:

Hvor meget koster Kulturnatten?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor meget koster Kulturnatten?
  2. Er Kulturnatten gratis?
  3. Hvornår er der Kulturnat 2023?
  4. Kan man købe kulturpas på nettet?
  5. Hvad er den lille Kulturnat?
  6. Hvornår starter Kulturnatten?
  7. Hvad skal man se på Kulturnatten?
  8. Hvornår er der Kulturnat i København 2023?
  9. Hvad kan man se på Kulturnatten?
  10. Hvad skal man se udenfor København?
  11. Hvad sker der i København 2023?
  12. Hvornår slutter Kulturnatten?
  13. Hvad kan man lave i dag som ikke koster penge?
  14. Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?
  15. Hvad hed København før?

Hvor meget koster Kulturnatten?

Den Sorte Diamant slår dørene op til en funklende Kulturnat med café, live musik med latinbandet Trio Domison, gratis udstillinger, samt mulighed for at gå på opdagelse rundt i den store spektakulære bygning. Kig ind i Dronningesalen, Det Kgl. Biblioteks smukke koncertsal, eller sæt dig ved en af de historiske skrivepulte på den stemningsfulde gamle læsesal, indrammet af høje marmorsøjler. For børnene er der en kreativ workshop, så det kan blive en oplevelsestur for hele familien.

Hvor: Det Kgl. Bibliotek – Den Sorte Diamant: Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K Hvornår: 18:00 – 00:00

Start din kulturnat i ZOO med at få stillet sulten sammen med Havens dyr. Der er garanti for mad i topklasse, hvor udbuddet blandt andet inkluderer street food samt særmenuer i ZOOs populære restauranter og cafeer. Aftenens fokus er på lys og lyd. Glæd dig til at danse til din yndlingsmusik, når der er silent disco med dyr i baggrunden. Vær med til at sætte gang i (u)hygge i ZOO, hvor vi tager halloween helt ned i børnehøjde sammen med pandaen Pelle, kænguruen Kaya og dyrepasseren.

Kig forbi Store Scene og se uddrag af Ludvig Holbergs ‘Den Vægelsindede’. Du kan også komme til fællessang på Mellemgulvet og synge kendte fodboldsange. Foyeren vil emme af liv, og der er også plads til at tage en pause fra det hele. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Hvor: Det Kongelige Teater – Skuespilhuset: Sankt Annæ Plads 36 0, 1250 København K Hvornår: 18:00 – 22:30

Er Kulturnatten gratis?

Du har læst vejrudsigten og forberedt din pÃ¥klædning. Du har undersøgt, hvor du skal spise din aftensmad eller besluttet dig for at spise hjemmefra. Men hvad er ellers nyttigt at vide, inden du bevæger dig ud for at udforske i byen under Kulturnatten? Vi har samlet en række praktiske informationer til dig herunder. 

DatoKulturnatten vil vanen tro lyse op i efterårsmørket fredag i uge 41. I 2023 er det den 13. oktober kl. 18.00-00.00.

Hvornår er der Kulturnat 2023?

Kulturnatten er en begivenhed som samler hele Grønland. Næste kulturnat bliver 21. januar 2023.

Projektet blev startet i år 2000 på Grønlands Landsbibliotek, som stadig den dag i dag er arrangørerne til kulturnatten. Her kan man også hente programmer og bykort, samt er det et informationscenter. Landsbiblioteket står også for reklamering via Nuuk ugeavis samt KNR TV.

Kan man købe kulturpas på nettet?

Et Kulturpas giver adgang til over 250 særarrangementer og fri transport med bus, tog og Metro i Hovedstadsområdet zone 1-99 fra kl. 16.00 til kl. 04.00.

Kulturpasset koster 110 kroner og kan fra 1. oktober købes i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

Hvad er den lille Kulturnat?

Børnene får nu deres egen Kulturnat. Den Lille Kulturnat løber af stablen på fredag den 15. marts i København og på Frederiksberg, og det bliver Kulturnatten, som du kender den; fyldt med eventyr, spænding og sjove eksperimenter. Men udelukkende for børn i selskab med deres voksne.

