:

Hvornår starter julen i Tivoli?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår starter julen i Tivoli?
 2. Hvornår starter Jul i Tivoli 2023?
 3. Hvornår er der Jul i Tivoli Friheden?
 4. Hvornår åbner Tivoli i december?
 5. Hvornår tændes julelys i KBH?
 6. Hvad sker der 2 juledag?
 7. Hvornår starter julemarked i København?
 8. Hvornår starter Jul i Friheden?
 9. Er Tivoli åben i januar?
 10. Hvor mange penge koster det at komme i Tivoli?
 11. Hvor meget koster det at have julelys tændt?
 12. Hvornår må man sætte julelys op?
 13. Hvorfor hedder det 1 og 2. juledag?
 14. Er den 24. december en helligdag?
 15. Hvornår er der Julemarked på Kongens Nytorv?

Hvornår starter julen i Tivoli?

Kom til magisk Jul i Friheden i Aarhus, hvor hele parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt fra den 18. november 2023.

Mærk julestemningen ligeså snart, du træder ind i parken med vores kæmpe lystunnel med intet mindre end 50.000 julelys. Glæd dig til at opleve julestemningen sprede sig hos små og store.

Kom til magisk Jul i Friheden i Aarhus, hvor hele parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt fra den 18. november 2023.

Mærk julestemningen ligeså snart, du træder ind i parken med vores kæmpe lystunnel med intet mindre end 50.000 julelys. Glæd dig til at opleve julestemningen sprede sig hos små og store.

Hvornår starter Jul i Tivoli 2023?

Leder du efter en unik juleshoppingoplevelse? Tjek julemarkederne i København ud!Der er flere markeder i hele byen, som har hver sin charme. Her finder du: Julemænd, nisser, gløgg, julepynt og frem for alt: Julehygge.Her er nogle af de bedste, du kan besøge:

Hvornår er der Jul i Tivoli Friheden?

Under Jul i Friheden kan man – ligesom Bambi – komme på glat is og nyde en magisk tur på den 270 kvm. store udendørs kunstskøjtebane, der opføres foran parkens nye scene med et 5 meter højt juletræ placeret midt på banen. Her er man velkommen til enten selv at medbringe skøjter eller leje et par.

Planen om den store skøjtebane har været i støbeskeen længe, men blev tidligere i efteråret droppet for at reducere el-forbruget. Derfor har Tivoli Friheden i stedet valgt at erstatte isen med det ypperste materiale inden for genanvendelige, syntetiske plader, der med sit lave friktionsniveau giver fornemmelsen af at have is under fødderne.

De genanvendelige plader skaber en glat hvid overflade, der til forveksling ligner is; dog adskiller banen sig fra en klassisk is-skøjtebane ved, at den ingen energi forbruger. Og når Jul i Friheden og kunstskøjtebanen pakkes ned den 30. december, så vil banen kunne genopføres og genbruges igen og igen.

Hvornår åbner Tivoli i december?

I tivoli i København, kan du sagtens få en hel dag til at gå - både med og uden børn. Her er noget for alle og det er i virkeligheden nok de færreste danskere der ikke har været der mindst én gang i deres liv.

Det er uden tvivl også et sted der er værd at besøge igen og igen. Er du på besøg i København er Tivoli ofte på listen over steder du SKAL besøge.

Hvornår tændes julelys i KBH?

Der er intet bedre end at træde ind i et varmt og hyggeligt sted, efter en hel dag i det kolde december vejr. Eller omvendt. Hvis du har lyst til at gå hele vejen, så kan du følge de lokales eksempel og hoppe ned i det iskolde vand i havnen. Det er en helt særlig oplevelse, som du vil huske i lang tid. Hvis du foretrækker de mere varme og afslappende oplevelser, så kan det være, at du skal prøve en af de mange spa og wellness ophold i København, måske efter en dag på skøjtebanen.

Julemad er en kæmpe del af den danske julehygge. Tjek vores guides ud til at finde de bedste traditionelle restauranter, caféer, barer og bagerier i juletiden. 

Hvad sker der 2 juledag?

