:

Hvad er størst Roskilde Festival eller Smukfest?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er størst Roskilde Festival eller Smukfest?
  2. Hvad er festivaler i Danmark?
  3. Hvilken festival er størst i Europa?
  4. Hvad er Danmarks ældste festival?
  5. Hvad er de største festivaler i Danmark?
  6. Er Roskilde Festival 2023 udsolgt?
  7. Hvilke festivaler er størst?
  8. Hvad er den største festival i verden?
  9. Hvad er Danmarks største festivaler?
  10. Hvad er den største festival?
  11. Hvad er Danmarks største koncert?
  12. Hvad koster en billet til Smukfest?
  13. Hvornår er Roskilde Festival 2024?
  14. Hvad er Danmarks største festival?
  15. Er Roskilde Festival Europas største?

Hvad er størst Roskilde Festival eller Smukfest?

  • På Roskilde Festival udgør andelen af frivillige ca. 30% (30.000 frivillige til 101.000 gæster) på Grøn Koncert er andelen kun 0,4% (680 frivillige til 191.000 gæster) 
  • I 1989 var Midtfyns Festival Danmarks mest besøgte festival med over 63.000 betalende gæster, i dag er festivalen desværre en af Danmarks mindst besøgte med 2000 gæster.
  • Alkoholfrie øl er de seneste år blevet mere og mere populære, tendensen er dog ikke slået igennem på Smukfest endnu, i 2019 blev der således solgt 212.000 flaskeøl og 135.000 liter fadøl - heraf var kun 1.500 af øllene alkoholfrie
  • Da Roskilde åbnede i 1971 kostede en partout billet sølle 30 kr. i dag er prisen 2250 kr. 
  • Det er big business at samle pant på Roskilde Festival, hvert år bliver der indløst pant for ca. 11 mio. kr.
  • Hvert år besøger omkring 19% af danskerne en festival, det svarer til ca. 920.000 danskere per år.

Hvad er festivaler i Danmark?

SPONSORERET indhold

Det danske sommerland er fyldt med musik – mærk efter, hvor du befinder dig på spektret fra urinstøv og toiletkø til højkulturel picnicstemning, og find din favoritfestival.

Hvilken festival er størst i Europa?

Exit festival opstod som en aktivist bevægelse der hed “EXIT ud af vanviddet”. Bevægelsen var modstander af det serbiske styre. Exit har gjort et kæmpe arbejde for at integrere serbisk kultur ind i mainstream kultur. De har har haft internationale stjerne som Diplo og David Guetta, og blandet dem med lokale navne. De har stadig et bestemt politisk tema hvert år, og er nu en af verdens allerstørste musikfestivaler. De blev helt godkendt blandt de bedste i 2007, hvor de vandt UK Festival Award for Best Major European festival. Serbien som feriemål byder på underskøn natur, spændende byer og smukke strande.

Paléo er en festival der primært er baseret på frivillige, og festivalen har et begrænset budget. Alligevel er det lykkedes at trække flere hundrede tusinder publikummere til hvert år. Paléo har haft store navne som bl.a. Arctic Monkeys og The Bloody Beetroots på plakaten. De har som mål at præsentere en bred vifte af upcoming navne og genrer, og showcaser en udvalgt region hvert år i deres “Village du Monde”. En unik idé blandt musikfestivaler. Schweiz som feriemål har f.x. Geneve at byde på, bjerge, hikes, og meget mere.

Hvad er Danmarks ældste festival?

Lørdag 30. juli kl. 10.30-11.30 skydes i gang med rock-bandet Lummer Stue fra Horsens, som mestrer at leve sig ind i børnenes univers igennem rockmusik. Lummer Stue spiller numre som børn kender, numre hvor børn kan inddrages med dans og klap samt sjove indslag som også rammer de voksne. Lummer Stue garanterer at alle får gang i deres Rock å' Rull ben.

Hvad er de største festivaler i Danmark?

Lad os starte med to af de helt store festivaler i Danmark, nemlig mastodonten Roskilde Festival og den notorisk udsolgte Smukfest i Skanderborg. Begge festivaler byder på masser af lækker musik, god stemning og flere dage med gode oplevelser.

Er Roskilde Festival 2023 udsolgt?

Endagsbilletterne til torsdag, fredag og lørdag er nu udsolgt – og snart gælder det ogsÃ¥ partoutbilletterne! Her fÃ¥r du overblikket over de billetter og produkter, du stadig kan nÃ¥ at købe.

Roskilde Festival 2023 er kun tre uger væk, og snart er der ikke flere billetter i salg.

