:

Hvad sker der i Ebeltoft i uge 42?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad sker der i Ebeltoft i uge 42?
  2. Hvad kan man lave med børn i efterårsferien?
  3. Hvad kan man lave i efterårsferien voksne?
  4. Hvad kan man lave i efterårsferien i Nordjylland?
  5. Hvad kan man lave med børn gratis?
  6. Hvad kan man lave derhjemme i efterårsferien?
  7. Hvad kan man lave med hele familien?
  8. Hvad sker der i Skagen i uge 42?
  9. Hvad sker der i Sønderjylland i uge 42?
  10. Hvad sker i Ebeltoft i efterårsferien?
  11. Hvor skal vi hen i efterårsferien?
  12. Hvad kan man lave med børn i Jylland?
  13. Hvad kan man lave når man ingen penge har?
  14. Hvad kan man lave af aktiviteter udenfor?
  15. Hvad kan man lave sammen med sin familie?

Hvad sker der i Ebeltoft i uge 42?

Hele uge 42 er Ebeltoft fyldt med sjove aktiviteter for hele familien til dette års Ebelfestival. Oplev blandt andet musikalsk optog fra den gamle fiskerihavn til Rådhustorvet, hønseskydning, Ebelløbet, kreative aktiviteter for børn samt forskellige musikalske indslag rundt i byen. Og så er det hele bundet op på byens vartagn, æbler, som vil være at finde i flere former og farver. Det foregår fra den 12. til den 19. oktober i hele byen. Læs mere her.

Lørdag den 12. oktober er der syng, dans og leg for de yngste på Ulstrup Bibliotek. Det hele bliver styret af musikpædagoger fra Favrskov Musikskole. Det foregår fra kl. 11-12 og egner sig mest for børn fra 1-5 år og deres voksne. Det er gratis at deltage. Læs mere her.

Hvad kan man lave med børn i efterårsferien?

Vinden er ikke det eneste, der rusker denne efterårsferie – I kan også prøve en tur bag tremmer i den gamle arrest i Faaborg. Her kan I blive klogere på, hvordan kachotten ser ud indefra, lære om hvornår og hvorfor vi har spærret folk inde og samtidig føle jeres egne retfærdighedskompas af. I kan også leje en IPad og høre historier fra tidligere indsatte og pårørende, ligesom voksne og større børn kan prøve evnerne af som detektiver og se, om I kan løse mysteriet om mordet i arresten. Mordet i arresten er en fiktiv gåde, der finder sted i Arresten Faaborg lige efter Anden Verdenskrig. Arresten er åben alle dage i efterårsferien 10-16 og prisen er 75 kroner pr. voksne. Børn under 18 år er gratis.

Hvad kan man lave i efterårsferien voksne?

1) Sov i shelter i naturen

Rundt omkring i de dejlige danske skove kan du og familien sove gratis i shelter på en af de mere end 1000 naturlejrpladser. Så pak sovepose, liggeunderlag og skumfiduser til at riste over bålet og kom ud i naturen. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde et kort over de mange shelters.

Hvad kan man lave i efterårsferien i Nordjylland?

På det gamle apotek i Jens Bangs Stenhus kan du trille piller, lave brusende medicin med en sodavandskande og høre om, hvorfor apotekeren engang havde afhuggede menneskehoveder i en af de store skuffer.

På Cirkusmuseet i Rold kan du lære at trylle, når  Stig Rantzau fra Aalborg Trylleklub 18. oktober afslører sine tricks, så du kan imponere venner og familie med magiske tryllerier, når du kommer hjem.

I Aalborg Zoo kan du se tusindvis af flotte græskar og selv udskære uhyggelige eller uhyggelige hoveder i græskarværkstedet.

Hvad kan man lave med børn gratis?

Få en anderledes wow-oplevelse på din lokale legeplads. Nickie Johansson, sopran og Julie Holmegaard Schade opfører kendte operahits for hele familien. Arrangementerne varer 15 min og er ganske gratis. Alle er velkomne!

Oplev Mozarts klassiske opera Tryllefløjten i en legende forestilling for børn og deres voksne. I Det Kongelige Teaters PixiForestillinger kan de mindste i familien få en sjov og uhøjtidelig introduktion til teatrets klassiske kunstarter; opera, skuespil, ballet og koncert. PixiOpera er en opera i miniformat lavet og fortalt til børn med sange og musikalske uddrag fra kendte operatitler, men som har fået ny tekst.

Kom med til et farverigt familieevent, når Grundejerforeningen Greve Strand igen afholder årets dragefestival på Mosede Fort. Foruden at opleve de farverige drager, der flyver over hele fortområdet, er der masser af aktiviteter om bl.a. flyvemaskiner og luftkrig på museet Mosede Fort.

Besøg byens grønne oase Botanisk Have, som lokker med ro, fred og en fantastisk, kuperet have og en eventyrlig stemning med en lille sø og en smuk bro. Slå jer ned og nyd roen og efterårets smukke farver, og forsyn jer med kaffe, kolde drikke og snacks fra den lille, fine kaffebod foran Palmehuset. Det er muligt at besøge det imponerende væksthus (kræver dog entre), hvor I kan opleve spændende, tropiske planter.

