:

Hvor skal man spise i Slesvig?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor skal man spise i Slesvig?
  2. Hvor skal man spise på Vesterbro?
  3. Hvor skal man spise henne i København?
  4. Hvor spiser man billigt i København?
  5. Hvor skal man spise på Christianshavn?
  6. Hvad skal man lave på Vesterbro?
  7. Hvad skal man spise i Kødbyen?
  8. Hvor skal man spise i København 2023?
  9. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  10. Hvordan spiser man billigt?
  11. Er Christianshavn en del af Amager?
  12. Hvor skal vi spise på Frederiksberg?
  13. Hvem bor på Vesterbro?
  14. Hvad kan man lave i København uden penge?
  15. Hvilken station er tættest på Kødbyen?

Hvor skal man spise i Slesvig?

OBS: Rejserestriktionerne er fjernet i hele Europa, og Happydays' rejsevejledninger opdateres ikke længere!Bloggen er sidst opdateret 20.4.2023.Vi tager forbehold for løbende ændringer!

Sidste maskefald i Tyskland! :)Pr. 1. februar 2023 er det endelig slut med mundbindskravet i hele Tyskland - ogsÃ¥ i den offentlige transport. 

Hvor skal man spise på Vesterbro?

En lang og begivenhedsrig dag på Vesterbro, skal selvfølgelig starte ud med et godt og solidt morgenmadsmåltid. Det er der heldigvis utallige muligheder for på Vesterbro.

Jeg fristes til at sige, at La Foretta er lidt af en institution på Istedgade. De laver de lækreste og mest greasy pizzaslices, og jeg tør godt garantere, at alle inkarnerede vesterbro-folk har smagt deres pizzaslices, som særligt egner sig godt til en frokost på farten.

Hvor skal man spise henne i København?

Over de seneste år har maden for alvor indtaget København med storm og har gjort hovedstaden til et madmekka uden lige, hvor du kan finde alt, hvad du craver. Om du skal have en hurtig middag midt på ugen, have femretters gourmetmiddag eller dele en masse småretter, så kan du finde det uden problemer.

Herunder har vi udvalgt vores favoritter, der spænder fra forskellige køkkener og prisklasser, så du ikke behøver lede selv. Se alle 20 restauranter i tilfældig rækkefølge herunder.

Som navnet antyder får du på Silberbauers Bistro autentisk, sydfransk bistrostemning for alle pengene - og maden understøtter det kun på bedste vis. Bag stedet er Mathias Silberbauer, som har en fortid hos Bæst og Relæ, og bare fire måneder efter han åbnede stedet i Manfreds gamle lokaler, blev Silberbauers Bistri belønnet med en Bib Gourmand. Derfor er det en god idé er at booke bord, inden du kigger forbi.

Som navnet antyder får du på Silberbauers Bistro autentisk, sydfransk bistrostemning for alle pengene - og maden understøtter det kun på bedste vis. Bag stedet er Mathias Silberbauer, som har en fortid hos Bæst og Relæ, og bare fire måneder efter han åbnede stedet i Manfreds gamle lokaler, blev Silberbauers Bistri belønnet med en Bib Gourmand. Derfor er det en god idé er at booke bord, inden du kigger forbi.

Der er dømt traditionel, italiensk mad på den lille pastarestaurant Fabro i Indre By, hvor menuen tæller ganske få, men aldeles gode antipasti og pastaretter. Prøv foreksempel den cremede carbonara eller tomatpastaen med vodka og chili. Det er ikke muligt at reservere bord, så der kan være ventetid, når du kommer - men den er hvert et minut værd.

En anden italiener i København er restauranten Mangia på Vesterbro, der er særligt kendt for deres få, men gode pastaretter. Her er stemningen høj og uformel, mens maden er klassisk italiensk med et moderne islæt. Perfekt til både større selskaber og til to personer.

Hvor spiser man billigt i København?

Kan du ikke få nok af velsmagende fisk og skalddyr? Så skal du lægge vejen forbi Københavns hippeste fiskejoint, Hooked. Fiskeeventyret for Hooked startede i en lille blå foodtruck i 2017, og i dag er de indehaverne af to restauranter; en på Nørrebro og en i Kødbyen. Konceptet er simpelt; fisk og skalddyr street food style. Menukortet spænder vidt fra den klassiske fish and chips og fyldige fiskeburgere til hawaiianske poke bowls og sprøde tempura. Fiskerestauranterne på Nørrebro og i Kødbyen er begge råt indrettet med hvide fliser og beton og store langborde, hvor du og hele slænget kan samles og smovse i street food fra havet.

