:

Hvor sidder man bedst i Det Kongelige Teater Gamle Scene?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor sidder man bedst i Det Kongelige Teater Gamle Scene?
  2. Hvor mange pladser er der på Gamle Scene?
  3. Er der elevator på Gamle Scene?
  4. Hvem sidder ude foran Det Kongelige Teater?
  5. Hvor meget tjener en balletdanser på Det Kongelige Teater?
  6. Hvad tjener en skuespiller på Det Kongelige Teater?
  7. Hvor mange siddepladser er der i Skuespilhuset?
  8. Hvor mange kan sidde i Det Ny Teater?
  9. Kan man spise på Det Kongelige Teater?
  10. Hvor er indgangen til Takkelloftet?
  11. Hvor mange mennesker er der plads til i Det Kongelige Teater?
  12. Hvor meget vejer en balletdanser?
  13. Hvem er den bedst betalte skuespiller i Danmark?
  14. Hvilken skuespiller har tjent flest penge?
  15. Hvor mange personer kan der være i Det Kongelige Teater?
  16. Hvor stor er Det Kongelige Teater?
  17. Er Det Kongelige Kapel i centrum?
  18. Hvem er Det Kongelige Operakor?
  19. Hvor stor er Det Kongelige Teater?
  20. Er Det Kongelige Kapel i centrum?
  21. Hvem er Det Kongelige Operakor?

Hvor sidder man bedst i Det Kongelige Teater Gamle Scene?

Gamle Scene blev indviet den 15. oktober 1874, og er dermed Det Kongelige Teaters ældste nuværende bygning. Programmet ved Ã¥bningsforestillingen var angiveligt som følger: Elverhøj-ouverture, oplæsning af Carl Plougs prolog ved Wilhelm Wiehe, Holberg Apoteose udarbejdet af August Bournonville, Holbergs Det lykkelige skibbrud, og et tableau til Oehlenschlägers ære sammensat af Bournonville.

Gamle Scene er tegnet af Vilhelm Dahlerup, der også har tegnet mange andre markante københavnerbygninger, såsom Statens Museum for Kunst, Ny Carlsberg Glyptotek, Hotel D’Angleterre, Pantomimeteatret i Tivoli og Dronning Louises Bro.

Hvor mange pladser er der på Gamle Scene?

Det Kongelige Teater havde i 2015 ca. 930 fastansatte, heraf ca. 300 skuespillere, sangere, musikere og balletdansere. Det stod for 734 opførelser (skuespil, ballet, opera og koncerter) på egne scener, og besøgstallet var ca. 409.000. Dertil kom 108 aktiviteter på turné og 547 øvrige arrangementer med et samlet besøgstal på ca. 210.000 (2015). Siden 1990 har der været en række udendørs arrangementer, fx operaoptræden i Søndermarken på Frederiksberg og i Fælledparken, friluftsteater i Dyrehaven og ballet på Kastellet.

Det Kongelige Teater har ligget på Kongens Nytorv i København siden 1748. Skønt de fysiske rammer gang på gang blev sprængt, forblev teatret på den historiske grund.

Et kvart århundrede efter indvielsen af den første teaterbygning, Niels Eigtveds lille palæ med ca. 800 tilskuerpladser, måtte der en omfattende udvidelse til. Efter endnu en udbygning opgav man yderligere lapperier, rev i 1874 teatret ned og lod for at give nationalscenen en tidssvarende bygningsmæssig ramme nuværende Gamle Scene opføre på nabogrunden.

Men Vilhelm Dahlerups og Ove Petersens teaterbygning til oprindelig knap 1.600 tilskuere var født forældet, udstyret som den var med skråtstillet scenegulv og et usmidigt system af faste kulisser. Der blev hurtigt brug for frastillingsplads, værksteder, prøvesale og en mindre scene til det nye drama.

Det Kongelige Teater er en pladskrævende virksomhed, og tilkoblingen i 1931 af Stærekassen bidrog ikke meget til en løsning af teatrets problemer. Bygningen, der er tegnet af Holger Jacobsen, havde Statsradiofonien som bygherre. Teatret lejede sig ind i en koncertsal med tilhørende scene, men uden frastillingsplads, prøverum og magasinplads. Selv om nationalscenen allerede i 1945 erhvervede Stærekassen, var det først i sæsonen 1957-1958, at man etablerede dobbeltdrift, hvorved antallet af opera- og balletforestillinger steg betragteligt.

