:

Hvem ejer kontra kaffe?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem ejer kontra kaffe?
  2. Hvilke bønner til espressomaskine?
  3. Hvilken kaffe har den bedste kvalitet?
  4. Hvem drikker mest kaffe i Danmark?
  5. Hvilke bønner bruger Starbucks?
  6. Hvilke kaffebønner er de bedste?
  7. Hvilken kaffe bruger Starbucks?
  8. Hvilken kaffe er sundest at drikke?
  9. Er kaffe godt når man er syg?
  10. Hvor køber man de bedste kaffebønner?
  11. Hvilke kaffebønner bruger Starbucks?
  12. Hvad er verdens bedste kaffe?
  13. Hvilken kaffe smager bedst?
  14. Er det sundt at drikke kaffe hver dag?
  15. Er instant kaffe lige så sundt som filterkaffe?

Hvem ejer kontra kaffe?

Med en forkærlighed for kaffebønner og sans for godt købmandsskab kastede Svend Mathiesen sig i 1960 ud i et dansk-brasiliansk kaffeeventyr. 

Læs her hvordan BKI og kaffen alle ka' li' blev til. 

Hvilke bønner til espressomaskine?

Elsker du også kaffe og har investeret i en espressomaskine, så vil den næste vigtige ting være, at finade ud hvilken kaffebønner til espresso du skal købe, for at lave den perfekte kop kaffe.

God kvalitets bønner giver en stærkere aroma, som styrker smagsoplevelsen af din kop kaffe.

Lavazza Espresso kaffeblend er en kraftig og smagefuldt karakterer, med noter af chokolade, hasselnød og krydret trænoter af en eftersmag. 

Hvilken kaffe har den bedste kvalitet?

Kaffe er en af de mest populære drikkevarer i verden, og der findes et væld af forskellige kaffebønner og bryggemetoder at vælge imellem. Men med så mange muligheder kan det være svært at finde den bedste kaffe til ens personlige præferencer.

I denne artikel vil vi guide dig igennem vores omfattende kaffebønne test og give dig en oversigt over de bedste kaffebønner på markedet. Vi vil også diskutere, hvorfor valget af kaffebønner er vigtigt, og hvordan vi har valgt kaffebønnerne i vores test.

At vælge de rigtige kaffebønner kan have stor indflydelse på den endelige smag af din kaffe. Det kan være svært at vide, hvilken type kaffebønner man skal vælge, når man står foran hylderne i supermarkedet. Derfor har vi udført en omfattende test af de mest populære kaffebønner på markedet for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Lavazza Gran Aroma Bar er en ristet kaffebønneblanding af høj kvalitet fra den berømte italienske kaffeproducent Lavazza. Bønnerne kommer fra Sydamerika og Afrika og er nøje udvalgt for deres smag og aroma. Kaffeblandingen er lavet til at give en balanceret og harmonisk smagsoplevelse med noter af chokolade og karamel. Lavazza Gran Aroma Bar er ideel til at lave en god espresso eller en velsmagende cappuccino. Bønnerne er pakket i en praktisk 1025g pose, som holder kaffen frisk og beskyttet mod luft og lys. Lavazza Gran Aroma Bar er en pålidelig og populær kaffeblanding, der vil tilfredsstille kaffedrikkere på alle niveauer.

Lavazza Gran Aroma Bar er en ristet kaffebønneblanding af høj kvalitet fra den berømte italienske kaffeproducent Lavazza. Bønnerne kommer fra Sydamerika og Afrika og er nøje udvalgt for deres smag og aroma. Kaffeblandingen er lavet til at give en balanceret og harmonisk smagsoplevelse med noter af chokolade og karamel. Lavazza Gran Aroma Bar er ideel til at lave en god espresso eller en velsmagende cappuccino. Bønnerne er pakket i en praktisk 1025g pose, som holder kaffen frisk og beskyttet mod luft og lys. Lavazza Gran Aroma Bar er en pålidelig og populær kaffeblanding, der vil tilfredsstille kaffedrikkere på alle niveauer.