Hvor: Nørrebrogade 59, Halmtorvet 34Tlf.: 30 70 59 22 (Nørrebrogade), 30 70 89 23 (Halmtorvet)Nærmeste station: Nørrebro Runddel, Gasværksvej

Mæxico ligger inde med alle de rigtige ingredienser til en god fiesta: Hurtige tacos med et dansk twist, masser af smil og ikke mindst lækre margaritas. Og så må vi ej forglemme, at Mæxico, der tidligere gik under navnet Barburrito, naturligvis også serverer Københavns måske bedste burritos. Hos Mæxico er størstedelen af retterne lavet til at kunne blive delt mellem venner, så der er rig med mulighed for at komme hele vejen omkring menukortet. Prikken over I’et er, at Mæxico opfordrer til at bruge klør 5, når der skal tacos indenbords – fingermad når det er bedst!

Hvor: Skindergade 36, Guldbergsgade 3Tlf.: 35 86 16 16Nærmeste station: Strøget, Skt. Hans Torv

Poke bowls har for alvor indtaget Københavns madscene, og en af frontløberne for den hawaiianske madtrend er OLIOLI. OLIOLI slog i 2017 dørene op til Danmarks første poke bar på Frederiksberg, og siden da er der kommet intet mindre end 5 andre OLIOLI-butikker til på Østerbro, Amager, København K, Lyngby og Københavns Lufthavn.

Poke bowls er en lækker forening mellem sushi og salat, og hos OLIOLI kan du vælge en bowl fra den spændende menu af allerede sammensatte bowls. Hvis du selv vil bestemme smagen og ingredienserne i din bowl, kan du slå dig løs med en Build Your Own. Skyld din poke bowl ned med en af OLIOLIs friske smoothies – var det noget med en bromance eller en enerjoy?

Souls er til dig, der har lyst til at sætte tænderne i smagfuld cafémad uden dårlig samvittighed. Denne veganske café, der blev startet af to australiere, serverer veganske, økologiske, bæredygtige og så vidt muligt glutenfrie retter – på den lækre måde. Hos Souls finder du veganske retter til alle dagens måltider; quinoapandekager til brunch, salat og avocado smash til frokost, raw kager til kaffe og burger og pizza af boghvede til aften. Souls’ australske baggrund er lig med en hyggelig ‘straight forward yet laid back-vibe’, som Souls selv beskriver det, med grønne planter og glødepærer, der hænger fra loftet. Bonusinfo: Souls blev i 2018 kåret som Københavns bedste veganske og mest bæredygtige restaurant.

Hvor: Melchiors Plads 3, Nørre Farimagsgade 63Tlf.: 34 10 01 01 (Melchiors Plads), 33 30 01 50 (Nørre Farimagsgade)Nærmeste station: Nordre Frihavnsgade, Nørre Farimagsgade

Du kender sikkert problematikken. Skal man bestille en pepperonipizza, en hawaii eller en margherita? Eller skulle man måske være modig og prøve en pizza med rødbede og gedeost? Men hvorfor skal man nøjes med én pizza, når man kan få tre? Pico Pizza har nemlig løst det evige problem ved at servere tre mini-pizzaer i stedet for én stor. Udover de klassiske toppings byder menukortet også på nogle mere eksperimenterende varianter som en Sloppy Joe med mozzarella og bolognese, en krydret lammepølse med radicchiosalat samt en vegansk pizza med butternutsquash og frisk salvie.

Hvor skal man spise på Christianshavn?

Christianshavn er hjemstavn for en særdeles varieret arkitektur, som du kan beundre, når du bevæger dig rundt i området. Fra de brostensbelagte gader og stræder kan du måske endda være så heldig at få et lille kig ind i de mange idylliske gårde, som er kendetegnende for det på én og samme tid eksklusive og rustikke beboelsesområde. Christianshavn er nemlig et område med både liv og sjæl.

