:

Kan man spise i Folketinget?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man spise i Folketinget?
 2. Hvad koster det at komme op i tårnet på Christiansborg?
 3. Hvor højt er tårnet på Christiansborg?
 4. Hvad koster Christiansborg Slot?
 5. Hvem ejer Christiansborg Slot?
 6. Hvor meget tjener en i Folketinget?
 7. Hvad koster en rundvisning i Folketinget?
 8. Kan man komme gratis ind på Christiansborg?
 9. Hvilket slot ejer Dronning Margrethe selv?
 10. Hvor meget får man i løn som politibetjent?
 11. Hvor meget får Barbara Bertelsen i løn?
 12. Hvad får en politiker i Folketinget i løn?
 13. Hvad tjener man på at sidde i Folketinget?
 14. Hvad koster det at få en rundvisning på Christiansborg?
 15. Hvornår kan man se gobelinerne på Christiansborg?

Kan man spise i Folketinget?

Køkkenet tager udgangspunkt i det klassisk danske med respekt for fortiden og sans for fremtiden. Her får man gedigent smørrebrød med sæsonnær accent til frokost og smagspakket aftensmad tilberedt af erfarne hænder.

Hvad koster det at komme op i tårnet på Christiansborg?

Giv ungerne en fænomenal udsigt - tag turen op i Tårnet på Christiansborg Slot. En sjov og anderledes oplevelse.

Foto: Andreas Dress - Unsplash

Hvor højt er tårnet på Christiansborg?

Når jeg rejser og besøger en ny by, så forsøger jeg altid at se byen oppefra, f.eks via et udsigtspunkt eller fra en høj bygning. Det søgte jeg også i København, og til min store glæde kunne jeg gratis besøge Tårnet på Christiansborg.

Med sine 106 m er Tårnet på Christiansborg Slot det højeste tårn i København – 40 cm højere end rådhustårnet, og bestemt det bedste sted at opleve København oppefra.

Hvad koster Christiansborg Slot?

Under det nuværende Christiansborg ligger ruinerne af de ældste borge og slotte, der har ligget på stedet: Biskop Absalons borg fra 1167 og Københavns Slot, som blev revet ned i 1731.I de stemningsfulde udgravninger kan du blandt andet udforske ringmuren fra Absalons borg og det mægtige Blåtårn, hvor kongedatteren Leonora Christina sad fængslet i næsten 22 år.Den historiske udstilling viser Christiansborgs 800 år lange historie som middelalderborg, kongelig residens og magtcentrum.

Åbningstid: Oktober-marts: Tirsdag-søndag 10.00-17.00April, maj, juni og september: Mandag-søndag 10.00-17.00Juli og august: Mandag-søndag 10.00-18.0017.00

Hvem ejer Christiansborg Slot?

Siden 1400-tallet havde kongen haft residens i Københavns Slot på Slotsholmen.

Da enevælden blev indført i 1660, blev statsadministrationen udvidet og der blev brug for mere plads på Slotsholmen. Men regenten havde også brug for et mere værdigt slot, end det middelalderlige og temmeligt forbyggede slot, som lå her.

Hvor meget tjener en i Folketinget?

Et Folketingsmedlem er en person, der er valgt til at repræsentere befolkningen i Folketinget, den danske lovgivende forsamling. Som medlem af Folketinget modtager man en løn samt en række goder og ydelser.

Et medlem af Folketinget modtager en fast månedsløn, der er fastsat af Folketingets Præsidium. Lønnen udgør for øjeblikket 699.647 kroner om året.

Derudover har et medlem af Folketinget også ret til forskellige goder og ydelser, der er beregnet til at hjælpe dem med at udføre deres arbejde effektivt og forsvarligt.

Et medlem af Folketinget modtager en fast løn for sit arbejde. Lønnen er fastsat i henhold til gældende regler og bestemmelser.

Den årlige løn for et medlem af Folketinget er i øjeblikket 754.104 kroner. Dette beløb inkluderer medlemmets grundløn samt tillæg til arbejde i bestyrelser og udvalg.

Hvad koster en rundvisning i Folketinget?

Køkkenet i Snapstinget har fokus på bæredygtighed, miljø og klima, hvilket kommer til udtryk i de råvarer, menuer og tilbud, som sammensættes af Snapstingets kokke. Med årstidens råvarer i fokus og inspiration fra hele verden sammensættes der en række tilbud lige fra morgenmad, mellemmåltider og sandwich til kolde og varme frokost- og aftenanretninger.

Hvis en gruppe ønsker at spise sammen i et af Snapstingets lokaler, vil udgangspunktet altid være, at hele gruppen får den samme ret eller menu. Der tages dog hensyn til allergener og ønsker om specialkost. Dette skal blot oplyses i den indledende korrespondance med Snapstinget i forbindelse med booking af bord og mad.

