:

Hvad skal man spise i Kødbyen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skal man spise i Kødbyen?
 2. Hvor spiser man bedst i Berlin?
 3. Hvor spiser man billigt i København?
 4. Hvor skal man spise henne i København?
 5. Hvilken station er tættest på Kødbyen?
 6. Hvad hedder pladsen i Den Hvide Kødby i København?
 7. Er det dyrt at spise i Berlin?
 8. Hvad skal man se i Berlin på 3 dage?
 9. Hvor skal jeg spise på Vesterbro?
 10. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
 11. Hvor skal man spise på Christianshavn?
 12. Hvor skal man spise i Slesvig?
 13. Hvad hedder pladsen i Kødbyen?
 14. Kan man parkere gratis i Kødbyen?
 15. Hvorfor hedder det Den Brune Kødby?

Hvad skal man spise i Kødbyen?

Kødbyens Fiskebar var blandt de første restauranter, der slog igennem i området, og den hjalp dermed med at omdanne Kødbyen til et sandt madmekka. I dag ledsages fiskebaren af en lang række forskellige spisesteder, og Kødbyen er blevet et af de områder i København med den højeste koncentration af spisesteder. Vi har oplistet nogle af vores favoritter her.

Fleisch er Kødbyens slagter og spisehusFleisch er det tyske ord for kød, og der er ingen tvivl om, at kød er hovedingrediensen hos den kombinerede restaurant, bar og slagter i Kødbyen, et af Vesterbro...

I store lokaler i Kødbyen ligger WarPigs - en såkaldt ”brewpub” - som tilbyder gæster øloplevelser ud over det sædvanlige. En brewpub er kort og godt en restau...

Københavns eneste gorilla er et bæst af en restaurant som holder til i store, feststemte lokaler i Kødbyen på Vesterbro.

Restaurant Gorilla er en uprætentiøs restaurant delt ind i to områder med et b...

Hvor spiser man bedst i Berlin?

SPONSORERET indhold

Vi har fundet en række restauranter og madboder i det hippe Berlin, som du med god grund kan lægge vejen forbi.

Hvor spiser man billigt i København?

Kan du ikke få nok af velsmagende fisk og skalddyr? Så skal du lægge vejen forbi Københavns hippeste fiskejoint, Hooked. Fiskeeventyret for Hooked startede i en lille blå foodtruck i 2017, og i dag er de indehaverne af to restauranter; en på Nørrebro og en i Kødbyen. Konceptet er simpelt; fisk og skalddyr street food style. Menukortet spænder vidt fra den klassiske fish and chips og fyldige fiskeburgere til hawaiianske poke bowls og sprøde tempura. Fiskerestauranterne på Nørrebro og i Kødbyen er begge råt indrettet med hvide fliser og beton og store langborde, hvor du og hele slænget kan samles og smovse i street food fra havet.

Hvor: Nørrebrogade 59, Halmtorvet 34Tlf.: 30 70 59 22 (Nørrebrogade), 30 70 89 23 (Halmtorvet)Nærmeste station: Nørrebro Runddel, Gasværksvej

Mæxico ligger inde med alle de rigtige ingredienser til en god fiesta: Hurtige tacos med et dansk twist, masser af smil og ikke mindst lækre margaritas. Og så må vi ej forglemme, at Mæxico, der tidligere gik under navnet Barburrito, naturligvis også serverer Københavns måske bedste burritos. Hos Mæxico er størstedelen af retterne lavet til at kunne blive delt mellem venner, så der er rig med mulighed for at komme hele vejen omkring menukortet. Prikken over I’et er, at Mæxico opfordrer til at bruge klør 5, når der skal tacos indenbords – fingermad når det er bedst!

Hvor: Skindergade 36, Guldbergsgade 3Tlf.: 35 86 16 16Nærmeste station: Strøget, Skt. Hans Torv

Poke bowls har for alvor indtaget Københavns madscene, og en af frontløberne for den hawaiianske madtrend er OLIOLI. OLIOLI slog i 2017 dørene op til Danmarks første poke bar på Frederiksberg, og siden da er der kommet intet mindre end 5 andre OLIOLI-butikker til på Østerbro, Amager, København K, Lyngby og Københavns Lufthavn.