En ombygning i årene 1983-1986 af Gamle Scenes orkestergrav og bagland gav denne status som opera- og balletscene, mens skuespillet blev henvist primært til Stærekassen. Dermed forstærkedes teatrets ønske om at erhverve en ny skuespilscene. Men muligheden for at opføre en sådan i Gamle Scenes nærhed blev reduceret med fredningen af Stærekassen i 1994.

I stedet besluttede man at foretage en gennemgribende renovering af Stærekassen, der blev færdig i 2002. Herved kom de scenetekniske forhold på højde med tidens krav, og der kom nye stolerækker, som samtidig blev hævet for at sikre et ordentligt udsyn. Det betød, at det samlede antal af tilskuerpladser blev halveret til knap 500.

Er der elevator på Gamle Scene?

En brandalarm betød tirsdag aften, at publikum blev evakueret under 'Figaros bryllup' på Det Kongelige Teater.

En opera kan være en dramatisk oplevelse, men for teatergængerne på Gamle Scene på Det Kongelige Teater tirsdag aften blev det dog lige lovlig spændende.

Hvem sidder ude foran Det Kongelige Teater?

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I aften, tordag d.9.4. er der premiere på forestlingen online – nederst i denne blog er der et drekte link, hvorfra man pt kan se en teaser (foromtale/præsentation).

Hvor meget tjener en balletdanser på Det Kongelige Teater?

En af Den Kongelige Ballets kerneopgaver er at videreføre og udvikle Bournonvilles balletter, der er karakteristiske med deres fine sans for mimisk fortælling og ubesværet lethed, og arven fra Bournonville vil altid være grundstammen i kompagniets repertoire. Men samtidig har kompagniet også kapacitet til at fortolke de prægtige balletter fra den russiske tradition samt en ambition om til stadighed at udvide og forny repertoiret med værker af George Balanchine og Jerome Robbins såvel som nye værker af koreografer inden for moderne ballet.

At kunne præsentere et så bredt og krævende repertoire af høj kunstnerisk kvalitet kræver et stort kompagni af dygtige og talentfulde dansere, der i alle godt 100 forestillinger om året mestrer de mange afvekslende opgaver og stilarter.

Nikolaj Hübbe, født 1967, blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i 1978, blev aspirant i 1984, korpsdanser i 1986 og solodanser i 1988. I 1992 blev han udnævnt til solodanser ved New York City Ballet. I sin tid på Det Kongelige Teater dansede han hovedroller i det meste af Den Kongelige Ballets repertoire, fra romantiske balletter som Sylfiden, Romeo og Julie og Onegin til neoklassiske værker som George Balanchines Apollon. Hübbe debuterede med New York City Ballet i Balanchines Donizetti variationer i 1992. Han udviklede sig hurtigt til at blive en af kompagniets stjernedansere, og han dansede frem til sin afskedsforestilling i 2008 hovedpartier i en lang række værker af blandt andre Balanchine, Jerome Robbins og Peter Martins. I 2008 blev han udnævnt til balletmester ved Den Kongelige Ballet.

Den Kongelige Ballet har et kompagni bestående af ca. 80 dansere. Cirka 2/3 af dem er danske, mens den sidste tredjedel kommer fra USA, England, Frankrig, Belgien, Polen, Østrig, Sverige, Spanien, Australien, Canada, Brasilien, Korea, Albanien, Ungarn og Monaco.

Herunder er de forskellige typer af dansere i Den Kongelige Ballet.

Solodansere: Øverste trin på karrierestigen er solodanser. Det er de rigtig dygtige solister, der opnår dén rang. Solodanserne er dem, der altid danser hovedpartierne i balletten - dansere med lige det ekstra, hvor teknik og udtryk er sublimt og med en sceneudstråling, der når ud til bagerste række. Udnævnes af kompagniets ledelse.

Hvad tjener en skuespiller på Det Kongelige Teater?

Andreas Jebro spiller den omstillingsparate Truffaldino, der griber muligheden for at tjene en ekstra løn, da han bliver tjener for to herrer. Men det kræver, at han ogsÃ¥ løber dobbelt sÃ¥ hurtigt for at undgÃ¥ at komme i klemme mellem sine to herrer og blive dobbelt fyret. Heldigvis for ham finder han altid en udvej, idet han er udstyret med et uovertruffent talent for smiger, fusk og forstillelse. 