Lavazza Caffé Crema Classico er en blanding af 70% Arabica og 30% Robusta bønner, som er nøje udvalgt for at skabe en fyldig og velafbalanceret smag. Bønnerne er ristet til medium-ristning for at fremhæve deres aroma og give en let syrlighed, som er karakteristisk for kaffeblandinger med højere andel af Arabica bønner.

Denne kaffeblanding er særligt egnet til at lave en rig og cremet espresso eller som en base for andre espresso-baserede drikke såsom cappuccino eller latte. Lavazza Caffé Crema Classico har en blød smag med noter af tørret frugt og korn, og en behagelig eftersmag med et strejf af chokolade.

Pakken indeholder 1000g hele bønner, som er velegnede til at male selv og til at brygge i en espressomaskine, filterkaffemaskine eller stempelkande. Lavazza Caffé Crema Classico er et oplagt valg for kaffeelskere, der ønsker en kvalitetskaffe til en overkommelig pris.

Starbucks Blonde Espresso Roast er en lysere ristet espressobønne med en unik og frisk smag. Bønnerne er nøje udvalgt fra Latinamerika og Østafrika, hvor de er dyrket under ideelle forhold og plukket på det perfekte tidspunkt for at sikre den bedste kvalitet.

Den lette ristning giver bønnerne en blid og sød smag med noter af citrus og blomster, som passer godt til at lave en skarp espresso eller en mild americano. Denne kaffetype er perfekt til dem, der ønsker en mindre stærk og mere subtil smag i deres espresso-drikke.

Starbucks Blonde Espresso Roast kommer i en praktisk pakke på 200g, som er perfekt til hjemmebrug eller til at have med på farten.

Hvem drikker mest kaffe i Danmark?

Danskerne elsker kaffe

Danmark har et stabilt højt forbrug af kaffe som er en fast integreret del af vores hverdag, arbejde og sociale liv.

Hvilke bønner bruger Starbucks?

SÃ¥dan formales og ristes kaffe

Før du kan brygge og nyde din yndlingskaffe fra Starbucks®, går kaffebønnerne gennem mange trin, herunder blanding og ristning.

Hvilke kaffebønner er de bedste?

Oprindelse, ristning, brygmetode, pris, friskhed og emballage. Det er seks ting, der er gode at tage udgangspunkt i, når du skal have den bedste kaffe. De giver dig nemlig gode forudsætninger for at vælge de bedste espressobønner til kontorets kaffemaskine.

Kaffebønnernes oprindelse har stor betydning for, hvordan de smager. Kigger man sig omkring i verden, er der nemlig stor forskel på, hvordan kaffen dyrkes, høstes og ristes. Lokale forhold som jordbund og klima sætter også sit aftryk på kaffesmagen.

Herunder giver vi dig en kort introduktion til de smage, der kendetegner kaffen, fra syv af de største kaffeproducenter i verden. Der er altså ikke et entydigt svar på, hvor de bedste kaffebønner kommer fra, men når man får en god kop kaffe, kan det godt betale sig at undersøge, hvilken espressobønne den er brygget på – og finde ud af, hvilke smage der gør det til den bedste kaffe for jer. Er det Robusta eller Arabica? Er den fra Syd- eller Mellemamerika, Afrika eller Asien? Bemærk i øvrigt, at de færdigblandede poser med kaffe ofte indeholder en blanding af kaffebønner fra forskellige steder i verden.

Hvilken kaffe bruger Starbucks?

Det er lidt over en uge siden, at jeg var til kaffe-arrangement pÃ¥ Custom House, afholdt af det Seattle-baserede kaffe-imperium, Starbucks. Starbucks var i Danmark for at promovere deres nye serie af drikkeklare, kolde kaffeprodukter, som kan købes i supermarkeder og kiosker nu. Til eventen pÃ¥ Custom House var inviteret en masse modebloggere (jeg ved ikke hvorfor, men det er nok noget med trends), og de eneste madbloggere til stede var Anne au Chocolat og mig.

Starbucks’ Coffee Master hedder Andrew Smock, og det var ham, der stod for smagningen. Det var naturligvis Starbucks egne kaffer, vi smagte, men han lagde ud med at sige nogle generelle ting om kaffe, hvordan det laves og hvad det kan smage af.

