:

Hvad tid starter Ironman København?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad tid starter Ironman København?
 2. Hvornår er Ironman 2023?
 3. Hvad koster en Ironman billet?
 4. Hvad er den hurtigste Ironman?
 5. Hvor lang tid har man til at lave en Ironman?
 6. Hvor gammel skal man være for at deltage i en Ironman?
 7. Hvad tid starter Ironman København 2023?
 8. Hvor meget træning kræver en Ironman?
 9. Hvor lang tid tager det at gennemføre en Ironman?
 10. Hvor meget træning kræver en ironman?
 11. Hvad er forskellen på triathlon og ironman?
 12. Hvor mange kalorier forbrænder man på en Ironman?
 13. Hvor lang tid tager det at træne op til en Ironman?
 14. Hvor lang tid varer Ironman?
 15. Hvor lang tid tager det at gennemføre en ironman?
 16. What's new in Ironman 2023?
 17. What is the Ironman World Championship?
 18. What to expect at Ironman Copenhagen?
 19. Can I defer my 2023 race entry to the 2024 Ironman Copenhagen?
 20. How do I contact Ironman Copenhagen 2022?
 21. Who owns the IRONMAN Group?
 22. How long is the Indian Wells triathlon?

Hvad tid starter Ironman København?

Søndag den 21. august 2022 passerer et af verdens største triatlonstævner, Ironman Copenhagen, Gentofte Kommune. Det betyder, at flere større veje er spærret for biltrafik.

Som bilist kan du undgå gener på dagen ved at finde alternative ruter i tidsrummet kl. 6-18. For at undgå kø kan du blandt andet bruge motorvejsnettet til at krydse ruten.

Hvornår er Ironman 2023?

Med ændringen kommer cykelrytterne hurtigere gennem Rudersdal, så løbet påvirker trafikken i kortere tid. Samtidig frigives flere officials, som kan hjælpe med at afvikle trafikken fra de mange veje, der støder ud til Skodsborgvej og Kongevejen.

Helt konkret vil der være en official ved alle lokalveje med ind- og udkørsel til de store veje, hvor løbet foregår. For alle disse veje gælder følgende:

 • Enten er vejen åben, men overvåget af en official, der hjælper med at få bilerne ud fra vejen, når løbet giver plads til det.
 • Hvad koster en Ironman billet?

  Stort tillykke til alle der klarede en Ironman.

  Jeg skal selv igennem min første næste år (forhåbentlig)

  Hvad er den hurtigste Ironman?

  Først og fremmest er det vigtigt at vide, at "langdistance" ikke nødvendigvis er ensbetydende med Ironman. Langdistancetriatlon omfatter faktisk formaterne L til XXL, der er fastsat af det franske triatlonforbund (FFTRI). Ironman-konkurrencen er derimod et mærke, som World triathlon corporation (WTC) har fået tildelt, og svarer til en XXL triatlon.

  Så hvad er den samlede distance på en Ironman? Du skal tilbagelægge ikke mindre end 226 km for at gennemføre en Ironman!"

  Hvor lang tid har man til at lave en Ironman?

  IRONMAN ER KONGEDISTANCEN I TRIATHLON Ironman på vej op af vandet ved stævne

  Hvis man vil gennemføre en Ironman, så er det nødvendigt at have godt styr på detaljerne omkring distancen. Derfor har vi samlet de vigtigste informationer, og giver svar på de mest almindelige spørgsmål omkring Ironman.

  Hvor gammel skal man være for at deltage i en Ironman?

  Du har sikkert hørt ordet ’’Ironman’’ (på dansk kaldet: jernmand) i forbindelse med folk, som dyrker triathlon, hvor svømning, cykling og løb kombineres, og hvor man udfører alle tre discipliner efter hinanden. Ironman er navnet på den mest populære distance indenfor triathlon, hvilket også er kendt som ’’kongedistancen’’ her i Danmark. Navnet opstod i 1978 efter en konkurrence på øen Hawaii, hvor kun 15 mænd deltog. Flere sportsfolk havde førhen diskuteret, hvilken udholdenhedskonkurrence der var hårdest af gennemføre af disse tre – Waikiki Rough Water Swim på 3,8 km, Around Oahu Bike Race på 180 km og Honolulu Marathon på 42,2 km. Diskussionen endte med, at de besluttede sig for, at teste menneskets udholdenhed ved at kombinere alle tre sportsgrene. Derefter blev triatlonsporten og Ironman distancen skabt. Siden 1978 er verdensmesterskabet i Ironman afholdt på Hawaii.

  Læs også dette indlæg: Triathlon – Sådan kommer du i gang!

  Hvad tid starter Ironman København 2023?

  Søndag hopper 2700 jernatleter nemlig i løbeskoene, på cyklen og i badetøjet i håbet om at kunne få en Ironman-medalje om halsen.

  Det sker, når den 10. udgave af Ironman Copenhagen skydes i gang, hvor det forventes, at mere end 200.000 tilskuere følger deltagerne rundt på ruterne.

