:

Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?
 2. Er det gratis at gå på Nationalmuseet?
 3. Hvad koster det at komme ind på Statens museum for kunst?
 4. Hvad står SMK for?
 5. Hvad er Danmarks største museum?
 6. Hvad hedder verdens største museum?
 7. Er alle museer gratis om onsdagen?
 8. Hvilke museer i København har gratis adgang?
 9. Hvor meget koster det at komme ind på Louvre?
 10. Hvornår er det gratis at gå på museum?
 11. Hvad står SLM for?
 12. Hvad er det største museum i verden?
 13. Hvilket museum ligger Mona Lisa i?
 14. Hvad kan man lave i København gratis?
 15. Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?

Antallet af besøgende til museernes udstillinger faldt med mere end en tredjedel i 2020 sammenlignet med året før. I 2020 var der 10,3 mio. besøgende, hvilket er 5,3 mio. færre besøgende end i 2019. Der var størst fald i besøgstallet på kunstmuseerne og de kulturhistoriske museer. Her faldt antallet af besøg fra 12,8 mio. i 2019 til 8,2 mio. besøg i 2020, svarende til et fald på 36 pct. Faldet var mindre på de naturhistoriske museer, hvor besøgstallet faldt fra 509.000 til 377.000 besøgende, svarende til 26 pct.

Kilde: www.statistikbanken.dk/mus1

Er det gratis at gå på Nationalmuseet?

Du kan sagtens være svært fattig og hamrende kulturel på éen og samme tid – så længe du planlægger dine museumsbesøg! Flere museer og kunsthaller i København har nemlig gratis adgang og entré enten på alle ugens hverdage eller på nogle bestemte udvalgte dage. Læs med her og få et overblik over hvor og hvornår du kan spare lidt på dit næste museumsbesøg.

Læs også: Det har du mulighed for at opleve i København.

Hvad koster det at komme ind på Statens museum for kunst?

På dette skønne museum kan du komme gratis ind om tirsdagen, men kun frem til den 14. januar 2023, og se museets permanente samling. Hvis du også gerne vil se særudstillingen, skal du slippe 60 kroner om tirsdagen. Børn og unge under 18 år er gratis, mens unge under 27 år og studerende med gyldigt studiekort alle dage kan besøge Glyptoteket for 95 kroner. Voksne skal slippe 125 kroner. Prisen for en særudstillingsbillet om tirsdagen er 70 kroner. På Glyptoteket kan du blandt andet opleve den rige samling, som rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande. Og så er det virkelig en fornøjelse af nyde Glyptotekets smukke vinterhave.Adresse: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V

Hvad står SMK for?

Den videnskabelige betegnelse for forkortelsesord er akronymer. Ordet akro er græsk og betyder yderst, og et akronym er et kunstord, der er skabt ved at kombinere de yderste bogstaver af flere ord til nye ord eller navne.

I den kommercielle verden arbejder man med registrerede varemærker, som tilhører et konkret firma, og her har akronymer i over 100 år spillet en ikke uvæsentlig rolle.

Den videnskabelige betegnelse for forkortelsesord er akronymer. Ordet akro er græsk og betyder yderst, og et akronym er et kunstord, der er skabt ved at kombinere de yderste bogstaver af flere ord til nye ord eller navne.

I den kommercielle verden arbejder man med registrerede varemærker, som tilhører et konkret firma, og her har akronymer i over 100 år spillet en ikke uvæsentlig rolle.

Nogle af Danmarks ældste og mest succesrige private, kommercielle virksomheder anvender forkortelser som varemærker. Det gælder f.eks. B&W Burmeister & Wain (1843), ØK Det Østasiatiske Kompagni (1897), ISS International Service System (1901), BT Berlingske Tidendes formiddagsavis (1916) og B&O Peter Bang og Svend Olufsen (1925), . Der kan godt indgå flere forbogstaver i akronymer, som f.eks. Lego Leg godt (1932), Vestas (Vestjysk-stålteknik a/s) (1945) og føtex fødevarer og tekstiler (1960).

Hvad er Danmarks største museum?

I juli har der været flere besøgende på Nationalmuseets besøgssteder end normalt. Selv rekord-året 2019 er overgået. Direktør Rane Willerslev peger på turister, relevante udstillinger og vejret som årsager til den store succes.

På Nationalmuseet i København har der været 55.859 besøgende alene i juli måned. Det er 48 procent højere end i 2022. Og sådan ser det ud for stort set alle de besøgssteder, der er en del af Nationalmuseet.

Hvad hedder verdens største museum?

