:

Hvornår slutter bas under buen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår slutter bas under buen?
 2. Hvad står bas for?
 3. Hvad betyder bas?
 4. Hvad hedder tonerne på en bas?
 5. Hvor mange bånd er der på en bas?
 6. Hvad hedder de to bas typer?
 7. Hvornår blev en bas opfundet?
 8. Hvad er den dybeste tone på en bas?
 9. Er det svært at lære at spille bas?
 10. Hvad er forskellen på en P bas og en J bas?
 11. Hvad hedder strenge på en bas?
 12. Hvilken tone er kammertonen?
 13. Hvilket instrument er sværest at lære?
 14. Hvad hedder den øverste og dybeste streng på en bas?
 15. Hvad er en J bas?

Hvornår slutter bas under buen?

Hvem skulle have troet det? Bas Under Buen vender tilbage igen i år! Vi er umådeligt glade for endnu en gang, at kunne byde jer tilbage til årets tungeste event, under den sædvanelige, smukke og standhaftige motorvejsbro.

Igen i år vil vi præsentere massere af spændende, københavner-artister med bas i blodet, der alle repræsenterer basmusikkens forskellige islæt inden for Garage, Dubstep, Reggae, Dub, Grime, Trap, Drum & Bass og alt derimellem. Denne gang på en varieté af de bedste soundsystems København har at tilbyde. Vi ser stort frem til et glædeligt gensyn med jer allesammen under buen!

Hvad står bas for?

det dybest klingende strygeinstrument, af form omtrent som en stor cello i jazzmusik knipses strengene med fingrene, i klassisk musik stryges de som regel med en bue

Hvad betyder bas?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Basstemme er den dybeste af de fire menneskelige stemmearter (sopran, alt, tenor og bas), altså den dybeste mandsstemme. Man skelner mellem den dybe bas (basso profondo) og den høje bas (basbaryton). Bassens omfang er i det mindste fra (store) F til (enstrøgne) f’; den dybe bas når dog ofte langt dybere, til (kontra) B og derunder, mens højden sjældent når op over (enstrøgne) fis’ eller g’. Såvel i mandskor som i blandet kor er det bassen, der danner underlaget for de øvrige stemmer; af den afhænger ofte hele korets holdning og renhed, og det er derfor af stor vigtighed at have bassen stærkt og godt repræsenteret. I operaen skelner man mellem den alvorlige (seriøse) bas, hvis klangfarve er fuld og mægtig, ofte vægtig og tung, og buffo bas (den komiske bas), der som oftest er lettere eller lysere i klangen, mere bøjelig og letløbende.

Hvad hedder tonerne på en bas?

Når du skal lære at spille bas, er det specielt vigtigt, at du lærer de grundlæggende skalaer at kende. Disse skalaer du skal bruge, når du improvisere, laver dine egne basrundgange eller skal lytte numre af. Der findes 3 ekstremt vigtige skalaer, som du bør stifte bekendtskab med i starten: Dur-skalaen, mol-skalaen samt mol-pentaton-skalaen.

I nedenstående eksempel har vi brugt G-dur og G-mol og G-mol-pentaton. Hvis du vil spille en dur-, mol- eller pentaton-skala i en anden toneart, kan du blot spille den pågældende skala fra en anden tone i samme mønster som vist herunder:

Hvor mange bånd er der på en bas?

Bassen er det instrument i bandet, der står for de dybe toner.

Bassisten spiller primært enkelttoner i stedet for at spille hele akkorder som på guitaren.

Hvad hedder de to bas typer?

Suzuki har udviklet en blokfløjte særligt til børn, der skal begynde at spille blokfløjte. Den er lidt kortere end den almindelige sopran-blokfløjte, og så er kanten omkring hullerne hævet en anelse, så man bedre kan mærke, hvor hullet er – og om man dækker hele hullet med fingeren.

Hvornår blev en bas opfundet?

Fender har alle dage været synlig på basfronten. Firmaet er grundlagt i Californien og lancerede den første masseproducerede elektriske bas, Precision-bassen, i 1951. Siden da har Fender lanceret mange populære guitarer og basser og hører fortsat til blandt de bedst kendte producenter af instrumenter i verden.

Fender ejer også mærket Squier, som primært laver budgetversioner af deres mest populære modeller. Hvis du forelsker dig i en Fender-bas, men synes den er lidt for dyr, så kan du sandsynligvis finde en tilsvarende model til en billigere pris produceret af Squier.

Hvad er den dybeste tone på en bas?

En bas er et knipset strengeinstrument, hvilket vil sige, at lyden dannes ved, at strengene anslås med fingrene (eller sjældnere med et plekter). I klassisk musik anvendes kontrabassen dog som et strygeinstrument, idet lyden dannes ved, at strengene stryges med en bue.

På kontrabas forstærkes lyden af en resonanskasse under strengene. På elektriske basguitarer opfanges lyden af pickupper under strengene, som konverterer lyden til et elektrisk signal og sender signalet videre til en forstærker. Elektriske basguitarer anvendes i stort set al nyere rytmisk musik. Kontrabassen anvendes primært i jazz, bluegrass og klassisk musik.

Nodenotation benyttes i al klassisk musik. I rytmisk musik benyttes nodenotation kun i sjældne tilfælde, hvor bassisten skal spille en helt nøjagtig stemme. Nodenotationen kan være suppleret med fingersætning og tabulatur. Fingersætning (afsnit 6) angives primært i svære passager og i noder for begyndere og lettere øvede. Tabulatur (afsnit 4) benyttes primært til begyndere.

Er det svært at lære at spille bas?

