:

Hvad skal jeg opleve i 2023?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skal jeg opleve i 2023?
 2. Hvad skal man bare se i Danmark?
 3. Hvor skal man tage hen i Danmark?
 4. Hvad kan man lave af oplevelser?
 5. Hvad sker der i 2023 i Danmark?
 6. Hvilke europæiske byer skal man besøge?
 7. Hvad er Danmarks mest besøgte sted?
 8. Hvad er det smukkeste sted i Danmark?
 9. Hvad skal jeg lave i min sommerferie 2023?
 10. Hvor kan man tage på roadtrip i Danmark?
 11. Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?
 12. Hvad kan man lave når man keder sig med en ven?
 13. Hvad sker der i København 2023?
 14. Hvem kommer til Grøn Koncert 2023?
 15. Hvilket land i Europa er billigst at rejse til?

Hvad skal jeg opleve i 2023?

Studentermedhjælper og en del af det redaktionelle team bag VisitCopenhagen

Efteråret er her! September er måneden, hvor vi vender tilbage til den daglige trummerum. Vi nyder det sidste af sommervarmen, mens vi samtidig mærker de koldere og mørkere måneder banke på døren. Jeg er ikke klar til at stoppe med at slappe af, så jeg har sammensat en guide til lidt selvpleje og selvforkælelse for at forberede mig bedst muligt på en ny sæson.

BMO er en forkortelse for "bolle med ost". Der er en BMO-epidemi i København, og en meget sund konkurrent er Ebert's cafe på Amager. Ud over at være en café er Ebert's også en vintagebutik, en vinylbutik, en legetøjsbutik, en vinbutik og et sted, hvor man kan købe superheltefigurer. Her er simpelthen noget for enhver smag. Jeg elsker at besøge stedet og kigge på alle de sjove hylder, køre fingrene gennem gamle vinyler og indsnuse atmosfæren.

I et pulserende storbyliv handler det om at finde steder, hvor man kan glemme alt om tid og stress. Det ultimativt bedste sted for mig er AIRE Ancient Baths i Carlsberg Byen, et spa inspireret af traditionelle romerske, græske og osmanniske civilisationer. At ankomme til AIRE er som at ankomme til en helt anden verden. Der er alt fra en varm pool til en saltpool, til en jetpool og meget mere. Det er også muligt at købe forfriskninger, som kan nydes på opvarmede marmorsten, eller forskellige former for wellness-oplevelser og massage. Deres Ancient Argan Massage er for mig den ultimative oplevelse, og en jeg dagligt drømmer mig tilbage til.

The Globe Irish Pub føles som et hjem for irere. Hele pubben er bygget af materialer fra en gammel kirke i Irland, maden er autentisk irsk (jeg er især vild med deres irske gryderet), og drikkevarerne er nøje udvalgt fra alle verdenshjørner. Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at The Globe har den bedste Guinness i København.  Der er et udvalg af arrangementer derinde, såsom den berømte pubquiz, de afholder hver anden torsdag, livemusik, store sportsbegivenheder, St Patrick's Day og meget mere. Atmosfæren når bibelske højder ved sportsbegivenheder, især når det gælder rugby, fodbold, GAA (irsk fodbold) og hurling. Hvis du bare vil læne dig tilbage og slappe af uden stress og jag, har pubben masser af kroge og hjørner.

Hvor kan man bedre slappe af end på et museum? Museet, der ligger på Refshaleøen i de gamle B&W-haller, er et museum for samtidskunst. Her kan du opleve installationer, performancekunst og monumentale videoværker, der tvinger dig til at betragte verden omkring dig på nye og spændende måder. De samarbejder med forskellige partnere fra forskellige kontinenter og kulturer, såvel som lokalt, så der er noget for enhver smag. Hvis du har brug for en forfriskning før, under eller efter dit museumsbesøg, er museets café, Connie Connie, et besøg værd.

