser, hvor ungerne kan boltre sig i et specialbygget legelandskab. Prøv for eksempel Musiklegepladsen, Spirallegepladsen midt i byen, Afrikalegepladsen, Eventyrlegepladsen eller Hav og Strand-legepladsen, med krabber, skaller, et blåt gummihav og en muslingeskalskulptur, I kan kravle på.

Malmø har heldigvis også en masse andet sjov i børnehøjde. Alt fra soppebassiner, store is og byvandring til spændende biblioteker og smukke parker, til når der skal brændes krudt af. 

Hvad kan man lave i Midtjylland med børn?

Tag familien med til WOW PARK Skjern og oplev en dag fyldt med eventyr! Her kan både børn og voksne udforske trætoplegehuse, suse ned ad rutsjebaner og krydse hængebroer. Parken byder på sjove aktiviteter både oppe i træerne og på jorden, ideelt for alle aldre fra 2 til 102 år. Når sulten melder sig, kan I besøge den hyggelige skovcafé eller grille jeres egen mad.

Godt gemt væk i en vestjysk skov finder I denne perle, som består af et kunstmuseum uden vægge og under åben himmel. Musset fungere som en surrealistisk mellem træer og de over 80 forskellige kunstinstallationer, og kan betegnes som en hybrid mellem et kunstgalleri og en naturlegeplads.

Det populære udflugtsmål og kunstværk Den Uendelige Bro er beliggende ved Varna og Ballehage Strand syd for Aarhus. Der er masser af muligheder for aktiviteter ved kunstværket – I kan trække i badetøjet og hoppe i vandet, nyde udsigten til havet, skoven og stranden eller spadsere rundt og rundt i den evige cirkel. 

Hvad kan man lave med børn der ikke koster penge?

 • Tag en tur i skovenBørn er vilde med naturen! Så frem med cyklen eller barnevognen, smør madpakken, find figenstængerne frem og tag ud og nyd den friske luft.
 • KartoffeltrykDette er en klassiker fra formningslokalet fra firserne – Men stadig sjovt. Ved at udfordre børn med kreative måder at udfolde sig, giver det mulighed for ny inspiration og nye ideer.
 • Lav opgaver i opgavebøgerOpgavebøger er en god måde for børn at blive udfordret og lære samtidig med at det er sjovt. Er alle opgaverne fra skolen løst, så tjek boghandlerens webshop eller søg på internettet efter opgavesider der kan printes. Der findes opgavebøger for børn i alle aldre – fra 3 år.
 • Hvad kan man lave med børn gratis?

  "Klap en fisk" på Hundested havn er en utrolig spændende attraktion for børn og voksne- den 75 kvadratmeter store flydende platform er udstyret med to lavvandede rørebassiner. Hver morgen i højsæsonen...

  Hvad kan man lave med små børn i Århus?

  Gå i de lokales fodspor - og vær aarhusianer for en dag. Få en anderledes og måske mere intens oplevelse af de mange tilbud, Aarhus byder på. Mød her Marie Carlsen og få hendes bedste tips til, hvad man som børnefamilie kan opleve i Aarhus.

  Aarhus er fyldt med store kulturelle familieoplevelser. Start dagen med en farverig sansevandring i ‘Rainbow panorama’, den mægtige regnbue på toppen af museet ARoS Aarhus Kunstmuseum. ARoS har mange aktiviteter for både store og små, så prøv også at gå på opdagelse på museet og se, om I kan tegne, hvad I ser i udstillingerne eller pusle med kunsten og være kreative i ARoS Studios.  

  Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Fotograf: Anders Trærup

  Midt i Aarhus ligger også Den Gamle By. Her kan I tage på en spændende og sjov tidsrejse og opleve, hvordan børn og unge legede og arbejdede i gamle dage. Et stenkast fra Den Gamle By, og midt i Botanisk Have ligger de imponerende Væksthuse. Her kan I besøge de fire klimazoner og komme under fjerne himmelstrøg for en dag, når I går rundt i en fugtig varme blandt flagrende sommerfugle, naturtro dyrelyde, store træer og vilde planter.

  Hvad kan man lave gratis med børn?

  8 broer, du kan gå på i Danmark

  En bro kan have mange betydninger. En bro kan være noget, der skaber kontakt mellem parter. Noget, der lader dig passere forhindringer, som vandløb og fjorde. Hos Samvirke guider vi dig til 8 forskellige broer i Danmark. Både en rød genfunden bro ved Horsens og en blå bro i Randers. Broer, der fører dig tørskoet gennem rørskov og åløb. Og broer, der lader dig udforske middelalderlige borgruiner

  Hvad skal man se i Danmark med børn?

