:

Hvor spilles Matador musical?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor spilles Matador musical?
 2. Hvem skal spille rollerne i Matador musical?
 3. Hvem er med i Matador musical?
 4. Hvor er Matador optaget henne?
 5. Hvor opføres musical Matador?
 6. Hvem spiller Jenny i Matador?
 7. Hvor kommer spillet Matador fra?
 8. Hvor ligger huset fra Matador?
 9. Hvor ligger Skovpavillonen i Matador?
 10. Hvornår kom Matador ud?
 11. Hvem spiller Lilly i Matador?
 12. Hvad spiller Birgitte Federspiel i Matador?
 13. Er Matador optaget på Bakken?
 14. Hvordan døde Hr Swan?
 15. Er Matador og Monopoly det samme?

Hvor spilles Matador musical?

Oplev Musicalen Matador i København, Vejle og Holstebro. Den nye, originale musical Matador er en medrivende, musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, hvis skæbner med tiden væves tæt sammen.

Få 20% på billetter til musicalen MATADOR. Rabatten gælder på udvalgte forestillinger (se nedenfor). Du kan købe billetter med rabat til dig selv og dine ledsagere. 

Hvem skal spille rollerne i Matador musical?

Oplev Musicalen Matador i København, Vejle og Holstebro. Den nye, originale musical Matador er en medrivende, musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, hvis skæbner med tiden væves tæt sammen.

Få 20% på billetter til musicalen MATADOR. Rabatten gælder på udvalgte forestillinger (se nedenfor). Du kan købe billetter med rabat til dig selv og dine ledsagere. 

Hvem er med i Matador musical?

Holstebro Teater og hele Danmarks Musicalteater præsenterer

Det vi kender – og alt det nyeMATADOR bliver en festlig, varm og medrivende musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, hvis skæbner med tiden væves tæt sammen. Et både storslået og nostalgisk drama om ambition, tradition og fornyelse, men også om mod, kærlighed og identitet. Musicalen bliver både et gensyn med alt det, vi kender – persongalleriet, de udødelige replikker og selve historien – og et møde med en række nye scener, situationer og dialogudvekslinger, som er skabt til den nye musical.

Hvor er Matador optaget henne?

Grå skyer driver hen over Københavns Universitets festsal på Frue Plads midt i København, men indenfor er der munter summen fra cirka tre hundrede mennesker, som denne 3.juni er samlet i den gamle, fornemme sal af én grund: For at hylde Lise Nørgaard og Matador ved et æressymposium.

Så da seriens velkendte tema lyder, den store, tunge trædør går op, og hun kommer ind arm i arm med idémanden bag dagen, professor Vincent Hendricks, rejser alle sig og klapper. Salen er fyldt til sidste stol, og mange stod forgæves på ventelisten. Lise er i en ny, mørkebeige kjole – syet til lejligheden – og jeg ved, at hun to dage forinden har været henne hos sin ene datter med tre forskellige par sko for at få hjælp til at vælge de bedste til kjolen. Det blev de lysebrune med broderierne.

Hvor opføres musical Matador?

Holstebro Teater og hele Danmarks Musicalteater præsenterer

Det vi kender – og alt det nyeMATADOR bliver en festlig, varm og medrivende musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, hvis skæbner med tiden væves tæt sammen. Et både storslået og nostalgisk drama om ambition, tradition og fornyelse, men også om mod, kærlighed og identitet. Musicalen bliver både et gensyn med alt det, vi kender – persongalleriet, de udødelige replikker og selve historien – og et møde med en række nye scener, situationer og dialogudvekslinger, som er skabt til den nye musical.

Hvem spiller Jenny i Matador?

Ulla Henningsen gennemgik 1970-72 Århus Teaters elevskole og var 1972-77 knyttet til dette teater, hvor hun bl.a. gjorde sig stærkt gældende i tidens Brechtrepertoire, fx som Grusche i Den kaukasiske kridtcirkel og som Jenny i Mahagonny.

Fra 1977 har hun spillet en lang række roller på teatrene i København og på Det Danske Teater, de fleste på Betty Nansen Teatret og dets anneksscene Edison, bl.a. i Molières Tartuffe, Jean Anouilhs Den dobbelte kærlighed og L. Noréns Vallombrosa. Det var også på Betty Nansen Teatret, hun 1986 nåede det første højdepunkt i sin karriere som moderen i musicalen Blodbrødre, på én gang imponerende og bevægende.

