:

Hvad sker på Charlottenlund Slot?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad sker på Charlottenlund Slot?
 2. Hvem har boet på Charlottenlund Slot?
 3. Hvem boede på Charlottenlund Slot?
 4. Hvilket slot er Danmarks største?
 5. Hvad er det ældste slot i Danmark?
 6. Hvorfor hedder det Charlottenlund?
 7. Hvad bliver Frederiksberg Slot brugt til i dag?
 8. Hvilket slot er Danmarks ældste?
 9. Hvem ejer Dragsholm slot?
 10. Hvad hedder Danmarks største slot?
 11. Hvad koster en overnatning på Dragsholm Slot?
 12. Kan man bade ved Charlottenlund Fort?
 13. Hvor gammel er Gentofte?
 14. Hvad er det største slot i Danmark?
 15. Hvad hedder Danmarks smukkeste herregård?

Hvad sker på Charlottenlund Slot?

Når sommersolens allerførste varme stråler rammer Danmark i juni måned åbner Charlottenlund Slotshave helt eksklusivt for en ny festival: Sommersol på Slottet.

Holdet bag Musik i Lejet og Charlottenlund Slot inviterer til en ny festival med de samme ingredienser og i ligeså skønne omgivelser, som vi kender fra Musik i Lejets strandkant. Nu sker det i Charlottenlunds historiske og unikke Slotshave, som er omdrejningspunkt for Sommersol på Slottets to dage.

Hvem har boet på Charlottenlund Slot?

Kronborgs historie tager sin begyndelse længe før slottets grundlægger, Frederik 2., i 1574 beslutter at opføre sit moderne renæssancebyggeri ved Helsingør. Ja, faktisk går Kronborgs historie tilbage til 1400-tallet, hvor Erik af Pommern anlægger en middelalderborg på præcis det sted, hvor Kronborg ligger i dag. Han kalder borgen for Krogen.

Eriks Krogen havde tilmed samme størrelse, og blev bygget for at gennemtvinge den nye told, som Erik indførte i sin regeringstid; Øresundstolden. Tolden betød, at alle handelsskibe, skulle lægge til ved Krogen, og betale én tolden på engelsk nobel. Hvis ikke skibene gjorde som befalet, blev der affyret kanoner fra Krogen og fra Eriks fæstning i Helsingborg, der dengang var dansk.

Hvem boede på Charlottenlund Slot?

Charlottenlund Slot

er opført til - og opkaldt efter - Christian VI's søster prinsesse Charlotte Amalie i 1731-33, formentlig af arkitekten Johan Cornelius Krieger under ingeniørofficeren H.H. Scheels ledelse. I virkeligheden var det ikke et nyt slot, men en ombygning og udvidelse af et ældre lystslot, kaldet Gyldenlund.

Hvilket slot er Danmarks største?

Egeskov Slot ligger midt på Fyn og er også én af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. På slottet bor Greve Michael Ahlefeldt og hans familie, og der er åbent for gæster.

Af alle de danske slotte er Egeskov virkelig en sjov oplevelse for børnene, og her kan I sagtens få en hel dag til at gå. Oplev den fantastiske have – også kaldet Danmarks smukkeste have, legepladsen og fantastiske labyrinter, udstillinger i de store avlsbygninger med veteranbiler, motorcykler, klædedragter, dukkehuse og meget andet.

Kom indenfor på Frederiksborg Slot, der er Nordens største renæssanceslot. Der venter dig en eventyrlig oplevelse. Indenfor viser Nationalhistorisk Museum 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk og historien gøres levende for børn i Børnenes Danmarkshistorie.

Slottet er bygget på tre små øer i Slotssøen og blev opført af Frederik den 2. Men det var hans søn, Christian den. 4, der opførte det flotte bygningsværk, som vi kender det i dag.

Marselisborg Slot er dronningens sommer- og juleresidens i Aarhus. Bygningen stod færdig i 1902 som folkets bryllupsgave til den senere Kong Christian X og Dronning Alexandrine.

Dronningen har frit udsyn over hav og skov, men bygningen er for forbipasserende noget utilnærmelig, når Dronningen residerer der.

Hvad er det ældste slot i Danmark?

Nyborg Slot blev opført som en ringmursborg med mægtige mure, to firkantede hjørnetårne, to runde hjørnetårne og seks nordlige og vestlige ringmursflankeringstårne langs den nordlige og vestlige ringmur. På samme tid blev der også anlagt en bybefæstning omkring Nyborg. Det er således nærliggende at antage, at Nyborg ud over at være et stærkt militært og strategisk anlæg også fra begyndelsen var tiltænkt at huse det danske parlament med alt, hvad det krævede af beskyttelse, plads, repræsentative lokaler, logistik m.m.