Idéen til Den Lille Kulturnat udspringer af den store interesse for den årligt tilbagevendende begivenhed i efteråret og ønsket om flere arrangementer for børn – også de mindre, så de kan være med, selvom de måske skal tidligere i seng. Programmet indeholder derfor arrangementer for både små og store børn.

Hvornår starter Kulturnatten?

Hvert år i skolernes efterårsferie afholdes Kulturnatten i København, og du er inviteret! På denne ene årlige dato får du en dag og aften spækket med festlige arrangementer og events. Faktisk har Kulturnatten i København i over 25 år været en af Københavns mest populære og velbesøgte kulturbegivenheder. 

Hvert år i skolernes efterårsferie afholdes Kulturnatten i København, og du er inviteret! På denne ene årlige dato får du en dag og aften spækket med festlige arrangementer og events. Faktisk har Kulturnatten i København i over 25 år været en af Københavns mest populære og velbesøgte kulturbegivenheder. 

Hvad skal man se på Kulturnatten?

Det er allerede om en uge, torsdag den 1. juni, Bramming igen vrimler en dag og aften med sang, musik, udstillinger og andre tiltag, der plejer at lokke folk af huse. Her får du syv bud på, hvad Ugeavisens journalist vil vælge at opleve i løbet af dagen og aftenen.

Bramming: Programmet er stort og mangfoldigt. Der er noget for børn, unge og ældre. For dem, der gerne vil høre musik, for dem, der gerne vil opleve kunst, og for dem, der bare er nysgerrige på at opleve steder, man ikke ser til daglig.

Vi kender alle de mange røde mursten, som udgør Bramming Banegård. Hvis du er nysgerrig, kan det betale sig at møde op på Banegården allerede kl. 13 eller 13.30. Her er der rundvisning i stationsbygningen fra top til kælder.

Hvis rundvisningen kræver en forfriskning, kan den købes i stationsstuen, og så er det ellers tid til irsk og skotsk folkemusik, og Duoen Folk Lovers forstår at sælge varen.

Hvornår er der Kulturnat i København 2023?

Byen er pakket med spændende events, god stemning og summende byliv, når dørene åbnes til mere end 250 teatre, museer, kirker, parker og pladser, biblioteker og ministerier. Hvert år kan du glæde dig til sjove, anderledes og flotte arrangementer, der tilsammen er med til at vise, hvordan København formår at favne bredt, når kulturlivets sider får lov at skinne igennem på Kulturnatten.

Kulturnatten i København er en stor begivenhed for mange børnefamilier, der bruger aftenen til at fejre starten på efterårsferien. Byens skønne kulturliv smelter sammen og forenes i inspiration og glæde, som vi alle kan nyde godt af. Få oplevelser ud over det sædvanlige og vær med, når årets Kulturnat i København løber af stablen.

Kort sagt er der dømt Kulturnat i hele København. Lige fra Indre By til Valby, Frederiksberg, Østerbro, Vesterbro, Nørrebro, Islands Brygge, Amagerbro og Christianshavn. Arrangementet er for både børn og voksne, og med et Kulturpas kan du på Kulturnatten rejse frit med Metro, bus og tog. Kulturpas til børn under 12 er gratis.

Hvad kan man se på Kulturnatten?

Det er lidt en Kulturnatklassiker at besøge Christiansborg, og det forstår vi godt! Du får en blanding af fortid og nutid, og i det hele taget sker der masser af ting i og rundt omkring Christiansborg.

Start med et besøg i Folketinget, hvor de forskellige partier og stedet medarbejdere byder dig inden for. Gå derefter seks meter under jorden, og dyk ned i historien i ruinerne af Christiansborg Slot. Her har multikunstneren Shane Brox oveni skabt en særudstilling af fantasifulde og farverige "monstre", som lyser de mørke ruiner op under hele Kulturnatten. Du kan også tage forbi De Kongelige Stalde og slottets historiske ridebaneanlæg og opleve et stort heste- og karetshow. I år byder Finansministeriet også velkommen indenfor i deres 300 år gamle værelser. Se fx ministerens kontor, Rentekammersalen, Rigets gamle pengekasser og værelset, hvor kongens elskerinde boede... 