Hvilken kaffe er sundest at drikke?

Om du smækker en kapsel i en Nespressomaskine, filtrerer den sorte kop i en Madam Blå eller trækker kaffen i en automat, er afgørende for din sundhed.

Filterkaffe er det sundeste valg, da den forebygger en række sygdomme og filtrerer skadelige fedtstoffer som cafestol og kahweol fra, viser en ny undersøgelse.

Er kaffe godt når man er syg?

Risikoen for at udvikle Parkinsons sygdom bliver mindre, hvis du drikker kaffe. Et amerikansk studie konkluderede, at kaffeindtag ligefrem kunne halvere din risiko for at udvikle Parkinsons. Ifølge forsøget, mindskes risikoen mest, hvis du drikker mellem én og tre kopper kaffe dagligt.

Tidligere mente man også, at kaffe faktisk kunne afhjælpe symptomerne hos patienter med Parkinsons – man troede, at det blev nemmere for dem at kontrollere deres bevægelser – men det er blevet afkræftet af et stort forskningsforsøg, lavet på McGill University Health Center in Montreal i 2017.

Et moderat kaffeindtag beskytter dig mod hjertesygdomme. Det er dog med streg under ’moderat’, for hvis du drikker fem kopper dagligt, er der ingen effekt, og hvis du drikker mere end fem kopper, bliver risikoen for hjertesygdomme større. Fire kopper kaffe om dagen mindsker til gengæld din risiko for hjertesvigt. Ifølge forskere kan det hænge sammen med, at kaffe har en positiv effekt på din diabetesrisiko og på forhøjet blodtryk – hvilket er to af de største årsager til hjertesvigt.

Hvor køber man de bedste kaffebønner?

Hos Kaffekapslen kender vi kaffe, og vi kender kaffeelskere. Derfor har vi samlet de bedste kaffebønner fra vores producenter, så du kan lave den perfekte kop kaffe. Vi har samlet vores bedste varianter fra de letristede til de mørkristede, så du selv kan male din kaffe og få den vidunderlige aroma som kun kvalitetskaffe kan give.

Når du køber luksuskaffebønner får du den ultimative kaffeoplevelse. Intet slår friskkværnet kaffe, som er lavet på de bedste kaffebønner. Så snart kaffebønner kværnes mistes aroma og smag, og jo længere tid det er siden kaffen er malet, jo mere smag og aroma går tabt. Når du maler din kaffe selv har du også muligheden for at bestemme malingsgraden. Det betyder at du kan lave en finmalet kaffe, som du kan bruge til at lave en perfekt kop espresso, du kan male det middelfint, som du kan bruge til filterkaffe eller koldbrygning, eller du kan male kaffen groft som er ideelt til en stempelkande.

Hvis du er overvejer at male din egen kaffe, vil vi anbefale at du kigger på vores udvalg af kaffekværne.

Hvilke kaffebønner bruger Starbucks?

Som ægte kaffeelsker kan et besøg på en god café sammenlignes med besøget på en fin restaurant - god kaffe er nemlig en ægte gourmetoplevelse. Går du på restaurant har du måske mødt en såkaldt Sommelier, som er en tjener med særlig ekspertise indenfor vin. I kaffeverdenen findes baristaen, som er sommelierens sidestykke. Baristaer uddannes i kaffekunsten og dyrker den med særlig stor passion. Derfor findes der også mesterskaber i Barista, hvor de testes på både udvælgelse af kaffebønner, teknik og smag.

Er du særlig glad for caféoplevelsen, kan du med fordel begynde din rejse som selvudlært barista med at vælge de samme kaffebønner, som caféerne bruger. Hos Kaffekapslen har vi sammensat et udvalg af caféfavoritter, så du kan byde dine kaffehungrende gæster på gourmetoplevelser. Det eneste det kræver, er at du har en kaffekværn.

Når kaffebønner plukkes blive de tørret og fermenterede, hvorefter de bliver ristet. Ristningen fremhæver de naturlige smagsstoffer i kaffen, samtidig med at frigivelsen af sukkerstoffer indkapsler smagen i et karamelliseret lag. Den indkapslede smag frigives derfor først i det øjeblik du maler kaffebønnen og derved giver en friskmalet kaffe også den mest optimale smagsoplevelse.

