:

Hvor spiser man i nærheden af operaen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor spiser man i nærheden af operaen?
 2. Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?
 3. Hvad skal man ha på i Operaen?
 4. Kan man spise i Tivoli uden at betale indgang?
 5. Kan man booke bord i Tivoli Food Hall?
 6. Hvad skal man have på i Operaen?
 7. Hvor sidder man bedst i operahuset?
 8. Hvornår klapper man til opera?
 9. Er der garderobe i Operaen?
 10. Kan man gå ind og ud af Tivoli samme dag?
 11. Hvor kan man spise medbragt mad i Tivoli?
 12. Hvad tager man på i Operaen?
 13. Hvad koster det at komme i Operaen?

Hvor spiser man i nærheden af operaen?

I den ikoniske Opera finder du Opera Caféen.Her kan du, i foyerens overvældende lysindfald, nyde udsigten over København i selskab med en dampende varm baristakaffe, fristende kage eller kold drik

Besøg Opera Caféen

Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?

 • Bedste tidspunkt at besøge Sydney Opera House
 • Sydney Opera House viser
  • Vis billetter i Operahuset
  • Operabilletter i Sydney Opera House
  • Grand Opera-hits af Opera Australia
  • Billetter til Carmen Opera
  • Verdi's Aida Opera-forestillingsbilletter
  • Fiddler på taget
 • Sydney Opera House ture
  • Guidet Sydney Opera House-tur
  • Sydney Opera House tour + middag
  • Sydney Opera House backstage tur + morgenmad
  • Opera House tour + Middag + Performance
 • Sydney Opera House billetkontor
 • Inde i Sydney Operahus
  • Sydney Opera House gratis
  • Udforsker interiøret
  • Spillesteder i Sydney Opera House
  • Sydney Opera House restauranter
   • Bennelong Restaurant
   • Opera Køkken & Bar
   • Portside Restaurant
 • Sydney Opera House dresscode
 • Kort over Sydney Opera House
 • Sydney Operahus om natten
 • Sydney Operahus nytårsaften
 • Sydney Opera House historie
 • Sådan kommer du til Sydney Opera House

Hvis du vil undgå mængden, er det bedste tidspunkt at besøge operahuset i Sydney tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

Det er bedst først at gå på en Sydney Opera House rundvisning at beundre indersiden af ​​bygningen og derefter træde ud for at udforske det fri.

Solnedgang er et glimrende tidspunkt at udforske omgivelserne omkring Sydneys vartegn.

Hvad skal man ha på i Operaen?

Det Kongelige Teaters Gamle Scene var indtil 2005 hjemsted for størstedelen af opera- og balletforestillingerne i Danmark. Men et voksende operapublikum og et ønske om at lave større operaopsætninger gjorde Gamle scene utilstrækkelig. Derfor foreslog regeringen i finanslovsaftalen for 1999 at bygge et nyt operahus i hovedstadsområdet. Da regeringen samtidig barslede med ideen til et skuespilhus, resulterede planerne i et teaterforlig. 

I første omgang valgte regeringen at sætte penge af til et skuespilhus, som i 2008 skal stå klar på Kvæsthusbroen i København. Først når det stod færdigt, var det planen at koncentrere sig om et operahus og sætte penge af til det. Ifølge bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder) begyndte daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (Det Radikale Venstre) dog allerede at undersøge, hvor operahuset skulle placeres, og hvem man kunne samarbejde med.

Dokøen kom ind i billedet samtidig med, at skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller trådte ind på scenen. Møller (født 1913) er Danmarks rigeste mand, og han overtog A.P. Møller Mærsk A/S efter sin far A.P. Møller i 1965. I 2003 overlod han det øverste ansvar til skibsreder Jess Søderberg, men Møller er stadig medindehaver af koncernen og formand for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål. Fonden sidder på knap 41 procent af aktierne i A.P. Møller-Mærsk A/S og har en egenkapital på cirka 39 milliarder kroner ifølge bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder). Fonden købte Dokøen i Københavns Havn for 120 millioner kroner i 1999. Området havde ligget hen, siden Søværnet i 1993 som led i et forsvarsforlig blev tvunget til at forlade sin historiske hovedbase fra 1680 til fordel for Korsør og Frederikshavn. Fonden købte grunden, fordi den gerne ville finansiere en markant kulturinstitution på Dokøen. Overvejelserne gik omkring et koncerthus, men intet var fast besluttet.

I 1999 kontaktede Mærsk Mc-Kinney Møller daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen for at tale om at finansiere en kulturinstitution på Dokøen, men det kom der i første omgang ikke noget ud af. Elsebeth Gerner Nielsen var tilbageholdende og forklarer i bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder): “Jeg tænkte selvfølgelig på et operahus, men på en eller anden måde var jeg bange for, at det ville virke for voldsomt at foreslå et operahus. Husk på, at her sad jeg i Kulturministeriet uden at have så meget som en krone til rådighed til et projekt af den art.” Efter mødet forhørte hun sig til flere sider for at finde ud af, om der var en reel chance for, at fonden kunne afsætte penge til en opera. Det ville jo falde godt ind i planerne om at opføre et nyt operahus i København og løse de økonomiske omkostninger. Omkring årsskiftet havde Elsebeth Gerner Nielsen et nyt møde med Mærsk Mc-Kinney Møller, og denne gang anbefalede hun et operahus.

Kan man spise i Tivoli uden at betale indgang?

Vi byder indenfor i vores eventyrlige restaurant i den gamle have. 