Hvilke festivaler er størst?

Det er vist ingen hemmelighed, at Roskilde er den blandt de 5 største festivaler i Danmark. Roskilde Festival er faktisk også den allerstørste festival med over 130.000 deltagere. Det gør endda Roskilde Festival til den største i Norden. Siden 1971 har Roskilde afholdt deres berømte festival og har haft nogle af de største danske og internationale kunstnere til at spille på de mange scener.

Hvad er den største festival i verden?

Belgiens mest storslåede festival har haft et ubestridt ry for at være en af ​​de mest ... Læs mere

Formentlig den største elektroniske musikfestival i Nordamerika, Electric Daisy Carnival ser mere t ... Læs mere

Formentlig den største elektroniske musikfestival i Nordamerika, Electric Daisy Carnival ser mere end 300.000

Hvad er Danmarks største festivaler?

Det siger sig selv, at vi er nødt til at starte festivalguiden med kongen af danske festivaler: Roskilde Festival! Roskilde er Danmarks samt Nordens største festival og den anden største i Europa med over 130.000 gæster årligt. Festivalen har fundet sted siden 1971, og på de otte forskellige scener optræder både store og internationale stjerner såvel som mindre danske kunstnere. Udover koncerter, byder Roskilde også på events, god mad, en badesø, camping, fester og en skatebane.

  • Pris: 2.100 kroner for partout med camping og 1.050 kroner for en endagsbillet.
  • Dato: Den 29. juni til 7. juli 2019.
  • Store navne der skal optræde: The Cure, Travis Scott, Bob Dylan, Cardi B og Robyn
  • Beliggenhed: Roskilde.
  • Målgruppe: Roskilde Festivals gæster er en broget skare, og alle er velkomne. Folk kommer fra hele verden for at opleve den vilde otte-dages festival, familie tager deres små børn med på endags-visit, og de unge hjælper med at holde Danmarks høje statistik over alkoholindtagelse i skak.
  • Derfor bør du vælge denne festival: Hvis du er en vild festabe, der elsker at gå til koncerter, at møde nye mennesker, ikke har det fjerneste imod otte dage med camping, og er frisk på at bade og renlighed er en by i Rusland, så er Roskilde lige noget for dig!

Danmarks smukkeste festival finder sted i sensommeren i Skanderborg. Festivalen brander sig med temaet ‘bøgetræer og musik’, for som kælenavnet antyder, gør festivalens beliggenhed i en skov, at naturen sætter prikken over i’et. Festivalen har fundet sted siden 1980 og er altså også en sand festivalveteran. Fun fact: Der bliver brugt mere end tre millioner meter toiletpapir og 56 tons isterninger under festivalen. Læs flere funfacts om Smukfest her.

  • Pris: Billetter til Smukfest er allerede udsolgt, men du kan købe en endagsbillet til onsdagen for 1.100 kroner og melde dig på ventelisten til andre billettyper lige her.
  • Dato: Den 7. til 11. august 2019
  • Store navne der skal optræde: Robbie Williams, Clean Bandit, Hugo Helmig, Lukas Graham og Calvin Harris.
  • Beliggenhed: Skanderborg.
  • Målgruppe: Mere end 50% af festivalens deltagere kommer fra Jylland med 48% fra Midtjylland. Gennemsnitsalderen er cirka 38 år. Det betyder dog langt fra, at du ikke kan deltage i Smukfest, hvis du bor på Fyn og er 20 år.
  • Derfor bør du vælge denne festival: Hvis du bor i Jylland og ikke orker turen mod Roskilde og egentlig hellere bare vil blive i din egen landsdel og have en fest med alle dine venner, der selvfølgelig også skal af sted.

Hvad er den største festival?

Lad os starte med to af de helt store festivaler i Danmark, nemlig mastodonten Roskilde Festival og den notorisk udsolgte Smukfest i Skanderborg. Begge festivaler byder på masser af lækker musik, god stemning og flere dage med gode oplevelser.

Hvad er Danmarks største koncert?

Med monsterhits som ’Stor mand’, ’Mucki Bar’ og ’Feberdrømmer Xx Dubai’ har Tobias Rahim for alvor slået sit navn fast som Danmarks mest populære musiknavn for tiden.

På Roskilde Festival havde man placeret ham i Arena-teltet torsdag klokken 14. Stor fejl. Tusinder gik forgæves.

Hvad koster en billet til Smukfest?

Ingen annoncer matcher din søgning på "smukfest partout" i Billetter

Få notifikationer når der er nye annoncer, der matcher din søgning.

