:

Hvor skal man drikke drinks i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor skal man drikke drinks i København?
  2. Hvad kan man i Kødbyen?
  3. Hvad koster en drink i København?
  4. Hvad er Kødbyen i København?
  5. Hvor mange genstande i en drink?
  6. Hvor meget is til drinks?
  7. Kan man parkere gratis i Kødbyen?
  8. Hvilken station er tættest på Kødbyen?
  9. Hvad koster en gin og tonic på en bar?
  10. Hvad koster en drink i Sunny Beach?
  11. Hvem ejer Kødbyen?
  12. Hvad svarer 4 cl alkohol til?
  13. Er 20 genstande meget?
  14. Hvad er forskellen på en cocktail og en drink?
  15. Hvor mange drinks i en flaske?

Hvor skal man drikke drinks i København?

Stemningsfuld musik, iskolde drinks og smagfulde cocktails – København vrimler med fantastiske cocktailbarer. Vi guider til de mest interessante her, der i den grad er værd at besøge.

København har i mange år været kendt for sine utrolige smage – dog mest på den gastronomiske front. Men noget tyder på, at madscenens opblomstring er nået videre til de flydende varer, hvor flere og flere nytænkende cocktailbarer dukker op i det københavnske byliv.

Fælles for dem er, at de dunkle lokaler danner rammen for innovative smagsvariationer, ekstravagante serveringsmetoder og den helt rigtige balance mellem afslappet stemning og sofistikerede smagsoplevelser.

Hvad kan man i Kødbyen?

På det trendy Vesterbro finder du flere af Københavns nyeste restauranter, barer, butikker og butikscentre. Selvom stedet har udviklet sig til at blive en af byens hotteste bydele, har det imidlertid ikke altid været sådan. I stedet udvikler bydelen sig mere i retning af Manhattans Meat Packing District og er blevet et glamourøst og hipt sted, hvor alt kan ske. Her får du de bedste tips til, hvad du ikke må gå glip af på Vesterbro!

Foto: Kim Wyon/Visit Denmark

Hvad koster en drink i København?

Opdateret 17.08.2023

Vi har cocktail-feber og er vilde med mixologiens spændende teknikker, redskaber og lækre ingredienser. Københavns dygtige bartendere jonglerer med en palette af frisk frugt, krydrede og hjemmeinfuserede sirupper, aromatiske urter og premium spiritus.

Hvad er Kødbyen i København?

Kødbyens Fiskebar var blandt de første restauranter, der slog igennem i området, og den hjalp dermed med at omdanne Kødbyen til et sandt madmekka. I dag ledsages fiskebaren af en lang række forskellige spisesteder, og Kødbyen er blevet et af de områder i København med den højeste koncentration af spisesteder. Vi har oplistet nogle af vores favoritter her.

Fleisch er Kødbyens slagter og spisehusFleisch er det tyske ord for kød, og der er ingen tvivl om, at kød er hovedingrediensen hos den kombinerede restaurant, bar og slagter i Kødbyen, et af Vesterbro...

I store lokaler i Kødbyen ligger WarPigs - en såkaldt ”brewpub” - som tilbyder gæster øloplevelser ud over det sædvanlige. En brewpub er kort og godt en restau...

Københavns eneste gorilla er et bæst af en restaurant som holder til i store, feststemte lokaler i Kødbyen på Vesterbro.

Restaurant Gorilla er en uprætentiøs restaurant delt ind i to områder med et b...

Hvor mange genstande i en drink?

Mange tror fejlagtigt, at man forbrænder en genstand i timen. Men det kan være meget individuelt og tage meget længere tid, afhængigt af køn, vægt mv.

Husk også på, at det tager ca. 45 minutter fra du starter med at drikke alkohol, til kroppen begynder at forbrænde det. Så den tid skal du lægge til.

Hvor meget is til drinks?