Selv om du føler, at du kender København, er det en historisk by, der aldrig løber tør for fortællinger. Hvis du ikke nødvendigvis har lyst til at gå en tur med en guide, kan du gratis downloade StoryHunt på din telefon, som er en digital guidet tur gennem byens centrum. Appen guider dig til forskellige steder og fortæller historier om København undervejs.

Studentermedhjælper og en del af det redaktionelle team bag VisitCopenhagen

August er officielt den sidste sommermåned, og selvom det for mange betyder tilbage til arbejdet, kan vi stadig skabe lidt sommerferiestemning. Jeg har fundet nogle anbefalinger, der er perfekte til en weekendaktivitet eller til at koble af efter en lang arbejdsdag.

Sommerens ferielæsning blev for mit vedkommende ”Den Afrikanske Farm” af Karen Blixen. Som den ultimative afrunding på læseoplevelsen går turen til Karen Blixen Museum, Rungstedlund. Den verdensberømte danske forfatter er født på Rungstedlund, hvor hun levede hele sit liv med undtagelse af de 17 år, hun opholdt sig på sin kaffefarm i Kenya. Hen over sommeren afholder Rungstedlund en lang række spændende arrangementer. Du kan opleve guidede ture, fordybe dig i naturoplevelser i Blixens vidunderlige have eller nyde en forfriskning i caféen.

Ved siden af bageri og pizzabar Flere Fugle på Rentemestervej ligger vinbaren Fire Tyve. Det er den hyggeligste lille vinbar, hvor stemningen er uformel og low-key, men deres vine er i topkvalitet. Menuen skifter ofte, og du kan derfor være sikker på at få udvidet din vinhorisont ved hvert besøg. Derudover serverer de også små lækre retter som charcuterie eller friske østers. Den hippe baggårdsstemning, med lyskæder og bord- og bænkesæt sætter den perfekte stemning, og giver en lyst til at tilbringe alle de sidste lyse sommeraftener netop der. 

En anden god grund til at besøge Nordvest er Grundtvigs Kirken. Kirken er opført til minde om den store danske præst, digter og reformator N.F.S. Grundtvig. Man behøver på ingen måde være religiøs for at blive betaget af dette spektakulære stykke arkitektur. De symmetriske linjer skinner igennem i arkitekturen, og det er tydeligt at se, at der er blevet tænkt over detaljerne. Der findes mange smukke, historiske kirker i Danmark, men Grundtvigs Kirke er noget ganske særligt.

Vi fejrer sommeren i København med høj musik, og der har allerede været utallige store musikarrangementer som Jazz Festival, Syd for Solen, og Fredagsrock i Tivoli bare for at nævne nogle få. UHØRT er en tre dags-festival, som sætter fokus på nye, kommende artister på den danske musikscene. Det er et superfedt koncept, der giver dig mulighed for at udvide din musikhorisont og måske finde en ny, ukendt yndlingskunster. Selvom festivalen strækker sig over tre dage, kan du også bare købe billet til en enkelt dag. Billetter købes på UHØRT.dk.

Hvad skal man bare se i Danmark?

Møns Klint er 7 km lang og helt op til utrolige 128 meter høj, og den strækker sig fra Møns Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord. Møns klint er Danmarks højeste klint. På den nordlige side af Østmøn ligger en sti til foden af klinten ved Lilleklint, længere mod syd en sti ved Jydeleje Fald og Store Taler (100m over havet), ved Store Klint og den centrale parkeringsplads nær Dronningestolen (128m), ved Gråryg (108m) og også ved Møns Fyr på øens sydøstligste hjørne. OBS: Hvis der er advarselsskilte, så respektér dem! Der er sket fald med dødelig udgang hér pga. skred. Danmark er ikke kun hyggelig natur, men også storslået, og – desværre – mulig farlig natur.

