:

Hvor bor Anders Wortmann?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor bor Anders Wortmann?
 2. Hvem er Anders Wortmann?
 3. Hvem ejer ANR?
 4. Hvornår forsvinder FM-radio?
 5. Hvad står ANR for?
 6. Kan man stadig høre FM-radio?
 7. Er FM signalet lukket?
 8. Hvilken kanal er ANR på?
 9. Hvornår lukker FM signal?
 10. Hvornår udgår FM-radio?
 11. Hvornår stopper DAB radio?
 12. Hvad er en ANR?
 13. Hvad er forskellen på FM og DAB?
 14. Hvad er forskellen på DAB og DAB+?

Hvor bor Anders Wortmann?

Mit andet hjem. Mange har nok den der barndomsfølelse, når man kører hjem og besøger sine forældre.

Lige så snart, jeg kører ind på gaden, hvor jeg er vokset op, så får jeg i hvert fald sådan en tryghedsfølelse af ”Aaaah - nu er jeg hjemme”. Sådan har jeg det også med Aalborg, lige så snart jeg nærmer mig midtbyen efter at have boet der i syv år.

Spillestederne! Jeg elsker at komme ind at se noget eller nogen, jeg ikke nødvendigvis har oplevet før.

Da jeg boede i Aalborg, havde mine venner og jeg noget, vi kaldte for ”Turen”. ” (Skal vi på turen i aften?”) Vi tog hen til et spillested, købte en billet uden af vide, hvad vi gik ind til, og vi blev altid positivt overraskede, fordi vi aldrig havde nogle forventninger. Dernæst dinglede vi videre hen på en bar/bodega, hvor der var halv pris til klokken 22 – derfra gik vi på kasino, inden vi sluttede aftenen af på Andy’s, hvor der også er livemusik.

Og alt efter hvor meget, jeg havde fået at drikke, så endte jeg nogle gange på scenen med guitaren, hvor jeg lige kunne prøve at synge mig igennem ”Morten Filipsen – Du ikk’ som de andre piger” med en promille på 1. Jeg husker det som om, at det gik godt alle gangene, det bilder jeg mig i hvert fald selv ind. ”Kæft, jeg skal snart på turen igen, kan jeg mærke”.

Hvem er Anders Wortmann?

Ny statistik från SCB visar att den genomsnittliga totala kommunalskatten sänks för tredje året i rad. I snitt sänks skatten med 0,6 öre till 32,23 procent 2023. Högst skatt får de boende i Dorotea och lägst skatt invånarna i Österåker, precis som ifjol.  

Här hittar du en aktuell lista över de totala skattesatserna i landets samtliga 290 kommuner. Uppgifterna bygger på officiella uppgifter från Statistiska Centralbyrån och presenteras i bokstavsordning.

Hos Nordiska sparar du både säkert och smart till några av marknadens mest fördelaktiga villkor. Vi erbjuder fasträntekonton med löptider mellan 1-5 år. Självklart omfattas ditt sparande av den statliga insättningsgarantin.

Spara enkelt, ingen bindningstid, fria uttag, insättningsgaranti, trygg sparform med god ränta. Digital ansökan i 4 steg.

Erik Penser Bank erbjuder tryggt sparande genom sina fastränteplaceringar med statlig insättningsgaranti. Ingen öppningsavgift, årsavgift eller annan fast avgift.

Insättningsgarantin täcker upp till 1 050 000 kronor per kund och institut. Erik Penser Bank erbjuder sparkonto under eget namn samt genom sparprodukten Rocker. Skulle du ha två eller fler konton hos både Erik Penser Bank och Rocker läggs beloppen samman och omfattas av den maximala gränsen på 1 050 000 kronor.

Hvem ejer ANR?

NORDJYLLAND:ANRs morgenprogram MorgenKøterne vandt her til aften Ekstra Bladets regionale udgave af prisen Den Gyldne Mikrofon ved prisuddelingen Prix Radio i København.