I de ældste kirker fejrede man gudstjeneste ved martyrernes grav på deres dødsdag. Sankt Stefans dag var den 26. december, og man fejrede denne dag længe før, man begyndte at fejre jul ved vintersolhverv.

Hvornår starter julemarked i København?

Du kan tage på julemarked i både storbyer og provinser i Danmark i løbet af december, men især i København er der mange julemarkeder at finde. København byder på både de store julemarkeder i Tivoli og Højbro Plads men også mange mindre julemarkeder på Vesterbro, Frederiksberg og Bryggen.

Hvis du ikke kan finde ud af, hvor der er julemarkeder i år, så fortvivl ej! Vi har nemlig samlet en liste over julemarkeder i København, som du kan besøge i år. Find guiden til julemarkeder i København herunder.

Psst: Kan du ikke få julemarkeder nok? Så kig med i vores store oversigt, hvor vi har samlet julemarkeder i Danmark, Tyskland, England og Sverige. Se listen over julemarkeder, du kan besøge i 2022 her.

Hvornår starter Jul i Friheden?

Navnet "Friheden" anvendtes fra 1880'erne og frem til 1924 for den nordligste del af Marselisborgskovene. Denne skov var siden 1300-tallet blevet kaldet Havreballe Skov. En overgang i 1700 og 1800-tallet anvendtes navnet Ladegårdsskoven. Herskabet på Marselisborggård, som ejede skoven, gav i slutningen af 1800-tallet adgang til denne i sommerhalvåret.

Når man om søndagen tog fra den trange købstad ud til skoven, var det friheden, man befandt sig i. Heraf muligvis navnet. Her serverede skovfogeden øl, vand, kaffe og kringle. Skovfogeden havde så travlt, at "marselisudvalget" i 1903 følte sig nødsaget til at gøre byrådet opmærksom på, at skovfogeden var mere traktør end skovfoged. Byrådet lyttede og efterkom beslutningen om at tillade den unge restauratør Hans Rising at overtage opgaven med at servere for gæsterne. Han søgte kommunen om at opføre en pavillon på et åbent areal i skoven, hvilket han fik lov til. Området kaldte han "Friheden", og det tog ham kun 2 måneder at opføre pavillonen, og Restaurant Terrassen blev indviet d. 31. juli 1904.

Pavillonen blev tegnet af arkitekt S.F. Kühnel, som også har tegnet brandstationen i Ny Munkegade og Mejlborg Aarhus Centrum. Dette var cirka samme tid som Århus Sporveje åbnede sin første elektriske sporvej med endestation kun få minutters gang derfra. Aftalen med kommunen indebar at Hans Rising betalte en årlig leje af jorden på 500 kr. samt leverede et passende antal borde til spisning af medbragt mad, udleje service, samt stille kogende vand til rådighed til kaffebrygning. Til dem som krævede luksus, kunne man i Restaurant Terrassen erhverve en større frokost for 75 øre, og for 10 øre ekstra pr. person hørte der snaps til.

 • 5D-Cinemagic, Interaktiv 3D-Biograf med 360° surround sound, simuleret vind og 16 biografpladser som bevæger sig i takt med det viste.
 • Billeby Køreskole
 • Bisværmen
 • Brand Alarm
 • Den Blå Ballon
 • Den Røde Baron
 • Dragen (lille rutsjebane)
 • Forhindringsbane
 • Friheds Karrusellen
 • Haunted House - 5D-jagt på menneskeædende zombier. (tidl. (spøg)ELSES HOTEL)
 • Himmelrum
 • Hjertekig - Danmarks højeste frit fald på 65 meter
 • Illusionsfabrikken (hed frem til en modernisering i 2014 'Hurlumhejhuset')
 • Lasergame
 • Motorbådene
 • Pariserhjulet (Danmarks højeste med 27 meter)[3]
 • Piratskibet
 • Radiobiler
 • Solstorm
 • Sommerfuglen
 • Svinggyngerne
 • Svævebane
 • Tivoli Frihedens Sky Tower (frit fald)
 • Tivoli VanDvittig
 • Tyfonen
 • Vindfald ( ny rutchebane i 2024)

Er Tivoli åben i januar?

