:

Hvad skal vi lave i vinterferien 2023?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skal vi lave i vinterferien 2023?
 2. Hvad kan jeg lave i vinterferien?
 3. Hvad kan man lave med sin familie i vinterferien?
 4. Hvad kan man lave i vinterferien i Jylland?
 5. Hvad kan man lave med sin kæreste?
 6. Hvor skal vi hen i vinterferien?
 7. Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?
 8. Hvad skal man lave i vinterferien med børn?
 9. Hvad er der af indendørs aktiviteter?
 10. Hvad kan man lave 2 personer?
 11. Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?
 12. Hvor er det bedst at tage hen i februar?
 13. Hvor kan man bade i februar?
 14. Hvad kan man lave spontant?
 15. Hvad kan man lave af aktiviteter udenfor?

Hvad skal vi lave i vinterferien 2023?

Selvom temperaturerne endnu er på sit laveste, så betyder det altså ikke, at man ikke kan begive sig ud og få lidt frisk februar-luft i kinderne.

Pak dig ind i noget varmt tøj og oplev København og byens mange udendørs vinterferie-aktiviteter!

Hvad kan jeg lave i vinterferien?

Måske har du gode forslag til, hvad man ellers kan lave i sin vinterferie? Så er du velkommen til at skrive en kommentar herunder, som andre også kan få glæde af.

Hvad kan man lave med sin familie i vinterferien?

Fik I ikke booket årets skiferie, men vil I alligevel gerne mærke suset – og måske teste familiens yngstes evner på ski?

Næsten lige så snart dit barn kan gå, kan det også stå på ski. Junior skal i hvert fald ikke være særlig gammel for at få en sjov dag i sneen sammen med mor og far. I det sydlige Sverige finder du blandt andet Mullsjö og Vallåsen, som både har kælke- og børnebakker. Tjek Visit Sweden for flere muligheder.

I kan også tage en tur på pisten på Copenhill på Amager i København. Den øverste del af skibakken bliver katagoriseret som en sort/rød pist, mens den midterste og nederste del er kategoriseret som en blå/grøn pist. Derudover er der slalom bane, freestyle-park og også et område for de mindste skiløbere.

Overalt i landet ligger der sjove svømmehaller, og de fleste har et lunt babybassin, som det er hyggeligt at plaske rundt i, så hele familien kan komme afsted. Skal oplevelsen være lidt vildere, så gå efter de store badelande såsom Lalandia, DGI-byen og Aqua Forum Horsens, der byder på bølgebrus og palmesus i næsten sydlandske temperaturer.

Heldigvis behøver du ikke være vinder af Den Store Bagedyst for at lave lækre kager med dit barn, og de fleste børn synes, at det er tophyggeligt at bikse ting og sager sammen i køkkenet. I bund og grund består de fleste kager af nogle ganske få ingredienser, der lige skal blandes, hæve og en tur i ovnen. Hvis det er svært for dit barn selv at røre rundt, kan han måske komme mel og bagepulver i skålen. Dit større barn vil synes, at det er hyggeligt at pynte den med glasur eller krymmel.

Hvad kan man lave i vinterferien i Jylland?

Hele vinterferien kan du hive børnene med på kvindemuseet, hvor de kan nyde en spændende skattejagt og udfolde sig kreativt på legetøjsværkstedet. Kvindemuseet inviterer nemlig indenfor til skattejagt efter små garndukker, som gemmer sig rundt omkring i udstillingen om pigernes og drengenes historier. Hvis børnene følger skattekortet, kan de vente sig en dejlig overraskelse i den café, som er en del af museet. Skattejagten foregår hver dag i vinterferien fra 10-17. I udstillingen ”pigernes og drengenes historier” kan i prøve at gå på stylter, klæde jer ud eller måske lege med forskelligt legetøj fra forskellige tidsaldre. På den måde, får i en sjov og lærerig oplevelse, som vil vise jer, hvordan legetøj har ændret sig gennem tiden. Hvis i vil udfolde jer kreativt, kan i tage en tur i legetøjsværkstedet, som har åbent alle hverdage fra 11-15. Her kan i lave jeres eget legetøj. Det kan for eksempel være snurretoppe, påklædningsdukker, papirhuse eller små flyvere af træ. Det giver børnene en fornemmelse for, hvordan børn havde det i gamle dage. Dengang lavede børn nemlig selv deres legetøj, i modsætning til i dag, hvor vi køber det meste legetøj i en butik. Der er ligeledes forskel på, hvordan børn leger i dag, og hvordan de legede i gamle dage. I gamle dage efterlignede børnene de voksnes arbejde. De kunne for eksempel lege købmand eller torvehandel, eller lege med hest og vogn, hvis de kom fra landet. I kan slutte dagen af med en kop varm kakao med flødeskum i museets café!  

