:

Hvad laver Umut i dag?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad laver Umut i dag?
  2. Hvor mange restauranter har Umut?
  3. Hvorfor lukkede Umut sine restauranter?
  4. Hvorfor lukkede Guldgrillen?
  5. Hvad er Danmarks største restaurant?
  6. Hvor gammel er Umuts kæreste?
  7. Hvad hedder verdens bedste restaurant?
  8. Hvem er Umut gift med?
  9. Hvorfor lukkede Umut?
  10. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  11. Hvad er den bedste restaurant i Danmark?
  12. Hvilken nationalitet er Umut?
  13. Hvor bor Umut Sakarya?
  14. Hvem har Michelin-stjerne i Danmark?
  15. Er Umut uddannet kok?

Hvad laver Umut i dag?

Efter et år med buldrende succes, kaos, fest og vildskab begyndte Umut at vågne op med en følelse af meningsløshed.

- Når jeg vågnede, tænkte jeg: "Nu tager vi en dag mere". Og jeg vidste jo fra tidligere i mit liv, at sådan burde det nok ikke være, siger han.

Så satte han sig ind på endnu en restaurant med sine venner og væddede om, hvem der kunne spise mest af noget af Danmarks bedste og dyreste smørrebrød eller noget lignende.

Hvor mange restauranter har Umut?

»Jeg har valgt at lukke Guldkroen og Guldgrillen fra dags dato.«

Således annoncerer tv-kokken Umut Sakarya i et opslag på Instagram onsdag, at hans to flæskerestauranter ikke længere skal bestå efter syv år.

Hvorfor lukkede Umut sine restauranter?

Det har været den rigtige beslutning, og Umut Sakarya savner ikke sit gamle liv.

- Overhovedet ikke, ikke på nogen måde, fortalte han, da han forleden var til premiere på filmen ”Viften”.

- Jeg arbejder på alle mulige projekter. Jeg har en kolonihave, jeg laver lidt Youtube på, og så har jeg en travl kalender med nogle foredrag. Det fylder lige nu, og så laver jeg lidt fjernsyn og reklamer og alt muligt, lød det videre fra tv-kokken.

Hvorfor lukkede Guldgrillen?

Guldkroen-ejer Umut Sakarya er langt fra begejstret over regeringens udmeldning om at genåbne restauranter igen fra den 18. maj. Åbningen inkluderer nemlig en række begrænsninger, som slet ikke kan få tingene til at gå op, fortæller han med hovedrysten til B.T.

»Da jeg hørte det i går, tænkte jeg, at man burde sende regeringen på et økonomikursus, hvor de lærer at sætte et helt simpelt regneark op. Vi har nu brugt to millioner kroner af egen lomme for at holde det hele kørende så... Ja, jeg er ikke engang skuffet. Jeg vidste godt, at det ville blive noget lort.«

Hvad er Danmarks største restaurant?

Jacob Elkjær kan nu se frem til at fÃ¥ nøglerne til Grøften, der i dag en af Tivolis største, ældste og mest traditionsrige restauranter med en historie tilbage til 1874. 

En driftig mand Jacob Elkjær,44 år, der er udlært kok er klædt godt på til opgaven, da han har 15 års erfaring som selvstændig restauratør. Han er indehaver af Restaurant Fænøsund og Restaurant Fænøsund Marina, der begge ligger i Middelfart på Fyn. Han opgiver begge restauranter til fordel for Grøften og flytter med familien til København. Jacob Elkjær har i de seneste år også været fast leverandør til Rock Under Broens VIP arrangementer. Tidligere har han virket som souschef på Svinkløv Badehotel, privatkok på en yacht i Caribien samt været fast ugentligt TV-kok på Godmorgen Danmark på TV2. Privat er han gift med Dorte og sammen har de børnene Caroline og Rasmus.

Hvor gammel er Umuts kæreste?

Umut og Johanne stifter nemlig første gang bekendtskab med hinanden på Instagram. Efter Umut – en dag for tre år siden – har kogt to flotte hummere, lægger han et billede af de to røde hummere i en story på det sociale medie.

”Pludselig var der en, der skrev en direct message til mig om hummerbilledet: De ligner Hanne og Karsten på ferie i Thailand,” fortæller Umut Sakarya.

Umut syntes, det var sjovt og lagde derfor billedet op som et opslag med joken som tilhørende tekst, men UDEN at kreditere Johanne for joken.

Hvad hedder verdens bedste restaurant?

Hovedkonklusionen på de to forskeres gennemgang af de to smagsdommere er, at det måske i virkeligheden ikke er så underligt, at de ikke når frem til det samme resultat.