Hvor kommer spillet Matador fra?

Mange år er gået, men ambitionen er fortsat den samme; vi vil være din foretrukne forhandler af børnelegetøj. Den ambition forsøger vi at indfri gennem et unikt sortiment, udvidet returret, lynhurtig levering og mange andre værdifulde kundefordele.

Trænger dit barns legetøjssamling også til en opgradering, så er du kommet til de helt rigtige. Her på siden kan du nemlig shoppe alt fra hyggelige børnebøger og tusser i alverdens farver til kuglebaner og legekøkkener. Vi forhandler det hele – og mere til.

Elverbørn er synonym med billigt legetøj til børn i alle aldre.

Gode samarbejdsaftaler har gjort det muligt for os at forhandle børnelegetøj og babylegetøj til priser, hvor alle forældre kan være med. Under vores mange kategorier har vi gjort det muligt at sortere de mange tusinde legesager efter pris. Der er derved rig mulighed for at finde legetøj, der matcher ens budget, hvad enten man leder efter en gave til den nyfødte baby eller det lidt større barn.  

Billigt legetøj er ikke altid lig med kvalitetslegetøj, men hos os kan vi garantere legetøj i høj kvalitet. Du kan derfor være sikker på at få kvalitet for alle pengene, når du bestiller legesager fra vores webshop.

Hvor ligger huset fra Matador?

PÃ¥ DroninggÃ¥rds Alle i Holte nord for København ligger der et stykke dansk tv-historie i form af millionvillaen, som den entreprenante Mads Skjern købte i den folkekære serie Matador. 

En eksklusiv villa og adresse helt ned til Furesøen, som nu er kommet til salg igen efter at have været en tid af markedet. Det skriver boligvisningssitet Boliga.dk. 

Hvor ligger Skovpavillonen i Matador?

Korsbæk er den fiktive by, som langt størstedelen af serien foregår i. Det er en sjællandsk provinsby der ligger et sted på midtsjælland nær Næstved og Skælskør. Navnet er sammensat af de to sjællandske bynavne Korsør og Holbæk.

Byens primære handelsgade er Algade, hvor flere af de centrale adresser for historien ligger. På hjørnet mellem Algade og Korsgade ligger Korsbæk Bank, Skjern's Magasin og Damernes Magasin (og siden Omegnsbanken). To huse længere henne ligger Varnæs' hjem. På bagsiden af Varnæs' store grund ligger Skt. Josefs Gade. Der findes også Jernbanegade, som nævnes i afsnit 14, hvor Hr. Schwann ringer på hos nogle på 3. sal på gaden, og da de lukkede op var han trillet ned af trappen og var død. I afsnit 18 nævnes Asylgade, hvorfra man kan kravle over plankeværket ind til gården, hvor grisehandlerens bil står, som Maude bruger til at køre hr. Stein til Katrines gård. I afsnit 19 ses et vejskilt ved N.P. Nielsen Cykler, hvor der står Rosenstien. I nummer 14 bor Skjold Hansen.

Byens store forretninger og Korsbæk Bank er grundlagt i 1870'erne og drives nu hovedsageligt af tredje generation. I 1929 er byen slumrende, indtil den handelsrejsende Mads Andersen-Skjern ankommer og sætter byen på den anden ende. Han grundlægger Tøjhuset, der siden bliver til Skjerns Magasin(er). I 1932 krakker konkurrenten Damernes Magasin – A. Arnesen & Co, og ejeren Albert Arnesen dør. Sammen med broderen Kristen Skjern etablerer Mads Andersen-Skjern Omegnsbanken i lokalerne. Det nævnes i afsnit 7, at der er udgivet 400 sparegrise til børn i byen, så der er mange børn i byen.

Slottet er ejet af Baron Carl von Rydtger, der bor der sammen med baronesse Arendse von Rydtger. Ingeborg går tur med baronen på slottets jorde, da hendes forhold med Mads begynder at knirke.

Da Kristen og doktor Hansen, der er medlemmer af modstandsbevægelsen under anden verdenskrig, går under jorden gemmer de sig på loftet af slottet.

I afsnit 21 forulykker Mogens med i firmabilen fra Skjerns Magasin sammen med Iben, Jenny og Jørgen i Brydesø krat.