Den voldgravsomkransede borgbanke, hvortil der blev skabt kunstig vandtilførsel via en kanal, er årringsdateret til 1209‑10. På indersiden af ringmuren blev der mod vest og nord opført to romanske stenhuse med en længde på 30 m og en bredde på 10 m, hvoraf det vestlige endnu er bevaret i Kongefløjen. Huset var oprindelig i to stokværk, men blev i 1300‑1400-tallet tilføjet et ekstra stokværk og udbygget mod nord og syd. Det er også i denne periode, at borgen tilføjedes en sydlig bindingsværksfløj, som blev forbundet med en sydlig udvidelse af Kongefløjen.

Borgens nordøstlige hjørne brændte i begyndelsen af 1300-tallet, hvorefter hovedtårnet blev reduceret, og det nordlige stenhus ombygget. En følge af branden var formentlig, at der umiddelbart efter blev opført et nyt hovedtårn midt i den østlige ringmur. Tårnet var oprindelig udstyret med en porttvinger, som tvang eventuelle angribende fjender ad en særlig rute ind i borgen, som nemt kunne forsvares. Tårnet, der siden blev reduceret i højden, er i dag bevaret som Vagttårnet.

Hvorfor hedder det Charlottenlund?

I Charlottenlund ligger muséet Ordrupgaard med én af Nordeuropas mest omfattende samlinger af dansk og fransk kunst fra det 19.- og begyndelsen af det 20. århundrede.

Ved Charlottenlund Strandpark finder man Charlottenlund Fort, opført i årene 1883-86 som et kystbatteri, nu et populært sted for campinggæster ikke mindst på grund af den nært beliggende strand. Tæt herved lå indtil 2012 seværdigheden Danmarks Akvarium, der nu er flyttet til Amager.

Gentofte Kommunes største rekreative område er Charlottenlund Skov der er beliggende ved Strandparken og ud til Øresund. Skoven er en grøn oase i det tætbebyggede område. Nord for det grønne område ligger Charlottenlund Travbane der har ugentlige hestevæddeløb, hovedsageligt med danske hesteejere, men også med international deltagelse flere gange årligt.

Hvad bliver Frederiksberg Slot brugt til i dag?

Forudsætningen for Frederiksberg Have og Søndermarken er Frederiksberg Slot, der danner det naturlige midtpunkt mellem de to haver. Slottet blev opført under Frederik 4. i begyndelsen af 1700-tallet i italiensk inspireret barokstil. Siden 1869 huser slottet Hærens Officersskole. Man kan besøge slottet i forbindelse med offentlige rundvisninger, arrangeret af Hærens Officersskoles Fond.

Hvilket slot er Danmarks ældste?

Dragsholm Slot er blandt de ældste  fungerende verdslige bygninger i Danmark og ligger ud til Sejerøbugten i den sydvestlige del af Odsherred i Nordvestsjælland. Og med 800 år på bagen har slottet oplevet lidt af hvert, hvilket måske også er årsagen til, at det, efter sigende, huser flere spøgelser.

Siden 1937 har Dragsholm Slot være ejet af Bøttger-familien, hvor Mads Hylleholt Bøttger siden 2005 har drevet slottet. Mads havde en ambition om at skabe noget særligt på slottet. At bevare og viderebringe slottets historiske autenticitet og områdets karakter – og samtidig bringe slottet og dets kulturhistorie ind i det 21. århundredes funktionalitet og æstetik.

Mads gik i gang med en række ombygninger og renoveringen af bl.a. værelserne på slottet, gods- og portnerboligen og gourmetrestauranten i kælderen.

Hvem ejer Dragsholm slot?

Jeg interesserer mig for samfundsforhold i bred forstand og er engageret på tværs af brancher via bestyrelsesarbejde og partnerskaber. Jeg er nysgerrig og tager gerne en udfordring op. Derfor er jeg løbende på udkig efter nye engagementer i bestyrelser såvel som forretninger.

Mine virksomheder hører til inden for hospitality, og det er vores ønske at berige gæster med oplevelser, hvor nærvær, positivitet og professionalisme er ledestjerne.

Vi tager gerne en udfordring op og sætter nye standarder. Med dedikeret kompromisløshed vil vi overgå gæsternes forventninger og har appetit på meget og mere.

