:

Er Malmø en hyggelig by?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er Malmø en hyggelig by?
  2. Hvad skal du opleve i Malmø?
  3. Hvor er bedst at shoppe i Malmø?
  4. Hvor skal man ikke være i Malmø?
  5. Er Malmø billigere end København?
  6. Er det billigere i Malmø?
  7. Er det billigere at shoppe i Malmø?
  8. Hvad er billigere at købe i Sverige?
  9. Er tøj billigere i Malmø?
  10. Er butikkerne åbne om søndagen i Malmø?
  11. Kan man bruge dansk rejsekort i Malmø?
  12. Kan man betale med danske penge i Malmø?
  13. Er tøj og sko billigere i Sverige?
  14. Er H&M billigere i Sverige?
  15. Hvad er smart at købe i Sverige?

Er Malmø en hyggelig by?

Disse placeringer bestemmes af anmeldelser fra rejsende – vi tager højde for anmeldelsernes kvalitet, kvantitet, offentliggørelsestidspunkt og regelmæssighed samt antallet af sidevisninger over tid.

Hvad skal du opleve i Malmø?

Som andre steder i Sydsverige er der også i Malmø masser af spændende danmarkshistorie. Byen kan dateres til omkring 1200-tallet, hvor den blev en vigtig handelsplads for det omfattende sildefiskeri i Øresund.

I 1353 fik Malmø tildelt købstadsrettigheder, og byen var dansk indtil 1658, hvor Sverige fik tildelt Skåne, Halland og Blekinge ved Freden i Roskilde. Efter svenskernes overtagelse blev Malmøs forsvar udvidet med nye anlæg og voldgrave.

Havnen og senere jernbanen, der blev anlagt i 1856, tiltrak handel og industri til byen, der voksede sig stor og i dag er Sveriges tredjestørste. Malmø byder bl.a. på kunst, kultur og gode seværdigheder. En bonus er det lave prisniveau – uanset om du er til shopping eller god mad, så får du virkelig meget for pengene.

Det er oplagt at begynde din rundtur ved Malmøhus Slot, der har direkte forbindelse til Danmark. Det er her, du kan indfange historiens vingesus fra dengang Skåne var en del af det danske rige.

Det var Erik af Pommeren, der i 1434 opførte et fort her. Da Den Kongelige Danske Mønt flyttede til stedet, blev fortet kaldt Møntergården. Kun en lille del af de oprindelige bygninger står tilbage, og udformningen af det nuværende Malmøhus er fra den ombygning som Christian 3. stod bag i årene 1537 til 1542.

Det var her, man gik væk fra den klassiske middelalderarkitektur til fordel for den nye renæssancestil, hvor forsvar og beboelse blev adskilt. De fire runde tårne indeholdt kanoner, der både fungerede som en del af rigets forsvar, men også som en trussel mod de skibe, der prøvede at undgå at betale Øresundstold som den danske konge tjente styrtende med penge på.

Hvor er bedst at shoppe i Malmø?

Torssag, sidste uge, tog jeg en Flixbus til Malmø med mit ældste afkom. Shopping i Malmø var temaet, for jeg skulle bruge alle de penge jeg ikke har, på slik, og sager til min kommende boglancering.

Hvad er billigt at købe i Sverige, skrev jeg et indlæg om for noget tid siden. Og i sidste uge, inden jeg drog afsted med min datter, fik jeg tonsvis af feedback på spørgsmålet. Filterkaffe, slik (som jeg gik amok i!), tøj, … ja, egentlig det meste…

Hvor skal man ikke være i Malmø?

Leder du efter sjove ting at lave i Malmø, Sverige? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Malmø.

Med et befolkningstal på omkring 345.000 indbyggere er Malmø Sveriges tredjestørste by, kun overgået af Stockholm og Göteborg. Byen ligger kun et stenkast fra København, og er dermed et oplagt sted til en weekendtur fra Danmark.

Er Malmø billigere end København?

Vad tycker ni om Malmö, reser ni ofta till Malmö?

Har ni några för och nackdelar mellan København och Malmø? Jag har aldrig varit i Köpenhamn och är rädd att jag skulle förälska mig i Danmark.

