:

Hvad kan man se på Statens Museum for Kunst?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad kan man se på Statens Museum for Kunst?
  2. Hvad koster det at komme ind på Statens Museum for Kunst?
  3. Er det gratis at besøge Nationalmuseet?
  4. Hvornår er Nationalmuseet gratis?
  5. Hvad skal jeg lave i KBH?
  6. Hvad koster et årskort til Statens Museum for Kunst?
  7. Hvilke museer i København har gratis adgang?
  8. Hvad er Danmarks største Museum?
  9. Hvad er Museumsøen?
  10. Hvad kan man lave i København gratis?
  11. Hvad skal unge se i København?
  12. Hvad er sjovt at lave i København?
  13. Hvad koster det at komme ind på Glyptoteket?
  14. Hvad koster et årskort til SMK?
  15. Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Hvad kan man se på Statens Museum for Kunst?

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder:

Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at benytte knapperne ud for formålet, og derefter trykke på 'Gem indstillinger'. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at besøge siden Privatlivspolitik.

Hvad koster det at komme ind på Statens Museum for Kunst?

SMK huser cirka 260.000 værker, der stammer fra gammel og nyere tid. Der findes 700 års kunst, der rækker tilbage til den tidlige renæssance. Oprindeligt tilhørte den store kunstsamling de danske kongers samling. Da demokratiet blev indført herhjemme, blev kunsten overdraget til folket, og det har lige siden været visionen at videreføre denne holdning.

Når du besøger Statens Museum for Kunst, vil du kun komme til at opleve en brøkdel af de mere end ¼ millioner værker.

Hovedparten af alle værker opbevares i kælderen under de rette vilkår og betingelser i forhold til temperatur og luftfugtighed. Derudover er der værker, som udlånes til andre museer herhjemme eller i udlandet.

Kunstmuseet er et dynamisk sted, der forandrer sig fra sæson til sæson. Der afholdes særudstillinger, hvor internationale kunstværker vises frem og integreres med museets egne samlinger.

I butikken hos Statens Museum for Kunst kan der bruges en halv eftermiddag. Her sælges der bøger om de forskellige epoker i kunsthistorien. Der er bøger, som beretter om kunst fra barokken til den senmoderne tidsalder.

Siden år 1904 har Danmarks største museum afholdt udstillinger. Uanset om året har været 1939 eller 2017, er udstillingerne blevet markedsført i form af plakater. Dette har ført til, at museet i dag kan præsentere en stor samling af plakater, der alle er tidstypiske.

Ofte er plakaterne krydret med særlige kendetegn og grafiske udtryk, som understøtter den pågældende tid. Når du undersøger de mange plakater, kan du på kort tid gennemgå Danmarkshistorien, der bliver omsat til udtryk og motiver.

Er det gratis at besøge Nationalmuseet?

Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

Hvornår er Nationalmuseet gratis?

  • Ordinarie pris: 150 kr
  • Sista 90 minuterna innan museet stänger: 100 kr
  • Fri entré under 20 år.
  • Fri entré för dig som har årskort

Hvad skal jeg lave i KBH?

Leder du efter sjove ting at lave i København? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i København.

Vores skønne hovedstad bliver gang på gang kåret som én af verdens gladeste og mest attraktive byer. Det kan virke helt skørt for os danskere, at vores lille hovedstad har så store titler på verdensplan.

Hvad koster et årskort til Statens Museum for Kunst?

Køb et årskort nu og få adgang til store kunstoplevelser med blandt andet en af dansk kunst mest berømte malere Carl Bloch, Barok, Jessie Kleemann, Melchior Lorck og meget mere. Priser fra 195 kr! Se de forskellige typer årskort herunder.

Ønsker du at forære et årskort i gave? Læs mere her.

Hvilke museer i København har gratis adgang?