Værterne Kirstine Richter og Johnni Gade vandt prisen efter en lytterafstemning på Ekstra Bladets hjemmeside.

Hvornår forsvinder FM-radio?

Regeringen har droppet sin plan om at slukke for FM-signalet i 2021. Det fremgik af den medieaftale, som blev fremlagt få dage før store dele af Danmark gik på sommerferie.

I aftaleteksten står således:

Hvad står ANR for?

Det spørgsmål stillede Matilde Alexandras svoger en forårsdag i 2020.

Tanken havde aldrig strejfet hende, men hun havde heller ikke søgt et job endnu, som hun rent faktisk håbede på at få. Den følelse fik hun, når hun forestillede sig at stå i et studie og tale til lytterne.

Med sin musikalske baggrund og en kandidatgrad i musik og dansk var hun vant til at stå ved en mikrofon – men det var ikke hendes sangstemme, svogeren komplimenterede.

Kan man stadig høre FM-radio?

DAB+ er en udbredt form for radio samt radiosignal i Danmark, og i dette indlæg for du alt den info du kunne ønske om denne teknologi.

Vi går over alt lige fra hvad en DAB radio egentlig er, samt hvilke forskelle der er mellem DAB og andre former for radio og radiosignaler.

Er FM signalet lukket?

Vi har valgt at lukke ned for FM signalerne, for at skaffe mere plads i vores kabelnet til hurtigere og mere stabilt internet. (det samme gjorde bl.a. YouSee for ca. et år siden).

Hvad gør man så?

Hvilken kanal er ANR på?

Nyhetskanalene fjernes for Basic-kunder fra slutten av september. De er fortsatt tilgjengelig for Standard-kunder. Samtidig flyttes de resterende nyhetskanalene opp i kanallisten.

Samtidig med navneendringen byttes fokuset til aldersgruppen 2-6 år. Seriene som tidligere ble sendt på Boomerang vil nå sendes på Cartoon Network.

Hvornår lukker FM signal?

FDM har i hele forløbet kæmpet for at bevare FM-båndet.

”I FDM er vi glade for, at regeringen nu har opgivet at fremskynde tidspunktet for nedlæggelse af FM-båndet. Vi har været stærkt kritiske over for forslaget, da det ville have medført en milliardregning for de danske bilister, og en forringelse af muligheden for, at trafikanterne kan modtage de vigtige trafikmeldinger, siger Torben Lund Kudsk, afdelingschef i FDM.

Vi har været stærkt kritiske over for forslaget, da det ville have medført en milliardregning for de danske bilister

Hvornår udgår FM-radio?

Regeringen har droppet sin plan om at slukke for FM-signalet i 2021. Det fremgik af den medieaftale, som blev fremlagt få dage før store dele af Danmark gik på sommerferie.

I aftaleteksten står således:

Hvornår stopper DAB radio?

FM-båndet er gammelt og understøtter kun en begrænset mængde radiokanaler. Udbuddet af radiokanaler er støt stigende i takt med at ønsker og behov hos lytterne vokser, og FM-båndet er på den måde ved at være forældet.

Med netradio og DAB radio er der i langt højere grad mulighed for at give plads til mange flere radiokanaler.

Ifølge Regeringens udspil har en lukning af FM-båndet deadline i 2021, men det er fortsat usikkert, hvornår det præcist bliver. Men bilejerne er trætte af usikkerheden og mange har efterhånden fundet ud af fordelene ved særligt DAB-radio.

Hvad er en ANR?

HVAD KAN JEG BLIVE?: A&R Hvilke jobs kan man egentlig få inden for musikbranchen? Et af de mere omtalte og eftertragtede stillinger er jobbet som A&R – men hvad betyder det egentlig at være A&R? Hvad laver de til hverdag? Og hvad kræver det for at indtage en sådan stilling? Det undersøger vi nu: Hvad betyder den faglige titel? A&R står for Artist & Repertoire. Det betyder kort sagt, en person med ansvar for artister og deres repertoire (musikkatalog).

Hvad er forskellen på FM og DAB?

DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting. Det betyder helt overordnet en radiostation, der er baseret på digital teknologi. Dette er også kendt som Eureka-projekt 147. DAB er derfor det digitale radiosystem, og du finder det over hele verden. I dag er der forskellige former for DAB. De mest udbredte er DAB, DAB+ og DMB. Dem kommer vi ind på senere.

Målet med DAB var at skabe en digital transmission i forbindelse med radio. Dette skulle gøres for at skabe en bedre oplevelse med en bedre kvalitetsradio ved en højere lydkvalitet. Det var også nødvendigt for at kunne konkurrere med store teknologiudviklede nationer som USA og Kina. Samtidig gav det mulighed for at skabe langt flere radiokanaler, der kunne være mere niche-prægede.

Støj og påvirkninger mellem forskellige kanaler ville også blive undgået. Dette oplever mange på FM-radio, hvor de skifter mellem frekvenserne. Rammer du ikke den helt rigtige frekvens, vil du nemlig kunne høre støj i baggrunden. Du kan også opleve, at en anden radiokanal ligger og spiller i baggrunden.

Men hvor er det helt præcis, du lytter til DAB henne? Før i tiden kunne du kun lytte til den digitale radio igennem en fysisk DAB-radio. Her kunne du nemt vælge mellem de mange kanaler. I en årrække blev biler også udstyret med DAB, men i dag er det de færreste, der gør brug af dette. I stedet for finder du DAB overalt på internettet.

Mange lytter til digital radio i dag. De store producenter som DR tilbyder alle kanaler som DAB. For dig betyder det, at du altid kan lytte til radiokanaler online. Du kan også streame tidligere programmer eller finde helt bestemte sekvenser. Det er nemlig en stor fordel ved den digitale radio.

Men hvordan startede det hele? De sidste 15 år har der været et stort fokus på at få den digitale radio frem i Danmark. Dermed har flere medieaftaler også omfattet ændringer inden for radioen. Men hvordan startede det hele? Vi springer tilbage til 1994. Her bliver P2 udsendt på DAB for første gang. DAB er ganske nyt og en helt ny måde at tænke radio på. Vi inddeler dette i forskellige afsnit:

 • Starten på DAB og digital radio
 • Officiel indvielse af DAB i 2001
 • En ny historie: DAB+

Året efter kaster DR sig ud i et DAB-forsøg i løbet af efteråret. I kølvandet på dette åbner den første radio, Studio 33, der er 100 % internetbaseret. Lyden udsendes via Real Audio-formatet på nettet. DR arbejder også med at sende internetradio. Radioavisen og Orienteringen sendes som ’On Demand’ på nettet. Disse programmer kunne streames i samme format som Studio 33’s radio.

I 1997 sætter B&O gang i DAB-radioens historie. B&O havde især sin storhedstid disse år, og de startede en produktion af specialbyggede DAB-testradioer. Disse blev leveret til 500 udvalgte lyttere i København og i Nordvestjylland. En forudsætning for disse var, at de skulle teste brugen og modtagelsen af DAB. Disse blev senere indsamlet igen og stjålet ved et indbrud på B&O’s lager.

Forsøgsordningens konklusion var begrænset, og efterfølgende konstaterede en rapport, at DAB-udviklingen var i venteposition. Denne venteposition kunne opdeles i tre forskellige faser:

Hvad er forskellen på DAB og DAB+?

DAB (Digital Audio Broadcasting) er digital radio, et system skabt i Europa og en standard som benyttes i bl.a. Danmark. DR udsendte første gang DAB i 1995 med én multiplex og fra 2001 blev det officielt indviet med 10-temakanaler. I 2004 udbyggedes til to multiplex (DAB2), så der kunne udsendes op til 20 radiokanaler. To var forbeholdt FM5 (NOVA FM) og FM6 (POP FM), begge drevet af det der hed SBS Radio.

DAB udsendes i VHF bånd III (174-240 MHz), og DAB L-bånd (1452-1479,5 MHz).