Hvad hedder Danmarks største slot?

På det nordlige Stevns breder Gjorslev Gods sig ud med markerne omkring slottet og skoven langs kysten, og sådan har det været i mere end 600 år. Besøg Gjorslev Slot og Slotspark til kulturoplevelser, historiske temarundvisninger og sommerens markedsdag. Tag ud på godsets område til naturoplevelser og klassisk frokost hos Traktørstedet Bøgeskoven.

Hvad koster en overnatning på Dragsholm Slot?

Et hotelophold på Dragsholm Slot på Sjælland er en oplevelse af historiens sitrende vingesus, en historie at fortælle videre, og frem for alt en historie at gemme i hjertet. Vi er historiebærere, men i lige så høj grad historieskabere; vi værner om vores arv, men har samtidig en visionær tilgang til service og værtskab, ligesom vi eksperimenterer med kulinariske nybrud i vores køkkener. Alt sammen ud fra et ønske om at skabe timer og dage, der skiller sig ud, når du tænker tilbage.

Kan man bade ved Charlottenlund Fort?

De, der i sin tid har fundet på at kalde en overfyldt strand for et flueplaster, har garanteret skævet til stranden ved Charlottenlund Fort på en steghed sommerdag. For der er godt nok mange mennesker. Der ligger folk overalt både på græsplænerne og helt nede ved vandet på den smalle sandstribe. Men der er også god grund til, at særligt børnefamilier vælger lige netop dén strand. Der er alle faciliteter, nærliggende cafeer, rigtig godt børnebadevand og ikke mindst de gamle volde og kanoner, der vidner om tidlige tiders fort – og som udgør en skøn legeplads. Der er også en campingplads på stedet.

Hvor gammel er Gentofte?

Det betyder meget for os, at en tur i biografen er hyggelig. I vinterhalvåret er der ild i pejsen. Om sommeren åbner vi dørene ud til den lille gård. Vi har gjort meget ud af at indrette et stemningsfuldt caféområde i biografens foyer og vil gerne sikre kvalitet i vores caféudvalg med bl.a. Hansen is, Fairtrade kaffe, specialøl, vin og økologisk saft. Cafeen er indrettet med designermøbler af bl.a. Børge Mogensen.

Hvad er det største slot i Danmark?

Du behøver ikke et kort for at navigere dig i retning af de mange majestætiske slotte i København og uden for bymurene. Det er bare at kigge op og gå efter de grønne, irrede spir, der fortæller en lang og storslået kulturhistorie om vores hovedstad.

Hvad hedder Danmarks smukkeste herregård?

Historiske Huse afholdt konkurrencen for at vise danskerne de mange imponerede herregårde rundt omkring i landet – men også for, at skabe opmærksomhed omkring de skærpede vilkår, som har ramt ejerne. Støttemidlerne til at holde stederne er reduceret til et symbolsk niveau over de sidste 30 år, samtidig med, at statens krav til istandsættelse er øget. 17 herregårde fra hele landet var med i konkurrencen. Fire eksperter havde til opgave at udvælge de heldige kandidater, der kom igennem nåleøjet til den endelige konkurrence. Alle danskere har kunnet stemme online på deres favorit og det har godt 10.000 gjort. For at undgå snyd har man kun kunnet afgive én stemme pr. IP-adresse (husstand eller firma).

”Selvom over 10.000 havde stemt, var der kun 30 stemmer mellem første- og andenpladsen, og der var intens spænding til det sidste. Alle 17 herregårde er vindere i vores øjne, idet de er sluppet igennem vores eksperters nåleøje for overhovedet at blive nominerede blandt de over 700 danske herregårde. Men Voergaard er en værdig vinder og en fantastisk repræsentant for Nordjylland.  Det er opført i 1500-tallet, men det er bevaret på imponerende vis, og man mærker tydeligt, hvordan det er opført med henblik på forsvar i ustabile tider. Og så er det fantastisk, at det er et sted, der er åbent for offentligheden og støttet af masser af frivillige nordjyder,” siger Birthe Iuel, Præsident for Historiske Huse og fortsætter:

”Vi ønsker Voergaard tillykke og glæder os til at fejre dem. Og vi håber, at danskerne får øjnene op for de mange smukke herregårde, der ligger strøet ud over hele landet. Selvom der kun er én, der ifølge vores afstemning er den smukkeste, så er der hundredevis af skønheder blandt de øvrige herregårdsmiljøer, både når det gælder bygningsværkerne og deres naturskønne omgivelser,” understreger Birthe Iuel.