Er det billigere i Malmø?

En smuttur til Sverige er meget favorabel netop nu, da kursen på den svenske krone er historisk lav, og dermed rækker de danske kroner længere på den anden side af Øresund.

Udgifter til benzin eller el samt broafgiften på Øresundsbroen skal selvfølgelig medregnes i det samlede regnestykke, men ikke siden marts 2009 – på bagkant af finanskrisen – har danskerne fået så meget for pengene i Sverige.

Kursen er i den første uge af 2023 faldet yderligere, så det aktuelt kun koster i omegnen af 67 danske kroner for at få 100 svenske kroner i hånden.

Danske Christina Holst er marketingschef for Emporia, der byder på mere end 140 butikker og restauranter.

Hun siger til TV 2, at man kan mærke en klar stigning i antallet af danskere, der kører til Sverige for at handle i shoppingcentret.

- Vi har været urolige for omsætningen i butikkerne på grund af den stigende inflation, men danskerne har reddet os, siger hun.

Er det billigere at shoppe i Malmø?

Torssag, sidste uge, tog jeg en Flixbus til Malmø med mit ældste afkom. Shopping i Malmø var temaet, for jeg skulle bruge alle de penge jeg ikke har, på slik, og sager til min kommende boglancering.

Hvad er billigt at købe i Sverige, skrev jeg et indlæg om for noget tid siden. Og i sidste uge, inden jeg drog afsted med min datter, fik jeg tonsvis af feedback på spørgsmålet. Filterkaffe, slik (som jeg gik amok i!), tøj, … ja, egentlig det meste…

Hvad er billigere at købe i Sverige?

Den svenske krone er raslet ned, og derfor kan det være fristende at tage turen over Øresund for at shoppe. Men hvor meget sparer du egentlig? Og hvilke varer kan det betale sig at købe?

B.T. har sammenlignet prisen på forskellige varer i kæder som H&M, IKEA, Matas, Panduro og Coop. Se her, hvor meget du kan spare – og hvad du skal undgå at købe i Sverige.

Er tøj billigere i Malmø?

I den charmerende hjørnebutik Liebling finder I tøj til mor i lækre mærker. Butikken har også deres eget, fine mærke, som er meget populært. Her er også gode sager til boligen.

I den charmerende hjørnebutik Liebling finder I tøj til mor i lækre mærker. Butikken har også deres eget, fine mærke, som er meget populært. Her er også gode sager til boligen.

Hos Aplace lokker lækre mærker som Stine Goya, Ganni og Samsøe Samsøe. Her er også rigtig fint tøj til familiens mindste, som I kan shoppe i den lave svenske kurs. 

Det er tit muligt at gøre et godt kup i outlet-shoppen Afound, der bugner af prisvenligt tøj til både voksne og børn med mærker som Wood Wood, Levi's, Cos, Adidas og mange flere.

Varehuset er som en mindre udgave af Magasin, hvor I kan shoppe mærker som Acne, Whyred og Cheap Monday. I underetagen vil især ungerne være begejstrede, her finder I nemlig legetøj og andre børnevenlige sager

Er butikkerne åbne om søndagen i Malmø?

Med omkring 200 butikker giver Emporia dig Skandinaviens største udvalg samlet på hele 90.000 kvm – kun fem minutters kørsel fra Øresundsbron. Her er alt, hvad det begærlige hjerte kan ønske sig af modetøj, boligdesign og elektronik, restauranter og dagligvarer.

Emporia ligger bekvemt i Hyllie ved Malmö Arena – tag første afkørsel efter Øresundsbron, så er du der næsten. Og med mere end 3.000 parkeringspladser lige ved døren er det nemt at komme af med bilen. Emporia er også perfekt når vejret er gråt og koldt. Du kan shoppe løs uden at skulle tænke på overtøj og våde sko.

Med CLUB Øresund er der flere spændende rabatter at gå efter i Emporia:

I ICA Kvantum får du et stort sortiment bestående af friske kvalitetsprodukter, delikatesser, økologiske varer, glutenfri produkter og meget mere. Du finder alt fra lys og servietter til basisvarer, blomster, bland-selv-slik, frisk fisk og stenovnsbagte brød (gå ikke glip af kardemommebollerne!). Vis din parkeringsbillet ved kassen - så får du også 2 timers gratis parkering ved Emporia.