De bjergtagende Silkeborgskovene byder på hele 224 km2 sammenhængende skov og skovplantager, og er Danmarks største skovområde. Silkeborgskovene indbefatter de billedskønne og berømte Silkeborg søer, som du kan sejle på i smukke flodbåde. Det største helt ubrudte skovområde ligger ved Hjøllund, Salten Å og Salten Langsø.

Hvor skal man tage hen i Danmark?

Vi er begyndt at planlægge vores sommerferie i Danmark. Det er så hyggeligt bare at køre ud i det blå og tage på eventyr, og #baredanmark er slet ikke så tosset.

Der er så mange fine steder rundt i hele landet, som er på vores sommerferieliste herhjemme.

Hvad kan man lave af oplevelser?

Inden for alle kategorier, aldre og prisklasser finder du oplevelsesgaver, der henvender sig til to personer. Der er kort sagt noget for enhver smag og enhver pengepung, og det bliver aldrig kedeligt at forære en oplevelse til andre – glæden ligger både i at modtage, vente på og udføre selve oplevelsen.

Når du bestiller en oplevelse som gave, får du det på et gavekort, der overlader det til dig som gavegiver eller til modtageren selv at indløse gavekortet. At indløse gavekortet betyder, at du aktiverer det online og bestiller tid til selve oplevelsen hos udbyderen. Du bestemmer med andre ord selv datoen for oplevelsen.

De mange forskellige udbydere har hver deres ønsker til din bestilling – noget kan klares online via siden, hvor du har købt oplevelsesgaven, andre ønsker at få bestillingen direkte. De direkte bestillinger hos udbyderen gælder som regel reservation af bord og overnatning, ligesom oplevelser til wellness-behandlinger oftest foregår som en normal tidsbestilling. Med gavekortet skal du ingen penge have frem ved betaling – det hele er betalt allerede ved køb af gavekortet.

I det store udvalg af oplevelser for 2 kan det svært at vælge – en god idé er at søge ud fra et eller flere kriterier, så du minimerer udvalget til netop de oplevelser, der kan være relevante for dig. Tre almindelige kriterier at søge efter er:

 • Du kan vælge ud fra prisen
 • Der er forskellige kategorier
 • Lad alderen afgøre valget

Prisen kan være afgørende for, hvilken oplevelse du vælger. Der findes oplevelser i alle prisklasser, og priserne er altid angivet for to personer. De forskellige kategorier inden for f.eks. mad, adrenalin eller romantik kan være en anden god guideline til at vælge, ligesom alderen på modtageren og dig – hvis det er dig, der skal med – kan være den afgørende faktor for, hvilke oplevelser der er relevante.

Hvad sker der i 2023 i Danmark?

De danske håndboldherrer øjner et VM-hattrick, når slutrunden løber af stablen i Polen og Sverige.

BÃ¥de i 2019 og 2021 fik danskerne guld, og nu skal de igen forsøge at hente metal med hjem til Danmark. Ved europamesterskabet i 2022 blev det til bronze.

Hvilke europæiske byer skal man besøge?

Luzern er hovedstaden i distriktet af samme navn og kantonen Luzern i Schweiz. Byen ligger i den nordvestlige ende af Luzern-søen, hvor vandet fra søen løber tilbage i Reuss-floden. Lissabon er det økonomiske og kulturelle centrum i Indre Schweiz.

Læs også: Ting at lave i Lauterbrunnen og Interlaken | Den smukkeste schweiziske region

Byen er meget populær takket være dens seværdigheder og mange butikker, dens unikke beliggenhed ved søen og de nærliggende bjerge. Skal du på tur på tværs af Schweiz? Så gå ikke glip af Lucerne, det er ikke en af ​​de smukkeste byer at besøge i Europa.

Lissabon er hovedstaden og største by Portugisisk vin. Byen har omkring 2.900.000 indbyggere. Lissabon ligger i den vestlige del af den iberiske halvø på højre bred af Tejo, kort afstand fra Atlanterhavet, i Estremadura-regionen.

