:

Hvad er Danmarks bedste biograf?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er Danmarks bedste biograf?
 2. Hvilken biograf er bedst i København?
 3. Hvem ejer Nordisk Film Biografer?
 4. Hvilken Nordisk Film Biograf er bedst?
 5. Hvilken biograf er den største i Danmark?
 6. Hvad er Danmarks største biograf?
 7. Hvilken biograf er størst i Danmark?
 8. Hvilken film har solgt flest billetter i danske biografer?
 9. Hvilken dansk film har solgt flest billetter i danske biografer?
 10. Hvilken dansk film har solgt flest biografbilletter?
 11. Hvad betyder 4DX biograf?
 12. Hvilken by har Danmarks mindste biograf?
 13. Hvilken biograf har bedst lyd?
 14. Hvad er Danmarks mest populære film?
 15. Hvad er den mest sete film i hele verden?

Hvad er Danmarks bedste biograf?

CinemaxX er en biografkæde bestående af tre biografer beliggende i henholdsvis Aarhus, København og Odense. Vi er Danmarks næststørste biografkæde, og viser de nyeste biograffilm på vores store lærreder.

Biograferne i København og Aarhus har begge en IMAX-sal. Biografen i København har Danmarks største lærred – og biografen i Aarhus har Jyllands største lærred. Vi er garanter for en kompromisløs biografoplevelse – og investerer derfor mange penge i de rigtige lærreder, den bedste teknik og de bedste stole. Vi kører Sony 4K i alle sale, og har Meyersound installeret i de fleste største sale.  Alle vore sale er konstrueret med en stejl hældning der sikrer godt udsyn for alle.

Hvilken biograf er bedst i København?

Vester Vov Vov er en rigtig græsrodsbiograf, åbnet af en flok idealister i 1975. Biografen har fra starten satset på de smalle film, men har i de senere år også spillet nogle af de film, der er taget ...

Falkoner Biografen er en forholdsvis ny biograf på Frederiksberg, og den byder på alt det du behøver for en vellykket biograftur.

Hvem ejer Nordisk Film Biografer?

Nordisk Film was founded in 1906 in Valby, just outside Copenhagen, by entrepreneur Ole Olsen and is one of the world’s first film companies. We still have our headquarters on the Valby lot where you will also find the world’s oldest still standing film studio building. 

Since our foundation we have created a raft of popular film successes and incubated many of the talents who have made their mark in both Denmark and internationally. 

In 1992, Nordisk Film became part of Egmont, a Nordic media group, and has within recent years seen high growth rates. In just over five years our revenues have increased with nearly 40%, and our activities now span much wider than the film business that was our starting point. Today, Nordisk Film is among the leading entertainment companies in the Nordics involved in film and series production and distribution, cinemas, computer games, digital gifting and digital advertising. 

Hvilken Nordisk Film Biograf er bedst?

Nordisk Film Biografer er Danmarks største biografkæde med 23 biografer og ca. 20.000 dejlige bløde biografstole! Hvert Ã¥r tager vi i mod ca. 6 millioner biografgæster i Danmark.

Alle biograferne er udstyret med den bedste og mest moderne teknologi, som er med til at sikre, at filmoplevelsen er helt i top. Derfor kan du selvfølgelig i Nordisk Film Biografer se film i digital 3D, 4K og 48 billeder i sekundet.

Hvilken biograf er den største i Danmark?

Rygeforbud i danske biografer blev indført ved Justitsministeriets bekendtgørelse af 24. maj 1948. Bekendtgørelsen titel er : Bekendtgørelse om Forbud mod Tobaksrygning i Biografteatre mv. og trådte i kraft 1. juni 1948.

Hvad er Danmarks største biograf?

Allerede den 28. juni 1957 kunne man i Dagens Nyheder læse om et nyt byggeri, der skulle have et Cinerama teater. Det var arkitekten Otto Frankild med assistance fra Jørgen Høj og Svend Aage Hansen, der tegnede biografen. Byggeriet blev anslået til at koste 50 millioner kr., og det var meningen, det skulle stå klar i sensommeren 1960. Forslaget til bygningen inkluderede også et stadsteater, men det blev senere droppet pga. krise i den københavnske teaterverden. Den samlede pris for Imperialbiografen blev 9 millioner kr. Der var oprindeligt lagt op til, at man skulle installere 3 projektorer, det såkaldte Cinerama, men det blev skrottet, og i dag bruges de to ekstra operatørrum som lytterum. Frankild ragede uklar med bygherrerne og forlod projektet i april 1960. De sidste detaljer blev derfor færdiggjort af Jørgen Buschardt, og biografen kunne åbnes i 1961.