Det kan være svært at regne ud hvor mange isterninger eller knust is, du skal bruge til din fest. Du skal både tage højde for antallet af gæster, festens varighed og hvor tørstige, dine gæster er.

Med beregneren ovenfor kan du få et præcist tal på hvor mange isterninger, du skal bruge til festen. Tast antallet af gæster og festens varighed, så får du et bud på hvor mange kg, du skal bruge!

Hvis du holder fest med fri bar + en bartender i baren, er det bedst at have 1 kg isterninger pr. gæst.

Det skyldes, at bartenderen altid fylder glasset godt op med isterninger. Det er ikke for at snyde dig – cocktailen smager simpelthen bare bedst, hvis den er helt kold.

Hvis gæsterne selv skal mixe deres cocktails, plejer det at være fint med 0,5 kg isterninger pr. gæst. De fleste gæster fylder ikke helt så mange isterninger i glasset, som en bartender ville.

Kan man parkere gratis i Kødbyen?

Flæsketorvet har 279 parkeringspladser og er lokaliseret i bydelen Vesterbro-Kongens Enghave i København. Flæsketorvet er placeret udenfor de gængse betalingszoner i København. Du skal dog stadig være opmærksom på eventuelle skiltninger, som kan forekomme og eventuelle private parkeringsområder som kan kræve betaling ved parkering.

Husk at det er forbudt at parkere i skillerabatten så længe man parkerer i byerne. En skillerabat er defineret som en rabat, der adskiller forskellige færdselsarter. Eksempelvis rabatten mellem kørebane og cykelsti eller rabatten mellem kørebane og fortov. Denne lov er trådt i kraft 1. maj 2022.

Hvilken station er tættest på Kødbyen?

Kom hurtigt afsted med metroen, når du skal til og fra Københavns Lufthavn

Metro-stationen er placeret i direkte forlængelse af Terminal 3. Metroen kører med 4-6 minutters interval i dag- og aftentimerne og med 15-20 minutters interval om natten.  Fra Nørreport Station tager det 15 minutter til lufthavnen.

Hvad koster en gin og tonic på en bar?

Når du bestiller Bartenderiet til Gin & Tonic bar, så er der stort set frit spil i forhold til dine ønsker. Vi har adgang til både de mere gængse gin og kendte tonics og de helt særlige, som dine gæster garanteret ikke har smagt før.

Du kender dine gæster, så fortæl os hvem de er og vi finder den helt rigtige Gin & Tonic smage-menu til jer.

Hvad koster en drink i Sunny Beach?

Priser – i Sunny Beach

En fadøl for 10 kr!!Når man skal på ferie om sommeren så er det en selvfølge, at man vil have masser af sol, +30 grader og et vildt natteliv, som man aldrig kan opleve eller finde i kolde Danmark. Det er sådan en perfekt ferie skal være!

Hvem ejer Kødbyen?

I New York, München, Berlin, Paris, Tokyo har Danmarks dygtigste stencilgadekunstner Don John sat sin street art op og givet byerne en ekstra dimension. Søndag var Informations udsendte med på aktion

Big brother is not watching you. Det gør til gengæld dine venner - og en enkelt gammel, sur mavetaske med print

Hvad svarer 4 cl alkohol til?

Er du i tvivl om hvor mange genstande, du har drukket?

Brug beregneren her pÃ¥ siden til at beregne hvor mange genstande, der er i din øl eller i din flaske vin. Du skal vælge en enhed, og derefter skal du indtaste mængden af alkoholisk drik, du sidder med. Ydermere ogsÃ¥ antal samt hvor mange procent alkohol, den alkoholiske drik indeholder. 

Er 20 genstande meget?

Er du i tvivl om hvor mange genstande, du har drukket?

Brug beregneren her pÃ¥ siden til at beregne hvor mange genstande, der er i din øl eller i din flaske vin. Du skal vælge en enhed, og derefter skal du indtaste mængden af alkoholisk drik, du sidder med. Ydermere ogsÃ¥ antal samt hvor mange procent alkohol, den alkoholiske drik indeholder. 