  Deltagerne begynder i vandet ved Amager Strandpark klokken 07, hvor de svømmer 3,8 kilometer.

  Hvor meget træning kræver en Ironman?

  Som medlem af /tri club denmark har du mulighed for at få inspiration til din træning ved at benytte vores standard træningsprogrammer til Ironman distancen. Programmerne er udviklet og udlånt af Kim Greisen og videreudviklet af Brian Overkær til /tri club denmark. Træningsrogrammerne har 3 niveauer i hver disciplin, hvilket betyder, at du kan sammensættte dit eget træningsprogram alt efter dine svage og stærke sider; F.eks. kan du følge eliteprogrammer for svømning og basis programmer for løb og cykling. Savner du udfordring undervejs, er det muligt at skifte i mellem programmerne. Vi har desværre ikke mulighed for at lave et individuelt træningsprogram til alle deltagere, men alle er velkomne til at stille spørgsmål til deres træning undervejs. Herunder følger en forklaring til vores træningsprogrammer. Husk at programmerne blot er guidelines og skal tilpasse til dit behov.

  Alle træningspas i programmerne er markeret med en prioritering, som viser hvor vigtige de forskellige træningspas er i den pågældende uge. Det betyder at 1. prioritet har 1. prioritet og 2. prioritet har 2. prioritet osv. Hvis du en uge er forhindret i at træne alle ugens træningspas, skal du derfor skære træningspas væk med laveste prioritering. Det kan f.eks. ske hvis du er ude og rejse, har travlt på arbejdet, er syg eller måske bare ikke ordenlig restitueret.

  Hvis du skal lave 9 træningspas på 7 dage, betyder det, at du enkelte dage bliver nød til at træne flere gange, f.eks. morgen og aften. Du kan også lave et krydspas, hvor du f.eks. svømmer og løber eller cykler og løber osv. På den måde tager du 2 træningspas i én træning. Du bør derfor sætte dig ned med din kalender og lave en plan over din uge. Husk at være realistisk omkring din egen tid og husk at du bliver stærkere, når du restituere og det er derfor ikke sikkert, at du skal lave alle træningspas hver uge – lyt til dig selv undervejs i processen.

  Hvor lang tid tager det at gennemføre en Ironman?

  Ironman er en langdistancetriatlon konkurrence, hvor tre sportsgrene kombineres: svømning, cykling og løb. Ironman-mærket betyder "ironman" på fransk og tilhører World triathlon corporation (WTC). Det er det længste format inden for triatlonsfæren (bortset fra ultratriatlon).

  Den første Ironman blev skabt i slutningen af 1970'erne. Det var efter en uformel debat, at ideen om denne overmenneskelige race blev født på Hawaii i 1977. Det var et stridsspørgsmål, om cyklisten, svømmeren eller løberen var den bedste atlet. For at løse problemet foreslog den amerikanske flådechef John Collins derefter at kombinere de tre ikoniske ø-begivenheder til ét løb:

  • Waikiki roughwater swim (svømmekomponent);
  • Around-Oahu (cykelkomponent);
  • Honolulu maraton (løbsdel).

  Det er tid til at tale om de outrageous Ironman-distancer, som deltagerne har tilbagelagt:

  • 3,8 km svømning;
  • 180 km cykling;
  • 42,195 km løb, dvs. et maraton.

  I alt svømmer, cykler og løber triatleterne en samlet distance på 226 km. Tal, der får hovedet til at dreje rundt!"

  Hvor meget træning kræver en ironman?

  Hawaii er en ugudelig varm vulkanø med høj luftfugtighed og modvind. Martin Jensen hjulede derudad forrest i feltet for ironman-VM 2010. Det gik egentlig meget godt: Han havde klaret de 3,8 km svømning som en af de otte første, skiftet til cykel var gået godt, men pludselig gik det galt. Halvvejs igennem cykelruten, hvor han skulle vende for at køre samme vej tilbage, mistede han troen på det. Varmen steg ham til hovedet, medvind den ene vej blev til modvind den anden, og selv om han anser sig selv for at være verdens bedste triatlet på cykeldelen, blev han overhalet af flere modstandere, som han plejer at kunne klare uden hænder på styret. De resterende 90 km cykeltur virkede umulige, og bare tanken om den afsluttende maraton gav ham lyst til at køre direkte hjem til hotellet.

  Martin Jensen var 27 år og træt. Det var hans bare anden triatlon på ironman-distancen, og selv om han efter flere succesfulde amatør-år havde været professionel triatlet i to år, var det bestemt ikke en skovtur. Dels er en ironman længere end en almindelig triatlon, dels er klimaet på Hawaii svært at arbejde med, og Jensen havde ikke haft ordentlig tid til at restituere.

  Hvad er forskellen på triathlon og ironman?

  A triathlon is a multi-sport event that includes three specific disciplines sequenced back to back. Athletes first complete a swim segment, then transition to a bike segment, and then finish with a run.

  Between each of the three segments of the triathlon race, there is a “transition,” where the athlete swaps their gear or kit before embarking on the next portion of the event.

