:

Hvad er Cisternerne i Søndermarken?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er Cisternerne i Søndermarken?
  2. Hvad blev Cisternerne brugt til?
  3. Hvad koster Cisternerne?
  4. Hvad betyder cisterne?
  5. Hvor koldt er der i Cisternerne?
  6. Hvornår blev Cisternerne bygget?
  7. Hvad betyder ordet cisterne?
  8. Er det gratis at komme ind på Nationalmuseet?
  9. Hvordan renser man en cisterne?
  10. Hvordan fungerer en cisterne?
  11. Hvorfor hyler cisternen?
  12. Er alle museer gratis om onsdagen?
  13. Hvilke museer er gratis for pensionister?
  14. Kan man hælde eddike i cisternen?
  15. Kan man afkalke sin cisterne?
  16. What is a cistern in Denmark?
  17. Where is Cisternerne?
  18. What is Frederiksberg cisterns?
  19. What is the Cisternerne expedition?
  20. What is a cistern in Denmark?
  21. Where is Cisternerne?
  22. What is Frederiksberg cisterns?
  23. What is the Cisternerne expedition?

Hvad er Cisternerne i Søndermarken?

Søndermarken har været åben for offentligheden siden 1852. Engang lagde de store plæner græs til både politiske forsamlinger og demonstrationer. I dag bruges plænerne som et samlingpunkt for københavnerne.

Man kan opleve Mindehøjen, som er rejst af udvandrede dansk-amerikanere, og cisternerne, som engang var vandbassiner, der sikrede københavnerne rent vand.

Hvad blev Cisternerne brugt til?

Københavns nye glasmuseum, Cisternerne, er netop åbnet med en flot kunstudstilling i magiske omgivelser i Søndermarken under Valby Bakke.

Museet for Moderne Glaskunst, Søndermarken over for Zoologisk Have: CISTERNERNE Drypsten, pytter og rislende grundvand. At begive sig ned i dybet til Københavns nye glasmuseum, Cisternerne, er en oplevelse af de sjældne for både øjne og ører.

Hvad koster Cisternerne?

Generelt om Cisternerne

– Giv dig tid. Forbered dig på at du træder ned i et forholdsvist mørkt rum. Gå langsomt frem og giv øjnene tid til at vænne sig til omgivelserne. Bemærk hvor du træder.

Hvad betyder cisterne?

Vandbeholder. Som regel bruges udtrykket til den vandtank der sidder på et toilet. Ellers bruges det mest om en opsamlingstank til regnvand.

Hvor koldt er der i Cisternerne?

Kom med under jorden og få en magisk og sanselig totaloplevelse med kunst­ i verdensklasse.

NÃ¥r det kolde og fugtige klima i Cisternerne indhyller dig, ser du ikke bare pÃ¥ kunsten – du er fuldkommen omsluttet af den. Det gamle vandreservoir er sparsomt oplyst, og atmosfæren vækker fascination og fortryllelse hos bÃ¥de børn og voksne.

Hvornår blev Cisternerne bygget?

Kunstner Tomás Saraceno har omdannet Cisternerne til et vandreservoir og ladet naturens mønstre og systemer tage over. Udstillingen kan kun opleves fra båd og af ganske få mennesker ad gangen og var således forberedt på en verden med corona, allerede før vi talte om det.

Hvad betyder ordet cisterne?

I Bibelen henviser ordet "cisterne" til et menneskeskabt reservoir eller tank, der bruges til at opsamle og opbevare vand. Cisterner var væsentlige kilder til vand i det tørre klima i Israel og Mellemøsten, der gav vand til at drikke, vaske og vande.

At forstå den bibelske betydning af cisterner giver indsigt i menneskers livsstil og udfordringer i Bibelens tid. Cisterner nævnes ofte, både bogstaveligt og metaforisk, i hele Det Gamle og Nye Testamente.

En cisterne er et kunstigt reservoir eller tank skåret i klippe og bruges til at opsamle og opbevare vand (2 Kongebog 18:31, Esajas 36:16 NKJV). Cisterner var væsentlige kilder til vand i det tørre klima i Israel, Palæstina og Mellemøsten. Med begrænsede naturlige søer, floder og kilder var folk afhængige af at samle regnvand og grundvand i cisterner for at dække deres behov.