Læs også: Must Sees i Portugal | Smukke strande, byer og kultur

I de senere år er byen blevet et populært rejsemål for en kort eller længere bytur. Der er mere end nok at lave i byen og i Lissabons umiddelbare nærhed til at holde jer beskæftiget. Alene den historiske bymidte byder på variation nok til et par dage.

Positano er en kommune på Amalfikysten i den italienske provins Salerno og har cirka 3.950 indbyggere. Overfladen er 8,4 km². Det ligger mellem Sorrento og Amalfi. Nærmeste større byer er Salerno og Napoli.

Positano ligger som en farverig palet mod klipperne. Byen på Amalfikysten blev beskrevet af Paul Klee som 'det eneste sted i verden med en lodret i stedet for en vandret base'. Du får så sandelig mistanken om, at der ikke er nogen anden vej end den op. Udenfor den brede boulevard langs kysten venter stejle gyder og utallige trapper. De muntert malede huse ser ud til at være klistret til klipperne. Positano er unik og en af ​​de smukkeste byer i Europa, gå derhen!

Hvad er Danmarks mest besøgte sted?

Tivoli i København er Danmarks mest besøgte turistattraktion. Den største attraktion uden for København er Legoland i Billund. Blandt de 25 mest besøgte seværdigheder er også mange museer, zoologiske haver og naturoplevelser.

Den såkaldte attraktionsliste udgives årligt af VisitDenmark og viser det samlede antal danske og udenlandske gæster. Her er gengivet tal for 2019, før COVID-19 for en periode ændrede tallene markant.

Hvad er det smukkeste sted i Danmark?

MÃ¥nederne der efterfølger juli og august er et tidsskifte. Sommeren gÃ¥r pÃ¥ hæld og dagenes lyse timer bliver færre i takt med solens lavere bue pÃ¥ himlen. For mange af os er efterÃ¥ret ensbetydende med efterÃ¥rsferie, hvor der er tid til hyggeligt samvær med familien, tid til sig selv eller mÃ¥ske bare til alternative oplevelser, som man ikke ellers kan fÃ¥ fyldt ind i en travl hverdag.

Derudover er der ingen, der siger, at det er en nødvendighed at finde den helt store tegnebog frem eller at skulle rejse til udlandet for at få en speciel og oplevelsesrig efterårsferie. Danmark er spækket med flot natur, som samtidig indbyder til en masse inspirerende aktiviteter.

Hvad skal jeg lave i min sommerferie 2023?

Efter nogle år hvor mange har holdt sommerferie i Danmark, og hvor vi har haft en god grund til at gå på opdagelse i Danmarks mange herligheder og højdepunkter, kribler det nok i de fleste af os for at komme ud i den store verden. Det er efterhånden få steder, der er ramt af restriktioner, og landene har brug for al den turisme, de kan få. Derfor bliver sommerferien 2023 nok også en vild omgang, hvor man skal bestille i god tid, hvis man skal være sikker på at få de bedste rejser.

Derfor får du her redaktionens bedste bud på, hvor sommerferien skal gå hen i år, så du kan få et brag af en sommer og indhente de seneste par år.

Uanset om du søger noget inden for eller uden for Europa, er der masser af muligheder. Husk dog som altid at være opmærksom på indrejsekrav.

Når vi snakker populære, lækre og solrige lande, så kommer vi ikke uden om Grækenland.

Danskerne har altid elsket Grækenland; både hovedstaden Athen, den lækre græske mad og de mange fantastiske små øer, der ligger i det græske øhav.

Grækenland byder på en blanding af lækre strande, udsøgte delikatesser – som friske oliven og feta – og en rig historie med masser at kulturarv; fx Parthenon på toppen af Akropolis og ridderborgen ‘Stormesterpaladset’ på Rhodos. Derudover er der selvfølgelig rig mulighed for shopping og naturoplevelser.