I modsætning til mange andre københavnske bydele er Christianshavn temmelig tæt befolket og kan præsentere en bred variation af boligformer. Lige fra ejerlejligheder og andelsboliger til almennyttige boliger og så selvfølgelig de mange spændende og finurlige byggerier på Christiania.

Hvad skal man lave på Vesterbro?

Når det kommer til at spise ude, så har Vesterbro noget for alle. Lige meget hvad dit budget er, tiden på dagen eller hvilket køkken du leder efter, så vil du finde det her. Særligt på Istedgade og i området omkring Kødbyen er koncentration af lækre restauranter stor. 

Hvad skal man spise i Kødbyen?

Gorilla er stort åbent lokale med plads til 200. Uhøjtidelig stemning med åben bar, hvor de mange små snacks anrettes - gammelt slagterlokale med hvide fliser på væggene Fold sammen

Tre fyre, som har lidenskaben for italiensk mad og en baggrund i restaurationsbranchen til fælles, står bag det travle, italienske spisested Mother, der serverer gourmetpizzaer bagt på surdej i brændefyret ovn - både til frokost og aften. Mother summer som regel af liv, både inde i restauranten og ude på fortovsserveringen, hvor de har masser af borde og bænke. Læs her hvorfor pizzeriaet hedder Mother.

Kødbyens Fiskebar er det mest toptrendy sted, og lige efter åbningen var det umuligt at sparke sig ind til raw-baren for bysmarte fra den kreative klasse, der elsker fisk og gode hvidvine og synes, at det er sejere at sidde på en hård bænk med udsigt til Kødbyens kølebiler end i en velpolstret stol med en stivet stofserviet i skødet.

Maden er smagfuld og skarp, smilene er store, fisken frisk og vinkortet kan tilfredsstille selv forvænte ganer. Indretningen er som de fleste steder i Kødbyen domineret af hvide klinker fra en svunden tid.

Kødbyens Fiskebar er det mest toptrendy sted, og lige efter åbningen var det umuligt at sparke sig ind til raw-baren for bysmarte fra den kreative klasse, der elsker fisk og gode hvidvine og synes, at det er sejere at sidde på en hård bænk med udsigt til Kødbyens kølebiler end i en velpolstret stol med en stivet stofserviet i skødet.

Maden er smagfuld og skarp, smilene er store, fisken frisk og vinkortet kan tilfredsstille selv forvænte ganer. Indretningen er som de fleste steder i Kødbyen domineret af hvide klinker fra en svunden tid.

Hvor skal man spise i København 2023?

  • Besøg Tivoli Gardens – Denne ikoniske forlystelsespark ligger i centrum af byen og byder på en fantastisk oplevelse for alle aldre. Den er især smuk om aftenen, når lyset tændes, så du kan gå en romantisk tur.
  • Tag på en vandretur – En vandretur er en fantastisk måde at lære byen at kende på. Du kan udforske den gamle bydel, Nyhavn, det kongelige palads og meget mere.
  • Det runde tårn – Dette tårn fra det 17. århundrede byder på en fantastisk udsigt over byen fra toppen.
  • Danmarks Nationalgalleri – Dette galleri er hjemsted for noget af verdens bedste kunst, herunder værker af mestre som Rembrandt og Picasso.
  • Rosenborg Slot – Dette slot fra det 17. århundrede er et smukt eksempel på renæssancearkitektur og byder på en fantastisk rundvisning i det indre.
  • København er hjemsted for nogle af de bedste restauranter i verden. Byen er kendt for sit varierede køkken, lige fra Michelin-stjernede restauranter til afslappede spisesteder. Byen har også en fantastisk street food-scene og er hjemsted for nogle af de bedste barer og klubber. Der er noget for enhver smag i København, så hvis du er en foodie, så bør du helt sikkert udnytte alt det, som byen har at byde på.

    Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

    Forvent det uforventelige! Det er mantraet på den 2-stjernede Michelin-restaurant, Alchemist. Bag restaurantens massive bronzedøre venter en 50-retters menu, teater, kunst og en holistisk spiseoplevel...

    Geranium i København er en af to restauranter i Danmark med tre stjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2022.

    noma - historien om restauranten, der satte Danmark på det gastronomiske verdenskort og skabte en madrevolution i København.

