:

Er VM trofæet ægte guld?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er VM trofæet ægte guld?
 2. Hvor kan man købe en pokal?
 3. Hvem må røre VM trofæ?
 4. Hvad forestiller VM trofæet?
 5. Hvor meget koster VM trofæet?
 6. Hvordan finder jeg ud af om det er ægte guld?
 7. Hvad giver pokalen adgang til?
 8. Hvem har flest pokaltitler i Danmark?
 9. Hvem har rettigheder til VM?
 10. Hvor meget vejer VM trofæ?
 11. Hvor kan jeg se VM gratis?
 12. Hvor meget har Qatar brugt på VM?
 13. Hvor meget er håndbold trofæet værd?
 14. Kan man selv teste guld?
 15. Kan man se forskel på 14 og 18 karat guld?

Er VM trofæet ægte guld?

Men Fifa er især ivrig efter at beholde den. Originalen, der måler 36,8 cm, vejer 6,175 kg, er lavet af 18 karat guld og er beklædt med malakit (en halvædelsten), er dyrebart bevaret af instansen. Vinderne af VM får en forgyldt kopi.

Hvis Frankrig vinder konkurrencen, vil de modtage en check på 10 millioner mere mod en check på 7 millioner euro, hvis de fejler i finalen. Såfremt Blues opnår et fejlfrit forløb, vil Forbundet lomme 34 millioner euro.

Men bag glæden ved at spille rundbold og støtte dit hold spiller der et drama om tilrettelæggelsen af ​​den næste internationale konkurrence: VM i Qatar fra 21. november til 18. december 2022.

FIFA har besluttet at udstille trofæet på National Football Museum i Preston. Brasilien vandt konkurrencen for tredje gang i 1970, hvilket giver dem mulighed for at beholde pokalen permanent, som Jules Rimet havde ønsket i 1930.

Hvor kan man købe en pokal?

Kun statsoverhoveder og tidligere verdensmestre må røre det ikoniske trofæ.

Derfor måtte DBU-direktør Jakob Jensen på lige fod med en række franske diplomater og andre inviterede gæster nøjes med at betragte trofæet på afstand, mens Frank Leboeuf var den eneste, der fik sin hånd på trofæet, når det var ude af sin montre.

Torsdag har offentligheden mulighed for at se det 36 centimeter høje guldtrofæ, når det bliver udstillet i Parken. Her forventes mellem 6000 og 10.000 mennesker at besøge nationalarenaen.

Efter en programfri lørdag rejser trofæet søndag videre til Berlin, der er næste destination på Fifa World Cup Trophy Tour, der er faciliteret af læskedrikgiganten og VM-sponsoren Coca-Cola.

Alle 32 VM-deltagende lande - og 19 andre nationer - får besøg af trofæet inden slutrunden i Qatar. Rundturen startede i maj.

Tyskland var det første land til at vinde det nuværende VM-trofæ i 1974.

Hvem må røre VM trofæ?

Kun statsoverhoveder og tidligere verdensmestre må røre det ikoniske trofæ.

Derfor måtte DBU-direktør Jakob Jensen på lige fod med en række franske diplomater og andre inviterede gæster nøjes med at betragte trofæet på afstand, mens Frank Leboeuf var den eneste, der fik sin hånd på trofæet, når det var ude af sin montre.

Torsdag har offentligheden mulighed for at se det 36 centimeter høje guldtrofæ, når det bliver udstillet i Parken. Her forventes mellem 6000 og 10.000 mennesker at besøge nationalarenaen.

Efter en programfri lørdag rejser trofæet søndag videre til Berlin, der er næste destination på Fifa World Cup Trophy Tour, der er faciliteret af læskedrikgiganten og VM-sponsoren Coca-Cola.

Alle 32 VM-deltagende lande - og 19 andre nationer - får besøg af trofæet inden slutrunden i Qatar. Rundturen startede i maj.

Tyskland var det første land til at vinde det nuværende VM-trofæ i 1974.

Hvad forestiller VM trofæet?