På Koldinghus står vinterferien i uhyggens tegn, for det spøger helt bestemt på det store slot. Tag afsted og tag del i en uhyggelig og dragende fortælling om historiske begivenhed på Koldinghus. Der benyttes både teknologi, dygtige skuespillere og fantastisk fortælleteknik til at skabe den uhyggelige stemning, som vil give jer gåsehud! Haunted Castle har en minimumsalder på 13 år, så hvis du er afsted med mindre børn, skal i stedet tage til Haunted Castle for Børn. Her kan børnene blive malet, så de ligner et vaskeægte spøgelse, møde en heks som kan behandle sr med mystiske heksebrygge, hjælpe spøgelserne i Riddersalen fri, besøge spøgelset i fangekælderen og meget, meget mere. Haunted Castle for børn er udviklet til børn i alderen 5-12, så de mindre børn også kan få del i uhyggen – bare på et lidt mindre uhyggeligt plan. Haunted Castle er en supersjov oplevelse, og det er bestemt et besøg værd, hvis i holder ferie i det sydlige Jylland. Læs mere om Haunted Castle lige her!  

Hvad kan man lave med sin kæreste?

Den kolde tid på året er den perfekte tid til forkælelse og tosomhed. Vejret kalder på inde-hygge for alle pengene. Efteråret og vinteren er nemlig årstider, som rigtig mange forbinder med god dansk hygge. Vi finder striksokkerne frem, putter os med tæpper på sofaen til en god film, tænder stearinlys i lange baner og hvad vi ellers kan finde på i det kolde vejr.

Vil du gerne gøre lidt ekstra for kæresten i denne tid, så er en forkælelsesdag det helt rette valg. Læs med her og få gode ideer til, hvordan du kan arrangere den perfekte forkælelsesdag for dig og din bedre halvdel.

Hvor skal vi hen i vinterferien?

Hvis du er på udkig efter varme rejselande i februar, er De Forenede Arabiske Emirater et rigtig godt bud. Her er det især millionbyen, Dubai, som er et besøg værd!

I Dubai bliver du mødt af tårnhøje skyskrabere, enorme shoppingcentre, luksuriøse omgivelser, lange sandstrande og attraktioner i verdensklasse.

Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?

I Kalvehave Labyrintpark er der udendørs og underholdende aktiviteter for hele familien. I kan prøve kræfter med én af parkens mange labyrinter, hvori forskellige opgaver skal løses. Det er også muligt at udfordre hinanden i mange forskellige spil med kæmpestore brikker. Spis jeres medbragte madkurv i den hyggelige have eller køb frokosten i parkens café.

I Kalvehave Labyrintpark er der udendørs og underholdende aktiviteter for hele familien. I kan prøve kræfter med én af parkens mange labyrinter, hvori forskellige opgaver skal løses. Det er også muligt at udfordre hinanden i mange forskellige spil med kæmpestore brikker. Spis jeres medbragte madkurv i den hyggelige have eller køb frokosten i parkens café.

Midt i den sjællandske natur har et 45 meter højt skovtårn rejst sig – og det har en helt særlig udsigt. Bestig den 650 meter høje spiralformede rampe, der snor sig igennem trækronerne og oplev naturen på en helt unik måde. I klart vejr kan du se Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø og højhuset Bella Sky på Amager. Camp Adventures skovtårn er nemlig det højest tilgængelige punkt på Sjælland, så du kan se mere end 25 kilometer ud over den sjællandske natur.

Dybt under Søndermarkens grønne græs finder du Cisternerne. Det gamle vandreservoir, der fra 1859 til 1933 forsynede hovedstadens borgere med rent drikkevand, danner nu ramme om fantastiske kunstoplevelser og arrangementer. Væk alle sanserne og gå på opdagelse i det 4320 m2 store underjordiske univers med drypsten, granitvægge og labyrintiske søjlegange.

I Sagnlandet Lejre kan du på egen krop opleve, hvordan det var at leve i Danmark i gamle dage. Her finder du nemlig huse og miljøer fra både stenalder, jernalder, vinkingetid og 1800-tallet. Her kan I lære at bage brødkiks og kværne korn som jernalderbonden gjorde det eller udfordre vinkingerne i en sværduel. Det er også muligt at hilse på de små geder og lave snobrød på bål.

Møns Klint er fyldt med oplevelser, og du kan ikke undgå at blive fascineret af de 128 meter høje, hvide klipper, der rejser sig over det tyrkisgrønne hav. Hvis I tager forbi GeoCenter Møns Klint kan I rejse 70 millioner år tilbage i tiden og opleve Danmarks fortid på en sjov og interaktiv måde. Hop en tur i sciencecenterets 3D-biograf eller udforsk én af deres mange interaktive udstillinger.

Sejl ud i naturen og tag børnene med på kanotur på Mølleåen og søerne nord for København. Udforsk Furesøen, hvor du kan finde små sandstrande, skovklædte kyster og udnytte de gode fiskemuligheder. Eller tag en tur ned ad den hyggelige Mølleå - I bestemmer selv, hvor mange timer I vil leje kanoen. Pak madkurven og fiskenettet til en hyggelig dag på vandet.