Cisterner kom i forskellige størrelser og former, såsom flaskeformede cisterner, kanalformede cisterner og komplicerede underjordiske cisternesystemer. De blev vandtæt med gips for at forhindre nedsivning. Hjem ville almindeligvis have en lille cisterne i gården, mens byer havde store offentlige cisterner.

Er det gratis at komme ind på Nationalmuseet?

Du kan sagtens være svært fattig og hamrende kulturel på éen og samme tid – så længe du planlægger dine museumsbesøg! Flere museer og kunsthaller i København har nemlig gratis adgang og entré enten på alle ugens hverdage eller på nogle bestemte udvalgte dage. Læs med her og få et overblik over hvor og hvornår du kan spare lidt på dit næste museumsbesøg.

Læs også: Det har du mulighed for at opleve i København.

Hvordan renser man en cisterne?

Det er træls med et løbende toilet. Det larmer og trækker kalk ned i kummen, og hvis det står helt skidt til, kan du have svært ved at skylle stort, når du har allermest brug for det. Så er vi slet ikke kommet ind på det store spild af penge og ressourcer, et løbende latrin er skyld i.

VVS'eren fra før har sandsynligvis ret i, at dit toilet løber på grund af en utæt pakning. Men hvad er en pakning, og hvorfor er den nu utæt?

Pakningen er kort fortalt dét, der får to dele til at slutte tæt. Pakningerne i dit toilet er lavet af gummi, og med tiden bliver det gummi slidt. Det kan blive hårdt og dermed miste fleksibilitet, og så har vi balladen. For så slutter dine pakninger ikke længere tæt, og så kan du se og høre din formue blive skyllet ud i - ja, toilettet.

Vi tager her i guiden udgangspunkt i Ifö Cera, da det er Danmarks mest solgte toilet - og det første med to-delt skyl. Princippet er dog det samme i alle cisterner, hvor vand kommer ind, og vand løber ud. Delene og adgangen - især med indbygningstoiletter - kan være lidt anderledes, men med lidt omtanke kan du nok godt identificere mekanikken, uanset om der står Ifö, Geberit eller Gustavsberg på toilettet.

  • Start med at lukke for vandet. Hanen sidder typisk på væggen bag toilettet, og når du har lukket for vandet, kan du se, om toilettet stadig løber. Det kan du bruge til din diagnose.
  • Nu skal låget af. Først fjerner du skyl-knappen, og det gør du ved at skylle ud og stikke en tynd skruetrækker ind under knappens modsatte side. Så løfter du knappen op - og vær forsigtig, da den er bygget af plastik. Under knappen sidder en møtrik, du skal skrue af. Herefter kan du løfte plastikskålen af ved først at løsne låsemekanismen med de to små plastiklåse i bunden. Op med plastikskålen og af med låget. 
  • Hvordan fungerer en cisterne?

    I nogle tilfælde er det tydeligt både at se og høre, at toilettet løber. Andre gange er det ikke lige så nemt, og derfor er det muligt at komme i tvivl. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit væghængte toilet løber, bør du forsøge at lytte efter en ekstra gang. Samtidig kan du undersøge, om vandoverfladen i kummen er stille eller i uro.

    Er du stadig i tvivl, kan du undlade at bruge toilettet i nogle timer. Det resulterer i, at toiletkummen tørrer ud. Hvis du placerer et stykke toiletpapir på bagsiden af kummen, efter det har stået ubrugt i nogle timer, kan du se, om vandet løber. Er papiret tørt, løber toilettet ikke, men hvis det derimod bliver vådt, så løber toilettet.

    Hvorfor hyler cisternen?

    Man fristes til at råbe, bind det fast… men det virker desværre ikke. Nej typisk så er det udløbspakningen den er gal med. Din udløbspakning sidder i bunden af vandtanken, det er her den åbner og lukker for henholdsvis stort og lille skyl. Med tiden så bliver udløbspakningen, som er en gummipakning, mere og mere stiv i det. Gummiet mister simpelthen sin fleksibilitet. Det kan blot være fordi den er gammel, men er der meget kalk i dit vand, kan det sætte sig på pakningen og gøre den utæt.

    Hvordan ved man toilettet løber?Hvis der er et hul i gulvet, der hvor det plejer at stå, ja så er det løbet væk. Nej..

    1. Du vil kunne høre at vandet ikke holder op med at løbe ind i kummen.2. Er kummen stadig våd efter et par timer? I et funktionelt toilet vil kummen være tør, efter et par timer (Test med et stykke toiletpapir)3. Du vælger stort skyl men der kommer kun vand ud til lille skyl.

