:

Hvor er der lysshow i KBH?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor er der lysshow i KBH?
  2. Hvornår er der lysfestival i København 2023?
  3. Hvornår er der lysfestival i København?
  4. Hvad tid starter lysfestival?
  5. Hvornår afholdes Roskilde Festival 2023?
  6. Hvornår åbner Roskilde Festival 2023?
  7. Hvornår slutter lysfestival 2023?
  8. Hvornår er der lysfest i Haderslev?
  9. Hvornår slutter Copenhagen Light Festival?
  10. Hvilke festivaler er der i 2023?
  11. Hvem spiller på ros i 2023?
  12. Hvornår kan man købe Roskilde Festival 2023?
  13. Hvornår er der lysfest i Kolding?
  14. Hvad er lysfestival?
  15. Hvilket jubilæum fejrede Roskilde Festival denne sommer?

Hvor er der lysshow i KBH?

Vi er helt vildt taknemmelige og stolte over nomineringen. Vi håber, at få flere med til at lys ind i februar mørket igen i 2024.

Hvornår er der lysfestival i København 2023?

Når vintermørket falder på, kaster Copenhagen Light Festival lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København.

Tag med på en lysvandring gennem Indre By, når vi sammen med Jesper Ravn, arkitekt, lysdesigner og medlem af kuratorpanelet i Copenhagen Light Festival ser og hører om nogle af de mange værker på årets festival, der lyser både himmel og havn, bygninger og broer op.

Hvornår er der lysfestival i København?

Sæt dig til rette i den overdækkede og opvarmede båd og sejl med ud i havnen og kanalerne, hvor lysskulpturerne spejler sig i vandet. Vores dygtige guide fortæller undervejs om værkerne, kunsterne samt tankerne og inspirationen bag det hele. Lysfestivalen byder både på danske og internationale kunstnere og designere, der har skabt unikke installationer kun ved hjælp af lys. Turene afgår fra Ved Stranden og sejlturen varer cirka 45 minutter.

Hvad tid starter lysfestival?

Festivalen samarbejde med flere uddannelsesinstitutioner der arbejder med lys og kunst på den ene eller anden måde. Det gør vi, fordi vi gerne vil støtte op om fremtidens lysdesignere og -kunstnere. Se de forskellige studieprojekter på programmet for 2022 nedenfor.

Vi samarbejde med Det Kongelige Akademi, AAU (Aalborg Universitet), KEA (Københavns Erhvervsakademi), og Ungt Lys (Ungt Lys er en gruppe unge medlemmer af DCL – Dansk Center for Lys)

Hvornår afholdes Roskilde Festival 2023?

Festivalen blev etableret i 1971 efter inspiration fra bl.a. Woodstockfestivalen i USA i 1969 og Thylejren i 1970. Den blev en overvældende publikumssucces, men økonomisk var der tale om et større underskud. Allerede i 1972 blev festivalen reorganiseret, og siden 1973 har Roskildefonden (senere Foreningen Roskilde Festival) været enearrangør. Fonden blev dannet i 1965 og har til formål at støtte humanitært arbejde.

De første år bestod festivalen af én scene. Festivalen havde mellem 10.000 og 30.000 deltagere. Publikummæssigt kulminerede Roskilde Festival i 1990'erne, hvor der var over 100.000 deltagere pr. dag i fire dage og otte scener. Festivalområdet var ved indgangen til 2000'erne vokset til over 300 tdr. land, og Roskilde var da Europas største[3] rockfestival med halvdelen af gæsterne fra Danmark og resten fra udlandet, primært Sverige, Tyskland, Norge, Finland og USA.

Fra 2015 har man valgt at rykke programmet så musikken allerede starter onsdag, men så der ikke længere er koncerter søndag.[4]

Udover musikken er der, som sagt en masse andre begivenheder, der finder sted på festivalen. Nogle arrangeres på forhånd af festivalen. Andre er arrangeret af gæsterne.

Hvornår åbner Roskilde Festival 2023?

Du ankommer lørdag 24. juni og skal bo på camping East

Lørdag er åbningsdagen på Roskilde Festival 2023. Dette er en guide til dig om at komme smart til Roskilde og ind det rigtige sted.