Hvor kan man tage på roadtrip i Danmark?

Tag på Road Trip fra Stevns Klint til Møns Klint. Turen er ca. 100 km og tager omkring 1,5 time i bil, men del den op over en weekend, så i rigtig kan opleve en af Danmarks smukkeste bilture. Turen er inspirereret af Sydkystdanmarks Klint-til-klint tur. Ruten er fyldt med spændende attraktioner og seværdigheder.

Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?

Det er ferietid og vi er nogle, der skal have 4 uger til at gå med børnene (uden at kunne stikke af til et all-inclusive ferieresort med pools i tre størrelser, vandland, aktivitetsrum og børneklub). Man kan godt tage i et sommerland hver dag, hvis man lige har vundet i Lotto. Det har vi ikke, så vi må lægge hovederne i blød og finde på billige og gratis aktiviteter 🙂

Det er jo tiltænkt den danske sommer, så alle dem med en lille paraply er tiltænkt regnvejrsdage. Ved godt alle ikke har mulighed for alt – men mon ikke der skulle være en 10-15 ting, I kan give jer til.

Hvad kan man lave når man keder sig med en ven?

Måske du kender denne pinefulde situation...Du sidder derhjemme, og du kan ikke finde på noget at lave.Du er træt af netflix og vindueskiggeri og du keder dig.Det samme spørgsmål popper op i hovedet igen og igen... Hvad kan man lave, når man keder sig?

Vi har samlet 10 ting, du kan lave, når du keder dig - og det bedste er, at du kan lave dem derhjemme helt uden at skulle uden for en dør!

Hvad sker der i København 2023?

Hvert år gæster verdens bedste og mest hypede bryggerier i København til det, der formentlig er verdens vildeste ølfestival.

Uanset om du er inkarneret ølnørd eller bare synes, det er spændende at smage noget nyt, så er Beer Celebration Copenhagen et besøg værd, fordi du kan smage noget af det bedste, ølverdenen kan præstere, lige midt i København.

Den nuværende udgave af Copenhagen Jazz Festival har været afholdt siden 1979, men festivalen kan faktisk dateres helt tilbage til 1962. Arrangementet skaber et rum hvor den originale jazzmusik bliver fejret samtidig med at nye tendenser indenfor genren får lov til at udfolde sig. 

I løbet af festivalen vil der være mere end 1200 koncerter fordelt på 120 scener rundt omkring i hovedstaden. 

Hvis du er vild med jazz, så er Copenhagen Jazz Festival lige begivenheden for dig!

Copenhell er en rockfestival og den foregår på Refshaleøen i København. Arrangementet er blevet afholdt siden 2010 og er Danmarks største Metalfestival. 

Her bliver der hvert år præsenteret en række dygtige rock- og metalmusikere, som optræder på de 3 scener, der selvfølgelig er navngivet som Helvíti, Hades og Pandæmonium. Festivalen rummer selvfølgelig også øltelte, underholdning, kunst og meget mere – så her vil være et væld af oplevelser for den rock- og metalinteresserede!

Hvem kommer til Grøn Koncert 2023?

I Ã¥r er det 22 Ã¥r siden, at Liam O’Connor udgav sit første album “Dominologi”. Den lange karriere har indtil videre budt pÃ¥ elleve anmelderroste album, utallige statuetter fra danske musikpriser og en plads som en af de bedst sælgende rappere nogensinde herhjemme. 

”

Hvilket land i Europa er billigst at rejse til?

Do you want the travel money to last a little longer? 

The Danish part of FOREX has created a 'Holiday Index' that shows how much it costs to take a holiday in 96 countries compared to Denmark. For example, if a country has Index 50, it costs on average half of a holiday in Denmark.

Sweden and Finland also have an index of 89, and Norway has an index of 104.

Click on the links on the countries to see what you have to experience.

India : Index 16 = it costs only 16% to travel here compared to traveling in Denmark.