:

Hvor skal man spise henne i København?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor skal man spise henne i København?
 2. Hvor skal man spise på Christiania?
 3. Hvor skal man spise på Strøget?
 4. Hvor skal man spise i København 2023?
 5. Hvor spiser man godt og billigt i København?
 6. Hvor skal man spise på Christianshavn?
 7. Hvad må man ikke på Christiania?
 8. Er det lovligt at købe hash på Christiania?
 9. Hvad hed Strøget før?
 10. Er Strøget den længste gågade?
 11. Hvor skal man spise brunch i København?
 12. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
 13. Kan man spise i Torvehallerne?
 14. Er Christianshavn en del af Amager?
 15. Hvad kan man lave på Christianshavn?

Hvor skal man spise henne i København?

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Hvor skal man spise på Christiania?

Gang i grillen på Nemo’s køkken

Pladsen foran Café Nemoland er med sine i hvert fald 200 udendørs pladser et rigtig godt sted at slå sig ned på en solskinsdag. Hvis man vel at mærke kan klare 80’er-rock i ørerne og en heftig omgang Ganja i næsen.

Hvor skal man spise på Strøget?

Hvis din mave sultent kalder efter en velsmagende burger, så kan du lægge vejen forbi Sporvejen. I restuaranten, der er indrettet som en gamle sporvogn, serverer de burgere efter en hver smag, og burgerne fåes både med bøf og kylling samt som vegetarburger. Du kan selvfølgelig få de sprødeste fritter til, men du kan også opgraderer tilbehøret til chili beans eller muslinger.

Hvor skal man spise i København 2023?

TorvehallerneKBH er et fødevaremarked, hvor I kan finde de bedste og mest friske råvarer i hele København.  Fødevaremarkedet fungerer som et trækplaser for mere end 115.000 københavnere om ugen! 

Gå en tur rundt i TorvehallerneKBH og bliv inspireret af de forskellige stader, som byder på alt fra friskfanget havkat til kaffebønner i verdensklasse. 

Den Danske Spiseguide er en anerkendt guide, der siden 1978 har anmeldt restauranter, som serverer mad udover det sædvanlige i forskellige prisklasser. Madanmelder Bent Christensten står bag spiseguiden, som indeholder over 250 forskellige restauranter i hele landet. 

Se guiden over de bedste restauranter i København og på den resterende del af Sjælland. 

Hvor spiser man godt og billigt i København?

Hos Mahalle får du autentisk libanesisk mad og stemning for alle pengene (om end få penge). De serverer lækre deleretter, og du kan blandt andet sætte tænderne i halloumi, falafler, citrussalat og baba ganoush.

Adresse: Mahalle holder til på fem forskellige adresser i København, du kan se dem her.

Gaza Grill er et autentisk arabisk og økologisk spisehus, som tager dig på en smagsrejse til det rige mellemøstlige køkken med retter såsom falafler, muhammara, friturestegte blomkål med mere. Ifølge Gaza Grills hjemmeside er maden 90-100% økologisk og så lokalt, traditionelt, hjemmelavet og frisklavet som muligt.

Hvor skal man spise på Christianshavn?

Velkommen indenfor hos Christianshavns bedste fiskerestaurant. Vores menukort byder på frisk fisk og skaldyr tilberedt af vores professionelle kokke. Her kan du tage hele familien med til vores hyggelige restaurant, hvor vi serverer havfrisk fisk for enhver smag. Du kan blandt andet prøve vores populære Hooked Lobster Roll med certificeret hummer, økologisk brioche, og friterede løgringe, eller vores sprøde Hooked Fiskeburgere med friteret mørksej eller crispy laks samt vores grønne Prawn Poké med delikate tempura rejer. Er du til en klassisk Fish & Chips, klarer vi også den. 

Hvad må man ikke på Christiania?

‘Bevar Christiania’-trøjer ses på både unge og gamle over hele landet som et tegn på den mangeårige kamp for at bevare den fristad, der i 1971 opstod som en ulovlig besættelse af et forladt kaserneområde på Christianshavn i København. Mange af de aktivister, der flyttede ind på Christiania i begyndelsen, havde et ønske om at leve, arbejde og bo alternativt i forhold til normal-Danmark uden for fristadens grænser. Men stedet har også været omdrejningspunkt for en massiv hashhandel igennem årerne, og ‘Fristaden’ eller ‘Staden’ har været en øm tå og genstand for årtiers slagsmål mellem både de politiske partier og mellem christianitter, politi og kriminelle.