På dette skønne museum kan du komme gratis ind om tirsdagen, men kun frem til den 14. januar 2023, og se museets permanente samling. Hvis du også gerne vil se særudstillingen, skal du slippe 60 kroner om tirsdagen. Børn og unge under 18 år er gratis, mens unge under 27 år og studerende med gyldigt studiekort alle dage kan besøge Glyptoteket for 95 kroner. Voksne skal slippe 125 kroner. Prisen for en særudstillingsbillet om tirsdagen er 70 kroner. På Glyptoteket kan du blandt andet opleve den rige samling, som rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande. Og så er det virkelig en fornøjelse af nyde Glyptotekets smukke vinterhave.Adresse: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V

Hvad er Danmarks største Museum?

Louisiana Museum for Moderne Kunst. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Louisiana Museum of Modern Art var den helt store publikumsmagnet blandt de danske museer sidste år.

Hvad er Museumsøen?

Museumsøen udgør den nordlige spids af Spree-øen i Berlins historiske bymidte. Det er den absolutte kerne af det berlinske museumslandskab og hører til blandt de vigtigste museumskomplekser i verden. Siden 1999 har det samlede arkitektoniske ensemble været på UNESCO´s liste over verdenskulturarven.

SE BERLINS SEVÆRDIGHEDER

Hvad kan man lave i København gratis?

Få en anderledes wow-oplevelse på din lokale legeplads. Nickie Johansson, sopran og Julie Holmegaard Schade opfører kendte operahits for hele familien. Arrangementerne varer 15 min og er ganske gratis. Alle er velkomne!

Oplev Mozarts klassiske opera Tryllefløjten i en legende forestilling for børn og deres voksne. I Det Kongelige Teaters PixiForestillinger kan de mindste i familien få en sjov og uhøjtidelig introduktion til teatrets klassiske kunstarter; opera, skuespil, ballet og koncert. PixiOpera er en opera i miniformat lavet og fortalt til børn med sange og musikalske uddrag fra kendte operatitler, men som har fået ny tekst.

Kom med til et farverigt familieevent, når Grundejerforeningen Greve Strand igen afholder årets dragefestival på Mosede Fort. Foruden at opleve de farverige drager, der flyver over hele fortområdet, er der masser af aktiviteter om bl.a. flyvemaskiner og luftkrig på museet Mosede Fort.

Besøg byens grønne oase Botanisk Have, som lokker med ro, fred og en fantastisk, kuperet have og en eventyrlig stemning med en lille sø og en smuk bro. Slå jer ned og nyd roen og efterårets smukke farver, og forsyn jer med kaffe, kolde drikke og snacks fra den lille, fine kaffebod foran Palmehuset. Det er muligt at besøge det imponerende væksthus (kræver dog entre), hvor I kan opleve spændende, tropiske planter.

Sæt kurs mod Amager, hvor I kan prøve at køre på skinnecykel og pumpedræsine helt gratis! Det er en sjov og anderledes oplevelse, som både børn og voksne vil synes om.

Glæd jer! Fra den 1.-17. september løber Golden Days Festival igen af stablen, og i år står den på høstfester, mejetærskere og provinsiel idyl under temaet "På landet". Der er et hav af events og flere af dem er gratis og børnevenlige. Oplev f.eks. store landbrugsmaskiner på Rådhuspladsen, byg jeres eget hønsehus på Hovedbiblioteket i Birkerød eller kom med Amagerbønderne i marken i Dragør.

Kom med til årets hyggeligste søndag eftermiddag på en bilfri Nørrebrogade! For 6. gang spærres Nørrebrogade af for biler og alle inviteres ud på gaden. Der er indkøbt 5000 stykker kridt, så årets største kridtmaleri kan laves! Der vil også være sæbekasseløb, loppemarked, musik, quiz mm.

Hvad skal unge se i København?

I ZOO kan du møde mere end 4000 fascinerende dyr og krydse kontinenter i en trækvogn.

Kom helt tæt på de ikoniske pandaer og spis synkront med de bambusspisende bjørne i det storslåede Pandaanlæg. K...

Oplev en verdensomsejling under overfladen og kom helt tæt på majestætiske hammerhajer og elegante rokker i Nordeuropas største og mest moderne akvarium.

SMK ligger i hjertet af København og rummer mere end 700 års kunst og kunsthistorie, der udfolder sig gennem udstillinger, omvisninger i voksen- og børnehøjde, kreative værksteder, film, koncerter, ar...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Velkommen til Bakken – en helt unik forlystelsespark med en helt særlig historie.