Hvornår kom Matador ud?

 • Monopolyspillepladens 40 felter er samlet i en firkant – Matadors 40 felter er samlet i en cirkel.
 • Monopoly opererer med to kategorier af hændelseskort – Matador har kun en, men den indeholder til gengæld begge typer af hændelser.
 • I Matador er spillebrikkerne alle biler i forskellige farver – i Monopoly er spillebrikkerne forskellige objekter, fx en trompet, en kanon, et krigsskib etc.
 • Formålet med spillet er at købe, udleje eller sælge ejendomme så fordelagtigt, at man bliver den rigeste spiller og dermed spillets eneste matador.

  Man begynder ved "START" og flytter brikkerne med uret ifølge terningkast. Når en spillerbrik lander på et felt, der ikke allerede ejes af nogen anden deltager, kan spilleren købe det af banken og indkassere leje af modspillerne, når de lander på det pågældene felt. Ønsker spilleren ikke at købe grunden, sætter banken det straks på auktion. Lejesummen forøges betydeligt ved opførelse af huse og hoteller. For at skaffe flere penge kan man pantsætte grunde til banken. Felterne "prøv lykken" giver ret til at trække et kort, hvis ordre derefter skal følges. Sommetider kommer en spiller i fængsel. Spillet er fuld af spekulationer og spænding, og auktionsholderen kan ofte bidrage til at forøge denne. man må ikke sælge en grund med hus på.

  Hvem spiller Lilly i Matador?

  It looks like we don't have any photos or quotes yet.

  Be the first to contribute! Add a photo or add a quote.

  Hvad spiller Birgitte Federspiel i Matador?

  Skuespiller. Født 6/9 1925 - død 2/2 2005, 79 år gammel. Datter af skuespiller Ejner Federspiel (1896-1981) og skuespillerinde Gunver Fønss.

  Uddannet på Frederiksberg Teaters elevskole 1943-45. 1945-47 ved Odense Teater, 1947-62 på Folketeatret, 1962-65 på Det ny Teater og siden 1979 fast knyttet til Odense Teater.

  Er Matador optaget på Bakken?

  Korsbæk by er et område på Bakken, hvor gader og stræder fra Matador-byen er omkranset af bygninger og facader hentet ud af tv-serien, og indrettet med interiør, dekorationer og rekvisitter tro mod Matador-universet. Her kan De opleve den særlige stemning fra Lise Nørgaards klassiker på tematiserede restauranter og byens hyggelige bar. De kan besøge butikker og genopleve musikken samtidig med at De besøger Bakken.

  Hvordan døde Hr Swan?

  Han var en markant skikkelse i de første afsnit af Matador, men for Arthur Jensen, der spiller Hr. Schwann, førstemand i Damernes Magasin, får hans deltagelse i den populære serie en pludselig slutning. Han dør, da han falder ned af en trappe, i afsnit fjorten.

  Er Matador og Monopoly det samme?

 • Monopolyspillepladens 40 felter er samlet i en firkant – Matadors 40 felter er samlet i en cirkel.
 • Monopoly opererer med to kategorier af hændelseskort – Matador har kun en, men den indeholder til gengæld begge typer af hændelser.
 • I Matador er spillebrikkerne alle biler i forskellige farver – i Monopoly er spillebrikkerne forskellige objekter, fx en trompet, en kanon, et krigsskib etc.
 • Formålet med spillet er at købe, udleje eller sælge ejendomme så fordelagtigt, at man bliver den rigeste spiller og dermed spillets eneste matador.

  Man begynder ved "START" og flytter brikkerne med uret ifølge terningkast. Når en spillerbrik lander på et felt, der ikke allerede ejes af nogen anden deltager, kan spilleren købe det af banken og indkassere leje af modspillerne, når de lander på det pågældene felt. Ønsker spilleren ikke at købe grunden, sætter banken det straks på auktion. Lejesummen forøges betydeligt ved opførelse af huse og hoteller. For at skaffe flere penge kan man pantsætte grunde til banken. Felterne "prøv lykken" giver ret til at trække et kort, hvis ordre derefter skal følges. Sommetider kommer en spiller i fængsel. Spillet er fuld af spekulationer og spænding, og auktionsholderen kan ofte bidrage til at forøge denne. man må ikke sælge en grund med hus på.