:

Hvad koster Cisternerne?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad koster Cisternerne?
  2. Hvad er Cisternerne i København?
  3. Hvad blev Cisternerne brugt til?
  4. Hvor koldt er der i Cisternerne?
  5. Hvad betyder cisterne?
  6. Er det gratis at komme ind på Nationalmuseet?
  7. Hvad betyder ordet cisterne?
  8. Hvornår blev Cisternerne bygget?
  9. Hvordan renser man en cisterne?
  10. Hvordan afkalkes cisterne?
  11. Kan man afkalke en cisterne?
  12. Er alle museer gratis om onsdagen?
  13. Hvilke museer er gratis for pensionister?
  14. Hvor mange liter vand er der i en cisterne?
  15. Kan man hælde eddike i cisternen?
  16. What is a cistern in Denmark?
  17. Where is Cisternerne?
  18. What is the Cisternerne expedition?
  19. What is Frederiksberg cisterns?
  20. What is a cistern in Denmark?
  21. Where is Cisternerne?
  22. What is the Cisternerne expedition?
  23. What is Frederiksberg cisterns?

Hvad koster Cisternerne?

I nybyggeri og i moderne badeværelser er vægtoiletter meget populære. Og det er der gode grunde til. Et indbygningstoilet er som regel nemmere at holde rent end et fritstående gulvtoilet, fordi overfladerne er færre og nemmere at komme til. Alle kender til besværet ved at fjerne støv og snavs fra bagsiden af en toiletkumme.

 Hele toilettet optager også mindre plads i badeværelsesrummet, det frigiver gulvplads, som kan bruges til andet. Mange oplever samtidig, at den minimalistiske stil passer godt til den moderne og enkle nordiske indretning. Selve indbygningstoiletterne fås i mange forskellige udgaver, med cisterner og paneler i forskellige højder, og det giver en relativt stor fleksibilitet i indretningsmulighederne.

Hvad er Cisternerne i København?

I Søndermarken udgravede Københavns Vandforsyning 1856‑59 et åbent vandreservoir, der skulle forsyne Københavns voksende befolkning med rent drikkevand. København havde i 1853 været ramt af en koleraepidemi, der især spredtes gennem forurenede brønde. I det nye vandsystem blev vand fra bl.a. Damhussøen samlet i Sankt Jørgens Sø, hvorfra det blev filtreret. Herfra blev vandet ledt til pumpehuset (indviet 1859) i Studiestræde, der med dampkraft sørgede for et højt nok tryk, til at vandet kunne pumpes op i de høje byhuse. Overskydende vand blev pumpet til Cisternerne, der lå foran Frederiksberg Slot på Københavns højeste punkt og kunne fungere som vandtårn, når pumperne var slukket. I 1891 blev reservoiret dækket af pga. risikoen for forurening, og på pladsen blev anlagt græsplæne og springvand. Cisternerne fungerede som drikkevandsreservoir frem til 1933 og blev endeligt tømt for vand i 1981.

Hvad blev Cisternerne brugt til?

Dybt under Søndermarkens grønne plæne gemmer sig en stor underjordisk verden, hvor dagslyset aldrig når ned. Cisternerne er en del af Frederiksbergmuseerne, og danner ramme om både kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.

Her indhyller mørket, kulden og fugten dig i en verden, der minder om bÃ¥de glemte katedraler og dystre katakomber. Cisternerne pÃ¥ Frederiksberg Bakke er Danmarks eneste drypstenshule. Drypstensdannelse er et almindeligt fænomen i beton, men ingen af disse forekomster kan dog sammenlignes med drypstenene i Cisternerne i størrelse og mangfoldighed.

Hvor koldt er der i Cisternerne?

I Cisterne under Søndermarken over for Frederiksberg Slot gemmer der sig 4.400 kvadratmeter i et tidligere vandreservoir. Kunstner forvandler nu rummet til en kæmpe installation hvor lyset som farvestrålende penselstrøg bryder med mørket.

De er de færreste kunstgallerier hvor luftfugtigheden er tæt på 100 procent, dagslyset aldrig når ned, hvor rumklangen runger i 17 sekunder, og temperaturen svinger mellem 4 og 16 grader.

Hvad betyder cisterne?

I Bibelen henviser ordet "cisterne" til et menneskeskabt reservoir eller tank, der bruges til at opsamle og opbevare vand. Cisterner var væsentlige kilder til vand i det tørre klima i Israel og Mellemøsten, der gav vand til at drikke, vaske og vande.

At forstå den bibelske betydning af cisterner giver indsigt i menneskers livsstil og udfordringer i Bibelens tid. Cisterner nævnes ofte, både bogstaveligt og metaforisk, i hele Det Gamle og Nye Testamente.