Indledning

Paris har nogle af verdens mest betydningsfulde museer, hvor Louvre f.eks. er verdens største. Museerne i byen udstiller mange forskellige former for kunst fra forskellige tidsperioder. De tre nok mest betydningsfulde museer er Louvre, Musée d'Orsay og Musée National d'Art Moderne (i Pompidou-centret). De supplerer hinanden godt, da Louvre udstiller kunst primært indtil midten af 1800-tallet, Musée d'Orsay fra midten af 1800-tallet til 1. verdenskrig og Musée National d'Art Moderne viser moderne kunst fra 1. verdenskrig og frem.

Er alle museer gratis om onsdagen?

Du har kanskje tenkt at et Oslobesøk med sightseeing og museumsbesøk må bli en kostbar affære? La lommeboken ligge igjen på hotellet, for byen rommer heldigvis overraskende mange museer og attraksjoner som byr på muligheter for kulturelle, kunstneriske og historiske opplevelser som ikke vil koste deg noe.

I tillegg til attraksjonene listet under, anbefaler vi å ta en tur innom et kunstgalleri, da de fleste av disse er gratis å besøke. Pass også på å se deg godt rundt når du vandrer gatelangs i byen vår, som er full av flotte utendørs skulpturer, gatekunst og arkitekturattraksjoner.

Hvilke museer i København har gratis adgang?

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Den ultimative gåtur i København finder du langs havnens kant, hvor stier, fortove og broer danner den 13 kilometer lange gang- og cykelrute, Havneringen

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 ...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Hvor meget koster det at komme ind på Louvre?

Fra 43 € kan du i Hellotickets få en billet til Louvre-museet, som giver dig mulighed for at udforske alle de værdifulde samlinger på det vigtigste museum i Frankrig og et af de mest populære i Europa.

Dette er den mest grundlæggende mulighed for at besøge Louvre, men der er også andre muligheder med forskellige priser. Hvis du ønsker at udforske museet i dit eget tempo, kan du udforme din egen tur med det medfølgende kort for at se dine yndlingsværker og nyde audioguiden.

Fra 91 € kan du få en billet til en guidet rundvisning på Louvre-museet. Hvis det er første gang, du besøger Louvre som en af de største kulturinstitutioner i verden, er det den bedste måde at lære det at kende på, hvis du tager med en guide, fordi det vil hjælpe dig med at få et overblik over samlingerne, lære hemmelighederne bag de vigtigste værker på Louvre at kende og kort sagt at suge kulturen til dig.

Med billetter til en guidet rundvisning på Louvre-museet undgår du desuden generelt køerne, og du vil hurtigt kunne komme ind i bygningen og starte rundvisningen uden forsinkelse.

Noget, der i et museum som dette, hvor køerne kan være kilometerlange, er et positivt punkt at tage i betragtning.

Hvornår er det gratis at gå på museum?

Du finder Nationalmuseet (Prinsens Palæ) på:Ny Vestergade 10 1471 København K

Hvis du er i tvivl om noget kan du ringe eller skrive til os på +45 3313 4411 (telefontid tirsdag til fredag 10-12).

[email protected] (alle mails vil blive besvaret i løbet af 1 døgn).

Du kan nemmest finde en p-plads i parkeringshuset ved BLOX eller Industriens hus.

Hvad står SLM for?

Følgende billede viser de mest anvendte betydninger af SLM. Du kan ned billedfilen i PNG-format til offline brug eller sende det til dine venner via e-mail.Hvis du er webmaster for ikke-kommerciel hjemmeside, er du velkommen til at offentliggøre billedet af SLM definitioner på din hjemmeside.

Hvad er det største museum i verden?

Bygningen Palais du Louvre som huser museet begynte som en festning reist av Filip II August på slutten av 1100-tallet, og levninger av den opprinnelige festningen er fortsatt synlig i museets kjelleretasje og fundament.[6] Om dette var den første bygningen på stedet er ikke kjent, men det er mulig at kongen endret et eksisterende befestet tårn.[7] Selv om det har vært hevdet at ordet «louvre» kan referere til strukturens status som det største i Paris på slutten av 1100-tallet, fra fransk L'Œuvre, «mesterverk», – eller til dets lokalisering i en skog, fra fransk rouvre, «eik» – mener det autorative franske leksikonet Larousse at det er avledet fra en assosiasjon til ulvejakt, via latin lupus, østromersk lupara.[7][8]

Palais du Louvre ble endret hyppig gjennom hele middelalderen. På 1300-tallet endret Karl V bygningen til også å fungere som en kongelig residens og i 1546 lot Frans I stedet i fransk renessansestil.[9] Frans I skaffet det som kom til å bli kjernen i Louvres samlinger, inkludert og særlig Leonardo da Vincis «Mona Lisa».[10] Etter at Ludvig XIV valgte Versailles som sin kongelige residens, minsket endringene av bygningen. Samtidig førte kongens utflytting til at bygningen kunne bli et oppholdssted for kunst og kunstnere.[9][11][12]