Lad os starte med en lille historie fortælling: Tivoli blev grundlagt i 1843 af Georg Carstensen. Dørene Ã¥bnede første gang den 15. august 1843. Havens areal er stort set det samme i dag som dengang, men det er placeringen ikke. I 1843 lÃ¥ det nemlig uden for Vesterport. Ingen af de oprindelige træbygninger er bevaret.

Tilbage til fremtiden

Hvor mange penge koster det at komme i Tivoli?

Med et Tivoli Årskort kan du opnå massevis af attraktive medlemsfordele, som gør din Tivoli-tur endnu sjovere. Der er medlemsfordele for enhver smag til enhver lejlighed. Gå på shopping i butikkerne, spis noget let på cafeer og fastfood-restauranter eller benyt dig af dine parkeringsfordele næste gang, du tager bilen til Tivoli – alt sammen kan du opnå rabat på med dit årskort.

Børn mellem 3-7 år kommer gratis ind i selskab med årskortholdere. Årskort, Sølvkort, Wild Card må medbringe op til to børn, Guldkortholdere må medbringe op til fire børn.

Hvor meget koster det at have julelys tændt?

Heldigvis er det muligt at skrue op for julehyggen, uden at dit strømforbrug stiger voldsomt.

Ifølge Sparenergi.dk koster det for eksempel kun omkring 27 kroner at have lyskæde tændt hele døgnet i 3 måneder, hvis du vælger en LED-lyskæde med en effekt på 5 watt.

Derimod vil en lyskæde med gløde- eller halogenpærer og en effekt på 35 watt koste omkring 192 kroner.

Meget julebelysning fås med en indbygget timer, så dine lyskæder og lysdekorationer kun er tændt, når du har glæde af det.

Et alternativ til lyskæder med timer, er at bruge et tænd/sluk-ur. Har du dine lyskæder tændt fra kl. 16-23 fremfor hele døgnet, reducerer du ifølge Sparenergi.dk dit strømforbrug til julebelysningen med 70 procent.

Hvornår må man sætte julelys op?

Der skal være styr på sikkerheden, når du sætter lyskæder op. Overholder du ikke sikkerhedsreglementet, kan du få stød, og der kan opstå kortslutninger og brand.

Læs punkterne igennem for at være sikker på, at sikkerheden er i orden, så du trygt kan nyde julebelysningen indefra.

Hvorfor hedder det 1 og 2. juledag?

Apostlenes Gerninger fortæller, at Stefanus var en af den første menigheds syv diakoner. Det betyder tjenere. De syv blev udvalgt til at tage sig af ’tjenesten ved bordene’.

I den første kristne menighed spiste man sammen hver dag. Jo flere man blev, jo mere var der brug for organisering ved uddelingen af mad.

Men Stefanus er mere end bordtjener, han forkynder også evangeliet om Jesus Kristus og er ’fuld af Guds nåde og kraft’. Modstanden mod de kristne er dog brudt ud blandt nogle af Jerusalems jøder, og falske vidner anklager Stefanus for gudsbespottelse.

Er den 24. december en helligdag?

Det er ikke alle dage, der er reguleret af ferieloven. Det gælder blandt andet den 24. december og 31. december. At juleaften og nytårsaftensdag ikke er reguleret af ferieloven, betyder, at disse dage i princippet er helt almindelige arbejdsdage. Det kan dog være, at din arbejdsplads har lavet en aftale om, at du som ansat har ret til at holde betalt fri på disse dage.

Som udgangspunkt bliver den 24. og 31. december betragtet som helt almindelige arbejdsdage, da disse ikke er helligdage. På en del arbejdspladser holder lønmodtagerne alligevel fri uden at blive trukket i løn.

Hvornår er der Julemarked på Kongens Nytorv?

Om julemarkedet på Kongens Nytorv Oplev smukke imponerende 3D lysinstallationer på årets julemarked på Kongens Nytorv. Event arrangøren er med sit eventhold af erfarne kræfter, der dels har arrangeret tilsvarende events, dels har hentet inspiration fra julemarkeder i andre europæiske byer. Målet er, at de mange besøgende får en ægte juleoplevelse i ro og mag […]