Der var indtil 1972 krav om, at biografer skulle have en biografbevilling. Bevillingen til at drive Imperial blev i 1959 givet til Folkeligt Oplysningsforbund i tæt kamp med ASA Film. AOF og LOF havde også biografbevillinger, så det kom ikke som nogen overraskelse, at FOF også fik en. Det var en lukrativ handel at eje en biograf i de dage. FOF beholdt deres bevilling til at drive Imperial indtil 31. december 1972.

Hvilken biograf er størst i Danmark?

Sal 1 Sæder: 545Lærred: 12,43 x 5,20 ( 64,64 m2)Lyd: Auro 11.1 3D SoundTeleslynge: NejHandicapadgang: Ja

Sal 2 Sæder: 125Lærred: 6 m x 2 m (12 m2)Lyd: 5.1 DigitalTeleslynge: NejHandicapadgang: NejAndet: Der er kun plads til en mindre kørestol i salen.

Hvilken film har solgt flest billetter i danske biografer?

Den 19. august har Anders Matthesens Ternet Ninja 2 biografpremiere, og forsalget er allerede startet.

Animationsfilmen er fortsættelsen til den mildest talt store biografsucces Ternet Ninja fra 2018, som solgte intet mindre end imponerende 950.254 billetter i de danske biografer.

Hvilken dansk film har solgt flest billetter i danske biografer?

i 1950, nu 6 kr. – Silkeborgs nye biografbygning, som blev indviet for 25 år siden, kostede trekvart million.

Den laveste lydstyrke, som vi kan registrere, det vil sige den laveste lyd, som et menneske kan høre, er omkring 0 decibel. Lydstyrken omkring 50 dB opfatter vi som behagelig, hvorimod 100 dB er grænsen for ubehagelig lyd og ved omkring 120 dB nås smertegrænsen.

Den vigtigste enkeltstående faktor for fertiliteten er kvindens alder. Kvinder er mest frugtbare, fra de er 18 til 25 år. Kvinders fertillitet begynder at falde fra 30 år – markant fra 35 år. Kvinden kan blive gravid i det fertile vindue, når hun bliver befrugtet i tiden omkring sin ægløsning.

Hvilken dansk film har solgt flest biografbilletter?

Den 19. august har Anders Matthesens Ternet Ninja 2 biografpremiere, og forsalget er allerede startet.

Animationsfilmen er fortsættelsen til den mildest talt store biografsucces Ternet Ninja fra 2018, som solgte intet mindre end imponerende 950.254 billetter i de danske biografer.

Hvad betyder 4DX biograf?

Man træder ind i den mørke sal i Lyngbys Nordisk Film biograf og bemærker straks, at det ikke er nogen almindelig biografsal.

Hele lokalet er indhyllet i en mærkværdig lugt. Den er svær at placere, men minder svagt om brændt gummi og sommerhusets småstøvede krydderiskab. Her lugter ikke fantastisk, men det er da en afveksling fra den sædvanlige biograflugt af fedtede popcorn og teenagesved.

Sæderne kommer i enheder, fire på stribe, og ligner en hybrid mellem et biografsæde med tilhørende kopholder, førersædet på en lastbil og en rutschebanes sæder.

Hvilken by har Danmarks mindste biograf?

De fleste mennesker benytter de lokale biografer til at se den nyeste Hollywood film. Men faktisk er der ofte mange andre arrangementer at finde i biografen, som du kan tage at prøve, hvis du engang imellem savner noget nyt at lave.

Der kan eksempelvis være foredrag, live-stream oplevelser fra teatre, operetter eller musicals, tøse-tirsdag eller hvad det nu kan være. Så det kan altid være en god idé at holde øje med, hvad din lokale biograf har af arrangementer i den nærmeste fremtid.

Hvilken biograf har bedst lyd?

Vores ikoniske Imperial-biograf er i 2021 blevet opgraderet til en THX Ultimate Cinema, så du nu kan få den allerbedste biografoplevelse i hjertet af København. Biografen er nu udstyret med to high contrast dual projektorer, et helt nyt RealD Ultimate lærred, immersive audio (Dolby Atmos-lyd) samt remastered indhold, som er særligt produceret til CGS-sale og sikrer, at publikum oplever en hver detalje i filmen.

THX Ultimate Cinema hæver den gængse biografoplevelse til et nyt niveau med klarere og skarpere billeder, stærkere farver, enestående akustik - og alt i alt en bedre filmoplevelse.

Hvad er Danmarks mest populære film?