I dag er Christiania lovliggjort, men fristaden har siden 2000 haft store problemer med at leve op til kravene fra Folketinget. Det fik den daværende VK-regering til at kræve forholdene normaliserede og med den såkaldte Christianialov fra 1989 i hånden er et næsten samlet Folketing sammen med Slots- og Ejendomsstyrelsen, politiet og christianitterne selv i gang med en gennemgribende lovliggørelse af fristaden.

I august 2022 godkendte christianitterne et udspil fra S-regeringen om, at der skal bygges 15.000 kvadratmeter almene boliger på fristaden frem mod 2031. I parksis betyder det, at cirka 300 nye beboere får mulighed for at flytte ind på Christiania.

Er det lovligt at købe hash på Christiania?

Selvom den personlige frihed er afgørende, så er der ikke noget i vejen for, at vi laver en forebyggende indsats, så færre personer starter på et regelret misbrug. Der er dog ingen tvivl om, at strategien de sidste årtier med en kriminalisering af stofområdet har slået fejl. Det må derfor snart være tid til at revurdere hele området.

Fri hash

Hvad hed Strøget før?

Tyskmannegade, Routen og i slutningen af 1800tallet Strøget. Her er både den billige og dyre ende. Mellem 15 og 16 blev der fremvist. Nyheder og sladder trivedes. Modelapse og flanører havde storhedstider. De gik dagligt til frisør. Et mål afslørede ens manddom. Kierkegaard brændte sin formue af og betalte kæmpe konditorregning. I Østergade var der svulmende fruer og slanke møer. Forsamlede stormænd var årsag til forældreløse børn. Læs om Strøgets pulserende liv.

Strøget er den gadestrækning som går fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Den består af:

Er Strøget den længste gågade?

Strøget er både en livsnerve i Københavns selvforståelse som international, fremtidsorienteret metropol – og et smertensbarn. Siden gågaden blev født i 1962, har den været hadet og elsket som få andre gader i Kongens København.

Strøget er i virkeligheden flere gader. Fra Rådhuspladsen og hen mod Kongens Nytorv hedder de Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv og Østergade. Forløbet er blevet til gennem brande og gadegennembrud, men fra midten af 1800-tallet blev det opfattet som én gade – og tilmed som den vigtigste gade i København.

Hvor skal man spise brunch i København?

Charmerende, lille bistro med god, fransk velsmag og hyggelig atmosfære. Restaurant website

Det bliver ikke meget mere fransk end hos Céline og Frédéric på Blegdamsvej. Cocorico serverer brunch med blandt andet charcuterie, røget laks, æg en cocotte - og selvfølgelig croissant og crepe suzette. Den vegetariske variant frister med rødbedehumus og avocado i stedet for laks og charcuterie. 

Hvis brunchen gav dig lyst til ægte fransk coq au vin eller quiche lorraine til middag, er det en mulighed blandt alle de andre lækkerier, du kan få på Bistro Cocorico. 

Grønt fusionskøkken til 4 hjerter - nordiske noter med sydens twist og udsigt til Peblinge sø. Restaurant website

Med en forkærlighed for grøntsager laver Hector Rachlin menuen, så den bliver udskiftet i takt med sæsonen. I solen i haven på Ewaldsgade kan du sammensætte din egen morgenmad fra 8.30-11.30 eller lade den glide over i frokost fra menukortet, der drager inspiration fra Hectors karriere i det franske, det danske smørrebrød og det spanske køkken. 

Savner du smagen af ægte sortfodsgris eller nylavede churros, så er det La Pausa, du skal besøge efter 17, hvor deres aftenmenu byder på alt det bedste og mere end du troede.

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Torvehallerne er et madmarked, der sælger alt, hvad maven begærer af frugt, fisk, kød, vin m.m. af bedste kvalitet. Ind imellem indkøbene kan man nyde et stykke mad hos Hallernes Smørrebrød.

Vi har 16 siddepladser omkring en bar, hvor du kan følge med i produktionen af smørrebrød eller se på de lokale, der handler og nysgerrige turister, der knipser løs med kameraet.