Siden 1930 har to pokaler repræsenteret sejren i verdensmesterskaberne i fodbold. Først det forhenværende Jules Rimet Trophy, først kendt som ”Victory”, blev overrakt var i 1930, da Uruguays tropper fik æren af at have det i hænderne.

Skulpturen lignede dengang på ingen måde det trofæ, som vi for fire år siden så Italien hæve i vejret. Det gamle Jules Rimet Trophy, opkaldt efter den forhenværende præsident, bestod af guldbelagt sterlingsølv og den turkise sten lapis lazuli. Gudinden Nike var det åbenlyse hovedmotiv.

Jules Rimet-trofæet blev også overrakt i historiske perioder. Under anden verdenskrig måtte de italienske vindere transportere trofæet fra en hemmelig bank i Rom, og derefter opbevares hos den italienske FIFA-vicepræsident, Ottorino Barassi.

Hvor meget koster VM trofæet?

Jules Rimet-pokalen var den oprindelige præmie til vinderen af VM i fodbold. Oprindelig hed pokalen blot World Cup eller Coupe du Monde, men den blev omdøbt i 1946 til ære for FIFA's formand Jules Rimet, som i 1929 fik gennemført et forslag om at oprette en VM-turnering. Pokalen blev designet af Abel Lafleur, er 35 cm høj og vejer 3,8 kg og var lavet af guldbelagt sølv. Pokalen forestillede en statuette af den græske sejrsgudinde Nike.

Under 2. verdenskrig var pokalen i Italiens besiddelse. For at den ikke skulle falde i nazisternes hænder, gemte Ottorino Barassi fra det italienske fodboldforbund (Federazione Italiana Giuoco Calcio) pokalen under sin seng i en skotøjsæske.

Pokalen blev stjålet under en offentlig udstilling før VM 1966 i England, men den blev fundet kun syv dage senere af en hund der hed Pickles, indpakket i en avis og efterladt i en hæk i Norwood i det sydlige London. Som en sikkerhedsforanstaltning fik FIFA i dybeste hemmelighed fremstillet en kopi af pokalen til fejringerne efter VM-finalen. Kopien blev også brugt ved senere lejligheder indtil 1970, og den blev solgt ved en auktion i 1997 for $425.015.

Hvordan finder jeg ud af om det er ægte guld?

Der findes forskellige tricks til at finde ud af, om dit smykke er lavet af guld. Du vil måske blive overrasket over resultatet.  

Hvad giver pokalen adgang til?

Om tre uger tager 92 hold fra serie 3 til NordicBet Liga hul på første runde af årets pokalturnering. I september indtræder holdene fra 3F Superliga – og så fortsætter jagten om at blive mestre i Sydbank Pokalen 2021/22. Allerede nu er det besluttet, hvor næste års finale skal afvikles. Det bliver Brøndby Stadion, der får lov at lægge græs til den traditionelt store fodboldfest. I 2023 rykker finalen til Parken, som senest afviklede finale i Sydbank Pokalen tilbage i 2019.

”Med valg af finalestadioner for 2022 og 2023 i god tid får vi mulighed for at skabe de bedste rammer om finalerne i Sydbank Pokalen sammen med de valgte stadioner. Vi ser frem til fantastiske finaler de næste to år på Brøndby Stadion og i Parken – og vi drømmer om igen at have fulde huse på lægterne efter to sæsoner med covid-19 restriktioner”, udtaler turneringschef Peter Ebbesen.

Hvem har flest pokaltitler i Danmark?

Alder

Tommy Troelsen er den yngste spiller i en dansk pokalfinale gennem tiderne. Han var blot 17 år gammel, da han tre dage inden sin realeksamen i naturhistorie i 1958 spillede finalen for Vejle BK mod KB. Per Poulsen er den ældste spiller i en finale. Han var 42 år gammel, da han vogtede buret for FC København i finalen mod AB i 1995.

Hvem har rettigheder til VM?

De norske TV-sendingene fra VM-2023 vil finne sted på NRK og Viaplays kanaler. TV-husene har ved flere anledninger sendt store mesterskap sammen og er på denne måten i stand til å tilby veldig godt produserte fotballsendinger.