Rundt om Truffaldino udspiller sig en farce om penge, køn og (u)lykkelig kærlighed. Den ene forveksling tager den anden, imens patriarken Pantalone desperat forsøger at få sin datter godt gift – først med den ene, så med den anden og så med den ene igen. Ingen kan gennemskue hvem, der er til at stole på, når pengeposer og brude hastigt skifter hænder og det hele til lyden af unge forelskedes grådkvalte jamren.

Hvor mange siddepladser er der i Skuespilhuset?

Uanset om du skal se en forestilling eller blot lægger vejen forbi, kan du få en bid mad i Aamanns Replik, der er Skuespilhusets café og restaurant.

Restauranten har en fantastisk udsigt ud over vandet og Københavns Havn, og om sommeren har du mulighed for at sidde udenfor, hvor du også kan bestille drikkevarer i deres udendørs bar.

Aamanns Replik tilbyder både frokost og middag, og de har en helt særlig teater menu, du kan bestille, hvis du skal se en forestilling i Skuespilhuset.

Teateret har oplevelser for både børn og voksne, og man har bl.a. kunne opleve forestillingerne:

Hvor mange kan sidde i Det Ny Teater?

De har en rigtig dårlig handicap politik. Det er bl.a. ikke muligt at få en ledsager med, uden at skulle betale fuld pris. Under dække af at de er en privat virksomhed, det er ellers ikke noget problem i andre privat og offentlige virksomheder/institutioner.

Vi sad på 1. Etage 1. Række. Miss Saigon. Lyden var i store træk forfærdelig og skinger. Vi fik ingen sammenhæng i teksten. Når Kim sang blidt og sørgmodigt kunne vi ane betydningen af ordene.Personligt tror jeg at stemmerne var lagt ved så høj lydstyrke at tonerne blev forvrænget af elektronik/højttalere. Der var meget skingert og støjende. Det ligner ikke de andre oplevelser vi har haft i teateret. Forestillingen har simpelthen nået anlæggets maximale evner. Skru ned.

Vi sad på gulvet, 4. række, lige numre. Teatermenuen var glimrende, og forestillingen var veludført scenisk. Desværre formåede lydanlægget/-teknikeren at spolere lange passager, værst af alt alle Miss Saigons (Kims) sange. Ellens sang og enkelte andres sange var flot gengivet, mens andres forlod højttalerne forvrængede og for skingre. Det må kunne gøres bedre.

Akustikken er simpelt hen ikke i orden og det hjælper slet ikke når flere af sangerne ikke taler ordentligt dansk. Min mand og jeg forstod ca. 50 % af, hvad der blev sunget. Vi gik i pausen, dels p.g.a. førnævnte dels fordi min mand fik kramper i benene af at sidde med benene klemt inde. Vi kommer aldrig i dette teater mere.

Kan man spise på Det Kongelige Teater?

Kundeservice (billetsalg)[email protected]. +45 33 69 69 69

Åbningstid for telefonisk henvendelse:Mandag - fredag 9.30 - 16.00Lukket lørdag - søndag og helligdage

Hvor er indgangen til Takkelloftet?

KöD er både navn og tema for vores restauranter, der er centralt beliggende i Aarhus, København, Oslo, Stavanger og London.

Konceptet er simpelt: perfekt stegte bøffer med godt tilbehør, nøje udvalgte vine af god kvalitet og sidst men ikke mindst; en atmosfære, der får dig til at komme tilbage.

Hvor mange mennesker er der plads til i Det Kongelige Teater?

Hver fjerde besøgende oplevede nationalscenen uden for København. Hver femte publikummer var børn og unge under 25 år

Det Kongelige Teaters årsrapport for 2019 er nu offentliggjort. Rapporten var planlagt til offentliggørelse i marts 2019 men er blevet forsinket, da det samlede statsregnskab for 2019 først er blevet forelagt Folketinget for nyligt pga. coronasituationen. Rapporten kan ses på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

Hvor meget vejer en balletdanser?