Poke bowls er en lækker forening mellem sushi og salat, og hos OLIOLI kan du vælge en bowl fra den spændende menu af allerede sammensatte bowls. Hvis du selv vil bestemme smagen og ingredienserne i din bowl, kan du slå dig løs med en Build Your Own. Skyld din poke bowl ned med en af OLIOLIs friske smoothies – var det noget med en bromance eller en enerjoy?

Souls er til dig, der har lyst til at sætte tænderne i smagfuld cafémad uden dårlig samvittighed. Denne veganske café, der blev startet af to australiere, serverer veganske, økologiske, bæredygtige og så vidt muligt glutenfrie retter – på den lækre måde. Hos Souls finder du veganske retter til alle dagens måltider; quinoapandekager til brunch, salat og avocado smash til frokost, raw kager til kaffe og burger og pizza af boghvede til aften. Souls’ australske baggrund er lig med en hyggelig ‘straight forward yet laid back-vibe’, som Souls selv beskriver det, med grønne planter og glødepærer, der hænger fra loftet. Bonusinfo: Souls blev i 2018 kåret som Københavns bedste veganske og mest bæredygtige restaurant.

Hvor: Melchiors Plads 3, Nørre Farimagsgade 63Tlf.: 34 10 01 01 (Melchiors Plads), 33 30 01 50 (Nørre Farimagsgade)Nærmeste station: Nordre Frihavnsgade, Nørre Farimagsgade

Du kender sikkert problematikken. Skal man bestille en pepperonipizza, en hawaii eller en margherita? Eller skulle man måske være modig og prøve en pizza med rødbede og gedeost? Men hvorfor skal man nøjes med én pizza, når man kan få tre? Pico Pizza har nemlig løst det evige problem ved at servere tre mini-pizzaer i stedet for én stor. Udover de klassiske toppings byder menukortet også på nogle mere eksperimenterende varianter som en Sloppy Joe med mozzarella og bolognese, en krydret lammepølse med radicchiosalat samt en vegansk pizza med butternutsquash og frisk salvie.

Hvor skal man spise henne i København?

Man skal ikke lede længe efter steder at spise i KBH. Der er et hav af gode madsteder, og det er muligt at få stillet sulten på nærmest hvert eneste gadehjørne i byen.

Her noget for enhver smag, og Københavns madscene dækker over alverdens køkkener – fra de smagfulde italienske til de krydrede marokkanske, det spicy mexicanske og alt der imellem.

Der er naturligvis også SU-venlige spisesteder i København, samt et stort udvalg af vegetariske og veganske, glutenfri og halal-venlige steder.

Hvilken station er tættest på Kødbyen?

Enkeltbilletter. Du kan købe enkeltbilletter i billetautomater og 7-Eleven-kiosker ved tog- og metrostationer. Desuden kan du købe enkeltbilletter via vores app ‘DOT Billetter‘. Billetten kan du bruge til både bus, tog og metro, men kun inden for de zoner, du har købt.

Københavns Hovedbanegård – eller populært bare kaldet København H – bruges af mere end 100.000 passagerer hver dag, og alle regionaltog, fjerntog samt seks ud af syv S-togslinjer passerer igennem København H.

Nørreport St. (Nørre Voldgade) er 777 meter derfra, 10 minutters gang. Teglgårdstræde (Nørre Voldgade) er 826 meter derfra, 11 minutters gang. 16 Sept 2022

Der er adgang til parkeringskælderen under Bruuns Galleri via Værkmestergade 27 døgnet rundt. Mellem kl. 00.30 og kl. 06.00 er der kun adgang til den parkerede bil til fods via udkørslen.

Hvad hedder pladsen i Den Hvide Kødby i København?

Kødbyen er et stort anlagt område fra dengang der kom skik på København. Det er bygget med stolthed og i tidens stil i etaper mellem 1870’erne og 1930’erne: Den brune Kødby med den imponerende Øksnehal i midten af et symmetrisk anlæg, den Hvide Kødby i flot funkis og den ret ukendte Grå Kødby ind imellem.

Er det dyrt at spise i Berlin?

Berlin er en stor by, og der er masser at se og lave. Du kan sagtens tage 2-3 dage i Berlin, men du kan også tage 5 dage med lidt mere ro på. Her kan man jo evt. tage en dag i hver bydel med tid til at gå rundt og kigge. Der er en del af de klassiske, turistede ting, man næsten skal se, når man er i Berlin, men det er altså en del mere hyggeligt (synes jeg) at gå rundt i de hyggelige kvarterer omkring Kreuzberg, Friedrichschain og Prenzlauerberg. Jeg havde virkelig glemt, hvor smuk og hyggelig en by Berlin er.