Når flere kanaler deler et mesterskap, blir kampene delt mellom kanalene på en så rettferdig måte som mulig. De viser det samme antallet kamper fra gruppespillet, og de deler åttende, kvart og semifinale. Dette betyr vanligvis at begge får vist like mange kamper, og at begge får æren av å vise Norges kamper.

Hvor meget vejer VM trofæ?

Der har siden 1930 været spillet om verdensmesterskabet i fodbold hvert fjerde år – undtagen i 1942 og 1946 som følge af 2. Verdenskrig.

Drømmen om at løfte VM-pokalen efter en finale har foreløbig 22 anførere oplevet i årrækken 1930-2022. I perioden er den blevet tildelt otte nationer: Brasilien (5), Italien (4), Tyskland (4), Argentina (3), Uruguay (2), Frankrig (2), England og Spanien.

Hvor kan jeg se VM gratis?

Verdens største klubturnering. En TV rettighed, der betales mange penge for.

I Danmark er det NENT Group (Viasat) der sidder på rettighederne, og det betyder, at du kan se Champions League på Viaplay, med deres Viaplay Total abonnement.

Rettighederne til den mest populære liga i Danmark, ud over Superligaen, ligger i hænderne på NENT Group, der siden sommeren 2022, har været alene om rettighederne.

Derfor kan du se Premier League kampe på både 3+, TV3 Sport, TV3 Max og See.

Siden sommeren 2022, har TV2 haft rettighederne til herrelandsholdets kampe i alle turneringer.

Indtil da, havde det været Discovery der havde siddet på rettighederne, men det er altså kommet tilbage til en af de to store kanaler.

Hvor meget har Qatar brugt på VM?

De skal være glade for deres mange penge i Qatar, for hvis ikke det var fordi deres kasse var bundløs, sÃ¥ var landet nærmest gÃ¥et bankerot af at afholde VM. 

For værtsskabet kommer til at blive en dundrende underskudsforretning. 

Hvor meget er håndbold trofæet værd?

Da Argentina og Lionel Messi kunne løfte VM-trofæet, var der også glæde rundt omkring i de danske hjem: Danskerne havde forudset kampens forløb og hentede stor milliongevinst hos Danske Spil.

Det gik både op og ned for de danske oddset-spillere under VM i fodbold. Danmarks tidlige exit kom bag på de fleste, men til gengæld var der rigtigt mange, der gættede rigtigt i den sidste kamp.

Kan man selv teste guld?

Du kan også ta med gullet til en gullsmed, for å sjekke om det er ekte. Her blir det gjort en syretest som avkrefter eller bekrefter smykket. Gull er nemlig det vi kaller for et edelt metall, og vil derfor være svært motstandsdyktig i kontakt med ulike typer syre.

Her bruker gullsmeden en prøvestein for å skrape av litt av smykket. Deretter blir metallet utsatt for syre. Hvis smykket er falskt, vil syren etse bort metallet. Dette skjer ikke dersom smykket er ekte.

Gullsmeden kan også identifisere hvor mange prosent, eller karat gull smykket inneholder. Da startes det gjerne med en svak syre, som bare ekte gull takler. Hvis smykket tåler denne syren, økes styrken i syre ved neste test. Jo mer syre smykket tåler, desto flere prosent gull består det av.

Kan man se forskel på 14 og 18 karat guld?

Guld 24k/999, Guld 18k/750, Guld 14k/585 og Guld 8k/333. “Karat” angiver hvor meget finguld [rent guld] der er i en legering [sammensætningen af metallerne], altsÃ¥; hvilken lødighed metallet har. I 24 karat er der 99,9% finguld, mens der i 14 karat er 58,5% finguld. Det resterende materiale er andre metaller; ofte sølv, kobber eller palladium. Legeringen spiller ind pÃ¥ guldets farve og styrke.

Bioguld. Alt vores guld er såkaldt bioguld. Det er gammelt guld, der raffineres [renses] og genanvendes til produktion. Processen foregår i EU og overholder derved alle EU’s regler for miljø, arbejdsforhold, børnearbejde m.m. Ingen mineraler benyttes fra konflikt- eller højrisikoramte områder i.h.t. OECD og EU.