:

Hvad betyder opbygge?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad betyder opbygge?
 2. Hvad betyder at introducere?
 3. Hvad betyder intet?
 4. Hvad betyder nødt til?
 5. Hvad betyder ordet betydning?
 6. Hvad betyder affinde sig?
 7. Hvad betyder ad interim?
 8. Hvad vil det sige at reflektere?
 9. Hvem er hovedperson i Intet?
 10. Hvornår kom Intet ud?
 11. Hvad er forskellen på nød og nødt?
 12. Hvad betyder ordet udu?
 13. Hvad er en Habibi?
 14. Hvad er meningen med Slay?
 15. Hvad betyder Alfader?

Hvad betyder opbygge?

det at bygge noget op; det at udvikle eller konstruere noget

Ord i nærheden indsats   stiftelse   anlæg   frembringelse   skabelse   værk1   skaberværk...vis mere

Hvad betyder at introducere?

Danish Artikel 129 rummer jo mulighed for at introducere pilotprojekter. volume_up more_vert

Danish Man kan helt afgjort ikke introducere euroen med en tv-udsendelse. volume_up more_vert

Hvad betyder intet?

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad betyder nødt til?

Jonnas datter har borderline og PTSD. Da det stod allerværst til, var Jonna nødt til at tage orlov fra sit arbejde. Hun kunne ikke arbejde samtidig med, at hun i en længere periode blev ringet op flere gange dagligt fra psykiatrien, der fortalte, at hendes datter, Lykke, igen havde forsøgt at tage sit eget liv.

”Til sidst siger jeg, efter hun har været fikseret, og efter hun er stukket af fra afdelingen, og efter vi igen har været ude og hente hende på motorvejen, at nu tager jeg min datter med hjem. Når de ikke kan passe på hende, så er jeg nødt til at gøre det selv,” fortæller Jonna.

Hvad betyder ordet betydning?

I denne test finder du fem ord. Du skal gætte, hvilket årstal ordet er fra, og du får to valgmuligheder til hvert ord.

Kender du disse 8 ord, og ved du, hvad de betyder? Ordene har vi valgt ud fra en lang liste med ord og udtryk, der alle fik lov til at komme med i opdateringen af Den Danske Ordbog i juni 2021.

I denne test møder du to gamle ord og fire nye. Måske kender du dem, måske ikke. Tjek her, hvor godt styr du har på de underlige danske ord. Tag testen, og bliv lidt klogere

Hvad betyder affinde sig?

We and our partners store and/or access information on a device, such as unique IDs in cookies to process personal data. You may accept or manage your choices by clicking below, including your right to object where legitimate interest is used, or at any time in the privacy policy page. These choices will be signaled to our partners and will not affect browsing data.Privacy Policy

Use precise geolocation data. Actively scan device characteristics for identification. Store and/or access information on a device. Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development.

Hvad betyder ad interim?

Før vi kan begynde at beskrive for dig, hvordan du kan bruge en interim controller, vil vi selvfølgelig forklare dig lidt mere om konceptet.

En controller er en person, som er en konsulent. I denne specifikke situation, er denne konsulent/controller en person, som kan hjælpe dig med din virksomheds økonomi. Det kan være svært at have en struktur, et overblik samt et økonomisk overskud – hvis ikke man selv er uddannet inden for økonomi. Dette kan en interim controller hjælpe dig med at opnå!

Ordet “Interim” betyder på andre ord “Midlertidig”, eller “Foreløbig”. Når man taler om en interim controller, taler man derfor om en midlertidig konsulent. Et andet ord for dette vil være en midlertidig vikar controller, idet vedkommende er sat på opgaven på samme måde, som en vikar tager sig af opgaver for en stund.

Hvad vil det sige at reflektere?

Lex.dk er Danmarks nationalleksikon. Sitet er frit tilgængeligt for alle og indeholder opslagsværkerne Den Store Danske, Trap Danmark og en række specialværker som Dansk Biografisk Leksikon, Dansk Kvindebiografisk Leksikon, Danmarks Oldtid, Danmarkshistorien, Gyldendals Teaterleksikon, Symbolleksikon og Historien om Børnelitteratur. Lex.dk er med flere end 230.000 artikler og ca. 2 mio. månedlige besøg Danmarks største site for forskningsformidling.

Institutioner eller virksomheder må kun kopiere fra lex.dk, hvis de har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvem er hovedperson i Intet?

Fascinerende ungdomsdrama udfordrer publikum med barsk fortælling om flokmentalitet og livets meningsløshed.

Hvide skyer er det eneste, der bryder den sensommerblå himmel, da en ung kvindestemme spørger: ”Hvad tror du egentlig betyder noget?”

Hvornår kom Intet ud?

I mere end to årtier har Janne Tellers ungdomsroman ”Intet” ikke bare gået sin sejrsgang over det meste af verden med halvanden million solgte eksemplarer, oversættelse til 30 sprog og en plads på pensumlisten i både skoler og universiteter, den har også skabt debat med sin fortælling om en gruppe unges jagt på mening og det skred, der sker undervejs. For forfatteren selv har det haft store personlige konsekvenser, men selve bogen har givet hende et afgørende nyt blik på livet. Nu er den blevet filmatiseret.

Hvad er forskellen på nød og nødt?

10. jun. 2013

Det sjældne danske ord "nødt" bruges kun i sammenhængen "være/blive nødt til". De fleste siger dog "nød", fordi man ikke kan høre det t, ordet faktisk ender på. Det skyldes, at ordet "til" altid kommer lige bagefter.

Hvad betyder ordet udu?

Som ret konservativ sprogbruger kan man så let komme til at lade sig irritere af sprogets nydannelser, når man støder på dem. Men af en eller anden grund har jeg tværtimod ladet mig charmere af udtrykket gå eller være i udu, som jeg først har lært at kende inden for det seneste års tid. Det får de ellers så ærefrygtindgydende, men sårbare tekniske vidundere ned på sådan et dejlig jordnært niveau, når man kan sige: ”Min computer er altså gået i udu”. Men hvor ny er denne vending overhovedet? Og er det kun noget, man siger herovre hos os i Jylland, eller kendes udtrykket i hele landet?

Hvad er en Habibi?

 • både mellem kærester, dvs. både fra mand til kvinde og kvinde til mand
 • mellem familiemedlemmer
 • mellem venner eller fremmede personer, man møder, hvis man vil udtrykke venlighed eller romantisk interesse.

Det er altså et ord, man bruger til at udtrykke affektion.

Hvad er meningen med Slay?

Hej skønne followers!

Nu er det tid til endnu et indlæg fra os. Denne gange handler det om alt fra sprogligleg til kodeskift.

Hvad betyder Alfader?

Alfader, betegnelse for Odin, der markerer, at han opfattes som den ældste og øverste gud og som far til guder og mennesker. Tilnavnet bruges bl.a. i eddadigtet Grímnismál og i Snorres Edda. Snorres beskrivelse, hvor Odin også kaldes "Herre over alle ting" og skaberen af "Himlen, Jorden og alle deres ting", kan være påvirket af den monoteistiske kristne gudsopfattelse og af det latinske tilnavn til Gud, omnipater, dvs. Alfader. Men monoteisme er der langt fra tale om; Snorre skriver også, at de øvrige guder "tjener ham som børn deres far". Snarest er Odin gudernes stamfar (patriark) på tilsvarende måde, som han opfattes som kongers og høvdinges stamfar.