Sæt kurs mod Amager, hvor I kan prøve at køre på skinnecykel og pumpedræsine helt gratis! Det er en sjov og anderledes oplevelse, som både børn og voksne vil synes om.

Glæd jer! Fra den 1.-17. september løber Golden Days Festival igen af stablen, og i år står den på høstfester, mejetærskere og provinsiel idyl under temaet "På landet". Der er et hav af events og flere af dem er gratis og børnevenlige. Oplev f.eks. store landbrugsmaskiner på Rådhuspladsen, byg jeres eget hønsehus på Hovedbiblioteket i Birkerød eller kom med Amagerbønderne i marken i Dragør.

Kom med til årets hyggeligste søndag eftermiddag på en bilfri Nørrebrogade! For 6. gang spærres Nørrebrogade af for biler og alle inviteres ud på gaden. Der er indkøbt 5000 stykker kridt, så årets største kridtmaleri kan laves! Der vil også være sæbekasseløb, loppemarked, musik, quiz mm.

Hvad kan man lave derhjemme i efterårsferien?

Vinden er ikke det eneste, der rusker denne efterårsferie – I kan også prøve en tur bag tremmer i den gamle arrest i Faaborg. Her kan I blive klogere på, hvordan kachotten ser ud indefra, lære om hvornår og hvorfor vi har spærret folk inde og samtidig føle jeres egne retfærdighedskompas af. I kan også leje en IPad og høre historier fra tidligere indsatte og pårørende, ligesom voksne og større børn kan prøve evnerne af som detektiver og se, om I kan løse mysteriet om mordet i arresten. Mordet i arresten er en fiktiv gåde, der finder sted i Arresten Faaborg lige efter Anden Verdenskrig. Arresten er åben alle dage i efterårsferien 10-16 og prisen er 75 kroner pr. voksne. Børn under 18 år er gratis.

Hvad kan man lave med hele familien?

De fleste børn elsker at være udenfor, og der er masser af muligheder for leg og aktiviteter i naturen. ­­­­Naturstyrelsen har lavet en guide over naturoplevelser i hele landet, og her kan I bl.a. se, hvilke seværdigheder, dyr og planter der gemmer sig i jeres nærområde.

Bor I for eksempel i eller i nærheden af Aabenraa, kan I besøge Rise Enge, hvor I kan se køer, som græsser på engen og på den måde forhindrer den i at gro til. På de samme breddegrader i Rise Skov levede der i gamle dage ulve, og i dag kan I se de dybe faldgrave, hvor man i 1700-tallet jagtede rovdyrene.

I hovedstadsområdet i Rude Skov kan I finde de damme og søer, hvor der under Christian IVs tid svømmede karper og karusser, som blev spist af de lokale.

Landets zoologiske haver er et evigt hit for både små og store. Her kan I sige hej til isbjørnene, tigerne og bavianerne, da alle udendørsanlæg holder åbent i både Aalborg, Odense og København.

I Zoologisk Have i Odense er der fuld fokus på dyrene i påskeferien, hvor besøgende kan få lov at komme helt tæt på. Det er fx muligt at besøge abernes ø, hvor dødningehovedaben bor - aben, som vist bedst er kendt som Hr. Nilsson i Pippi Langstrømpe. Det er også muligt at teste sin viden om seje, æg-læggende dyr og komme tæt på kryb og kravl i Darwins hus. 

I Zoologisk Have i Aalborg skal påsken handle om nogle af de smarte løsninger, vi mennesker har kopieret fra naturen. Natkikkerter er f.eks. lavet med indpiration fra kattens og uglens øjne. Sejt, ikke? Du kan også støbe din egen T-rex-tand eller udgrave din egen, farlige dinosaur. 

Pak turtasken og tag på opdagelse i skovbunden. Hvad gemmer der sig under mos, nedfaldsblade og grene? Tag en lup med, og kom helt tæt på skovens små dyr. 

Tager I en tur i skoven, kan I også gå på jagt efter dyrelorte og sammen blive klogere på, hvilke dyr der bor i skoven. Udseendet på lorten varierer nemlig meget fra dyr til dyr og fortæller en hel del om, hvordan dyret spiser, lever og opfører sig. Kan I mon gætte, hvilket dyr der har lagt hvilken lort, og hvad dyret spiser?

Skal de helt små med på skovtur, kan I opdigte spændende historier ud fra de ting, I oplever. I kan pege på dyrene, I ser, og sige deres navn eller lave dyrelyde. I kan også røre ved blade og grene og mærke teksturene, og måske kender I sjove sange om dyrene og naturen, som I kan synge?

Hvad sker der i Skagen i uge 42?

Mangler dit arrangement pÃ¥ listen? Kontakt os pÃ¥ [email protected] for at fÃ¥ adgang til at tilføje arrangementer.

Hvad sker der i Sønderjylland i uge 42?

Gå på opdagelse i historien på Museet på Sønderborg Slot og erfar mere om den store krig i 1914-18, hvor Danmark var neutral, men de besatte sønderjyder blev indrulleret i den tyske hær.