Team Sportia er en af Sveriges førende sportskæder. Her finder du et bredt udvalg af sportstøj og udstyr af høj kvalitet fra en lang række kendte mærker som f.eks. Nike, Kari Traa, Didriksons, Haglöfs, The North Face, Puma og mange flere. Team Sportia har sportstøj og udstyr til alle interesser, aldre og årstider, og det kyndige personale hjælper dig med at finde lige den størrelse eller det udstyr du søger.

Med ØresundGO kører du altid over Øresundsbron til den lavest mulige pris. ØresundGO er en løbende rabataftale, der ikke kun sikrer dig den bedste pris på turen over Øresundsbron, men også gode tilbud og rabatter på forskellige oplevelser i Sverige.

Kan man bruge dansk rejsekort i Malmø?

Der er alle mulige gode grunde til at besøge Sydsverige, for det er et område, der har meget forskelligt at byde på. Du kan få shopping, museer og byliv i Malmö, universitet og kultur i Lund eller store naturoplevelser for hele familien ved Kullen og i Nationalpark Söderåsen. Og du kan nemt komme dertil med offentlig transport. For andre handler turen over Øresund om at komme til og fra arbejde.

Uanset hvad dit ærinde måtte være, er det en god idé at kende de mange muligheder, der findes for at krydse Øresund med tog. Øresundstoget er den nemme og bekvemme løsning, når turen går til Skåne og Sydsverige. Tag toget fra Hovedbanegården, Ørestad, Tårnby eller Københavns lufthavn mod Göteborg, Kalmar, Karlskrona eller Lund - alle via Malmö.

Kan man betale med danske penge i Malmø?

Der er masser af gode shoppingmuligheder i Sverige for de shoppelystne. Alene i Göteborg findes der mange forskellige centre med hver deres specialiteter. Du skal bare vælge det, der passer bedst til dit humør, dine behov – og din pengepung. Alle centre ligger ret tæt, og du kan komme til de fleste til fods.

Vælg og vrag mellem eksklusiv mode af lokale og internationale designere, vintage- og genbrugsfund eller velassorterede populære butikskæder. Modebyen Göteborg har en skøn sans for det kreative, som går hånd i hånd med både den musikalske og den kulturelle scene.

Men der er også mere end bare tøj! Tag en tur rundt i de hyggelige butikker og eksklusive boligdesign-shops på den trendy Magasinsgatan, besøg den charmerende bydel Haga med dens mange caféer og små butikker med sjove ting og vintage fund eller udforsk de mere strømlinede butikker nær hovedstrøget Avenyn. Er du interesseret i delikatesser, skal du ikke snyde dig selv for et besøg i markedshallen Saluhallen på Kungstorget og Feskekôrka fiskemarked.

Er tøj og sko billigere i Sverige?

Den svenske krone er stadig rekordlav og derudover er priserne også markant lavere i Sverige. Tag på shoppingtur til nabolandet og spar penge på restaurantbesøg, mode, elektronik, dagligvarer, slik og meget mere. Shoppingudbuddet i Sverige er stort og her har vi samlet nogle rigtig gode tips til, hvor du kan handle billigt på den anden side af sundet.

Find rejse

Er H&M billigere i Sverige?

Den svenske krone ramte i går det laveste niveau siden 1995, og det er lang tid siden, at det sidst har set så attraktivt ud for shoppeglade danskerene at smutte en tur over på den anden side af sundet.

Det har hele tiden været en smule billigere at handle tøj i Sverige, men nu er det altså blevet endnu billigere.

Hvad er smart at købe i Sverige?

Den svenske krone vælter ned, og derfor er der besparelser at hente ved at tage et smut over Øresund og handle ind.

Men det er ikke alle varer, der er billigere i Sverige, og inden man går amok i svensk grænsehandel, bør man gøre sig nogle overvejelser, for ellers kan turen ende med at blive en dyr fornøjelse.