  Herunder finder du gode familievenlige udflugtsmål i Danmark listet efter landsdel.Det er også muligt at benytte vores Danmarkskort hvor du kan finde gode natursteder tæt på hvor du bor. Her kan du også finde andre attraktioner, som forlystelsesparker, vandland, legeland og meget mere.

  Klik på stedet for at finde vej til den ønskede oplevelse – og se mere information

  Hvad kan man lave af aktiviteter med børn?

  • Bage muffins, boller med glasur eller vafler med frugtfarve
  • Så karse
  • Lave en hjemme-biograf med hjemmelavede biograf- og popcornbilletter
  • Klippe gækkebreve
  • Lave et hjemmespa
  • Dryppe stearinlys
  • Lave perler 
  • Sy noget af stofrester
  • Male
  • Spille brætspil
  • Lege med modellervoks
  • Samle puslespil 

  Hvor kan man tage hen med børn?

  Har du større børn, skal du lægge vejen forbi Paintball Arena på Amager. Her er mange fede aktiviteter og mange forskellige spil – også meget andet end paintball.

  I kan f.eks. også dyste i klatrestafet, sumobrydning, høvdingebold eller sumostafet. Saml gerne hele familien eller dyst mod naboerne eller jeres gode venner.

  Hvad kan man lave når man ingen penge har?

  Hvis du sidder og keder dig, så har vi helt sikkert en masse ting, du kan give dig til. Faktisk har vi lige nu samlet 100 ideer til hvad du kan lave. Mange af tingene kan du lave alene, nogle af dem er sjovere at lave med kæresten eller vennerne. Men hvis du når hele listen igennem, så er du næsten garanteret at have fundet på noget at lave. Så gør dig klar til at blive inspireret!

  Hvis du leder efter specifikke begivenheder som foregår lige nu i København, så skal du måske hoppe ind på TripAdvisor eller lign. Men hvis du leder efter noget mere generelt du kan give dig til i København, så har vi helt sikkert noget lige for dig. I København har du adgang til en masse spændende butikker, frisører, biografer, restauranter og meget meget mere. Derfor er vi næsten sikre på, at du med udgangspunkt i vores ovenstående liste, kan finde noget at give dig til i København. Så hvis du sidder derhjemme og tænker 'Hmm.. Hvad skal jeg lave i København?' så skal vores liste nok hjælpe dig videre i processen. Synes du der mangler noget på listen, som er specifikt gældende for KBH? Så send os en mail, så tilføjer vi det gerne for dig!

  Hvad kan man lave i Østjylland med børn?

  Ta' ud af byen, hvor der er åbne vidder og højt til himmelen. Snus til livet på landet, og lad børnene komme helt tæt på køer, grise og kaniner. Et besøg på en bondegård er den perfekte familieudflugt, selv med helt små børn.

  Historiens mest ikoniske uhyrer vender tilbage! Fra d. 1. september til d. 22. oktober spøger det på gangene og rasler i krogene i NORD. Oplev monstre som fx zombier og varulve eller Dracula og Frankenstein, som er opfundet af tidens største gyser-forfattere.

  I Væksthusene og Botanisk Have kan I nyde den smukke natur. I Væksthusene kan I gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Det er en stor oplevelse for børnene at træde ind i det fine glashus. Gratis entre.

  Besøg Steno Museet i Aarhus, der tirsdag 15. august inviterer til rumfest med åbning af udstillingen ”Rumstationen – på mission med Andreas Mogensen.” Der vil være gratis adgang til museet, gratis planetarieforestillinger og astronomiformidling.  Deltag også i rumfesten fredag d. 25. august 2023 på Steno Museet, hvor der også vil være gratis adgang, og hvor der livestreames Andreas Mogensens opsendelse. Hold øje med www.sciencemuseerne.dk for det endelige program. 

  Hvor og Hvornår? Steno Museet, rumfest 15. august og 26. august / Den nye udstilling kører fra 15. august - 20. december 2023

  Tag familien med på en hyggelig gåtur i Marselisborgskovene, og oplev dyrene, der bevæger sig frit rundt blandt træer og parkens besøgende. Det er også et dejligt sted at være vidne til årstiderne, der skifter på smukkeste vis. I kan også gå en tur op forbi slottet, hvor der er vagtskifte hver dag kl. 12, hvis de royale er hjemme.