:

Hvad for noget mad skal man tage med til festival?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad for noget mad skal man tage med til festival?
 2. Hvad må man have med ind på festivalpladsen?
 3. Hvad koster en madbod på Roskilde Festival?
 4. Kan man lave mad på Roskilde Festival?
 5. Kan man få kogende vand på Roskilde Festival?
 6. Hvor mange på festival?
 7. Hvor mange tager på festival?
 8. Hvor mange penge skal man regne med at bruge på Roskilde Festival?
 9. Hvor meget koster en ramme øl på Roskilde Festival?
 10. Hvad koster Roskilde Festival 2023?
 11. Er Roskilde Festival 2023 udsolgt?
 12. Hvilken er Danmarks største festival?
 13. Hvad er Danmarks ældste festival?
 14. Hvor meget tjener Smukfest?
 15. Hvad tjener musikere på festival?

Hvad for noget mad skal man tage med til festival?

… Der er nemlig forskel på entréprisen til de forskellige festivaler. En ‘full festival ticket’ til Roskilde Festival med overnatning og hele pivtøjet koster nemlig 2125 kroner, mens en partoutbillet til Smukfest for 8 dages fest inklusiv overnatning koster 2695 kroner. Derimod koster et partoutbillet til Northside eller Tinderbox 1595 for 3 dages festival - uden overnatning vel at mærke.

Fattigrøv: Med et stramt budget er det en god idé at tjekke programmet ud for de forskellige festivaler og finde den dag, hvor flest af dine yndlingskunstnere spiller. I så fald kan en endagsbillet spare dig for mange penge.

Hvad må man have med ind på festivalpladsen?

LÆS OGSÅ: Derfor finder du altid de korte cowboyshorts frem, når du skal på festival

Er der noget, der kan springe budgettet på en festival, er det spiselige fristelser – og Roskilde Festival er fuld af dem.

For festivalen går op i deres madboder, og den er derfor et madmekka uden lige. Men med to-tre måltider om dagen til københavnske cafépriser er det ikke billigt. Derfor er dit madbudget et essentielt område at sætte ind på. Her er der RIGTIG mange penge at spare. Og det behøver ikke at være kedeligt af den grund...

Et fif til at spare mange hundrede kroner er at tage mad med hjemmefra. Du skal blot huske at gå efter madvarer, der kan overleve selv i høje (telt-)temperaturer. Medbring fx:

Morgen: Havregryn, mandler og rosiner. Så kan du nøjes med at købe en morgenkaffe og frisk mælk på pladsen for at gøre din morgenmadsmenu komplet.

Frokost: Knækbrød og/eller krydderboller kan holde sig fint i mange dage - selv i et lunt telt. Pålæg kan være fra dåse, fx tun, makrel og leverpostej. Men derudover kan sådan noget som smøreoste også holde sig uden for et køleskab – også i et par dage efter åbning (bonus: smøreost kan købes i små sampakninger, hvor de er pakket ind i mini-trekanter med forskellig smag, og så får du jo nærmest varieret kost... agtigt). En hel agurk og en bakke med tomater kan også holde sig friske over flere dage. Køb også kiks og frugt (fx æbler eller appelsiner) hjemmefra, så der er også noget til at stille "den lille sult".

Hvad koster en madbod på Roskilde Festival?

Der er nemlig masser af lækre og unikke madboder, der byder på alt fra burgere og sandwiches til salater og pasta fra køkkener som det argentinske, danske og koreanske for bare at nævne nogle få.

Netop derfor kan det også være svært at finde frem til lige netop det, du har lyst til. Derfor har vi samlet nogle af de boder, vi glæder os allermest til at gå på opdagelse i, så du kan få stillet sulten på bedste vis.

Tatar Konceptet er enkelt og siger næsten sig selv i madboden Tatar. For her får du lige netop, hvad de lover - en omgang frisk, rørt tartar. Og er du ikke til kød, får du den også i en version med rødbede i stedet.

Kan man lave mad på Roskilde Festival?

På brødsiden foreslår han rugbrød, grahamsboller og knækbrød, gerne fuldkorns.

- Knækbrød kan næsten holde sig uendeligt længe uden at komme i køleskabet. Samtidig mætter de grove brødtyper godt og holder gang i den dårlige mave, som er hårdt ramt af de våde varer, som ifølge de fleste unge mennesker hører sig til på en festival.

Som pålæg foreslår han alt på dåse: Makrel, tun, leverpostej, torskerogn med citron til, humus.

Kan man få kogende vand på Roskilde Festival?

Tror ikke jeg fik det gjort helt klart, udover de 2 spørgsmål til sidst vil jeg gerne høre hvad i har af forslag til at tage med? Nogle ting man kunne lave i kogende vand f.eks. (: --

vaccum pakket brød? Giflerne holder helt sikkert. Skaf nogle feltrationer. --

Hvor mange på festival?

