:

Kan man spise på Papirøen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man spise på Papirøen?
 2. Hvad kan man spise på Refshaleøen?
 3. Hvad kan man spise på Reffen?
 4. Hvad laver man på Refshaleøen?
 5. Hvor spiser man frokost i Ribe?
 6. Hvor spiser man godt på Djursland?
 7. Hvilken station er tættest på Reffen?
 8. Hvad koster det at parkere på Reffen?
 9. Hvor skal man spise på Christiania?
 10. Hvem ejer Papirøen?
 11. Hvem ejer Refshaleøen?
 12. Hvornår åbner Reffen 2023?
 13. Hvornår spiser man frokost i Italien?
 14. Hvad tid skal man spise frokost?
 15. Hvem spiser mest ude?

Kan man spise på Papirøen?

7. september 2014

Trænger du til en rolig middag eller aften med take away og hygge, så smut forbi Papirøen og mæsk dig i mad fra gadekøkkenet. Du kan vælge mellem en bred palette af retter som eksempelvis fish & chips, belgiske fritter stegt i andefedt og mexicanske tacos, men kig dig omkring og se hvad der frister. Retterne koster omkring 50-75 kroner.

Hvad kan man spise på Refshaleøen?

Tilbage i maj i år åbnede et nyt madmarked – Reffen – på Refshaleøen. Det skulle være afløseren for det meget populære marked på Papirøen, der lukkede i december sidste år. Og jeg må ærlig talt indrømme, at jeg var meget spændt på, hvordan det ville gå det nye madmarked, for jeg syntes i forvejen, at der lige lovlig langt ud til Papirøen. Refshaleøen er så endnu længere væk, så jeg syntes, det var en meget modig beslutning at placere det nye madmarked der.

Som du måske har læst, så besøgte jeg Reffen, da vi var på Copenhell, og det var en ganske hyggelig oplevelse, men her nåede vi kun at se et lille udsnit af markedet, og så var vi der tidligt på dagen, så det var et ret lille vurderingsgrundlag.

Hvad kan man spise på Reffen?

Vi starter ud med Danmarks første filippinske street food-vogn. Thrilla in Manilla drives af Alfie Escabarte, som også var at finde med en vogn på Papirøen. Sammen med sin kone, Carmelita, serverer Alfie retter fra det udsøgte filippinske gadekøkken. Prøv deres velkrydrede svine-sticks direkte fra grillen sammen med ris, syltede rødløg samt en forfriskende salat med de bedste smagsgivere fra Østen.

Trænger du til et sundhedsboost? Så skal vejen lægges forbi GRO, hvor økologi og næring er i højsædet. Kommer du til Reffen i morgentimerne, finder du hos GRO et væld af grønne morgenmadsretter som chiagrød, avocado toast, havregrød samt koldpressede juices og forfriskende smoothies.

På Reffens madmarked kan du også tage på en kulinarisk rejse til Grækenland. Hos The Real Greek serverer Lazaros Michailidis og Theologos Kampouris nemlig den græske street food-klassiker, gyros, med kylling eller svinekød, hjemmelavet tzatziki, tomat og løg. Derudover kan du smovse i andre græske favoritter som halloumi, grillede pitabrød samt græske salater.

Hvad laver man på Refshaleøen?

Copenhagen Contemporary (CC) er Københavns internationale kunstcenter, der viser installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner og nye talenter. CC ha...

Reffen er et street food-marked og urbant område for startups, innovation og kreativitet på Refshaleøen i København.

Reffen er blandt andet et stort street food marked, der åbnede i maj 2018 af folke...

Den rustikke havneknejpe på Refshaleøen tager hygge på havnefronten til helt nye højder. Året rundt.

Refshaleøen bobler med aktivitet. Nye caféer, barer, spisesteder, festivaler og kreative kontorfæl...

Hvor spiser man frokost i Ribe?

Valg vises på baggrund af relevans, brugeranmeldelser og populære rejser. Bordreservationer og kokkeoplevelser vises kun gennem vores partnere. Få nærmere information her.

Se kort

Hvor spiser man godt på Djursland?

Den charmerende gamle kro Molskroen blev opført i 1923 lige på det knudepunkt, hvor vejene til Mols, Ebeltoft og Djursland krydsede hinanden. Siden da har stedet fungeret som et eksklusivt spisested og badehotel for folk fra både nær og fjern.

Her forstår man sig på at bringe naturen ind på tallerkenen, og Molskroen er alment kendt for deres veleksekverede gourmetmenuer.

Smag deres Signature Menu, hvor det står dig frit for, om du ønsker 7 eller 10 serveringer med en tilpasset vinmenu.

På Jernbanegade i Ebeltoft, lige mellem Fregatten og Maltfabrikken, finder du NAMU Sushi og Izakaya bar. Her har de helt styr på det japanske køkken, og gæsterne er vilde med stedet.

En izakaya er en japansk gastropub, som serverer sake og mindre retter. NAMU skal du besøge, hvis du har lyst til sushi i højeste kvalitet og lækre retter lavet fra bunden.

Skal du ud at spise om aftenen, så snyd ikke dig selv for deres Chefs Omakase Tasting Menu, der består af et spændende udvalg af både klassiske og nye izakaya retter samt sashimi og sushi. En kulinarisk rundrejse i det japanske madunivers!

Hvilken station er tættest på Reffen?

Det første Scandic Hotel var Esso Motor Hotel i Närke, Sverige, der åbnede i 1963. Tre år senere blev der åbnet endnu et hotel i Mölndal. I 1972 åbnede der hoteller i Danmark og Norge.