Hvornår slutter lysfestival 2023?

Når vintermørket falder på, kaster Copenhagen Light Festival lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København.

Tag med på en lysvandring gennem Indre By, når vi sammen med Jesper Ravn, arkitekt, lysdesigner og medlem af kuratorpanelet i Copenhagen Light Festival ser og hører om nogle af de mange værker på årets festival, der lyser både himmel og havn, bygninger og broer op.

Hvornår er der lysfest i Haderslev?

Danmarks Befrielse er ikke kun 17 bogstaver i kalenderen og en dato for længe siden – det er også en fejring af den frihed, vi har haft siden 1945 og som vi fejrer hvert år den 4. maj.

I Haderslev fejrer vi Lysfesten under tre dogmer:

Hvornår slutter Copenhagen Light Festival?

The Copenhagen Lights Festival is held at Nyhavn 1, København K. The installations are emphasized in the city entrance, but the outsides of the city are also involved, in places such as Bavnehøj, Sundby, Refshaleøen, and Ørestad.

Hvilke festivaler er der i 2023?

Det er ingen tvil om at Norge er en festivalnasjon. Å si at det lurer en festival i enhver krok er kanskje å overdrive – men bare så vidt. Spesielt om sommeren, da det florerer av musikkfestivaler over hele landet, med alt fra moderne sjangre, til jazz, blues og eksperimentell musikk i sentrum.

Norsk black metal er svært anerkjent i utlandet, og har siden 80-tallet vært en stor musikalsk eksportvare. På inferno Metal Festival, som arrangeres i Oslo hver påske, kan du oppleve Norges største samling av metallband og fans. Jazz er en annen sjanger som har blomstret i Norge i flere tiår. I Molde, Kongsberg, Haugesund, Oslo og Lillehammer arrangeres det årlig festivaler som fullt og helt er dedikert til denne sjangeren.

Hvem spiller på ros i 2023?

Nynne Givskov glæder sig især til at se Kendrick Lamar og Rosalía. (© DR)

Hvad er det første, der falder dig ind, når du ser det samlede program?

Hvornår kan man købe Roskilde Festival 2023?

Endagsbilletterne til torsdag, fredag og lørdag er nu udsolgt – og snart gælder det ogsÃ¥ partoutbilletterne! Her fÃ¥r du overblikket over de billetter og produkter, du stadig kan nÃ¥ at købe.

Roskilde Festival 2023 er kun tre uger væk, og snart er der ikke flere billetter i salg.

Hvornår er der lysfest i Kolding?

‘Postyrium’ er en teaterlegeplads for børn fra 4-10 år. Kom og få et indblik i teatrets verden. (se program til højre)

Hvad er lysfestival?

Vintermørket er over os, og de lyse timer er få, men årstidens begrænsede dagslys giver i stedet mulighed for at lade lyskunst illuminere i mørket. Og selvom der er tre uger til den officielle begyndelse på dette års lysfestival, kan du allerede fra mandag d. 16. januar tage hul på festivalens mange oplevelser. På Vestre Kirkegård kan man nemlig opleve fire nye, midlertidige lyskunstværker af kunstnerne Those Guys Lightning, Anna Rosa Hiort-Lorenzen, Scenograferne og Tokyo Blue.

Lyskunstværkerne er opført i et samarbejde mellem Områdefornyelse Bavnehøj og Copenhagen Light Festival, og lokale beboere har været med til at udvælge værkerne. Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) er glad for, at Bavnehøj igen i år spiller en rolle i årets lysfestival:

Hvilket jubilæum fejrede Roskilde Festival denne sommer?

Foto: IDLES // Tom Ham (Pressebillede)

Det er endelig blevet tid til at fejre Roskilde Festivals 50 års jubilæum, og i forbindelse med vores dækning af festivalen tænkte vi at det ville være passende med en playliste til at markere begivenheden. Derfor har vi samlet vores 50 yndlingssange fra det kæmpemæssige katalog af fantastisk musik, Roskilde Festival har disket op med i år, og lige her kan du gå på opdagelse i playlisten, og du skal også være mere end velkommen til at gemme den til når løjerne går løs.