Musée du Louvre inneholder mer enn 380 000 objekter og viser fram rundt 35 000 kunstverker i åtte avdelinger med mer 60 600 m² dedikert til faste utstillinger.[29] Louvre stiller ut objet d'art (kunstobjekter), skulpturer, tegninger og arkeologiske funn.[19] Det er det mest besøkte museum i verden med gjennomsnittlig 15 000 besøkende om dagen, hvorav 65 prosent er utenlandske turister.[28][30] Louvre fikk besøk på grunn av den bestselgende spenningsromanen Da Vinci-koden (2003) og filmen av samme navn (2006). Museet fikk en inntekt på 2,5 millioner dollar ved å tillate filmselskapet å filme i sine gallerier.[31][32]

Hvilket museum ligger Mona Lisa i?

A superstar deserves an appropriate setting! That is why, in 1966, the Louvre chose to show Leonardo’s masterpiece in the Salle des États, the largest room in the palace.

Mona Lisa’s famously enigmatic smile has fascinated viewers for centuries. Among her first admirers was King François I, who invited Leonardo da Vinci to France and bought the painting from him in 1518. This is how the world’s most famous painting entered the royal collections that have been shown at the Louvre since the French Revolution.

Since 2005, the Mona Lisa has been exhibited in a protective glass case, in solitary splendour in the centre of the room. This special treatment stems partly from the need to ensure the safety of such a famous work, but is also due to conservation requirements: the work was not painted on canvas, but on a panel of poplar wood which has warped over the years, causing a crack to appear. To prevent further damage, the Mona Lisa has to be kept in a temperature and humidity-controlled glass case.

This is the most famous portrait in the world. It shows Lisa Gherardini, wife of the Florentine silk merchant Francesco del Giocondo – hence her Italian name La Gioconda and her French name La Joconde. Painted against a distant landscape, she stares out at us with her famously enigmatic smile...but another aspect of the painting that makes it so special is Leonardo da Vinci’s sfumato technique, based on the use of glazes to create a ‘smoky’ effect with subtle contours and contrasts. Leonardo captured the sitter turning towards the viewer in a natural movement that brings the painting to life.

Hvad kan man lave i København gratis?

Du og din familie kan gå på jagt efter De Seks Glemte Kæmper, som gemmer sig i skovene i seks forstadskommuner uden for København. De seks kæmper gemmer sig ved vandet, i små lysninger og på en bakketop.

Kunstneren Thomas Dambo har valgt seks forstadsskove vest for København som hjem for sine seks kæmper og for familier med lidt større børn er skattejagten er sjov aktivitet. Her kan du finde de præcise placeringer af De Seks Glemte Kæmper.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad De Seks Glemte Kæmper er for noget, så kan du se videoen herunder:

Du kan gå en fem kilometer lang rute med 21 stop, der gemmer på særlige historier om multikulturelle og farverige Nørrebro. Den digitale gåtur fører dig forbi Dronning Louises Bro, Assistens Kirkegård, smarte Jægersborggade, skønne Ravnsborggade og nogle af byens ældste værtshuse i Stefansgade.

Du skal gå ind på den digitale gårute på din mobil. Her følger du bare anvisningerne. God tur!

Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Varm kakao og brætspil mens regnen trommer på ruderne, det lyder da hyggeligt! Og det behøver altså ikke at foregå hjemme i stuen. Besøg f.eks. Bastard Café i Rådhusstræde, der har over +3.800 brætspil at vælge imellem. Vi kan også anbefale, at du prøver deres virkelig lækre toasts. 

Det er umuligt at planlægge forud, når man ikke ved, hvornår den næste regnsky dukker op. Trænger du til at stå i 'hundestræk' eller lave en serie 'solhilsner' (måske det jager regnen væk?), men du har ikke booket dig ind på et hold, så findes der heldigvis flere yogacentre i København, der har drop in-klasser. Besøg f.eks. Up Dog Yoga på Amager eller dyrk yoga online hos danske Yogamudra.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

Hos Creative Space på Østerbro og Frederiksberg kan du og resten af familien få lov at male på kopper, skåle, fade og finurlige figurer. Der er over 300 forskellige stykker italiensk keramik at vælge imellem, og priserne starter ved 189 kroner. Når I er færdige med at male, sørger personalet for at jeres kreationer bliver glaseret og brændt. En uge efter kan de færdige resultater hentes i butikken. Det kan være nødvendigt at booke i forvejen, men ring og hør, om I er heldige, at der er plads til jer allerede i dag. Besøg Creative Space her.

Har man lyst til andet end at ligge i et karbad, når regnen siler udenfor? Der findes kurbade og spa flere steder i København. Tillad os at anbefale Sofiebadet på Christianshavn. Her får du både adgang til spa massage, hamam behandlinger og klassisk kurbad.