Hvornår er Roskilde Festival 2024?

Select

Yes, I agree to receive mails with news and marketing related content from Roskilde Festival Charity Foundation and Roskilde Festival Charity Society on their activities. You can expect to receive news by mail once or twice a month. If you no longer wish to receive news and marketing mails, you can unsubscribe anytime at the bottom of the mail. Read more about how we take care of your personal data in our personal data policy.

Hvad er Danmarks største festival?

Festivalen blev etableret i 1971 efter inspiration fra bl.a. Woodstockfestivalen i USA i 1969 og Thylejren i 1970. Den blev en overvældende publikumssucces, men økonomisk var der tale om et større underskud. Allerede i 1972 blev festivalen reorganiseret, og siden 1973 har Roskildefonden (senere Foreningen Roskilde Festival) været enearrangør. Fonden blev dannet i 1965 og har til formål at støtte humanitært arbejde.

De første år bestod festivalen af én scene. Festivalen havde mellem 10.000 og 30.000 deltagere. Publikummæssigt kulminerede Roskilde Festival i 1990'erne, hvor der var over 100.000 deltagere pr. dag i fire dage og otte scener. Festivalområdet var ved indgangen til 2000'erne vokset til over 300 tdr. land, og Roskilde var da Europas største[3] rockfestival med halvdelen af gæsterne fra Danmark og resten fra udlandet, primært Sverige, Tyskland, Norge, Finland og USA.

Fra 2015 har man valgt at rykke programmet så musikken allerede starter onsdag, men så der ikke længere er koncerter søndag.[4]

Udover musikken er der, som sagt en masse andre begivenheder, der finder sted på festivalen. Nogle arrangeres på forhånd af festivalen. Andre er arrangeret af gæsterne.

Er Roskilde Festival Europas største?

The first Roskilde Festival was held on 28 and 29 August 1971, originally named the Sound Festival. It was created by the two high schoolers Mogens Sandfær, Jesper Switzer Møller and promoter Carl Fischer. It was inspired by festivals and youth gatherings like Newport, Isle of Wight and Woodstock. It was characterized mainly by poor management but also great enthusiasm. The festival's inaugural year saw roughly 20 bands ranging from folk, jazz, rock and pop genres all playing on a single stage, which lasted for two days with some 10,000–13,000 visitors.[5][6] Because of a lack of time and funds, the two high schoolers withdrew and the next year's festival, under the name Fantasy Festival, was arranged by the non-profit Roskilde Foundation and the American folk singer Tony Busch. The foundation had been involved in Roskilde's city festival since 1932 and had the necessary contacts. Unlike the first year, the 1972 festival produced a surplus and the foundation was able to donate 50,000 dkk (equalling c. 330,000 dkk in 2020) to local projects for children and youths. Many volunteers had been involved in the 1972 festival and this, along with being non-profit, would become a hallmark of the future festivals. Since 1973, the Roskilde Foundation (today known as the Roskilde Festival Group) alone has been responsible for arranging the festival.[2]

In 1978, festival organizers acquired the Canopy Scene, an orange musical stage previously used by The Rolling Stones on a European tour. Since its beginning, the Canopy Scene and its characteristic arches have become a well-known symbol and logo representing the festival.[citation needed]

The bands presented at Roskilde Festival are traditionally a balanced mix of large, well-known artists, cutting-edge artists from all contemporary genres, popular crowd-pleasing acts plus local Scandinavian headliners and up-and-coming names.

The stages were until 2003 named after their colour, but as the names had not matched the actual color of the tents for a period, it was decided to rename all stages except the Orange Stage, the central and main stage. The Orange Stage is open in front of a huge field, whereas the other tents cover the whole audience, the largest of which is the Arena stage (formerly known as Green Stage), the largest tent in Europe with an official capacity of 17,000 people. The 2007 edition saw two new tents, replacing Ballroom (1997–2006) which presented mainly World music, and Metropol (2003–2006) which presented mainly Electronica. In 2010 two stages, Astoria (from 2007) and Lounge, did not return, due to a slight shift in focus towards fewer, but bigger bands. In 2014 the Odeon stage was cancelled along with the surrounding sustainable-style food outlets, and the area was replaced with pre-booked tents for festival guests that prefer not to bring their own.

The music covers such styles as rock, Hip Hop, Metal, urban, electronica and 3rd world contemporary music. It has become a tradition to let a Danish act open the Orange Stage on the first day of the festival. There are often surprising performances by classical acts, film-music, opera etc.