Denne el-bas er den klassiske model, som nok minder om noget, som du har set før. Den kommer med en alsidig lyd, som gør den til et solidt bud for mange basspillere.

Denne bas er perfekt til dig, som ikke helt er stor nok til en fuldstørrelsesbas. Den er i ¾ størrelse, så den passer til børn i 6 til 9-årsalderen.

Hvad er forskellen på en P bas og en J bas?

Precision basses have one split single coil pickup in the middle position, whereas Jazz basses have two single coil pickups in the middle and bridge positions.

Let’s first discuss the difference between split single coil and regular single coil pickups.

 • The split single coil pickup on the Precision bass is wired in series which creates a hum-cancelling effect and reduces all the buzz that you’d typically get with a single coil pickup.
 • With the Jazz bass, you will get some of that hum-cancelling when both single coil pickups are active, however when you are only using one pickup, you’ll notice a lot more buzz and hum.

Both these basses have a master tone control, however, the Jazz bass a 2 volume controls and the Precision bass has 1 volume control.

The two volume controls on the Jazz bass adjust the volume of each pickup. This means you can use them to essentially blend the pickups together. Instead of having a pickup selector which would have the pickups either on or off, the volume controls allow you to have more complex blends.

This can be really useful to create some unique tones, however, it does make it a bit of a pain to adjust mid-song if you want to quickly turn the volume of the entire bass down, as you’ll need to adjust both pickup volume controls if you have them both on.

Hvad hedder strenge på en bas?

432 Spegesild i sekundet

Det Springende Punkt medvirkede 18. oktober 2014 som gæst i radioudsendelsen Monogram på Radio 24syv om 432 Hz som kammertone. Udsendelsen var tilrettelagt af journalisten Anders Reuss og kan høres på dette link

Hvilken tone er kammertonen?

432 Spegesild i sekundet

Det Springende Punkt medvirkede 18. oktober 2014 som gæst i radioudsendelsen Monogram på Radio 24syv om 432 Hz som kammertone. Udsendelsen var tilrettelagt af journalisten Anders Reuss og kan høres på dette link

Hvilket instrument er sværest at lære?

Hvilken slags instrument er det sværeste at lære? Mange tror, at det snorede instrument er det sværeste at lære. Den indeholder violiner og erhus. Der er flere betingelser for et vanskeligt instrument at lære: 1. Det er svært at forstå på grund af dets strukturelle problemer; 2. Det er svært at forstå charmen; 3. Læreren er svag. Baseret på ovenstående betingelser mener jeg, at Sanxian er det sværeste instrument til at lære.

Sanxian: Også kendt som "streng", det traditionelle kinesiske plukkede instrument, håndtaget er meget langt, højttaleren er firkantet, de to sider er skinnet, strængerne er tre, og siden holdes i armene. Tonen er grov og uhindret. Kan være solo, ensemble eller akkompagnement, der almindeligvis anvendes i folkemusikmusik, opera musik og rap musik. Spil en tre-streng, tryk på snoren med din venstre hånd, spil snoren med din højre finger, eller træk snoren med en drejeknap. Fingrene er alle afledt af 琵琶.

Hvad hedder den øverste og dybeste streng på en bas?

 • 0 Oversat artikel
 • 1 Konstruktion
  • 1.1 Strenge
  • 1.2 Lydoptagning
  • 1.3 Gribebrættet
 • 2 Historie
 • 3 Anvendelse
  • 3.1 Spillemåder
  • 3.2 Anvendelse i forskellige musikgenrer
 • 4 Berømte basister
 • 5 Eksempler på producent
 • 6 Se også
 • 7 Eksterne links

Basisguitar ligner normalt i udseende og konstruktion en elguitar , men har længre hals og grovere strenge. Kroppen er oftest helt solid og instrumentet har normalt fire strenge . Disse passes på samme slags som en kontrabas (kontrabas), og præcist en oktav under guitarens fire mørkeste strenge, vil det sige E, A, D og G har regnet den groveste (den sjette) streng fra (som kaldes "den laveste streng" pga. sin tone men er placeret øverst ved normal strengning). Også femstrengte el-basser forekommer, med en B-streng (dvs. N i klassisk svensk notation) som laveste, ligesom sexstrengte baser med B som den laveste streng og C som bunkerne. El-basser med flere strenge forekommer også men de er ganske usædvanlige. Alternative stemninger forekommer, for eksempel passes E-strengen på en ildstrengt bass ikke sjældent ned til D. Elbasar med 7-15 strenge passes enten individuel for et øget toneomfang, eller at lyde unisont , på en lignende måde på en 12-strengt guitar .

Den første el-bass blev konstrueret af Audiovox i 1930'erne. Mærket Fender tilhører de ledelserne, sammen med blandt andet Yamaha , Ibanez , Rickenbacker og Warwick . En kendt svensk producent var Hagström . Den første masseproducerede el-bass blev konstrueret af Fender, og blev kaldt Fender Præcision bass fordi den havde band; nu kunne også basisten "spille med præcision". For begyndere går det vel at mærke betydeligt hurtigere at lære sig at skabe velklingendelyde på et instrument med band, som har lettet udviklingen af en stor mængde musikgrupper siden 1950'erne.

Hvad er en J bas?

Der er masser af nyheder fra Fender i 2017, og den mest markante er videreudviklingen af American Standard serien til American Professional. Med hensyn til Fenders basser betyder dét, at Fenders kerneprodukt fremover i lighed med guitarerne hedder Fender American Professional.

Det er opdateringer til både Precision Bass og Jazz Bass, som er blevet forbedret på en række områder til gavn for både lyd og komfort.