Kan man komme gratis ind på Christiansborg?

Borgen er magtens centrum i Danmark, hvor Folketing, Statsminister og Højesteret hører hjemme. Dronningen giver audiens her, topmøder bliver holdt, og når forhandlinger står på, lyser vinduerne op til langt ud på natten i den store bygning på Slotsholmen.

Hvilket slot ejer Dronning Margrethe selv?

Således viser spørgeskemaundersøgelser, at opbakningen til kongehuset ligger stabilt på omkring 75 procent, mens danske republikanere kun udgør 15 procent.

og prins Joachim 3,4 mio kr. i årpenge. Kronprinsesse Mary modtager 1,93 mio. kr.

Hvis man regner alle omkostninger med, inklusive f. eks. udgifter til sikkerhedsvagter fra PET, koster kongehuset staten mellem 400 og 500 millioner om året.

Som Danmarks statsoverhoved fungerer regenten som en repræsentant for Danmark udadtil og som samlingspunkt for landet indadtil. Under besøg i udlandet bidrager Margrethe 2. og de øvrige medlemmer af kongehuset således til at skabe interesse for danske erhvervsfremstød, kulturelle eller sociale projekter.

Regenten er god for knap 57 millioner alene i sine jyske besiddelser. Det meste af Margrethes formue består af værdipapirer, kunst og smykker. Men hun kan også være med, når det kommer til fast ejendom.

Hvor meget får man i løn som politibetjent?

Politibetjente opretholder lov og orden, patruljerer offentlige områder, håndhæver love og bestemmelser og arresterer mistænkte lovbrydere.

Hvor meget får Barbara Bertelsen i løn?

TilbagedateretAf svaret fra Økonomistyrelsen fremgår det i øvrigt, at den faste bonus sågar er tilbagedateret til januar 2021, selvom den først er indført pr. 1. maj 2022.

Dermed går Barbara Bertelsen ikke glip af en krone, selvom hun i 2021 blev taget i at slette sms'er og i 2022 er blevet voldsomt kritiseret for sine 'grove tjenesteforseelser' af Minkkommissionen.

'Da den tekniske omlægning af engangsvederlagene har virkning med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2021, er der i stedet for engangsvederlag udmøntet et engangsbeløb til departementschefer for perioden 1. januar 2021 – 30. april 2022', skriver Økonomistyrelsen.

Hvad får en politiker i Folketinget i løn?

Penge og politik hænger sammen.

Det er i hvert fald tilfældet for de 24 folketingsmedlemmer, der har et dobbeltmandat ved også at være valgt ind i enten en kommunalbestyrelse eller et regionsråd.

Hvad tjener man på at sidde i Folketinget?

Et folketingsmedlem modtager et vederlag på 59.852,83 kr. om måneden (pr. 1. oktober 2022). Dertil kommer et skattefrit omkostningstillæg pr. måned på 5.827,58 kr. ved bopæl i Danmark og 7.770,08 kr. for medlemmer valgt i Grønland eller på Færøerne.[1]

Såfrem medlemmet ikke har bopæl på Sjælland stiller Folketinget en supplerende bolig til rådig. Er dette ikke muligt modtager medlemmet en skattefri godtgørelse, som udgør 88.214 kr. om året. Alle medlemmer med bopæl uden for Sjælland får en skattefri godtgørelse for dobbelt husførelse, som udgør 35.286 kr. om året.[2]

Hvis medlemmet ikke opnår genvalg, tilbydes 12-24 måneders løn afhængigt af, hvor længe det har været medlem af Folketinget. Fra og med 13. måned modregnes anden indtægt.

Hvad koster det at få en rundvisning på Christiansborg?

Jeg vil forslå, at du henter appen ”Useeum” og går en tur rundt, mens du lytter til fortællingerne om bygningerne. Du vil bl.a. komme forbi; Slotspladsen, Slotskirken, Højesteret, Det Kongelige Festkøkken, Marmorbroen, De Kongelige Stalde, og Hofteateret.

Faktisk er der flere lydguider om Christiansborg Slot i appen – helt gratis.

Hvornår kan man se gobelinerne på Christiansborg?

I Riddersalen på Christiansborg hænger der 17 farvestrålende gobeliner, der fortæller Danmarks historie fra vikingetiden til år 2000. Gobelinerne er befolket med personligheder der har sat deres aftryk i Danmark og resten af verdenen.

Hør historien, om historien, når KulturenNu inviterer på en omvisning i hjertet på Christiansborg, i den 40 meter lange Riddersal.