Ordrupgaard Kunstmuseum udvidede i 2016 med en kunstlegeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig under åben himmel. Her inviteres til leg og sanseoplevelser - formålet med kunstlegepladsen er nemlig, at værkerne skal give både børn og voksne lyst til at bruge kunsten på en ny og friere måde end i det traditionelle museumsrum. Her kan man både klatre, hoppe og løbe igennem værkerne. OBS: Lukket i vinterhalvåret.

Hvad skal man lave i vinterferien med børn?

Bruttolön är din lön innan någon skatt har dragits av. Nettolön är det som blir kvar efter att skatter och avgifter har dragits. De pengar du får tillgång till när lönen kommer in på kontot i slutet av månaden är alltså din nettolön.

Hvad er der af indendørs aktiviteter?

På en regnvejrsdag, når regntøjet ikke er kommet med på ferien, er der stadig mange oplevelser, der venter på dig - både til fordybelse, sjov og action.

I DGI-huset er der rig mulighed for at få pulsen op og sved på panden i en masse idræt og motion i centrum af Aarhus. Der er rigtig mange forskellige aktiviteter hver dag, som du får adgang til via et...

I KlatreSiloen kan du udfordre dig selv, venner og familie i de mange klatreaktiviteter, som bl.a. indeholder klatrevægge, kassestabling og sjove alternative vægge. KlatreSiloen er et indendørs klatre...

Hvad kan man lave 2 personer?

Mangler du idéer til, hvad du kan lave med din veninde? Vi giver dig 10 gode bud på, hvad I skal lave.

Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?

“Hvad skal vi lave i dag?” Det spørgsmål har nok alle spurgt om på et eller andet tidspunkt og forståeligt nok. Selvom der findes tusindvis af mystiske egenskaber at lære, eller sjove aktiviteter at bruge tiden på, virker det stadig fuldstændig uoverskueligt rent faktisk at sætte sig i gang med det. Hvis du er havnet på denne side, har du højst sandsynligt afklaret med dig selv, at “nu er det nu” – så her får du bare nogle få ideer til hvad eftermiddagen, dagen eller weekenden kan gå med.

Der banker et hjerte i København som alle, der besøger byen, kan mærke slå. Der er et liv og en energi i byen, som man ikke kan lade være med at blive smittet af, hvad enten man er barn eller voksen. Tag børnene med ud for at opleve de mange aktiviteter København byder på og få en hyggelig dag med oplevelser i børnehøjde.

Find et udvalg af aktiviteter for børn i København herunder.

Hvor er det bedst at tage hen i februar?

Hvis du ønsker at rejse til destinationer, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på 23 og 28 grader, kan Indonesien eller Dubai være skønne steder at besøge i februar.

Hvor kan man bade i februar?

PÃ¥ Spies.dk bruger vi cookies for at kunne give dig en bedre og mere personlig oplevelse. Dette gør vi for at tilpasse det, som vises for dig i f.eks. sociale medier, indholdet pÃ¥ hjemmesiden og til vores analyser. Vi deler ogsÃ¥ oplysninger om din anvendelse af Spies.dk til vores partnere. Nedenfor kan du selv vælge, hvor tilpasset en oplevelse du ønsker ved at tillade forskellige cookies. Du kan altid ændre dine indstillinger og læse mere om cookies i vores cookiepolitik.

Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.

Hvad kan man lave spontant?

 • Spontan abort betyder, at man mister fosteret, inden der er gået 22 uger af graviditeten
 • Mellem 15 og 20 % af alle graviditeter ender i spontan abort
  • langt de fleste sker inden for de første 12 graviditetsuger
 • De typiske tegn på, at man kan være ved at abortere, er blødning og smerter
 • I sjældne tilfælde har man ingen symptomer. Først når man kommer til 12-ugers-skanning, viser det sig, at graviditeten ikke er levedygtig
 • Hvis en abort er i gang, er der ingen behandling, der kan stoppe den
 • Sandsynligheden for, at næste graviditet går godt, er stor
  • hvis man har haft tre spontane aborter i træk, bør man dog undersøges nærmere

Spontan abort betyder, at man mister fosteret før uge 22. Man skelner ofte mellem tidlige aborter, som sker før udgangen af 12. graviditetsuge, og sene aborter, der sker fra og med uge 13 i graviditeten.

Hvad kan man lave af aktiviteter udenfor?

Så saml børnene og deres venner og leg nogle udendørs lege fri for al moderne teknologi. De er meget sjove, og de fleste af dem er også god motion. Nyd det gode vejr når det er der!

Da jeg var barn brugte jeg det meste af min fritid pÃ¥ at lege med naboernes børn udenfor. Det samme kan siges om frikvartererne i skolen. Vi formÃ¥ede at beskæftige os selv, uden at have adgang til de moderne teknologier, der findes i dag. Det kunne være pÃ¥ lokale legepladser, i naboens legehus eller sÃ¥gar en helt almindelig baggÃ¥rd - fantasi og opfindsomhed kan ofte beskæftige børn i lang tid!