Tidspunkt: 18.00-00.00 (NB! Finansministeriet er til kl. 23.00)Hvor: Christiansborg 1, 1240 København KLæs mere her

Kom med under jorden i Danmarks eneste drypstenshule, når kunsthal Cisternerne på Frederiksberg holder særåbent på Kulturnatten. Her er stedets underjordiske søjlegange forvandlet til et magisk og drømmende univers af den anerkendte japanske kunstner Chiharu Shiota, som har "viklet" stedet ind i bevægelige installationer, der bedst kan beskrives som spindelvævslignende garnstrukturer i udstillingen ’Multiple realites’.

Du kan denne aften komme og selv afprøve kunstnerens spontane "vikle"-teknik, når gæsterne også får lov at bidrage til en gigantisk garninstallation i Søndermarkens oktober-mørke. Undervejs spiller en DJ stemningsskabende toner til skabelsen af værket - og nede i Cisternerne er der flere kreative aktiviteter for alle aldre, som fx at skabe et farverigt drømmespind til at tage med videre ud i natten.

Tidspunkt: 18.00-00.00Hvor: Cisternerne, Søndermarken 0, 2000 Frederiksberg (Lige overfor Frederiksberg Slot)Læs mere her 

Vil du teste din krops alder? Se, hvor mange bakterier er der på dine hænder under UV-lys? Eller måle hvor høj din smertetærskel er? Der er rig mulighed for at blive klogere på dig selv og din krop under Kulturnatten, når nogle af landets klogeste hoveder inden for sundhedsvidenskab åbner dørene for publikum.

Besøg hele 14 minilabs, hvor du fx kan trække DNA fra en banan, møde forsøgsmus og undersøge "et mystisk dødsfald" med retsmedicinere. Fakultetets seje forskere deler under forskellige talks også ud af den nyeste viden om bl.a. hemmeligheden bag den gode søvn, danskernes levealder og naturen som fremtidens bæredygtige apotek.

Tidspunkt: 18.00-23.00Hvor: Mærsk Tårnet, Blegdamsvej 3 B, 2200 København NLæs mere her

Hvad skal man se udenfor København?

Det, der som regel bliver omtalt som Dyrehaven hedder egentlig Jægersborg Dyrehave. Det er et skønt naturområde med et betydeligt antal dådyr, som du næsten har garanti for at se.

I midten ligger Eremitageslottet som Christian 6. lod opføre i årene 1734 til 1736. Jægersborg Dyrehave er en del af parforcejagtlandskabet, der er på UNESCOs verdensarvliste. Læs mere i indlægget Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

Blot 12 km fra Københavns centrum ligger Dragør, der er en helt anden verden. Her finder du et hyggeligt havneområde og en labyrint af små gader flankeret af de karakteristiske gule huse med røde tage.

Dragør er en spændende by med mange fine gamle huse med hver deres historie. Gå en tur i de hyggelige gader og besøg Danmarks Lodsmuseum og Dragør Museum på havnen. Læs mere i indlægget Oplevelser i Dragør.

Kunstelskere må ikke gå glip af Louisiana, der ligger i Humlebæk nord for København. Museet blev grundlagt i 1958 med det formål at vise moderne dansk kunst. Alle, der har besøgt Louisiana vil vide, at udstillingerne i dag når langt ud over Danmarks grænser.

Det internationalt anerkendte museum har værker af bl.a. Asger Jorn, Andy Warhol, Georg Baselitz og Louise Burgeois, der bliver suppleret med skiftende særudstillinger. Louisiana har også en flot skulpturpark og ligger smukt med udsigt til Øresund. Læs mere i indlægget Besøg på Louisiana.

Hvad sker der i København 2023?