En cisterne er et kunstigt reservoir eller tank skåret i klippe og bruges til at opsamle og opbevare vand (2 Kongebog 18:31, Esajas 36:16 NKJV). Cisterner var væsentlige kilder til vand i det tørre klima i Israel, Palæstina og Mellemøsten. Med begrænsede naturlige søer, floder og kilder var folk afhængige af at samle regnvand og grundvand i cisterner for at dække deres behov.

Cisterner kom i forskellige størrelser og former, såsom flaskeformede cisterner, kanalformede cisterner og komplicerede underjordiske cisternesystemer. De blev vandtæt med gips for at forhindre nedsivning. Hjem ville almindeligvis have en lille cisterne i gården, mens byer havde store offentlige cisterner.

Er det gratis at komme ind på Nationalmuseet?

Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

Hvad betyder ordet cisterne?

Vandbeholder. Som regel bruges udtrykket til den vandtank der sidder på et toilet. Ellers bruges det mest om en opsamlingstank til regnvand.

Hvornår blev Cisternerne bygget?

"Cisternerne er et gammelt højdereservoir anlagt af Københavns Vandforsyning. Udgravningen startede i 1856, og anlægget stod færdigt tre år senere. Vandet blev pumpet op til Cisternerne via Pumpehuset i Studiestræde, der hentede vand fra bl.a. Damhussøen og Skt. Jørgens Sø. Oprindeligt var reservoiret åbent opadtil og stod som et flot vandspejl overfor Frederiksberg slot, men af hensyn til forurening og smittefare blev reservoiret overdækket med en formstøbt betonkonstruktion i 1891. Ved samme lejlighed anlagde man en græsplæne med et springvand i midten. Cisternerne ophørte med at fungere som drikkevandsreservoir i 1933, men blev først tømt for vand i 1981.

I forbindelse med at København var europæisk Kulturby i 1996 blev Cisternerne taget i brug som udstillingsrum, efter initiativ fra Frederiksberg Kommune og galleriejer Max Seidenfaden, der fra 2001 til 2013 drev Cisternerne som Museum for Moderne Glaskunst. I dag er Cisternerne en del af Frederiksbergmuseerne. De danner ramme om både kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima. Cisternerne er 4.320 kvadratmeter og består af tre lige store rum. Det er 4,2 meter højt og kan med en maksimal vandstand på 3,7 meter rumme ca. 16 millioner liter vand. Væggene og rumadskillelserne i Cisternerne er bygget af kraftige granitblokke, gulvet er støbt beton, søjlerne, der bærer loftet, er murede, mens loftet er udført i formstøbt beton." citat fra Cisternernes hjemmeside

Hvordan renser man en cisterne?

Selvom kalk ikke er skadeligt for sundheden, kan det kan skabe en del problemer i husholdningen, og altså også for toilettes cisterne.

Kalk sætter sig som aflejringer, og problemet kendes bedst ved, at der begynder at sætte sig sorte eller gule striber i toiletkummen. Kalken i cisternen er ikke umiddelbart synlig. Men desværre kan det bl.a. resultere i, at kalk sætter sig på cisternes bevægelige dele, så toilettet løber, eller ikke vil trække ud.

Et løbende toilet kan på kort tid øge vandforbruget med adskillige kubikmeter, og dermed sende vandregning i vejret. I de fleste tilfælde vil du dog selv kunne afkalke cisternen, og dermed afhjælpe problemet for en tid.

Som udgangspunkt findes der 2 typer cisterner – de fritstående og synlige, og de indbyggede og skjulte cisterner. Begge typer kan afkalkes, men det kan være lidt mere vanskeligt at få adgang til de indbyggede modeller.

Hvis du har mistanke om, at der er kalk i cisternen, så kan du roligt forsøge med en afkalkning. Afkalkningen skader aldrig, og kan løse mange problemer.

Hvordan afkalkes cisterne?

Det er stort set ikke til at undgå. Kalk. Det kan sætte sig i toilettet, på bruseren, i kaffemaskinen og andre steder i hjemmet. I Danmark er der endda nogle områder, der har mere kalk end andre. Er du en af dem, kan du derfor have større problemer med de mælkehvide aflejringer.

Vores vand fra undergrunden indeholder en naturlig mængde kalk. Den kemiske betegnelse er CaCO3, som betyder calciumcarbonat. Du kan blandt andet genkende det ved de hvide og hvidgullige aflejringer, der ligger løst i din elkedel eller sætter sig fast på fliserne. Det er ikke sundhedsskadeligt. Men kalk er både et kosmetisk problem og kan forkorte levetiden på dine maskiner, der bruger vand.

Det kan for eksempel være din vaske- og opvaskemaskine. Når kalken sætter sig fast, bruger maskinerne nemlig mere energi og skal arbejde hårdere. Samtidig skal du for eksempel bruge mere sæbe for at få dit tøj rent. Meget kalk i vandet er altså slidsomt.