 • På Roskilde Festival udgør andelen af frivillige ca. 30% (30.000 frivillige til 101.000 gæster) på Grøn Koncert er andelen kun 0,4% (680 frivillige til 191.000 gæster) 
 • I 1989 var Midtfyns Festival Danmarks mest besøgte festival med over 63.000 betalende gæster, i dag er festivalen desværre en af Danmarks mindst besøgte med 2000 gæster.
 • Alkoholfrie øl er de seneste år blevet mere og mere populære, tendensen er dog ikke slået igennem på Smukfest endnu, i 2019 blev der således solgt 212.000 flaskeøl og 135.000 liter fadøl - heraf var kun 1.500 af øllene alkoholfrie
 • Da Roskilde åbnede i 1971 kostede en partout billet sølle 30 kr. i dag er prisen 2250 kr. 
 • Det er big business at samle pant på Roskilde Festival, hvert år bliver der indløst pant for ca. 11 mio. kr.
 • Hvert år besøger omkring 19% af danskerne en festival, det svarer til ca. 920.000 danskere per år.

Hvor mange tager på festival?

3.295 KRONER KOSTER en partoutbillet til Smukfest 2023 i bøgeskoven i Skanderborg. Lad os starte med at se på, hvad du ellers kan få for samme udskrivning:

Du kan flyve fra København til London og hjem igen cirka 10 gange, du kan forære syv af dine bedste venner et års abonnement på Euroman med 12 magasiner leveret til døren, eller du kan købe en ny hverdagscykel i mellemklassen.

Hvor mange penge skal man regne med at bruge på Roskilde Festival?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Hvor meget koster en ramme øl på Roskilde Festival?

For 29-årige Ali Eid er det også maden, der frister mest. 

- Jeg har klart brugt flest penge på mad, siger han til TV 2 Kosmopol. 

Men det gør ham egentlig ikke noget. Han er på "luksusfestival", fortæller han. 

Hvad koster Roskilde Festival 2023?

Få styr på fakta og vilkår før du køber din billet til Roskilde Festival 2023

Hvad koster en billet?En partoutbillet koster 2400 kroner (plus gebyr), og en endagsbillet koster 1200 kroner (plus gebyr). Få overblik over priser og kategorier på denne side.

Er Roskilde Festival 2023 udsolgt?

Alle partoutbilletter er udsolgt. Meld dig som frivillig, og få adgang til hele festivalen. Vi har enkelte onsdagsbilletter tilbage i salg.

Alle 80.000 partoutbilletter til Roskilde Festival 2023 er væk! Hvis du sov i timen og missede chancen for en billet, er der stadig håb. Du skal bare melde dig som frivillig til festivalen.

Hvilken er Danmarks største festival?

Festivalen blev etableret i 1971 efter inspiration fra bl.a. Woodstockfestivalen i USA i 1969 og Thylejren i 1970. Den blev en overvældende publikumssucces, men økonomisk var der tale om et større underskud. Allerede i 1972 blev festivalen reorganiseret, og siden 1973 har Roskildefonden (senere Foreningen Roskilde Festival) været enearrangør. Fonden blev dannet i 1965 og har til formål at støtte humanitært arbejde.

De første år bestod festivalen af én scene. Festivalen havde mellem 10.000 og 30.000 deltagere. Publikummæssigt kulminerede Roskilde Festival i 1990'erne, hvor der var over 100.000 deltagere pr. dag i fire dage og otte scener. Festivalområdet var ved indgangen til 2000'erne vokset til over 300 tdr. land, og Roskilde var da Europas største[3] rockfestival med halvdelen af gæsterne fra Danmark og resten fra udlandet, primært Sverige, Tyskland, Norge, Finland og USA.

Fra 2015 har man valgt at rykke programmet så musikken allerede starter onsdag, men så der ikke længere er koncerter søndag.[4]

Udover musikken er der, som sagt en masse andre begivenheder, der finder sted på festivalen. Nogle arrangeres på forhånd af festivalen. Andre er arrangeret af gæsterne.

Hvad er Danmarks ældste festival?

I 1980 åbnede Skanderborg Festivalklub dørene for årets første festival, dengang Skanderborg Musikfestival. Der var ca. 1000 gæster, de optrædende musikere skiftedes til at tømme toiletspandene og årets regnskab landede i underskud. I dag er Smukfest Danmarks andenstørste festival med mere end 50.000 mennesker, og navne som Prince, Rihanna, Eric Clapton, Ozzy Osbourne, Pet Shop Boys, Britney Spears og Sting har lagt vejen forbi Bøgescenerne i Skanderborg Dyrehave. Nu kan festivalen fejre 40 års jubilæum.

Hvor meget tjener Smukfest?

Festivalen oplevede en ny tendens i barerne, hvor salget af en bestemt type drikkevarer steg med 300 pct.

Smukfests publikum brugte flere penge under årets festival i begyndelsen af august end nogensinde tidligere. Det ligger fast, efter at Skanderborg Festivalklub har fået opgjort alle indtægter.

Hvad tjener musikere på festival?

Det kan være helt utroligt vanskeligt at beregne. Musikfestivaler gælder jo alt fra små lokale festivaler til store arrangementer som Glastonbury.

Der er også meget få musikfestivalbudgetter tilgængelige online – ingen, faktisk – men heldigvis har nogle planlæggere være venlige nok til give nogle bidder af information.

I 2014 så Glastonbury indtægter på 37,3 mio. pund blive reduceret til kun 86.000 pund i overskud. Det er overflødigt at sige, at planlægning af en musikfestival ikke er en ordning, du bliver hurtigt rig af.