Hvad skal man se i Berlin på 3 dage?

Turen nærmer sig sin afslutning, men du kan ikke forlade Berlin uden at se Berlins nyere historie. Du har sikkert hørt en masse om nazitiden, krigen og den efterfølgende opdeling af byen, men denne dag vil give dig en meget bedre forståelse af, hvad der skete. Skal vi komme af sted?

Hvor skal jeg spise på Vesterbro?

Turen nærmer sig sin afslutning, men du kan ikke forlade Berlin uden at se Berlins nyere historie. Du har sikkert hørt en masse om nazitiden, krigen og den efterfølgende opdeling af byen, men denne dag vil give dig en meget bedre forståelse af, hvad der skete. Skal vi komme af sted?

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

<p>En ny amerikansk undersøgelse har netop vist, at København er verdens 6. dyreste by. Det er imidlertid ikke blandt hovedstadens mange Michelin-stjerner, at man finder Danmarks dyreste restaurant.</p>

Her skal man i stedet en tur til Trige, lidt nord for Århus, nærmere bestemt Randersvej nummer 395. Her ligger nemlig Restaurant WH i Danmarks Japanske Have.

Hvor skal man spise på Christianshavn?

Christianshavn er hjemstavn for en særdeles varieret arkitektur, som du kan beundre, når du bevæger dig rundt i området. Fra de brostensbelagte gader og stræder kan du måske endda være så heldig at få et lille kig ind i de mange idylliske gårde, som er kendetegnende for det på én og samme tid eksklusive og rustikke beboelsesområde. Christianshavn er nemlig et område med både liv og sjæl.

I modsætning til mange andre københavnske bydele er Christianshavn temmelig tæt befolket og kan præsentere en bred variation af boligformer. Lige fra ejerlejligheder og andelsboliger til almennyttige boliger og så selvfølgelig de mange spændende og finurlige byggerier på Christiania.

Hvor skal man spise i Slesvig?

Der er ikke nogen tvivl om, at Slesvig er en by, du nok skal besøge om sommeren. Overalt i den gamle bydel, kunne vi fornemme, hvor smuk og livlig byen må være i solskin med blomster og grønne blade på træerne rundt om i byen. Ja faktisk, må den være ualmindelig idyllisk om sommeren. Men selv, hvis du besøger byen om vinteren, vil du kunne få lidt eventyr ud af byen.

Her får du en håndfuld grunde til, hvorfor du også bør overveje et mikroeventyr i Slesvig:

Slesvig er ikke særligt stor. Der bor omkring 24.000 indbyggere, og når du kører ind i byen, fornemmer du hurtigt dens omfang og placering i området. Byen ligger inde i landet, men i bunden af en fjord, og har derfor også sin egen havn.

Denne februardag, gik vi efter at opleve den gamle bydel, og det har vi ikke fortrudt. Den gamle bydel er, selvom den ikke er så stor, meget hyggelig.

Hvad hedder pladsen i Kødbyen?

Slagtning og handel med kreaturer fandt oprindeligt sted ved Trommesalen, men i 1879 bøjede byens styre sig for protester over bl.a. lugtgener, og man flyttede aktiviteterne til et nyt kvægtorv pÃ¥ Halmtorvet ved siden af Vestre Gasværk.

Arealet havde tilhørt ejendommen “Enighedsværn” (se nærmere under Tietgensgade) og man skaffede mere plads ved at inddæmme et stykke af Kalveboderne.

Kan man parkere gratis i Kødbyen?

Københavns Kommune har en række tidsbegrænsede parkeringszoner, hvor du har mulighed for at parkere gratis i et begrænset tidsrum. Det fremgår af skiltene, hvor lang tid du må parkere i de enkelte zoner. Det er vigtigt, at du indstiller p-skiven, så parkeringsvagten kan se, at du har parkeret indenfor det begrænsede tidsrum.

Du kan finde tidsbegrænsede parkeringszoner med gratis parkering i København:

 • Grønjord
 • Hellerup Station
 • Vanløse Station
 • Lergravsparken
 • Nordvest
 • Valby Syd
 • Havnestad
 • Den Hvide Kødby

Hvorfor hedder det Den Brune Kødby?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.