:

Hvilke aktier er gode og investere i?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke aktier er gode og investere i?
 2. Hvilke aktier vil stige i 2023?
 3. Hvilke aktier stiger i fremtiden?
 4. Hvilke danske aktier skal man købe i 2023?
 5. Hvilke aktier er steget mest i 2023?
 6. Hvad er bedst at investere i 2023?
 7. Hvor skal man investere i 2023?
 8. Hvilke aktier giver bedst udbytte?
 9. Hvad er de bedste danske aktier?
 10. Hvilket tidspunkt på dagen er bedst at købe aktier?
 11. Hvilke aktier er gode under inflation?
 12. Hvad er det mest sikre at investere i?
 13. Er udbytte skattefrit?
 14. Hvilke danske aktier giver udbytte 2023?
 15. Hvor mange penge skal man købe aktier for?

Hvilke aktier er gode og investere i?

Her kan du finde inspiration fra vores investorers favoritinvesteringer blandt danske og udenlandske aktier, ETF'er og investeringsfonde.

Værdipapirerne i oversigterne er ikke investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de mest populære værdipapirer blandt vores danske kunder. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast.

Hvilke aktier vil stige i 2023?

Hvis du ikke er alene om at sælge ”sorte” aktier, og købe ”grønne” aktier, vil kursen på sorte aktier falde. Det betyder, alt andet lige, at gevinsten for nye investorer i sorte aktier vil stige, fordi de bliver billigere at købe.

På samme måde vil kursen på grønne aktier stige. Og det vil komme dem til gode, der allerede ejer de grønne aktier. På sigt vil den øgede efterspørgsel efter grønne aktier betyde, at næste gang et ”grønt” firma ønsker at sælge aktier, kan disse sælges til en højere kurs. Og dermed falder kapitalomkostningerne for grønne selskaber. Det tager derfor tid at gøre en forskel som investor i grønne aktier.

Hvilke aktier stiger i fremtiden?

I spidsen for denne liste finder vi handlingen General Motors. Denne handling har et betydeligt potentiale i de kommende år.

Vi nævner også MGM Resorts International-aktien, som kan eksplodere i 2023. Dens aktuelle finansielle data vidner om dette.

Hvilke danske aktier skal man købe i 2023?

Sjældent er så mange ulykker væltet ned over aktiemarkedet på så kort tid som i 2022. Men det giver også muligheder. 

I samarbejde med Dansk Aktionærforening bringer Avisen Danmark i disse dage flere aktieeksperters bud på, hvad du som privatinvestor skal holde øje med i 2023. 

Hvilke aktier er steget mest i 2023?

Det har været et supergodt første halvår på børsen, hvor aktierne har klaret sig langt bedre, end de fleste havde turde håbe på, da vi skudte året i gang. 

C25-indekset, der repræsenterer de største danske aktier, er steget med 1,78% i den seneste uge og 7% siden begyndelsen af året. Siden bunden i september 2022 er C25-indekset steget med næsten 28%.

På den amerikanske børs er S&P500-indekset også steget betydeligt. Det steg med 2,35% i den seneste uge og har oplevet en stigning på 16% siden begyndelsen af året. Siden bunden i oktober 2022 er S&P500-indekset steget med cirka 24%.

Hvad er bedst at investere i 2023?

Aktier, obligationer og ejendomme er blandt de mest populære investeringsaktiver, man som privat investor kan investere i. Men der er også andre gode muligheder. Men man skal tænke sig godt om, inden man kaster sig ud i at investere i mindre gængse investeringsaktiver.

Har man opbygget en opsparing, som man gerne vil have til at vokse, så er der et væld af muligheder på investeringsmarkedet. Men man kan hurtigt komme galt afsted, hvis man ikke tænker sig, inden man begynder at investere, så her ser vi nærmere på de mest gængse investeringsaktiver, ligesom vi på baggrund af dygtige investorers anbefalinger kommer med bud på, hvordan man kan sammensætte en investeringsportefølje.

Konkret kommer vi med et overblik over seks populære investeringsaktiver, der er tilgængelige for den private investor.

Hvor skal man investere i 2023?

 • FLS har leveret et godt afkast. Det skyldes i hovedsagen, at investorerne køber ind på præmissen om, at udskiftning på toplederposten i 2022 har skabt en betydelig forandring.
 • Demant er blevet kursmæssigt præmieret for at løfte forventningerne til helåret efter en god guidance tidligt i 2023. Det vidner om god sigtbarhed.
 • Novo Nordisk har fortsat fed energi, og det har investorerne takseret til en kursfremgang på i underkanten af 20 % år til dato.
 • Hvilke aktier giver bedst udbytte?

  Udbytteaktier er aktier, hvor virksomheden deler ud af overskuddet til deres aktionærer.

  Denne del af overskuddet kaldes for udbytte eller dividende (dividends på engelsk).

  Et eksempel på en udbytteaktie er den danske Novo Nordisk aktie (NOVO-N.CO).