De er nemlig fundamentalt forskellige i deres syn på, hvad en god restaurant er, og ikke mindst hvordan man vurderer det:

»Michelin-guiden er opbygget som et ekspert-system, hvor man har nogle inspektører, som man uddanner til at tage rundt til restauranterne for at evaluere dem efter nogle faste kriterier, som de skal tage stilling til i deres vurdering: Er der hvide duge, er der sølvbestik, hvor stor er vinkælderen, hvordan er de enkelte retter for eksempel,« siger Jesper Strandgaard, der er professor ved Institut for Organisation og leder for Imagine: Center for Creative Industries Research på CBS.

Guiden er fra en tid, hvor mad ikke blev betragtet som kunst, men mere som håndværk eller måske blot som en nødvendighed, og den blev i sit udgangspunkt slet ikke skabt for den gastronomiske verdens skyld:

»Michelin-guiden blev lanceret i år 1900 af dækfirmaet Michelin som en guide for automobilejerne, så de vidste, hvor de kunne få repareret bilerne, og hvor de kunne overnatte og spise,« siger Jesper Strandgaard.

Faktisk er der stadig helt klare tegn på, at Michelin-guiden udgives af en dækproducent:

Hvem er Umut gift med?

  • ^ David A. Dyrholm Nielsen (2. november 2018). "Umut Sakarya er dansk gastronomis nye superstar". Politiken. Arkiveret fra originalen 28. februar 2020. Hentet 28. februar 2020.
  • ^ Leitisstein, Mariah (1. september 2020). "Guldgrisen Umut fylder rundt: En pige i hver havn". Se og Hør.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)
  • ^ "Tyrkersvinet fra DR: Jeg tror ikke på integration". Ekstra Bladet. Hentet 28. februar 2020. Jeg [Umut Sakarya] er tyrker.
  • Hvorfor lukkede Umut?

    Der er sket meget for Umut Sakarya de sidste par år. Alkoholen er blevet lagt på hylden og kiloene smidt ud med træningen.

    Netop den personlige livsstilsændring er noget af det, der ligger bag Umut Sakaryas beslutning om at lukke sine to restauranter.

    - Jeg følte en ambivalens ved f.eks. at skulle gå med ølbongs til gæsterne, som har været en del af koncepternes festlige DNA, nu hvor jeg ikke drikker. Jeg er et meget andet sted nu og derfor var lukningen af de to koncepter et helt naturligt og rigtigt valgt for mig, siger Umut Sakarya til TV 2 Lorry.

    Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

    Prisen for at spise på en af landets michelinrestauranter svinger fra alt mellem 1500 kroner til 4000 kroner. Få overblikket her.

    Der er stor forskel pÃ¥, hvor hÃ¥rdt du skal svinge dankortet, hvis du planlægger at aflægge en af landets i alt 25 michelinrestauranter et visit. 

    Hvad er den bedste restaurant i Danmark?

    Højt oppe i Aquadome kan du udfordre familie eller venner til ræs med masser af fart gennem de fire parallelle snoede rør. Hvem kommer først?

    Hvilken nationalitet er Umut?

  • ^ David A. Dyrholm Nielsen (2. november 2018). "Umut Sakarya er dansk gastronomis nye superstar". Politiken. Arkiveret fra originalen 28. februar 2020. Hentet 28. februar 2020.
  • ^ Leitisstein, Mariah (1. september 2020). "Guldgrisen Umut fylder rundt: En pige i hver havn". Se og Hør.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)
  • ^ "Tyrkersvinet fra DR: Jeg tror ikke på integration". Ekstra Bladet. Hentet 28. februar 2020. Jeg [Umut Sakarya] er tyrker.
  • Hvor bor Umut Sakarya?

    Johanne Havshøj er en kvinde efter Umut Sakaryas hoved.

    Under teksten: 'Altså, hvor heldig har man lov til at være?' har han lagt en række videoer på Instagram af sin kæreste, der med god appetit spiser. Pasta. Kebab med fritter. Og kylling med fingrene.

    Hvem har Michelin-stjerne i Danmark?

    Villa Vest har i årevis været med i toppen, når vi kårer Danmarks Bedste Badehoteller, og vi har været der utallige gange. Vi kan kun sige, at det var på tide med en Michelin-stjerne til dette sted, der udover et formidabelt køkken også har Danmarks nok bedste udsigt…

    Er Umut uddannet kok?

    Den 29-årige kultkok Umut Sakarya ville egentlig helst have været i praktik på det lokale pizzeria, hvor han arbejdede, mens han gik i 10. klasse. Han var glad for at lave mad og orkede ikke længere at gå i skole.