    Er alle museer gratis om onsdagen?

    Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

    Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

    Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

    Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

    Hvilke museer er gratis for pensionister?

    Budget: Det bliver nu muligt for pensionister i København at komme gratis på Thorvaldsens Museum, Nikolaj Kunsthal eller på Københavns Museum.

    I budgetaftalen for 2018 har politikerne fundet penge til at pensionister kan komme gratis på museum.

    Kan man hælde eddike i cisternen?

    Hvad kan jeg bruge til afkalkning af cisterne ? - nogle VVS-folk anbefaler, at hælde salpetersyre ned i det rør, hvor ventilen trækkes op

    Brug eddike, eller gå til matrialisten og køb noget eddikesyre. Det bruges nemlig til afsyring. Vi bruger det selv på jobbet til afkalkning af f.eks koldvandskølere og isterningsmaskiner

    Kan man afkalke sin cisterne?

    Det, der er tilbage, er et salt bestående af syreresten fra syren, man brugte, samt calcium-ionen. Bruger man eddikesyre, dannes calciumacetat, og bruger man citronsyre, dannes kalciumcitrat osv.

    Citronsyre har tre syregrupper, der kan afgive protoner, og når de afgiver deres disse positivt ladede protoner, har den deprotonerede citronsyre (som så kaldes citrat) tre negative ladninger. Det er vigtigt, da antallet af negative ladninger på et molekyle har stor betydning for, hvordan det danner salte, såsom calciumcitrat.

    Calcium-ioner har to positive ladninger, så når calcium og citrat danner salte, sker det i et forhold af to citratmolekyler til tre calcium-molekyler, sådan at den samlede ladning for saltet er 0. Bindinger, der er baseret på hele elektriske ladninger, kaldes ionbindinger.

    What is a cistern in Denmark?

    The Cisterns, or Cisternerne in Danish, are the former water reservoirs for Copenhagen, located under the green grass of Søndermarken park across from Frederiksberg Castle in Frederiksberg. Here, in a massive underground space, 16 million litres of drinking water used to flow in a space free from natural light.

    Where is Cisternerne?

    Cisternerne is an integral part of the Frederiksberg Museums ( Frederiksbergmuseerne) where the singularity of its architecture and atmosphere remains a core attraction. Located under Frederiksberg Hill in the heart of Søndermarken Park, Cisternerne is a cave underneath the city

    What is Frederiksberg cisterns?

    Today, The Cisterns is an integral part of Frederiksberg Museums, acting as a venue for art exhibitions and other events where the singularity of its architecture and atmosphere remains a core attraction. Located under Frederiksberg Hill in the heart of Søndermarken Park, The Cisterns is the only dripstone cave in Denmark.

    What is the Cisternerne expedition?

    The expedition was a joint initiative between the City of Frederiksberg and gallery owner Max Seidenfaden, who continued to run Cisternerne as a museum of modern glass art from 20. From 2013, Cisternerne became a part of the Frederiksberg Museums ( Frederiksbergmuseerne) and was turned into an exhibition space for contemporary art.

    What is a cistern in Denmark?

    • The Cisterns, or Cisternerne in Danish, are the former water reservoirs for Copenhagen, located under the green grass of Søndermarken park across from Frederiksberg Castle in Frederiksberg. Here, in a massive underground space, 16 million litres of drinking water used to flow in a space free from natural light.

    Where is Cisternerne?

    • Cisternerne is an integral part of the Frederiksberg Museums ( Frederiksbergmuseerne) where the singularity of its architecture and atmosphere remains a core attraction. Located under Frederiksberg Hill in the heart of Søndermarken Park, Cisternerne is a cave underneath the city

    What is Frederiksberg cisterns?

    • Today, The Cisterns is an integral part of Frederiksberg Museums, acting as a venue for art exhibitions and other events where the singularity of its architecture and atmosphere remains a core attraction. Located under Frederiksberg Hill in the heart of Søndermarken Park, The Cisterns is the only dripstone cave in Denmark.

    What is the Cisternerne expedition?

    • The expedition was a joint initiative between the City of Frederiksberg and gallery owner Max Seidenfaden, who continued to run Cisternerne as a museum of modern glass art from 20. From 2013, Cisternerne became a part of the Frederiksberg Museums ( Frederiksbergmuseerne) and was turned into an exhibition space for contemporary art.