Ratos købte hotellerne i 1983 og omdøbte året efter kæden til Scandic Hotels, som fortsat anvendes. Koncernen opkøbte i 1996 Reso Hotels og blev noteret på Stockholmsbörsen.

Indtoget på det finske marked skete i 1999 med købet af Arctic Hotels. Samme år opkøbte Scandic også fire hoteller i Estland.

Hvad koster det at parkere på Reffen?

Klik på linket 'Cookieindstillinger' i bunden af siden for at ændre din accept af cookies.

Kortet er vejledende og viser kun de zoner, som kommunen udsteder licens til. Ud over de zoner, der vises på kortet, gælder der lokalt skiltede restriktioner på enkelte strækninger og zoner i byen. Du skal derfor altid huske at tjekke skiltning og afmærkninger, der hvor du parkerer.

Hvor skal man spise på Christiania?

En af Sofies ideer er, at der skal være en vegansk ret kun bygget op omkring en enkelt grøntsag. Der har Kasper valgt gulerod, der serveres i masaman-karry.

Kødretten er - for tiden - retten 'Crying Tiger', der er okse ribeye med salat og en chilibarbeque sauce, som Marvins mormor kommer ind og kokkerer.

Med en social dining-profil med fokus på delikate retter, man skal slå sig ned og nyde, kan man spørge, hvorfor man vælger en beliggenhed på et af Christianias mest befærdede hjørner. Men netop det, synes de på Phat Cph, er en del af stedets sjæl.

Hvem ejer Papirøen?

Holmen centralt i Københavns Havn, Christiansholm, er bedre kendt i folkemunde som Papirøen. Området fik tilnavnet på grund af dens fortid som centrallager for papir til avisproduktion.

Øen har tidligere været lukket land for offentligheden, men er i de senere år blevet et meget populært udflugtsmål og opholdssted for storbyens beboere. Det skyldes ikke mindst Copenhagen Street Food, som lejede sig ind i de gamle industrihaller og hurtigt blev københavnernes foretrukne madmarked. Senere rykkede Experimentarium midlertidigt ind på Papirøen og blandt andet designer Henrik Vibskov samt kunstcenteret Copenhagen Contemporary.

Hvem ejer Refshaleøen?

For bare få år siden mindede Refshaleøen mest af alt om et sted, hvor bandemedlemmer ville være bange for at ende deres dage skrigende i en våd klump cement. Området lå det meste af tiden ganske øde hen, og B&W-værftets tomme industrihaller stod spøgelsesagtige med knuste ruder. I ny og næ kunne man støde på unge mennesker, som var kørt derud for at ryge en joint, men ellers var der ikke meget andet at komme efter.

Stille begyndte øens yderste spids at blomstre. Michelin-restauranten Amass åbnede. Den hippe kaffebar La Banchina slog dørene op. Sigøjnerbryggeren Mikkeller åbnede en specialølbar. Så kom cykelbroen, og alt forandrede sig. I dag vælter det med københavnere og turister, som tager ud på madmarkedet Reffen for at få fyldt maverne ved de mange foodtrucks.

Hvornår åbner Reffen 2023?

Det bliver også de kommende tre år muligt at nyde street food fra alle verdenshjørner på Refshaleøen. Pr-foto

Street food, kunst, yoga, markeder, koncerter og meget mere har gjort Reffen på Refshaleøen til et yndet udflugtsmål for både byboere og folk uden for København. Som alle andre spisesteder må Reffen dog holde lukket pt., men i slutningen af januar kom der alligevel en – tiltrængt – god nyhed til stedets ejere, madboder og gæster. Københavns Kommune har nemlig forlænget dispensationen med tre år, så den foreløbig kører frem til 1. marts 2024.

Hvornår spiser man frokost i Italien?

Her serverer man ofte næsten den samme slags mad som på en ristorante men i et mindre udvalg og til en billigere pris. Stemningen er mere afslappet, og menukortet er ofte blot en tavle på væggen eller et håndskrevet stykke papir, og udvalget kan variere fra dag til dag. Du vil tit finde steder, som lægger vægt på det lokale køkken eller ejerens egne specialiteter. Her kan du komme ud for at sidde ved fællesborde.

Hvad tid skal man spise frokost?

Den tid, hvor man anbefalede at spise tre måltider om dagen, hører officielt fortiden til. I dag er alle eksperter enige enige om, at folk skal spise mindst fem gange om dagen.

Dette inkluderer den traditionelle morgenmad, frokost og aftensmad, samt to snacks mellem måltiderne.

Denne tilgang suppleres af en anden ide, der er en dybt forankret tradition på det medicinske område. De siger, at den tid der går mellem et måltid og det næste aldrig skal være længere end tre timer.

Det første måltid på dagen skal genoprette al den energi, du brugte under din søvn. Dette vil forberede din krop til en dag med fysisk og psykisk arbejde.

Specialister anbefaler at man ikke springer noget måltid over. Når det kommer til morgenmad, er dette af største betydning. Du skal starte din dag ved at få de nødvendige næringsstoffer.

Hvem spiser mest ude?

 (Arkivfoto).

Danskerne spiser mere ude end tidligere, og unge tager mere på gourmetrestaurant end ældre. Det er bare et par af konklusionerne på en undersøgelse, som forskere ved Aarhus Universitet her gennemført. Målet har været at belyse en række aspekter af danskernes relationer til mad og spisning, samt undersøge hvordan vores opfattelser af fødevarekvalitet udvikler sig over tid.