Det, der som regel bliver omtalt som Dyrehaven hedder egentlig Jægersborg Dyrehave. Det er et skønt naturområde med et betydeligt antal dådyr, som du næsten har garanti for at se.

I midten ligger Eremitageslottet som Christian 6. lod opføre i årene 1734 til 1736. Jægersborg Dyrehave er en del af parforcejagtlandskabet, der er på UNESCOs verdensarvliste. Læs mere i indlægget Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

Blot 12 km fra Københavns centrum ligger Dragør, der er en helt anden verden. Her finder du et hyggeligt havneområde og en labyrint af små gader flankeret af de karakteristiske gule huse med røde tage.

Dragør er en spændende by med mange fine gamle huse med hver deres historie. Gå en tur i de hyggelige gader og besøg Danmarks Lodsmuseum og Dragør Museum på havnen. Læs mere i indlægget Oplevelser i Dragør.

Kunstelskere må ikke gå glip af Louisiana, der ligger i Humlebæk nord for København. Museet blev grundlagt i 1958 med det formål at vise moderne dansk kunst. Alle, der har besøgt Louisiana vil vide, at udstillingerne i dag når langt ud over Danmarks grænser.

Det internationalt anerkendte museum har værker af bl.a. Asger Jorn, Andy Warhol, Georg Baselitz og Louise Burgeois, der bliver suppleret med skiftende særudstillinger. Louisiana har også en flot skulpturpark og ligger smukt med udsigt til Øresund. Læs mere i indlægget Besøg på Louisiana.

Hvornår slutter Kulturnatten?

I 33 Ã¥r har der, den sidste fredag i september, været afholdt Kulturnat i Helsingør.  Kulturnatten er et tilløbsstykke og er uden sammenligning den mest samlende og lokalt forankrede begivenhed i Helsingør Kommune.

Styregruppen bag Kulturnatten Helsingør har opbygget en organisation, hvor man med meget beskedne økonomiske ressourcer afvikler og markedsfører mere end hundrede aktiviteter.

Hvad kan man lave i dag som ikke koster penge?

Vi ved alle, at det er nemt at bruge penge. Hvis du går en tur i byen, er det nemt at blive fristet til at købe et eller andet. Ofte bruger man penge helt uden at lægge mærke til det. Hvis du ligesom mig er på et stramt budget, så læs videre for mine 10 bedste tips til, hvordan man kan spare penge uden at kede sig.

Hvis du selv har en rigtig god idé til en gratis aktivitet, eller til hvordan man kan spare penge, så tilføj venligst en kommentar! Sammen kan vi forbedre min liste og hjælpe hinanden til at spare endnu flere penge.

Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Rejseblog indlægget om gratis seværdigheder i København er fra 2020

Hvis du ligesom mig er fan af gratis seværdigheder, så er dette indlæg til DIG!

Hvad hed København før?

Forfatter: Torben Ejlersen Titel: Københavns historie på harefod Udgivet: Kbh., Høst, 1989 (Engelsksproget udgave)Kbh., kobenhavnshistorie.dk, 2006 (Dansksproget udgave) Note: I 1989 udgav Torben Ejlersen en engelsksproget guide til København med titlen: Copenhagen. A Historical Guide. Forfatteren har velvilligt stillet det danske originalmanuskript til rådighed for Selskabet for Københavns Historie. De sidste 7 afsnit har forfatteren tilføjet i forbindelse med denne udgivelse, ligesom den danske titel er valgt specielt til denne særlige udgave.

Egnen omkring København har været beboet af mennesker i 5-6000 år. Det viser arkæologiske fund samt gravhøje, som endnu står i de københavnske bydele Bellahøj og Vigerslev. I den tidlige middelalder blev bopladserne nær Øresund til landsbyer. Disse småsamfunds navne lever i dag videre som betegnelser på nogle af Københavns forstadskvarterer. Landsbyen Havn, som første gang nævnes i skriftlige kilder under året 1043, skulle dog vise sig at blive den vigtigste. Her fandt den første rigtige byudvikling sted.