Brdr. Prices restaurant i Tivoli er en klassisk bistro fra det franske og danske køkken fyldt med hjemlighed, hygge og personlighed.Vores familie har et vist tilhørsforhold til den gamle have – vi føler os på en måde lidt i familie med den. Det skyldes først og fremmest vores forfædres arbejde med pantomimetraditionen både på og bagved scenen. Det var derfor med stor glæde, at vi overtog vores smukke restaurant i Tivoli. Vi håber, at vores families gøgler-gen skinner tydeligt igennem i indretningen og i helhedsoplevelsen af stedet!

Kan man booke bord i Tivoli Food Hall?

Øverst oppe i Københavns madmekka med blik over byen kan man nu også nyde sin sushi i vores Sticks’n’sushi restaurant i Tivoli Haven.

Vores restaurant er transparent inde bag de mange glasruder, der giver udsyn over den gamle have, og har en 400 kvadratmeter stor urban garden-terrasse. Her kan man om sommeren spise mere intimt i mindre kroge i de japanskinspirerede pavilloner - perfekte omgivelser til Sticks’n’Sushi i Tivoli Haven.

Hvad skal man have på i Operaen?

Af Claus Georg Kjær

Der findes ingen nedskrevne love for, hvordan publikum skal opføre sig i en teatersal, men der er en del uskrevne regler, som kan være gode at kende til, når du skal i teatret. Nogle betragter teatersalen som et helligt sted, hvor de af respekt for de andre publikummer og det der sker på scenen, klæder sig i deres pæneste tøj og pudser lakskoene, så man kan spejle sig i dem, mens andre ikke synes at respekt materialiserer sig igennem tøjet og tager det en del mere afslappet.

Hvor sidder man bedst i operahuset?

Men hvad får man så for pengene, når man køber ståplads til en forestilling i Operaen?

Første indtryk, når man har tilbagelagt trapperne op til tredje etage, er et flot overblik over både scenen, orkestergraven og alle de andre tilskuerpladser. Ståpladserne er placeret lige bag den bageste stolerække, på en lille forhøjning, så man bedre kan se, og med et bredt gelænder af blankpoleret mahogni at læne sig op ad.

»Du skal bare stille dig midt mellem to stole på rækken foran, så bliver du ikke generet af folks hoveder,« anbefaler Vibeke Møller, tydeligvis en garvet operagænger her på den billige række.

Hvornår klapper man til opera?

Hvornår er det nu lige, at man må klappe, når man er på besøg i teatret eller måske operaen? Ibyen søger råd hos teaterhistoriker Alette Scavenius.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

»I min optik er der gået lidt inflation i det. Næsten hver gang man går i teatret, så rejser alle folk sig og klapper«, siger teatereksperten.

Er der garderobe i Operaen?

För att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats använder vi cookies och annan tracking-teknologi.

Accepterar du cookies? Läs mer

Kan man gå ind og ud af Tivoli samme dag?

Vi samarbejder med virksomheder, der kan tilbyde gode tilbud og særlige fordele til vores medlemmer. Vi håber, at tilbuddene giver dig ekstra værdi og glæde ved at være medlem af Ældre Sagen.

Hvor kan man spise medbragt mad i Tivoli?

Tag hele familien med til Halloween i Tivoli, når heksene kommer, og gør oktober og november lidt (u)hyggeligere. Oplev massevis af græskar, mød Rasmus Klump, der sørger for bøh, spøg og ballade og sig hej til heksene, der har skabt en fortryllende Halloween, der venter om hvert et hjørne!

Lad ungerne opleve en forestilling på Pantomimeteatret. Bag påfuglens forunderlige farvespil gemmer sig nemlig masser af eventyr om kærlighed, klovneri, drømme og dans. Der spiller hele 16 forskellige forestillinger, men de handler alle om Harlekin og Columbine, der kæmper for kærlighed, mens Columbines far, Kassander, og hans tjener, den hvide Pjerrot, gør alt hvad de kan for at forhindre det.

Vidste I, at Tivolis Koncerthus gemmer på et 30 meter langt tropisk koralrevsakvarium? Her kan I opleve over 100 forskellige fiskearter, heriblandt hajer, rokker, muræner og et væld af farvestrålende koralrevsfisk. Ungerne vil uden tvivl kunne få lang tid til at gå med at spotte fisk i det store akvarium.

Hvad tager man på i Operaen?

Man har set det på film. Tilskuere i deres stiveste puds og måske en operakikkert ved hånden. En tåre triller af bare begejstring over ensemblets præstationer. Men hvad er det, der er så fantastisk ved opera? Og hvor skal man overhovedet begynde, hvis man ikke er en garvet operaganger, for hvem det tætteste på en god operaoplevelse er, når ”Pretty Woman løber over skærmen for Gud ved hvilken gang?

Frygt ej. Kristeligt Dagblad har talt med to operaeksperter, der giver deres råd til årets bedste begynderforestillinger og tips og tricks til, hvordan man får en behagelig oplevelse med den fine kunstform.

Hvad koster det at komme i Operaen?

West Side Story foldes ud i det store format i de smukke rammer på Operaens Store Scene.

 • Læs mere om West Side Story her.
 • Læs mere om Romeo & Julie her.
 • Læs mere om Jeg er jo lige her her.
 • Læs mere om Ebberød Bank 2.0 her.
 • Læs mere om Hobbitten her.
 • Få tips til at gå i teatret her.
 • Se de andre forestillinger i sæson 2020/2021.

De bedste pladser er parket, række 8-10 midtfor. Hvis du kommer for langt bagud på parket, kan det være en fordel at rykke op på 1 balkon, men ellers er balkonerne ret langt væk.

Der er plads til cirka 1.330 personer på Gamle Scene. Stærekassen (også kaldet Nye Scene) har plads til 440 personer, og Operaen på Holmen har 1.500 siddepladser og 56 ståpladser på Store Scene. På Takkelloftet i Operaen er der plads til cirka 200.