Hvad er forskellen på en cocktail og en drink?

Det kan hurtigt blive et samtaleemne oppe ved baren, hvad den egentlige forskel er på en drink og en cocktail. Ved første øjekast kan de indimellem ligne hinanden, men det er faktisk indholdet i glasset, der afgør, om det er en drink eller en cocktail.

Begge indeholder spiritus (medmindre de er virgin), og denne kan både være rom, gin, vodka og noget helt fjerde. Det er ikke typen af spiritus, der afgør forskellen, men derimod antallet af ingredienser.

En drink kaldes også en “sjus” i folkemunde. Denne består af en enkelt type spiritus tilføjet én eller anden form for mixer, dvs. sodavand eller juice/saft. Det kunne eksempelvis være en “gin & tonic”, en “vodka tranebær” eller en “rom & cola”. En tommelfingerregel er, at hvis den kun indeholder to ingredienser, så er det “bare” en drink/sjus.

Hvis det skal være helt korrekt, så er det ikke ligegyldigt, hvilken type glas, du serverer din cocktail i. Udformningen af glasset har stor betydning for smagsoplevelsen, akkurat som det også gør sig gældende for rød- og hvidvin.

Med ganske almindelige drinks/sjusser er der ikke så mange regler for hvilke glas, man anvender. Du kan sagtens slippe afsted med at servere en drink i et ganske almindeligt vandglas, men det er ikke usædvanligt, at man bruger enten highball glas eller lowball glas/whiskyglas til formålet.

Gin er ikke bare gin, ligesom rom bestemt heller ikke bare er rom. Selvom man ikke er “kender”, så er det for rigtig mange tydeligt at smage forskel på, om drinken eller cocktailen er lavet med kvalitetsspiritus eller den billigste nede fra supermarkedet. Dette gælder især i drinks eller cocktails, hvor der ikke er en sukkermasse eller likør til at overdøve alkoholen. I en Gin & Tonic er det f.eks. vigtigt, at ginen træder tydeligt frem, og her kan det derfor i allerhøjeste grad svare sig at købe en gin, der i sin rene form har en smag, man faktisk kan holde ud.

  • Brug kvalitetsspiritus: Hvis du virkelig vil servere kvalitetsdrinks/-cocktails, så er du også nødt til at investere i en premium spiritus. Vi siger ikke, at du absolut skal bruge en 25 år gammel lagret whisky til en irish coffee, men du behøver heller ikke skrabe bunden fuldstændigt.
  • Afkøl glassene på forhånd: Du kan enten afkøle glassene i køleskabet eller fylde dem med is og vand. På denne måde er du sikker på, at drinken/cocktailen er dejligt afkølet til allersidste slurk!
  • Brug et ordentligt målebære: Særligt i cocktails med mange forskellige ingredienser, er det meget vigtigt, at alt er korrekt afmålt. En ubalance i bare én af ingredienserne kan “ødelægge” hele drinken.
  • Vent med isen: Skal cocktailen shakes (rystes), skal du altid komme isterningerne i shakeren som det allersidste. På denne måde undgår du at fortynde de øvrige ingredienser mere end nødvendigt.
  • Shake, shake, shake! Ja, gå bare bananas! Ryst så grundigt, at der kommer dug på ydersiden af shakeren. Så er du sikker på, at cocktailen bliver iskold og forfriskende.
  • Brug så små glas som muligt: For store glas resulterer i en drink/cocktail, der bliver varm hurtigere end nødvendigt.

Hvor mange drinks i en flaske?

Mange tror fejlagtigt, at man forbrænder en genstand i timen. Men det kan være meget individuelt og tage meget længere tid, afhængigt af køn, vægt mv.

Husk også på, at det tager ca. 45 minutter fra du starter med at drikke alkohol, til kroppen begynder at forbrænde det. Så den tid skal du lægge til.