Kan man afkalke en cisterne?

Mit toilet løber. Jeg ved at jeg burde skifte pakning i cisternen, men den er meget svær at komme til. Den er indbygget i skunken hvor der er meget lidt plads og jeg tror jeg skal rive en del ned for at komme til den. Jeg kan dog komme til cisternen fra knappen hvor man trækker ud. Det er lykkedes mig at "sprøjte" noget minus kalk ned i cisternen med en tynd slange. Det hjalp Desværre ikke , men jeg er i tvivl om hvad jeg skal komme i uden at det ødelægger pakningen, da jeg ved at f.eks. Eddikesyre ødelægger pakningen.

Er der nogen der har forslag til et afkalkningsmiddel der kun tager kalken og ikke ødelægger pakningen?

Er alle museer gratis om onsdagen?

Publiceret 3. januar 2023

Glyptoteket er en oase og et åndehul midt i København. Siden Glyptoteket åbnede i 1897, er museets besøgstal mere end tidoblet. En stor andel kommer tirsdag, hvor der er fri entré. Med op mod 6.000 gæster på disse dage, kan vi ikke længere give vores gæster den oplevelse, som vi ønsker, og som vi ved, at de efterspørger – nemlig en museumsoplevelse med plads til ro og fordybelse.

Hvilke museer er gratis for pensionister?

Jeg har lavet grundig research af museerne i København, og hvilke gratis museums, der var i København. Ved at vide hvornår du gratis kan besøge Københavns forskellige museer, så får du mest muligt ud af din tid og penge.

København er en skøn by, men om vinteren og i det danske forår, så er indendørs seværdigheder som museum at fortrække. Endnu bedre gør det når museet er GRATIS indendørs seværdigheder i København.

Davids samling er det eneste museum på listen som altid er gratis at besøge. Det er imponerende nok også et af de største museums jeg har besøgt i København centrum. Davids Samling er 4 etager stort, med 2 mellemetager, og du kan hurtigt bruge mange timer i det store museum.

Museet er inddelt i 3 udstillinger: 1. Islamisk samling, Ældre Europæisk samling, Nyere dansk samling. Derudover er der løbende særudstillinger, hvilket giver god grund til at besøge museet flere gange. Davids samling har rigtig meget du kan gå i dybden med, og samlingerne på museet er store. Hvis du gerne vil have en mere detaljeret beskrivelse af Davids samling, så læs mit rejseindlæg om museet her.

Arbejder museet i København er arbejdernes stolthed og et hyldest til deres historie.

Det første, der møder en på arbejder museet er den store museums shop, hvor det blandt andet er muligt at købe Richs kaffeerstatning. Derefter går man ovenpå til den historiske festsal, der i næsten 100 år var arbejderbevægelsens faste mødested i København.

Igennem festsalen kommer man til museets cafe, som har det skønneste retro design. Fra cafeen kommer man ind i ”gaderne”, som forestiller butiksvinduer fra før i tiden. Herfra kan du gå på opdagelse i museets mange rum og etager, og fordybe dig i arbejdernes lange, hårde og ikke mindst vigtige kamp.

Hver onsdag er der gratis adgang på Thorvaldsens museum ved siden af Christiansborg slot. De øvrige dage i ugen koster det 70. kr at komme ind.

Thorvaldsens Museum er det eneste sted i verden, hvor du samlet kan se alle værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Bertel Thorvaldsen er inspiration til navnet på museet.

Den 18. september 1848 åbnede Thorvaldsens Museum som den første offentlige museumsbygning i Danmark. Udover Thorvaldsens egne skulpturer, tegninger, skitser til skulpturer og relieffer, indeholder museet også Bertel Thorvaldsen omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid og samlinger af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.

Glyptoteket åbnede for offentligheden i 1897 og huser i dag over 10.000 forskellige kunstværker. Det er gratis at besøge hver tirsdag, og alle øvrige dage koster det 115 kr.

Størstedelen er kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet. Der udstilles blandt andet marmorfigure, malerier, mumierog det meget underholdende nasotek (som er en samling af statue næser).

Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), som var en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen. Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han den enestående samling af kunst- og kulturgenstande.

Nikolaj Kunsthal udstiller samtidens kunst. Stedet har årligt fem – seks udstillinger, der sætter fokus på kulturen, historien, fremtiden og det enkelte menneske.

Hver onsdag kan du gratis besøge Nikolaj Kunsthal. Alle øvrige dage koster det 115 kr.

Hvor mange liter vand er der i en cisterne?

I over 40 år har det lille skyl på toilettet sparet meget vand og mange penge i utallige husholdninger.