  Du kan altid Google en aktie for at finde ud af, om det er en udbytteaktie eller ej. Ellers kan du tjekke på din handelsplatform.

  Du kan f.eks. tjekke om en aktie er en udbytteaktie på eToro således:

  Hvad er de bedste danske aktier?

  Her kan du finde inspiration fra vores investorers favoritinvesteringer blandt danske og udenlandske aktier, ETF'er og investeringsfonde.

  Værdipapirerne i oversigterne er ikke investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de mest populære værdipapirer blandt vores danske kunder. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast.

  Hvilket tidspunkt på dagen er bedst at købe aktier?

  Hvornår skal du sælge din aktie?

  Det spørgsmål har chefstrateg Henrik Henriksen fra Petersen & Partners et bud på i Millionærklubben et bud på.

  Hvilke aktier er gode under inflation?

  Når du køber en aktie, køber du en lille del af en virksomhed. Det gør dig til medejer af virksomheden, hvilket giver dig ret til få del i virksomhedens overskud og udbytte.

  Hvis virksomheden stiger i værdi, gør din aktie det samme.

  Det er dér indtjeningsmuligheden ligger, og derfor investerer mange mennesker deres penge i aktier.

  Selvom du nu ved hvordan du køber aktier, er der stadigvæk mange ting at lære, når det kommer til aktiehandel for begyndere.

  Det er simple ting, som rigtig mange erfarne investorer ville ønske, de havde lært fra starten.

  Her kommer de absolut vigtigste ting, du skal forstå, når du begynder på aktiehandel.

  Hvad er det mest sikre at investere i?

  Obligationer findes stadig, men de har ikke samme appel som den sikre investering længere. Det skyldes at renterne nu er så lave, at en rimelig sikker obligation giver negativ rente.

  I dag skal du købe en realkreditobligation, hvor løbetiden er 6 år eller mere, for at komme i nærheden af 0 % i rente. Du skal altså binde dine penge i mindst 6 år for ikke at skulle betale for at have ejet obligationen.

  Hvis du køber en obligation med en længere løbetid eller en mindre kreditværdig udsteder – fx en erhvervsvirksomhed – risikerer du, at du ikke får dine penge tilbage, når obligationen udløber. Eller at værdien af obligationen er faldet når du ønsker at sælge, fordi du skal bruge dine penge.

  Er udbytte skattefrit?

  Lad os sige, du kalder det for Mit Holdingselskab ApS. Du lader Mit Holdingselskab ApS købe 100 % af ejerandelene i Mit Driftsselskab ApS. På den måde ejer du indirekte driftsselskabet, fordi du ejer holdingselskabet, som ejer driftsselskabet.

  Når dit driftsselskab (Mit Driftsselskab ApS) får et overskud, skal det først betale selskabsskat. Den ligger på 22 %. Derefter kan det betale udbytte til dit holdingselskab (Mit Holdingselskab ApS). 

  Mit Holdingselskab ApS skal ikke betale udbytteskat, da det ejer mere end 10 % af ejerandelene i driftsselskabet. Havde du betalt dit udbytte til dig selv personligt, skulle du betale udbytteskat.

  Har du et holdingselskab, som ejer mere end 10 % af aktierne eller ejerandelene i et selskab, skal du ikke betale skat af det løbende udbytte. Du kan altså modtage udbytte skattefrit hvert år.

  Men hvis dit holdingselskab ejer mindre end 10 % i det selskab, det får udbytte fra, skal det betale udbytteskat. Udbytteskatten ligger på 27 % af beløb op til 58.900 kr. (2023), og 42 % for alt derover.

  Hvis du vil have udbetalt udbytte til dig personligt, skal du betale udbytteskat af beløbet. Det gælder, uanset om du ejer mere eller mindre end 10 % af det selskab, udbyttet kommer fra. Denne skat kaldes for privatbeskatning og skyldes, at økonomien i dit holdingselskab er adskilt fra din private økonomi. 

  Hvilke danske aktier giver udbytte 2023?

  Der er flere årsager til, at du bør investere i udbytteaktier. Den største årsag er, at ofte er solide selskaber, der betaler udbytte. Det er ofte store, veletablerede selskaber med store markedsandele. Nogle vil betragte dem som kedelige, da det ikke er aktieraketter. Dog giver det en vis stabilitet til din portefølje, da de ikke vil have lige så store udsving som andre aktier. På den måde kan du bruge dem til at diversificere din portefølje, så du spreder din risiko.

  Hvor mange penge skal man købe aktier for?

  Investerer du i aktier og obligationer, kan din opsparing vokse. Men du kan også miste pengene. Se her, hvad du skal være opmærksom på, før du går i gang.

  Før du investerer, har du brug for at få overblik over din økonomi. Det er nemlig ikke altid den bedste løsning at investere din opsparing.

  Investering koster penge. Det binder også din opsparing, og derfor skal du ikke investere penge, du kan få brug for til at dække uforudsete udgifter.