Prøv en af vores varianter af billige kaffebønner. Du kan bruge friskmalet kaffe til filterkaffe, og så bør du ikke snyde dig selv for en friskmalet espresso eller stempelkande.

Hvad er verdens bedste kaffe?

Der findes så meget forskellig kaffe i verden at der umuligt at nogen der har smagt det hele. Men som regel så kommer de bedste kaffebønner frem til overfladen og finder sin vej ind i diverse kaffeanmelderes hænder, hvorfor man godt kan konstatere at Blue Mountain kaffe er verdens bedste kaffe.

Hvilken kaffe smager bedst?

Vi har valgt kaffer med forskellige afristninger, så du kan finde alt lige fra lysristede til de mellemristede til de meget mørkristede kaffeblends, der giver en dybere og mere intens smag. Hvis det ikke siger dig så meget, kan du læse vores introduktion til kafferistningerne. 

De fleste kaffebønner på det danske marked er mellemristede; foretrækker du din kaffe stærk og fyldig, bør du vælge en mørkere ristning, mens du skal gå efter en lysere ristning, hvis du foretrækker en let syrligere kaffe.

Hvis du ønsker at få uddybet baggrunden for kaffebønner, så anbefaler vi dig at læse vores købsguide om hele kaffebønner. Du kan finde den lige her.

Kaffen dyrkes i højtliggende områder omkring Ækvator. De grønne kaffebønner eksporteres til hele verden, men de skal ristes, inden de kan sælges til forbrugeren. Langt de fleste kaffebønner, du kan købe i Europa, er ristet på europæiske risterier og altså ikke samme sted, som de er dyrket.

Italien er espressoens hjemland, og derfor er det måske ikke nogen overraskelse, at mange af de kaffer, vi har testet, kommer fra italienske risterier. Italienernes lange tradition for kafferistning og -brygning giver dem et forspring i fremstillingen af fantastisk kaffe.

  • Arcaffé Rigtig Kaffe Gold Crema (testvinder)

  • Rigtig Kaffe Super Crema

  • Rigtig Kaffe Adrianna 

  • Lavazza Super Crema

  • Le Piantagioni La Cumbre

  • Rigtig Kaffe Guanaja Økologisk

  • Arcaffé Peru 

  • Holy Bean Brasilien/Rwanda Espresso Blend Økologisk

Og husk: Uanset, hvilken kaffe du vælger, eller hvilken bryggemetode du bruger, anbefaler vi altid, at du bruger friskmalede hele kaffebønner, fordi det giver det allerbedste kafferesultat. Selv en ganske almindelig filterbryg kan blive taget til et helt nyt niveau, hvis du maler dine bønner selv, og du kan sagtens finde en billig kaffekværn til at starte med.

Desuden er det altid vigtigt at opbevare kaffen korrekt: Tørt, mørkt, køligt og i en lufttæt beholder.

Er det sundt at drikke kaffe hver dag?

Sidste år besluttede Vidensråd for Forebyggelse at gennemgå al forskning om kaffe og sygdomsforebyggelse med en tættekam for at skabe lidt klarhed. Det kom der en rapport ud af, og den er ganske positiv. Ifølge rapporten er det sundt at drikke tre til fire kopper kaffe om dagen. Nogle af de positive udmeldinger var blandt andet at:

  • Det sænker risikoen for at udvikle type 2 diabetes og Parkinsons syge med 25 procent.

  • Det mindsker risikoen for blodprop og hjerneblødning med ti procent.

  • Det ser ud til at have en gunstig effekt mod Alzheimers syge og depression.

Er instant kaffe lige så sundt som filterkaffe?

Jeg betragter brygning af espresso, vi ved stadig ikke så meget om, hvor mange af de skadelige stoffer i bønnerne, der udskilles i vandet, og ryger således ned, når du tager en slurk af din kaffe.

Og det er indholdet af disse, der er afgørende for at vurdere, hvor god din kop er for dig.