Hvad er sjovt at lave i København?

Varm kakao og brætspil mens regnen trommer på ruderne, det lyder da hyggeligt! Og det behøver altså ikke at foregå hjemme i stuen. Besøg f.eks. Bastard Café i Rådhusstræde, der har over +3.800 brætspil at vælge imellem. Vi kan også anbefale, at du prøver deres virkelig lækre toasts. 

Det er umuligt at planlægge forud, når man ikke ved, hvornår den næste regnsky dukker op. Trænger du til at stå i 'hundestræk' eller lave en serie 'solhilsner' (måske det jager regnen væk?), men du har ikke booket dig ind på et hold, så findes der heldigvis flere yogacentre i København, der har drop in-klasser. Besøg f.eks. Up Dog Yoga på Amager eller dyrk yoga online hos danske Yogamudra.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

Hos Creative Space på Østerbro og Frederiksberg kan du og resten af familien få lov at male på kopper, skåle, fade og finurlige figurer. Der er over 300 forskellige stykker italiensk keramik at vælge imellem, og priserne starter ved 189 kroner. Når I er færdige med at male, sørger personalet for at jeres kreationer bliver glaseret og brændt. En uge efter kan de færdige resultater hentes i butikken. Det kan være nødvendigt at booke i forvejen, men ring og hør, om I er heldige, at der er plads til jer allerede i dag. Besøg Creative Space her.

Har man lyst til andet end at ligge i et karbad, når regnen siler udenfor? Der findes kurbade og spa flere steder i København. Tillad os at anbefale Sofiebadet på Christianshavn. Her får du både adgang til spa massage, hamam behandlinger og klassisk kurbad.

Hvad koster det at komme ind på Glyptoteket?

Du kan sagtens være svært fattig og hamrende kulturel på éen og samme tid – så længe du planlægger dine museumsbesøg! Flere museer og kunsthaller i København har nemlig gratis adgang og entré enten på alle ugens hverdage eller på nogle bestemte udvalgte dage. Læs med her og få et overblik over hvor og hvornår du kan spare lidt på dit næste museumsbesøg.

Læs også: Det har du mulighed for at opleve i København.

Hvad koster et årskort til SMK?

 Parkmuseerne er Københavns grønne museumskvarter. Her venter der dig enestående oplevelser på seks markante museer, omgivet af tre historiske haver og parker.

Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Varm kakao og brætspil mens regnen trommer på ruderne, det lyder da hyggeligt! Og det behøver altså ikke at foregå hjemme i stuen. Besøg f.eks. Bastard Café i Rådhusstræde, der har over +3.800 brætspil at vælge imellem. Vi kan også anbefale, at du prøver deres virkelig lækre toasts. 

Det er umuligt at planlægge forud, når man ikke ved, hvornår den næste regnsky dukker op. Trænger du til at stå i 'hundestræk' eller lave en serie 'solhilsner' (måske det jager regnen væk?), men du har ikke booket dig ind på et hold, så findes der heldigvis flere yogacentre i København, der har drop in-klasser. Besøg f.eks. Up Dog Yoga på Amager eller dyrk yoga online hos danske Yogamudra.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

Hos Creative Space på Østerbro og Frederiksberg kan du og resten af familien få lov at male på kopper, skåle, fade og finurlige figurer. Der er over 300 forskellige stykker italiensk keramik at vælge imellem, og priserne starter ved 189 kroner. Når I er færdige med at male, sørger personalet for at jeres kreationer bliver glaseret og brændt. En uge efter kan de færdige resultater hentes i butikken. Det kan være nødvendigt at booke i forvejen, men ring og hør, om I er heldige, at der er plads til jer allerede i dag. Besøg Creative Space her.

Har man lyst til andet end at ligge i et karbad, når regnen siler udenfor? Der findes kurbade og spa flere steder i København. Tillad os at anbefale Sofiebadet på Christianshavn. Her får du både adgang til spa massage, hamam behandlinger og klassisk kurbad.