  The transition time is part of the race time, so the more efficiently you transition, the better.

  Hvor mange kalorier forbrænder man på en Ironman?

  Forskerne regner med, at en god fedtforbrænding vil være en fordel for deltagerne til Ironman Copenhagen, men det er faktisk ikke lykkedes andre forskere at vise det.

  »Vi regner med, at der er en korrelation (sam-relation, red.) mellem maksimal fedtoxidation og præstation. Det er ikke blevet vist før, men det er også meget sjældent, at man udfører forsøg, der varer over fire timer,« siger Jørn Wulff Helge, professor ved Center for Sund Aldring på Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet.

  Forsøgsdeltagerne bliver i dagene før ironman-konkurrencen skannet i en såkaldt DEXA-skanner, der blandt andet måler deres muskelvæv, fedtvæv og knogletæthed.

  Hvor lang tid tager det at træne op til en Ironman?

  Sponsoreret

  En Ironman er det oplagte valg for dig, der virkelig vil bevise over for dig selv, at du har viljestyrke og selvdisciplin til at kunne gennemføre selv de hårdeste udfordringer. Læs her, hvordan du bliver klar til at gennemføre en Ironman.

  Hvor lang tid varer Ironman?

  Du har sikkert hørt ordet ’’Ironman’’ (på dansk kaldet: jernmand) i forbindelse med folk, som dyrker triathlon, hvor svømning, cykling og løb kombineres, og hvor man udfører alle tre discipliner efter hinanden. Ironman er navnet på den mest populære distance indenfor triathlon, hvilket også er kendt som ’’kongedistancen’’ her i Danmark. Navnet opstod i 1978 efter en konkurrence på øen Hawaii, hvor kun 15 mænd deltog. Flere sportsfolk havde førhen diskuteret, hvilken udholdenhedskonkurrence der var hårdest af gennemføre af disse tre – Waikiki Rough Water Swim på 3,8 km, Around Oahu Bike Race på 180 km og Honolulu Marathon på 42,2 km. Diskussionen endte med, at de besluttede sig for, at teste menneskets udholdenhed ved at kombinere alle tre sportsgrene. Derefter blev triatlonsporten og Ironman distancen skabt. Siden 1978 er verdensmesterskabet i Ironman afholdt på Hawaii.

  Læs også dette indlæg: Triathlon – Sådan kommer du i gang!

  Hvor lang tid tager det at gennemføre en ironman?

  IRONMAN ER KONGEDISTANCEN I TRIATHLON Ironman på vej op af vandet ved stævne

  Hvis man vil gennemføre en Ironman, så er det nødvendigt at have godt styr på detaljerne omkring distancen. Derfor har vi samlet de vigtigste informationer, og giver svar på de mest almindelige spørgsmål omkring Ironman.

  What's new in Ironman 2023?

  TAMPA, Fla. (Feb. 21, 2023) – IRONMAN has announced its 2023 season calendar of racing in the United States and Canada mixing some iconic longstanding favorites with a variety of new host communities across the VinFast IRONMAN® North America Series and IRONMAN® 70.3® Series.

  What is the Ironman World Championship?

  Professional and age-group triathletes from around the world dream of racing on IRONMAN’s main stage- the IRONMAN World Championship in Kailua-Kona, Hawai`i. The very best will embark on a 140.6-mile journey that presents the ultimate test of body, mind and spirit.

  What to expect at Ironman Copenhagen?

  The IRONKIDS venue will provide a perfect opportunity to take a look at all the athletes for IRONMAN Copenhagen which will be checking in almost 3000 bikes at Amager Strandpark. Max. number of participants: 400 children

  Can I defer my 2023 race entry to the 2024 Ironman Copenhagen?

  Free Deferral Program Athletes who register on or before 28 November 2022 are eligible to defer their 2023 race entry to the 2024 IRONMAN Copenhagen event free of charge. All deferral requests will be honored until 7 days before 2023 race day regardless of the reason for deferral. The deferral may only be used once.

  How do I contact Ironman Copenhagen 2022?

  • Click here to see the map and traffic impact for IRONMAN Copenhagen 2022. TRAFFIC HOTLINE:+3 Week 32: Monday– Friday from 14:00-16:00 Week 33: Monday– Thursday from 14:00-16:00, Friday from 14:00-21:00 and Sunday from 07:00-15:00. E-MAIL:[email protected] Rules and Regulations

  Who owns the IRONMAN Group?

  • Beginning as a single race, The IRONMAN Group has grown to become a global sensation with hundreds of events across 55+ countries. The IRONMAN Group is owned by Advance, a private, family-owned business. For more information, visit www.ironman.com/about-ironman-group.

  How long is the Indian Wells triathlon?

  • The half distance triathlon 70.3-mile journey ends with a beautiful run through the Indian Wells Golf Resort and finish line at the Tennis Gardens. www.ironman.com/im703-indian-wells For more information about the IRONMAN TriClub Program, to register your club or find a club, visit www.ironman.com/triclubs .