Kombinationstoilettet med den todelte udskyldningsmulighed blev første gang foreslået af den indutrielle designer Victor Papanek. Det første toilet med dobbeltskyl var dog først på markedet i 1980.

  • Gammeldags toiletter med væghængte cisterner bruger ifølge energitjenesten.dk op til 12 liter vand pr. skyl.
  • Senere sammenbyggede toiletter med cisterne og wc-kumme i ét bruger omkring 9 liter pr. skyl.
  • Moderne toiletter er nede på 6 liter pr. skyl.
  • På kombinationstoiletter med lille skyl er forbruget ca. 6 liter på det store skyl og ned til 2 liter på det lille skyl.

Så hvorfor ikke bruge det lille skyl hver gang? Med de vandmængder er det jo muligt for en familie at tjene ind til et nyt toilet i løbet af et par år.

Kan man hælde eddike i cisternen?

I mit område af landet er det ledningsførte vand ret hårdt og det danner derfor let kalkbelægninger. Belægningerne er brun-grå med noget sort iblandet belægningerne.Min vedligeholdelse af WC cisternens indre indskrænker sig til at forsøge at fjerne kalken når ventil og flyder ikke længere kan bevæge sig. Så er det altså også ret voldsomt.Flydende afkalkningsmidler bider tilsyneladende slet ikke på kalken. Eddikesyre virker, men kun meget langsomt - og her taler vi om dage til uger!Forsøg med saltsyre (grøn plastflaske i supermarkedet) er betydeligt mere virksomt. Men jeg er betænkelig for her er der virkelig tale om tydelig kemisk reaktion. Min omgang med syren er forsigtig - det er måske overkill?Med tålmodighed er det ene af toiletterne (ventil og svømmer) nu igen anvendeligt, men både dette og det andet toilet har i WC skålen brug for mere effektivt virkende midler.Jeg kan naturligvis fortsætte med saltsyren, men jeg er betænkelig ved eventuelle følgeskader på både afløbene om mig selv - det lugter ikke ret godt og svider stærkt i næsen trods forsigtigheden.Og de sorte aflejringer angribes slet ikke af saltsyren.Jeg håber der i ingeniørkredse findes kyndige folk i disse sager, som kan give råd om den fortsatte rengøring. Helst med metoder, som ikke bringer husets øvrige installationer - og mig selv - i fare.Udvejen med at udskifte de gamle IFÖ enheder til nye er selvfølgelig nærliggende - men jeg opgiver ikke gerne den udfordring jeg synes problemet er.

HP

What is a cistern in Denmark?

The Cisterns, or Cisternerne in Danish, are the former water reservoirs for Copenhagen, located under the green grass of Søndermarken park across from Frederiksberg Castle in Frederiksberg. Here, in a massive underground space, 16 million litres of drinking water used to flow in a space free from natural light.

Where is Cisternerne?

Cisternerne is an integral part of the Frederiksberg Museums ( Frederiksbergmuseerne) where the singularity of its architecture and atmosphere remains a core attraction. Located under Frederiksberg Hill in the heart of Søndermarken Park, Cisternerne is a cave underneath the city

What is the Cisternerne expedition?

The expedition was a joint initiative between the City of Frederiksberg and gallery owner Max Seidenfaden, who continued to run Cisternerne as a museum of modern glass art from 20. From 2013, Cisternerne became a part of the Frederiksberg Museums ( Frederiksbergmuseerne) and was turned into an exhibition space for contemporary art.

What is Frederiksberg cisterns?

Today, The Cisterns is an integral part of Frederiksberg Museums, acting as a venue for art exhibitions and other events where the singularity of its architecture and atmosphere remains a core attraction.

What is a cistern in Denmark?

The Cisterns, or Cisternerne in Danish, are the former water reservoirs for Copenhagen, located under the green grass of Søndermarken park across from Frederiksberg Castle in Frederiksberg. Here, in a massive underground space, 16 million litres of drinking water used to flow in a space free from natural light.

Where is Cisternerne?

Cisternerne is an integral part of the Frederiksberg Museums ( Frederiksbergmuseerne) where the singularity of its architecture and atmosphere remains a core attraction. Located under Frederiksberg Hill in the heart of Søndermarken Park, Cisternerne is a cave underneath the city

What is the Cisternerne expedition?

The expedition was a joint initiative between the City of Frederiksberg and gallery owner Max Seidenfaden, who continued to run Cisternerne as a museum of modern glass art from 20. From 2013, Cisternerne became a part of the Frederiksberg Museums ( Frederiksbergmuseerne) and was turned into an exhibition space for contemporary art.

What is Frederiksberg cisterns?

Today, The Cisterns is an integral part of Frederiksberg Museums, acting as a venue for art exhibitions and other events where the singularity of its architecture and atmosphere remains a core attraction.