  • Solodanser er øverste trin på karrierestigen.
  • Solister kan både danse hovedpartier og mindre roller i korpset.
  • Korpsdanser udgør størstedelen af kompagniet.
  • Aspiranter er færdige med 9. klasse og kan indgå i et treårige aspirantprogram.
  • Karakterdanser er tidligere dansere, der fortsætter i karakterroller, efter de har nået pensionsalderen på 40 år.
  • Balletbørn går på Det Kongelige Teaters Balletskole.

Hvem er den bedst betalte skuespiller i Danmark?

I 90'erne satte Arnold Schwarznegger og Jim Carrey nye højder for skuespiller-lønningerne i Hollywood.

Men med streamingtjenesterne indtog i det seneste årti er checken for en filmrolle kun steget, og i 2021 har Netflix tømt posen og bl.a. givet Daniel Craig intet mindre 100 millioner dollars (altså lidt over 630 millioner danske kroner!) for at medvirke i de to kommende Knives Out-fortsættelser.

Hvilken skuespiller har tjent flest penge?

I 90'erne satte Arnold Schwarznegger og Jim Carrey nye højder for skuespiller-lønningerne i Hollywood.

Men med streamingtjenesterne indtog i det seneste årti er checken for en filmrolle kun steget, og i 2021 har Netflix tømt posen og bl.a. givet Daniel Craig intet mindre 100 millioner dollars (altså lidt over 630 millioner danske kroner!) for at medvirke i de to kommende Knives Out-fortsættelser.

Hvor mange personer kan der være i Det Kongelige Teater?

Uanset om du skal se en forestilling eller blot lægger vejen forbi, kan du få en bid mad i Aamanns Replik, der er Skuespilhusets café og restaurant.

Restauranten har en fantastisk udsigt ud over vandet og Københavns Havn, og om sommeren har du mulighed for at sidde udenfor, hvor du også kan bestille drikkevarer i deres udendørs bar.

Aamanns Replik tilbyder både frokost og middag, og de har en helt særlig teater menu, du kan bestille, hvis du skal se en forestilling i Skuespilhuset.

Teateret har oplevelser for både børn og voksne, og man har bl.a. kunne opleve forestillingerne:

Hvor stor er Det Kongelige Teater?

Bygningen er med sine ca. 33.000 kvadratmeter Det Kongelige Teaters næststørste og rummer blandt andet foyer, scene, prøvesale, garderober, træningsfaciliteter, kantine, skræddersale, scenografisk værksted og meget andet. Ved åbningen i 1874 var der plads til 1638 gæster på Gamle Scene, hvilket dog sidenhen er reduceret til ca. 1300.

Er Det Kongelige Kapel i centrum?

Det Kongelige Kapel er i centrum på scenen, når Richard Strauss’ opera Daphne opføres i... Jeg er jo lige her er uden tvivl årets musikforestilling med alle Anne Linnets største... Efter udsolgte visninger af Corpus Episodes: Mother i sæsonen 19/20 er formatet...

Hvem er Det Kongelige Operakor?

Det Kongelige Operakor er et af verdens bedste operakor og i 2020 nomineret som Årets... Talte ord med humor og nerve. Når opera er allerbedst, når symfonisk musik er allerbedst, så er det kammermusik! Hormondagbogen er en hyldest til hormonerne og deres mangfoldighed ikrydsfelt mellem...

Hvor stor er Det Kongelige Teater?

  • Bygningen er med sine ca. 33.000 kvadratmeter Det Kongelige Teaters næststørste og rummer blandt andet foyer, scene, prøvesale, garderober, træningsfaciliteter, kantine, skræddersale, scenografisk værksted og meget andet. Ved åbningen i 1874 var der plads til 1638 gæster på Gamle Scene, hvilket dog sidenhen er reduceret til ca. 1300.

Er Det Kongelige Kapel i centrum?

  • Det Kongelige Kapel er i centrum på scenen, når Richard Strauss’ opera Daphne opføres i... Jeg er jo lige her er uden tvivl årets musikforestilling med alle Anne Linnets største... Efter udsolgte visninger af Corpus Episodes: Mother i sæsonen 19/20 er formatet...

Hvem er Det Kongelige Operakor?

  • Det Kongelige Operakor er et af verdens bedste operakor og i 2020 nomineret som Årets... Talte ord med humor og nerve. Når opera er allerbedst, når symfonisk musik er allerbedst, så er det kammermusik! Hormondagbogen er en hyldest til hormonerne og deres mangfoldighed ikrydsfelt mellem...