Kig forbi Deutsches Museum Nordslesvig og lær mere om det tyske mindretal og 2. verdenskrig i 1940-45, hvor der i øjeblikket er en fotoudstilling om den 9. april 1940.

Oplev krigen i 1864 på nærmeste hold, når kanonen lades og fyres af på Historiecenter Dybbøl Banke og få mere at vide om hvordan det var at være soldat i 1864. Klæd dig varmt på og tag med på aftenturen, Nat i skansen, hvor du køber billetten på booksonderjylland.dk

Mød sønderjyderne og oplev 1. Verdenskrig gennem deres fortællinger og genstande, når Museum Sønderjylland på Sønderborg Slot åbner deres store særudstilling i foråret 2023.

Hvad sker i Ebeltoft i efterårsferien?

Under Ebelfestivalen er der boder på byens torve med både en masse lækkert mad og brugsgenstande. I gaderne er der musik og hygge, og masser af events for både børn. Byg din egen drage, mal et ægte maleri eller oplev teater i børnehøjde. Se hele programmet her.

Hvor skal vi hen i efterårsferien?

Gyldne farver, duset sol og frisk luft, der bider lidt i kinderne. Ja, efteråret er en SKØN tid at rejse på! Og det giver ofte et velfortjent og tiltrængt afbræk fra hverdagens faste gøremål, imens at sommerferien føles langt væk. Heldigvis har vi masser af spændende kør-selv-forslag til din efterårsferie til både nære og fjerne rejsemål.

Ønsker du at opleve det farverige New England i smukke efterÃ¥rsfarver, nyde et par afslappende dage med børnene i de norske fjelde, lade dig forkæle i en storby med din kæreste eller nyde varmere himmelstrøg med familie eller venner? Uanset hvilken form for efterÃ¥rsferie, du drømmer om, sÃ¥ kan du her finde inspiration i vores kør-selv-forslag, der er oplagte i efterÃ¥ret. Og husk pÃ¥, at vi som altid er klar til at sammensætte en tur specifikt ud fra dine ønsker.

Hvad kan man lave med børn i Jylland?

Lige meget om du leder efter udendørs aktiviteter, interaktive udstillinger eller ren sjov og ballade, sÃ¥ vil du finde en attraktion, der passer. Denne guide til Danmarks mest besøgte børneattraktioner inkluderer alt fra forlystelsesparker til lærerige og fordybende oplevelser. 

Hvad kan man lave når man ingen penge har?

Hvis du sidder og keder dig, så har vi helt sikkert en masse ting, du kan give dig til. Faktisk har vi lige nu samlet 100 ideer til hvad du kan lave. Mange af tingene kan du lave alene, nogle af dem er sjovere at lave med kæresten eller vennerne. Men hvis du når hele listen igennem, så er du næsten garanteret at have fundet på noget at lave. Så gør dig klar til at blive inspireret!

Hvis du leder efter specifikke begivenheder som foregår lige nu i København, så skal du måske hoppe ind på TripAdvisor eller lign. Men hvis du leder efter noget mere generelt du kan give dig til i København, så har vi helt sikkert noget lige for dig. I København har du adgang til en masse spændende butikker, frisører, biografer, restauranter og meget meget mere. Derfor er vi næsten sikre på, at du med udgangspunkt i vores ovenstående liste, kan finde noget at give dig til i København. Så hvis du sidder derhjemme og tænker 'Hmm.. Hvad skal jeg lave i København?' så skal vores liste nok hjælpe dig videre i processen. Synes du der mangler noget på listen, som er specifikt gældende for KBH? Så send os en mail, så tilføjer vi det gerne for dig!

Hvad kan man lave af aktiviteter udenfor?

  • Sjove udendørsaktiviteter om sommeren
  • Udendørs aktiviteter om sommeren for voksne
  • Udendørs aktiviteter om sommeren for teenagere 
  • Udendørs aktiviteter om sommeren for familier
  • Vælg dine udendørsaktiviteter om sommeren med et spinnerhjul 
  • Nøgleforsøg
  • Ofte stillede spørgsmål – udendørs aktiviteter om sommeren

Hvad kan man lave sammen med sin familie?

En gåtur er en sund måde at være aktiv på.

Når man går, styrker man nemlig både sin krop og sit sind - og så er gåtur noget, alle kan være med til. I høj grad også børnene, der kan have godt af at komme ud og bevæge sig lidt i den friske luft, når de nu ikke kan være sammen med kammeraterne i skolen eller til fritidsaktiviteter.

I Grindsted-området er der mange stier og søer (for eksempel Engsøen eller Tronsøen), som man kan gå tur rundt om - både til lange og kortere ture.

De fleste – eller mange familier – har lidt garn eller tråd liggende.

Når man nu er hjemme med børnene, kunne det være en god anledning til at lære husstandens yngste at strikke, hækle eller måske sy.

Der findes masser af inspiration og opskrifter på nettet. Har man ikke materialer liggende, kan det købes i garnbutikken Cirkeline eller i Kvickly.