    Tilbage i 2003 slog Rene Redzepi dørene op, til hvad der skulle vise sig a...

    Hvordan spiser man billigt?

    I programmet medvirker også Rolf Lund, der bla. har udgivet bogen Kogebog for Fattigrøve. Han er af den opfattelse, at det faktisk kan lade sig gøre at leve for 1000 om måneden - det kan være en udfordring, men det lader sig gøre.

    - Det er en god idé at gå efter de ting, der er sunde og billige og som kan strække sig længe - eksempelvis pasta, brød og kartofler. Og de gode gamle danske rodfrugter kål, gulerødder, selleri, løg etc, forklarer Rolf Lund, der selv lever for max. 3000 kroner om måneden - sammen med sin kone:

    - Og det er incl. rødvin, toiletpapir og den slags. Og vi lider ingen nød.

    Er Christianshavn en del af Amager?

    En diskussion som er affødt af at man på diverse sider, ved indtastning af bydel både kan vælge Christianshavn og Amager, samt at der på en måde i samfundet er opstået en glorificering af Christianshavn, mens Amager er blevet en prygleknap.

    - En mener at Christianshavn hører til Amager, da man ikke nødvendigvis skal krydse vand for at komme fra det ene til det andet sted.

    Hvor skal vi spise på Frederiksberg?

    Svært ved at vælge mellem gode steder at spise på Frederiksberg?

    Få inspiration til dit næste restaurantbesøg i netop den bydel her med vores fem udvalgte anmeldelser. Alle restauranter har fået minimum fire stjerner.

    Hvem bor på Vesterbro?

    Vesterbro var oprindelig navnet på den brolagte landevej som vestfra førte til byens Vesterport (hvor Rådhuspladsen ligger i dag). De færreste landeveje var dengang brolagte, men den intense trafik til hovedstaden gjorde brolægning nødvendig. (Sammenlign "Riber Bro" som betegnelse for en gade.)

    Der var kun ringe bebyggelse langs Vesterbro, men de som boede der, boede "på Vesterbro".

    Da Københavns befæstning i 1850'erne blev nedlagt, blev de jorder langs Vesterbro, som hidtil havde været marker og haver, bebygget, og samtidig blev brugen af navnet "Vesterbro" udvidet til at betegne bebyggelsen langs sidegaderne til den tidligere landevej.[kilde mangler]

    • Tivoli
    • Palads-biograferne
    • Cirkusbygningen
    • Pumpehuset
    • Hard Rock Café
    • Vesterbrogade
    • Frihedsstøtten
    • Københavns Hovedbanegård
    • Vesterbros Torv
    • Det Ny Teater
    • Københavns Bymuseum
    • Museumsgaden
    • Carlsberg-siloen
    • Sorte Hest
    • Vega
    • Enghaveparken
    • Istedgade
    • Westend
    • Halmtorvet
    • DGI-byen
    • Øksnehallen
    • Oehlenschlægersgade

    Hvad kan man lave i København uden penge?

    Blandt de mange oplevelser og aktiviteter i Købehavn, som er repræsenteret her på Funguide, finder du alt lige fra gokartbaner, byvandringer og bowlingbaner til paintball og hardball, ballonflyvning og en masse andet.

    Der er også en lang række udendørs aktiviteter og oplevelser i KBH, hvis du ønsker at få en oplevelse med masser af frisk luft.

    Skal der være godt med motion inkluderet, så er der også en hel masse gode valgmuligheder her.

    Her på Funguide er vi specialister i at finde de sjove oplevelser og aktiviteter og der er masser af dem her på vores liste om aktiviteter, oplevelser og events i København.

    Udover at du kan kigge vores aktiviteter igennem – husk at gå dem alle sammen igennem – der ligger mange sjove både i midten og slutningen af vores samling, så klik videre til næste side.

    Vi har dog samlet nogle oplevelser og aktiviteter der ligger i København og som er rigtig sjove lige her:

    Hvilken station er tættest på Kødbyen?

    17 stationer i det indre København

    M3 Cityringen blev indviet i september 2019 og forbinder med sin 15,5 kilometer lange underjordiske tunneler København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Linjen har 17 underjordiske stationer, og på to af stationerne, Frederiksberg og Kongens Nytorv, kan du skifte til de øvrige metrolinjer.