Som så ofte før er det primært amerikanske og danske film, der sælger flest billetter. I år er der blevet plads til en enkelt engelsk i top 20, nemlig anden film om Downton Abbey. Otte danske film er med på top 20, hvilket er ganske godt, når man tager i betragtning, at danske film udgør 16% af årets premierefilm. Biografklub Danmark nyder stor succes, og det er tydeligt, at de film, de har på programmet er populære blandt publikum. Syv af filmene på top 20 er at finde i klubbens program.

Én film har i den grad skilt sig ud i år; den længe ventede opfølger til storhittet fra 1980’erne, ’Top Gun’. Tom Cruise havde længe barslet med filmen og holdt den ad flere omgange tilbage fra streamingtjenesterne, som ellers stod i kø for at tage den under coronaen. Men han insisterede på, at filmen hørte til på det store lærred, hvilket i dén grad blev honoreret af både publikum og anmeldere. ’Top Gun: Maverick’ er indtil videre årets mest sete film og beviste, at blockbusteren som koncept bestemt ikke er død. Om den gode Cruise får lov til at beholde førstepladsen bliver spændende, for her op til jul lander årets anden og måske lige så ventede film, nemlig James Camerons ’Avatar: The Way Of Water’. Den originale ’Avatar’ fra 2009 slog rekorder verden over, og er fortsat den største film i Danmark de seneste 20 år.

Som så ofte før er det primært amerikanske og danske film, der sælger flest billetter. I år er der blevet plads til en enkelt engelsk i top 20, nemlig anden film om Downton Abbey. Otte danske film er med på top 20, hvilket er ganske godt, når man tager i betragtning, at danske film udgør 16% af årets premierefilm. Biografklub Danmark nyder stor succes, og det er tydeligt, at de film, de har på programmet er populære blandt publikum. Syv af filmene på top 20 er at finde i klubbens program.

Én film har i den grad skilt sig ud i år; den længe ventede opfølger til storhittet fra 1980’erne, ’Top Gun’. Tom Cruise havde længe barslet med filmen og holdt den ad flere omgange tilbage fra streamingtjenesterne, som ellers stod i kø for at tage den under coronaen. Men han insisterede på, at filmen hørte til på det store lærred, hvilket i dén grad blev honoreret af både publikum og anmeldere. ’Top Gun: Maverick’ er indtil videre årets mest sete film og beviste, at blockbusteren som koncept bestemt ikke er død. Om den gode Cruise får lov til at beholde førstepladsen bliver spændende, for her op til jul lander årets anden og måske lige så ventede film, nemlig James Camerons ’Avatar: The Way Of Water’. Den originale ’Avatar’ fra 2009 slog rekorder verden over, og er fortsat den største film i Danmark de seneste 20 år.

Hvad er den mest sete film i hele verden?

I årets top-10 over mest sete film hos Blockbuster, indtager Thomas Vinterbergs ’Druk’ en suveræn førsteplads.

Faktisk har den oscarvindende filmperle været så populær blandt danskerne, at det er den mest streamede film hos Blockbuster nogensinde. Ifølge filmtjenesten kan det hænge sammen med det helt særlige filmår, som 2021 har været.

– ’Druk’ har taget danskerne med storm og det med god grund. Den er et rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol. 2021 har på mange måder været et anderledes filmår, hvor biograferne holdt lukket i de første mange måneder og danskerne derfor i særlig høj grad har nydt årets stjernespækkede film hjemme fra sofaen, forklarer Louise Stenberg, direktør hos Blockbuster.

Blockbuster tilføjer løbende nye danske og internationale premierefilm til deres katalog. En af de største premierefilm i december er ’No Time to Die’ – den 25. James Bond-film og Daniel Craigs sidste. Filmen er den mest sete Bond-film i de danske biografer nogensinde og har som en af de eneste film i Danmark rundet en million solgte billetter. Har man ikke fået set den i biografen, eller ønsker man blot et glædeligt gensyn, har den også kunne købes hos Blockbuster fra den 17. december.

Derudover kan ’Ternet Ninja 2’, ’Margrethe den Første’ og ’French Dispatch’ nu også købes hos Blockbuster. Også den animerede dokumentarfilm ’Flugt’ om den 36-årige ”Amin”, der ankom til Danmark som et uledsaget flygtningebarn for over 20 år siden, kan købes og lejes. Filmen har været et stort hit på filmfestivaler verden over og blev udpeget som det danske håb til årets Oscar-uddeling.

Har du allerede haft dit møde med årets største filmhits, eller har du stadig én eller flere oplevelser til gode? Se årets top-10 over mest streamede film hos Blockbuster i 2021 nedenfor.