Vi er ikke en restaurant, men en smørrebrødsbar og kan derfor ikke garantere en siddeplads. Men på pladserne udenfor er der fælles spisearealer, som mange benytter sig af i al slags vejr.

Forkæl dine smagsløg hos Hallernes Smørrebrød. Et sted, hvor der især sættes fokus på kvalitet og friske råvarer. Ingen tvivl om, at dette er det rette sted for en god oplevelse. Ikke kun for smagsløgene, men også i helhed stemningen, og de mange glade forstandere i de enormt engagerede madboder. Smørrebrød Torvehallerne, et besøg værd uanset om du er turist, ønsker en god og hurtig frokost, eller har taget dine nærmeste med i hånden. Vi glæder os til dit besøg. Se ovenstående information for, eller kontakt os hvis du har nogle spørgsmål.

Kan man spise i Torvehallerne?

Torvehallerne er et madmarked, der sælger alt, hvad maven begærer af frugt, fisk, kød, vin m.m. af bedste kvalitet. Ind imellem indkøbene kan man nyde et stykke mad hos Hallernes Smørrebrød.

Vi har 16 siddepladser omkring en bar, hvor du kan følge med i produktionen af smørrebrød eller se på de lokale, der handler og nysgerrige turister, der knipser løs med kameraet.

Vi er ikke en restaurant, men en smørrebrødsbar og kan derfor ikke garantere en siddeplads. Men på pladserne udenfor er der fælles spisearealer, som mange benytter sig af i al slags vejr.

Forkæl dine smagsløg hos Hallernes Smørrebrød. Et sted, hvor der især sættes fokus på kvalitet og friske råvarer. Ingen tvivl om, at dette er det rette sted for en god oplevelse. Ikke kun for smagsløgene, men også i helhed stemningen, og de mange glade forstandere i de enormt engagerede madboder. Smørrebrød Torvehallerne, et besøg værd uanset om du er turist, ønsker en god og hurtig frokost, eller har taget dine nærmeste med i hånden. Vi glæder os til dit besøg. Se ovenstående information for, eller kontakt os hvis du har nogle spørgsmål.

Er Christianshavn en del af Amager?

Baggrunden for anlæggelsen af Christianshavn var, at Christian 4. både ville beskytte de flådemilitære anlæg på Slotsholmen og Gammelholm og skabe et selvstændigt bysamfund, der kunne konkurrere med København.

I 1617 begyndte han således anlæggelsen af denne nye by, der blev anlagt med hollandske kanalbyer som forbillede. Der blev udarbejdet en plan, der i store træk kan ses i dag, det vil sige et regelret gadesystem med en central plads, hvor den gennemgående Christianshavns Kanal deler byen i et område neden for kanalen og et oven for kanalen, som kan genkendes i gadenavnene Overgaden Neden Vandet og Overgaden Oven Vandet.

Christianshavn var først tiltænkt som et område for nederlandske immigranter, men planerne blev ændret til at være garnisons- eller bådsmandsby. Dette skyldes at Christian d. 4. var i gang med en større udbygning af den københavnske befæstning og manglede at beskytte Slotsholmen med slottet og indsejlingen til Københavns Havn. Anlæggelsen af Christianshavn blev anset som en god løsning. Den kunne blive anlagt som en halvcirkel og derved fuldende fæstningen rundt om København, og samtidig kunne området huse de mange medarbejdere, der var ansat ved flåden.

Hvad kan man lave på Christianshavn?

Ved Københavns havnebade kan sommervarmen nydes med familie og venner. De 3 største havnebade er Havnebadet Islands Brygge (billedet), Copencabana ved Fisketorvet og Havnebadet Sluseholmen, hvor der alle 3 steder er livreddere i sommersæsonen. Det samme er der på Badeanstalten Helgoland i Amager Strandpark og Svanemøllestranden på Østerbro.

Du må gerne hoppe i Københavns Havn for at bade flere steder. Der er badezoner: på Islands Brygge ud for Halfdansgade og i Havnevigen, på Refshaleøen ud for café Halvandet og Søndre Refshalebassin samt i Nordhavn ved Sandkaj. Du finder også badezoner ved Havnevigen på Amager, ved Kalvebod Brygge og ved caféen La Banchina på Refshalevej.